Első babájukat váró kismamák kérdései, válaszai, tanácsai (beszélgetés)
Mész tanfolyamra is vagy van valaki aki tud segíteni megtanulni kötni. Én most tervezem, hogy tanfolyamra fogok menni, hogy a hátamra is tudjam kötni Csengét.
Mert lassan elérjük a 7 kilót. :)
ez után már nem javasolják az elől hordozást.
Gratulálok a családodhoz: :)
Mikorra várod a babádat?
Mennyi idősek a nagyobbak?
Gartulálok!!!!!!!!!!!!! :)
Szép "kis"családod van :))))
Kolli! Lehet, én is kétségbe esek néhányszor, ezt nem vitatom :)
Nyilván másképpen gondolkodik az ember, ha a gyermekéről van szó :)
Mi a brendonban vettük az egyik hordozókendőt, a másik noname, mert azt egy cserépváros nevű boltban vettem, kicsit indiai feeling-je van, de nagyon jól néz ki és ugyanúgy meg lehet kötni, mint a brendon-osat :)
Szia!
Hát Kisgabica nem akarlak elkeseríteni de a fáradság és a hormonok miatt amikor Csenge egyszer volt hőemelkedése én bizony kétségbe estem. :(
Azt kérdeztem magamtól, hogy hogy lehetek ilyen.
Milyen márkájú hordozókendőt vettetek?
Ami még lemaradt, nyugtató szék amit hátra lehet dönteni nálunk ez jobban bevált.
Bár abban is nagyon sokat sírt. Nem tudom miért de speciel lányom utál kint lenni a konyhába mind a mai napig pedig sok helyre viszem magyarázok neki rádió megy.
Meg a pelenka kezdetben jó ha a fürdőkád aljába tenni mert így talán kevésbé csúszik.
Jaj amit nem írtam hintőpor ha nagyon izzadékony lenne a baba akkor a hajlatait be lehet vele szórni, de figyelni kell a bőrére mert nagyon kiszárítja a bőrét.
Én a mérlegtől tiszta frászt kapok még mindig mert lányom az apja hízékonyságát örökölte és ha a fejem tetejére állok sem tudom elérni, hogy többet egyen.
Nem tudom, hogy a védőnők miket fognak javasolni hasfájás ellen, de a köménymagos teával meg a kamillateával óvatosan, mert hasfájást okozhatnak a babának.
De a köménymagos teát nem is szerencsés éjszakára adni mert nagyon szelessé teszi a babát.
Ha sok vitamint viszel be természetes úton a szervezetedbe(zöldség, gyümölcs+ilyesmi), akkor nincs szükség kémiailag előállított cuccokra :)
Persze, hogy nem vagyunk egyformák, éppen ez a fantasztikus benne, mert tudunk egymásnak tanácsokat adni :)
Húú de sok mindent irtatok,köszönöm,látszik h nem egy véleményen vagytok,vagyunk...
Hát én majd Verbászon szeretnék szülni m itt csinálnak császár metszést is ha nagyon muszáj lesz,m én természetesen szeretnék szülni,de nem tudom pontosan h mit kapunk ott v mit nem,hát a ruhapelenkára azt mondták az okosak h azért kell h ne legyen csipőficamos,v deformált v mittudomén,persze aztán arra használom amire ép kell.
Én szedtem terhesvitamint mielőtt teherbeestem folsavval kombinálva,egyik nap az egyiket másnap a másikat szedtem a 12.hétig utána minden féle gyümölcs-zöldségeket eszek most is a vitamin miatt.
Sziasztok!!!!
Ismét itt :)
Jajj, Ne haragudj EDO, tényleg kevertelek :D Olyan sok kismama van itt, hogy elvesztettem a fonalat, ne hari :D
TREILDI: adhatok egy tanácsot? ELEVIT-et most hajítsd ki a p.csába... Miért szeded? Az nem segít a teherbeesésnél és bár minden védőnő ajánlja, az azért van, mert ugye gyógyszercég és sok benne a pénz. Nekem megmondta a dokim is, hogy nem akar megsérteni, de felesleges szednem, mert ténylegesen 30%-ot kap odabenn a baba, a maradék 70% megmarad az anyukára, aztán csodálkoznak, ha elhíznak a nők és egyre több a császár... Speciel nem biztos, hogy bármelyikünk könnyen megszül egy 5 kilós gyermeket, márpedig az elevittel ez van.
A mérleg felesleges, mert úgyis annyit eszik a bébi, amennyi jól esik és akkor majd azon görcsölsz, ha esetleg a 150ml helyett csak 100at eszik...
Ha van otthon régi típusú konyhai mérleged, arra néha ráteheted, hogy megmérd :)
Bébiriasztó: rám akarják tukmálni, de én feleslegesnek tartom, mert úgyis minden neszezésre felébred egy anya és főleg, ha Veled, vagy melletted alszik a pici, és nem hagyod egyedül, akkor csak felesleges pénzkidobás.
A babaágyat jól teszitek, ha megoldja a párod, hogy leveszi az egyik oldalrácsot, mert így az ágy mellé tudod húzni és az nemcsak kényelmes, de praktikus is.
Szedjél NEO-FERRO-FELGAMMA-t, az az egyik legolcsóbb vas-és folsav készítmény és nagyon hatásos :)
Gyógyszertárban lehet kapni mosdókenőcsöt, azt használd eleinte a picinél, így nem lesz allergiás, vagy ekcémás. A különböző babasamponokat+ilyesmit féléves kortól ajánlják.
Ami szerintem nagyon jó, ha van, az egy bébihordozó (kagylóülés), mert a kisbabák az első 3-4 hónapban még félnek, hiszen egy teljesen más,zajos világba érkeztek és szükségük van az anyai közelségre, hogy megnyugodjanak. Azzal a bébihordozóval ki tudod tenni őt a konyhába, mikor főzöl és beszélhetsz hozzá, így megnyugszik.
Babakendő: Mi is vettünk 2 darabot, praktikus és állítólag egészségesebb a gyereknek, mint a kenguru és persze az Anya gerincének is kevésbé megterhelő.
Mi babakocsit mindenképpen veszünk, mert községben lakunk és praktikus, de figyelni kell arra, hogy ne városi sportbabakocsit vegyél, mert az kevésbé biztonságos a falusi járdákon :)
Textilpelenka nagyon fontos szerintem, mert arra bukik a pici és ha látogatók jönnek, akkor is az első 3 hónapban tegyék fel a pelenkát, ha felveszik a picit, mert akkor még annyira nem fejlett az immunrendszere és ki tudja, mit hoznak be? A textilpelenka egyfajta védelmet is nyújt :)
Nos, én ennyit gondolok, ha van még kérdésed, tedd csak fel, a lányok ezerrel válaszolnak :)
Nekem mondjuk sok tekintetben könnyebb, mint más kismamáknak, mert ápolónő vagyok. Bár ennek sok-sok rengeteg hátránya is van, és persze a legtöbb dolgot a tudomány alapján ítélem meg. :D
De nem fogok kétségbe esni, ha lázas lesz, vagy ilyesmi :D
Szép délutánt, nemsoká jövök :)
Puszik Nektek!
Haskötő? Az mennyire jó? kérdezgettem róla, de nincs igazán infóm..hol vettél?
Mondjuk nekem súlyt raktak rá szülés után és elég jól visszament.
amúgy megjöttem a felkészítőről...
ennyi infót hogy fogok megjegyezni, te jó isten ! :-)
és még nem voltam a kórházin!
Nálam azért kellett diétázni, mert a cukromra azt mondták, jobb lenne megelőzni, minthogy rosszabb legyen ...
laborosok javasolták, hogy kezdjem el és azt mondták, hogy az én doktorom úgyis ajánlaná, ezért elkezdtem...
köv. héten mentünk dokimhoz, ő meg dühös lett, mert riogattak a laborosok és nem is kellett volna diétáznom, mert jó a cukrom
na ezek után megkönnyebbültem, mert egyfolytában éhes voltam és nagyon megviselt engem is a diéta
na innen a mínusz 4 kiló, életemben nem fogyóztam, de nem is fogok
nem vagyok vékony teszem hozzá, de nem is vagyok kövér sem ...
A mérleggel egyetértek...:)
Sosem tudtam megmérni Norbit,mert ahogy járt keze-lába,úgy a "mutató" is.Sztem jobb ha nincs is,mert sokan a rabjává válnak.
A textil pelenka jól jön.Bár én túlvásároltam magam,mert szerencsére Norbi nem volt egy bukós fajta,de nálunk a dokihoz is kell vinni,arra fektetik.
A mellszívó is jó ha van,ill. mi a légzésfigyelőt is sokáig használtuk.Igaz Norbec külön aludt...de sztem akkor is megnyugtató...:P Ki hogy érzi!
Szoptatós tea felesleges,ha van elég tejcsi...Egyébként azt mondják fáj tőle a baba pocija...Nekem szerencsére nem kellett bimbóvédő.
Tényleg,nana!Bephantent vigyél a kórházba,az jó a mellbimbóra is,ha esetleg kisebesedne,és a babapopsira is.Vízhőmérő nekünk a kádba volt "beépítve".
Szerintem az Infacolt felesleges előre megvenni,mert nem biztos,h pocakfájós lesz a baba.
Sziasztok!
Milyen kis aktívak vagytok ma!:)Míg Norbi alszik megpróbálok felzárkózni...:P
KisGabica!
Édes vagy!:)Köszi,jól vagyok,bár én nem vok kismama...:)Biztos összekevertél vkivel,de nem baj!Még én is sokszor elveszítem a fonalat!:)
Ha rám hallgatsz,akkor az elején még ne használj baba kozmetikumokat.Mikor megszületik a poronty,a gyerekorvos ad egy stóc receptet,lesz közte többek között fürdetőkrém,popsikrém is.Nem vagyok bio,de állítólag tele vannak méreganyagokkal,illatanyagokkal és nekik még nagyon kis érzékeny a bőrük.Én a mai napig a gyóygyszertári cuccokat használom,se sajna Norbi így ekzcémás.:( Valószínű a mosószert/öblítőt nem bírja,hiába kifejezetten babáknak van.:S
Kingi!
Neked is szép nagy babád lett!Méghogy a "cukros babák" kisebbek?!:)
Köszi a bíztatást,csak túlleszünk ezen az alvás mizérián is!:)
Én meg azthittem,hogy 16 hónaposan kicsinek fog számítani a bölcsibe!:P
Treildi!
Hát nem tudom!Nekem a mellem fájt rettenetesen...Ilyen tüneteim nem voltak...Majd a teszt megmondja,csak még 1-2 hetet várj(ha késik)akkor már tuti kimutatja.
HegPet!
Titeket mivel ijesztegettek?Ezek az orvosok!
Hát,nekem is volt pocakom rendesen!Még az utcán is rámcsodálkoztak.:P
Engem is diétára akart fogni a dokim az elején(3 hónaposan 3 kg volt már rajtam),de én nem kértem belőle!
Te vékony alkat vagy?Lehet azért tűnt nagynak a pocid?...
Nana!
Gratulálok!Már te is visszaszámolsz...:)
A babonákkal én sem foglalkoztam sosem.Van elég gondom anélkül is!:P
Kihajtottad a gumilepedőt?Mert amit én vettem anno,az nagyon nagy volt,méretre is lehet vágni...
A kórházba amiket vittem: 2 törcsi,tena bugyi + a legvastagabb tena betét,hálóing(gombos,vagy patentos,illetve olyan,amit nem kell levenni,h megszoptasd a babát),melltartóbetét(DM-es tökéletes!),szoptatós melltartó,haskötő,papucs,tisztasági csomag,papír wc ülőke.Most hírtelen ennyire emlékszem 16 hónap távlatából...:P
Jah,a babának azthiszem csak pelus kellett meg body és cumi+cumisüveg.
Kolli!
Irigyellek a klassz éjszaka miatt!Nekünk pont az ellenkezője jutott!:( Nem tudom mikor fogunk már rendesen aludni!Én azthittem idővel egyre jobb lesz,de mi csak visszafele fejlődtünk alvástéren.:(Norbi eleinte nagyon sokat aludt.Nem mondom,éjjel mindíg felkelt enni,de utána visszaaludt és kész.Mostmeg?!Pfff...
Ha mindenképp akarsz valamit szedni akkor Femibiont ajánlom. Bár drága. :(
Nekem a nőgyógyászom azt mondta, hogy nem biztos, hogy mindig mindenre szüksége van az anyának ami az elevitben van és nagy bab születhet. Ha nap szinten szedi az ember.
Nekem akkor azt mondta, ha ezt választanám akkor heti 3-4 alkalommal szedjem.
Bocsi akkor javítom magam mert valószínűleg lehagytam ami nálunk felesleges volt és ami bevált.
Ez lemaradt.
De a cumira írtam ,hogy szerintem egyet érdemes venni, mert ha kell akkor később lehet belőle venni.
De szerintem azt is lehet kölcsönözni bébiőrt. :)
Én személy szerint agybajt kapok még mindig a mérlegtől. :)
Persze megint más lesz amikor a baba tápit is kap.
Én speciál azt hallottam, hogy sokan híztak
Én femibiont szedtem, abban benne van a folsav, nekem bevált, de kinek mi jó. Miket hallottál róla?
Hát érdekes, mert nekem pont az ellenkezője, amit írtál, szerintem mindenkinek máshogy van.
Pl cumi kellett, mert az újját szopta 5 hónapos korában eldobta (cumit adnak a babacsomagban). Mérleg, nagyon jó volt, hetente mértem, pedig tápszeres volt, a mellszívó, szoptatós melltartó, melltartóbetét, nekem felesleges volt, pl, mert nem igen volt tejem.
Hordozókendőm nem volt, kengurum volt, egyszer használtam, a babakocsit rengetegszer.
A bébiőr akkor is hasznos, ha egy szobában vagy, nekünk kétszer riasztott, meg ha alszik a helyén, tudod magaddal vinni a vevőt a konyhába és hallod ha sír, szerintem nagyon hasznos...
Szóval mindenkinek más válik be.Talán menet közben alakul.
A mi kórházunkban pl adnak ruhát, pelus, meg textilpelus, cumisüveg kell a picinek.
Szia!
Textil pelenkára gondolsz?
Gondolom nem a mosható pelusra gondolsz. Mert ha igen akkor szerintem elég a pempors.
Textil pelenka meg kell, mert ha bukik, nyálas lesz, én most az etetésnél is nagyon sokat használom, meg azt tettem a buksija alá is, hogy ne a párnát bukja le. :)
Amit én feleslegesnek tartottam mert nem használtuk, cumi, kiköpte a kicsim. :)
Cumis üvegek, mert csak cicizett 6 hónapos koráig.
Most meg már pohárból itatom, mert nem akartam bekavarni a cumival. Szerintem ebből csak egyet egyet vegyél, mert ha mégis kell akkor majd ráérsz venni.
Ami nekem nagy segítség az a mellszívó volt. Az orvosom azt mondta, hogy nyugodtan dmből vegyük mert az árban viszonylag elfogadható mert minden van benne, mondjuk mi akciósan vettük.
De ha nem elég a kézi mellszívó akkor meg kölcsönözni érdemes elektromosat. :)
Én nem vettem mérleget. Heti szinten mentünk súlyt mérni, mondjuk én igény szerint szoptattam, és addig ameddig a babám szeretett volna.
Szoptatós tea nem tudom kinek, hogyan használt de nekem talán csak a lelkemet nyugtatta meg. :) de ezt csak akkor idd, ha már beindult a tejed, mert akkor begyulladhat a melled.
Vettem bimbó védőt dmben saját márkásat csak 3 használtam mert fájt a bimbó és semmi nem érhetett hozzá amíg hozzá nem szokott a terheléshez. :)
De ha minden képen szeretnél venni akkor azt vegyél.
Ami abszolút felesleges vízhőmérő. Mert a legjobban úgy tudod ellenőrizni ha a könyöködet bele teszed a vízbe és ott ha neked nem meleg akkor a babádnak sem lesz az.
Arról nem is beszélve, hogy el kell telnie pár percnek mire mutatja a víz hőjét.
Amit viszont javasolnék minden kismamának az a gimnasztika labda, vagy hintaszék.
Amikor a baba nem tud elaludni és éjszakázni kell ez nagyon jól jön, arra ráülni és rugózni a csemetével. :) Ja és sokszor rá hasaltattam a babámat és úgy hintáztunk vele de ez még most is meg van és imádja Csenge.
Húú mi is az ami kell.
Melltartó betét. Dmes nekem nagyon bevált, bár nekem csak addig kellett, míg be nem állt a tej termelésem.
Jajj ami felesleges az a baba tea. Helyette inkább Infakol cseppet javaslom. Ez egy gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény ami abba segít a babának, hogy a kis apró buborékokat egy nagyobbá összeszedi és így könnyebben tud majd büfizni. A teától jobban fájhat tőle a pocakja.
Ami még nekünk bevált hasfájás ellen a masszírozás, kicsi tornáztatás, meg, hogy többször megállítottam evés közben hogy büfizzen, és a pózt váltottunk amikor még ömlött a tejem és ő még nem tudott vele hirtelen mit kezdeni.
Erre még jó megoldás lehet, ha egy kicsit fej ki és úgy szoptatod, főleg az elején, hogy legyen siker élménye. :)
Amit imádok, hogy megvettük az a hordozókendő. :)
Ami nekünk még felesleges a baba kocsi talán 5ször volt kint, mert harmadikon lakunk és nagyon nehéz.
Ami még jó lesz az a játszószőnyeg. Ezzel nagyon letudják foglalni magukat és már picinek is rá lehet őket fektetni.
Hát röviden ennyi.
De ha valamit kihagytam akkor nyugodtan írj és megmondom, hogy olyanunk van-e vagy nincs.
Apropó bébiőr szerintem annak csak akkor van értelme, ha nem egy szobába lesztek a babával. Mert ha igen akkor úgy is te leszel a legjobb figyelője. Természetesen csak akkor, ha szülésnél minden rendben lesz. Bár ezt is szerintem ha szeretnél inkább kölcsönözd a mérleggel együtt.
Egyenlőre ennyi jutott eszembe. :)
Kórháza válogatja... mondjuk személy szerint a tena bugyit szülés után többre tartom,mint egy betétet...
hol fogsz szülni?
Megvettem a gumilepedőt,azt hittem birok majd 2venni,meg ruhapelenkát,de meglepődtem h ilyen sokba kerül és még mondom cs kiságyra szeretnék oda nem kell nemtudomén mekkora...
Gondolkozok h kell a ruhapelenka v cs a pampers?
Különben a babakelengyéről meg a kórházi csomagokról akarok kérdezősködni,mi az ami tényleg kell és mi az ami szerintetek felesleges?
Szia!
Nekünk klasz kis éjszakánk volt mert Csenge nem ébredt fel. Bár a tegnap esti akciója után nem is csodálom.
Igen délután menni fogunk minden kép ha aludna a lányom. :D
De nem nagyon akar. :D
Ti mit csináltok ebédre?
Hát én nem tudom, és nem is nagyon van kedvem főzni. :(
További ajánlott fórumok:
- Azt szeretném kérdezni, ha mondjuk egy pszichiáter elolvasná a kérdéseimet, válaszaimat, milyen diagnózisra számíthatnék?
- Akik elvesztették babájukat, gyermeküket.
- Szegedi kismamák, akik tavaszra várják a babájukat
- Budapest, VII. kerületi kismamák, anyukák! Gyertek legyetek kedvesek, kérdéseim lennének :)!
- Békásmegyeri kismamák - akik májusra, júniusra várják babájukat
- Nyíregyházi (szabolcsi) kismamák, akik 2018-ra várják babájukat csatlakozzatok!