ECL középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Szia:)
Szeretném a segítségedet kérni:)
Ha jól olvastam te németes vagy?
Elmondanád,hogy milyen volt a levél téma?Feladatok?
Én csak írásbelizni megyek:)
Újra nekifutok:)2 éve próbáltam meg újra..akkor 2 pont kellett volna:)
Köszi a segítségedet:)
Esztike:)
Én is váltottam, az írásbelit ECL-en csináltam.
Ajánlom Andreas Ernst ÜBUNGSBUCH zur ECL Prüfungsvorbereitung c. könyvét (nagyon jó nyelvtani összefoglaló és hasznos tippek találhatók benne a minta feladatsorokon kívül).
Valamint Németh Mária: ECL Übungstests 2 című felkészítő könyvét.
Bennem teljesen pozitív benyomást keltett a rendszer: a vizsgázóbarát légkör, az, hogy tollal kell írni, illetve, hogy a fogalmazásokhoz szótár használható.
Sok sikert, jó felkészülést!
kinek lett meg a nyelvvizsgája?
én szóbelin és irásbelin is 2-3 pontom csóúúsztam el:// eléggé elvagyok kenődve
Sziasztok! Holnap megyek vizsgázni és nem tudom pontosan, hogy hogyan működik a levélírás. Azt tudom,hogy 75 perc alatt kell megírni 2 db levelet. Viszont az érdekelne, hogy én gazdálkodok az idővel vagy ők szólnak és elveszik az egyiket majd kezdhetem a másikat?
Köszönöm szépen a segítséget!!
Sziasztok! Megosztanám az én észrevételeimet az Ecl nyelvizsgával kapcs:)
Ma volt a nyelvizsgának a szóbeli része. Elég érdekes volt. Osztálytársammal mentem, megtanultunk vagy 40tételt.
Aki esetleg nemtudná hogy müködik a szóbeli része: bemész,elkérik a lapodat, szem.igazolványt, megkérdezi a viszgáztató ( természetesen németül)mi a neved és a kódodat. Ezután jön a bemutatkozás a társaddal, majd az irányitott beszélgetés, képleírás.
Hát ma nem ez volt :D vagyis bementünk a társammal kérdeztük egymást hobbi család stb. és vártuk hogy megkapjunk vmi nehéz témát, erre olyan kérdéseket tett fel nekünk hogy: mit csinálsz csütörtökönként,milyen egy napod, mit csinálsz szünetben a legalap mondatok.. eléggé meglepödtünk.
Képleírásnál pedig volt 3 kép: gyerekekről meg családról.. lehetett rizsázni :))
Szombaton lesz az írásbeli meg a hallgatás, remélem jól fog sikerülni, mert a hallgatás ahogy hallottam a legnehezebb ..:(
Ja nem árt egy receptet megtanulni, hallottam olyat is, hogy a szóbeli végén egy receptet kellett elmondani :D hálistennek nekem nem volt ilyen :)
Ha vannak kérdéseitek nyugodtan irjatok :)
szia,
nekem ma küldték.
Sziasztok!b Azokhoz lenne kérdésem akik áprilisba mennek vizsgázni : Ti megkaptátok már az értesítő levelet? Már csak 2 hét van és kezdek aggódni, hogy még semmi visszajelzést nem kaptam.
Köszönöm a válaszotokat!
Csatlakozom:) én is áprilisban indulok
gyakorlati tapasztalatokat szívesen vennék
Sziasztok!! A segitségeteket kérném :)
Áprlisiban szeretnék nyelvvizsgázni (ECL) Mennyire kell felkészülni? Milyen tanácsokat adnátok a feladattipusok gyakorlására? Mire kell a legtöbbet gyakorolni?
ceruzával vagy tollal? Szótárt ha jól tudom lehet használni a B1-hez
Ha esetleg valaki eltudná küldeni a német tételeket nagyon megköszönném !!!!
Sziasztok!
Német középfokú írásbelire megyek én is decemberben. Segítséget szeretnék kérni én is tőletek, tudna vki nekem írásbeli ecl-es vizsgafeladatokat küldeni? Nagy segítség lenne számomra, ha segítenétek....vagy vmi hasznos tanácsokat adnátok!
Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni és egyben kérni is, hogy vannak-e vkinek német középfokú írásbeli feladatsorok?? Dec-ben megyek én is vizsgázni, de csak írásbelim lesz. Még egy kérdés: mi volt a levelek témája németből?
Köszönöm előre is annak, aki válaszol és segít!
Sziasztok!
Megírnátok milyen témák voltak a leveleknél!?
Én most szeretnék menni decemberben vizsgázni.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Sziasztok!
Leírnátok mik voltak a levél témák? Én az angol középfokot decemberben szeretném megpróbálni.köszönöm
Szia Kaktusz1234!
Ami még eszembe jutott, hogy a szövegértés 2. feladatánál, a mi vizsgáztatónk azt mondta, hogy kb. 5-6 szóban kellene válaszolni, de nekem sem sikerült mindenhol ezt betartani.
Ilyen szempontból jobbak azok a feladatok, ahol van 3 lehetséges válasz, és karikázni kell, mert az nem ennyire szubjektív pontozásos. Na, de remélhetőleg ez is sikerült!
Köszönöm a biztatást, Neked is hasonló jót kívánok!
Szia!
Szia Zsuzsi!
Először is köszönöm válaszod!
Hát a két levélnél nekem is annyi gondolat volt a fejembe,hogy szerintem mindkettőnél kb 250-t írtam.
Az első feladat a szövegértésbe nekem volt ami nem volt egyértelmű, a második részénél a válaszolgatós az nekem is egy kicsit nehéz volt, nem bírtam röviden válaszolni, mindenhova hosszan válaszoltam, attól is félek hogy nem lesz jó, de mostmár várom az eredményt kíváncsi vagyok :)
Remélem meg lesz
Sok szerencsét, remélem sikerül neked :)
További ajánlott fórumok:
- TELC középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Fel lehet készülni egy középfokú angol nyelvvizsgára 2, 5 hónap alatt?
- Óvónő képzés levelezőn hol van ami jó is? Kell középfokú nyelvvizsga hozzá? Vagy legyek inkább dajka?
- Szerintetek mennyi idő alatt lehet felkészülni, egy középfokú nyelvvizsgára?
- Pár hónapos szakács/cukrász tanfolyam után, középfokú német nyelvvizsgával találnék állást Németországban/Ausztriában?