ECL középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Szia!
írásbelinél:
Olvasott szöveg értése 45 perc ( 2 db szövegértési feladat )
Írásbeli kommunikáció 75 perc (2 db levél)
Szóbelinél:
Hallott szöveg értése 30-35 perc (2 db feladat)
Szóbeli kommunikáció 20 perc
Sziasztok!
3 sikertelen Telc írásbeli után ECL-lel szeretnék próbálkozni.
Lenne egy kérdésem, mert az ECL honlapján sehol sem találok infót róla: Írásbelin hány perc van az egyes vizsgarészekre? Előre is köszönöm
Sziasztok!
Telc-en lehet használni szótárt?
Köszi a választ!
én ECL-en voltam 5-ször...
Szerintem könnyebb(-nek tűnik), TELC-en nem voltam, de tudom milyen feladatok vannak ott. szóval meglátásom szerint könnyebb, de 5.-re (!) sem sikerült átmennem! vond le a tanulságot :P
ha a kettő átlaga minimum 40% meg van, mert ha az egyik készségből nincs annyi, akkor ugye bukta... de ugye a reading és writeingnak együtt meg 60%-nak kell meglenni.
egyébként annyira nem nehezek a témák, hogy ne tudj valamit írni!! (mondom én aki 5-ször megbukott )
ECL-en nem ceruzával kell írni. Az időt pontosan mérik, tehát mp-re pontosan annyi időd van rá. Amint írtam szóbeli egyből meglett, tök jó százalékkal, szerintem az kb. ugyanolyan mindenhol. De az írásbeliről én jókat nem tudok mondani. Persze, mondhatnátok, hogy "kicsit kiakadtam" rájuk, így is van. De amikor ötödszörre (!!!) nem sikerül, én azt érzem nem én vagyok ennyire hülye! A gondom az vele, hogy tényleg nagyon szubjektív. Persze nem mondom, hogy senkinek nem lesz meg. de ismerek olyanokat, akiknek ugyanúgy 1% -on múlt, aztán 2. vagy 3.ra átengedték. Nekem is volt, amit jónak éreztem, volt olyan amit nagyon szarnak, összecsaptam (58% lett mégis), aztán a legutóbbiban nagyon bíztam, úgyéreztem jól sikerült, könnyebb volt a szöveg is a readingen, gondoltam most nagyon közel vagyok ahhoz, hogy meg legyen - erre életem legrosszabb százalékát kaptam... VAlahogy tényleg azt érzem ,hogy az utolsó könnyebb volt, valószínű mindenki így gondolta- éppen ezért nem estem megint abba a százalékba, akit átengedhetnek... Az meg hogy megnézd a dolgozatodat elég körülményes, nem egyszerű és nem ingyen van! Ezek uátn nehéz elhinni, hogy tényleg minden korrektül működik..
Lehet olcsóbb más vizsgáknál, de szerintem behozzák ezt a pénzt- bőven...
Levél témakörök... nem voltak nehezek (legalább is így érzem, még annak ellenére is, hogy nem mentem át)... nyaralásról, egy termékkel kapcsolatos reklamáció, egy általad választott várost kellett ajánlani barátodnak- nevezetességek, programok , aztán volt olyan, hogy suliban filmes szakkör- vagymi- amiben részt veszel és egy filmet, sztorival, effektekkel, ötleteket kellett ajánlanod...
bocsi, már nagyon sokra nem emlékszem, mivel régebben voltam... de tényleg nem nehezek a témák, nem túl szakmaiak, elég hétköznapi témák, figyelni kell, hogy minden pontot kifejtsél, kb. annyit írj amennyit elvárnak... aztán meg bízni a szerencsében :) sok sikert ;-)
szia!
köszi a választ! és gyakorlófeladatokat hol találhatok?
Szövegértés:1-> földrengés 2->madarak kutatása
Levél: 1-> internetes ismerkedésről egy fórumbejegyzés
2-> német barátodnak e-mail a városod sportolási lehetőségeiről fontosságáról
Én CEB betűt írtam elejére,és utsó A lett-legalábbis nekem,és második szövegértés,hogy tetszett?
Levelek nem voltak rosszak,de sztem nem lett jó nekem,összevissza írtam mindent,azt is tök egyszerű mondatokkal
Hali!
én voltam, nem nagyon emlékszem már sajnos. Meglepő volt viszont, hogy kettő plusz volt nem három. Bár ez nem nagyon könnyítette meg a helyzetet. Mivel 1-2-3 szavas behelyettesítések voltak. Szinte nyelvtani kiegészítésnek is beillett volna szerintem!!
A levél témák Sport és egészség baráti levélben, és comment internet témakörben.
További ajánlott fórumok:
- TELC középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Fel lehet készülni egy középfokú angol nyelvvizsgára 2, 5 hónap alatt?
- Óvónő képzés levelezőn hol van ami jó is? Kell középfokú nyelvvizsga hozzá? Vagy legyek inkább dajka?
- Szerintetek mennyi idő alatt lehet felkészülni, egy középfokú nyelvvizsgára?
- Pár hónapos szakács/cukrász tanfolyam után, középfokú német nyelvvizsgával találnék állást Németországban/Ausztriában?