Champix, a segítő!! (beszélgetés)
Sziasztok Mindenki !
Üdvözlöm az Újoncokat itt a fórumon.
Szeretnék kicsit dicsekedni, mert ez most ismét egy szép kerek szám:
2011/07/02 00:00 óta az eltelt dohányzásmentes idő:
0 év, 2 hónap, 18 nap, 22 óra, 8 perc.
A leszokás óta el nem szívott cigaretták száma: 2000 db.
Az így megspórolt költség: 65263 Ft.
Mindnyájatoknak sok erőt, kitartást a füstmentes élethez.
Hali!
Nálam 1-2 izmosabb hányingeren kívül semmi mellékhatás nem jött elő. Elég jól alszok,nincs rémálmom, minden OK!
Sziasztok! CH-t szedöktöl egy kérdés..Mellékhatásokkal hogy álltok?Álmatlanság,alvászavarok,elhizás,gyomorpanasz stb..Én Ch-val probáltam,de nagyon nem birtam,de szerencsére már 3 honaja nem szivom..:)
Köszi
Szia!
Nagyon ügyi vagy, gratulálok hozzá. Remélem én is ilyen ügyi leszek. Jól tudod, 24.-e. Nagyon-nagyon kíváncsi vagyok! Nagyon bízok magamban. Azért izgi a dolog, már a főni is megjegyezte,hogy nincs az irodában olyan szag mint a "kohóban". Nem az irodám dohányzó, hanem rajtam érezte mindig, azért ez jól esett, legalább valami pozitív. További sok sikert neked!
Szia Pötyi!
Lekopogom, teljesen jól bírom. Már 36 órája :)) Időnként bevillan, hogy most azért elszívnék egyet, de el is múlik fél órán belül. Szóval egyáltalán nem mondhatnám, hogy szenvedek. Talán az a legjobb szó, hogy szokatlan, de egyben jó és várakozással teli is. Mint egy új munkahely :) És már most érzem a pozitív hatását, nem köhögök, nem kapar és nem száraz a torkom.
Szerintem addig ne sanyargasd magad, amíg el nem jön a kijelölt napod, a 24-e, ha jól emlékszem. Addig cigizz annyit, amennyit kívánsz, már az is kevesebb lesz, mint a megszokott, a gyógyszer hatására. Aztán 23-án este szívd el a búcsúcigit, azzal a tudattal, hogy az az utolsó szál, és örülj neki :)
Szia!
Ma egy cseppet sem jobb mint tegnap, sőt a mai napot elég nehezen viselem. Küzdök a cigi utáni vágyammal,nagyon éhes vagyok, és ideges is, de ahhoz képest elég jól bírom cigi nélkül. Megpróbáltam rágyújtani 8 óra körül, de még a felénél sem jártam, el is dobtam,mert nem esett jól.Hogy telt a tegnapi napod cigi nélkül? És a mai nap? Szép és füst mentes napot mindenkinek!!
Ismerős a helyzet :) de nem baj, menni fog, mennie kell, egy a lényeg, hogy az elhatározás meglegyen. Nekem az első napom teljesen jól telt, nem gyújtottam ár egyszer sem, és mégis túléltem :) és főleg ne a főnököd legyen az, aki megakadályoz a dohányzásról való leszokásban! Akkor már inkább a Nervenpflege, ha nagyon muszáj! De mindenesetre kemény egyetlen dohányzás nélküli nap után megmondhatom, hogy a dohányzás után is van élet, és szerintem ezt még jópáran tanúsíthatják neked itt a fórumon, úgyhogy fel a fej, menni fog!
Én egyébként egész jól vagyok, pedig másfél dobozzam szívtam korábban, és most van az első cigi-mentes napom. Párszor ugyan eszembe jutott ma, hogy most elszívnék egyet, de nem tettem és kibírtam. Szóval szerintem jó a gyógyszer, amit már sokan igazoltak ebben a fórumban.
Úgyhogy csak ügyesen, és simán menni fog!
Szia!
1/2 12- kor elszívtam egy szál cigit, nem mondom,hogy jól esett, de elszívtam. Azt akarom megkérdezni, hogy ha hülyére idegesítenek, akkor nem akarsz rágyújtani? Mert nekem ha borzolja valami az idegeimet, akkor annyira ki tudok akadni, hogy egyből a cigi után nyúlnék. Lehet, hogy valami stressz oldót is kellene szednem?:))
Hali
Sziasztok!
Nekem ma van 2 hónapja, hogy "nem" gyújtottam rá... A "nem" szót azért tettem idézőjelbe, mert azért az nem teljesen igaz, hogy abszolút nem gyújtottam rá...
Ugyanis a 2 hónap alatt 3-szor is "bűnöztem".
Egyszer alkohol után "kellett" rágyújtanom, 2-szer pedig olyan társaságban voltam, ahol dohányoztak és nem bírtam ellen állni a kísértésnek...
Szerencsére nem szoktam vissza, "csak" egy-egy szál cigit szívtam el minden egyes alkalomkor és annyi!
Viszont ez azt jelenti, hogy nekem még mindig szednem kell a gyógyszert és nem szabad abba hagynom.
Szia Pötyi!
Pontosan azt írtad, amit én is tapasztaltam. Az én párom is arra vár, hogy ha majd nekem sikerül, akkor utána elkezdi ő is :) Nekem ma van a nagy nap (persze én is a legutolsó napra tűztem ki), amikor már nem gyújtok rá, és már jó pár napja éreztem, hogy nem kívánom úgy a cigit. Csomó szálat a 2. slukk után elnyomtam, mert annyira nem ízlett. Ilyen azelőtt soha sem volt. Ma pedig csak azt érzem, hogy milyen boldog vagyok, mintha valami ajándékot kaptam volna. Olyan "tisztának" érzem magam :) Persze még csak egy cigimentes reggelen vagyok túl, egy hét múlva már jobban látszik majd, mennyire vittem sikerre a dolgot. A kajával is hasonlóképpen voltam, mint te, az étvágyam azért érezhetően megnőtt az elmúlt 1-2 hétben, úgyhogy én is tervezek valami testmozgást minél hamarabb.
Kitartást neked, biztosan menni fog, elszántnak tűnsz és az a lényeg :)
Szia(sztok)!
A férjem szerintem nincs olyan erős mint én, ő úgy gondolja, ha nekem sikerül akkor majd ő is kipróbálja. Amúgy cigizik ugyanúgy mellettem, de én egyáltalán nem kívánom a cigit. Én az utolsó napot jelöltem ki arra,hogy leteszem a cigit, ami szombat (09.24.), de ma hétfőn még csak 1 szálat szívtam el, máskor már ilyenkor túl vagyok 5-6-7 szálon. A másik furcsa dolog, hogy reggel a kávém felét ki kellett borítani, mert nem bírtam meginni, sőt a meló helyen úgy indult a reggel, hogy elmentem a büfébe, és cigi-kávé. Ma még a büfé irányába sem néztem. Ez azért nem rossz szerintem!!! Bár kicsit éhesebb vagyok mint szoktam, de ilyenkor elrágok egy répát vagy káposzta levelet(mint a kecskék), vagy valami gyümölcsöt,nasinak meg aszalt gyümölcsöt eszek, hogy ne rántsak fel magamra jó néhány kilót. Azon is gondolkozok erősen, hogy eljárok egy héten kétszer tornázni, hátha segít az is.
További kitartást mindenkinek!!!! Puszi
3 hónap 20 napja nem szívom a bagót.
Emlékszem mennyire féltem, hogy mi lesz, ha már nem gyújtok rá, milyen lesz az első nap cigi nélkül.
Rájöttem, hogy ugyanolyan, mint az összes többi nap, leszámítva a büdös ruhát, a kellemetlen lehelletet és a feleslegesen kidobott pénzt.
Nem gyújtottam rá és nem haltam bele, a világ nem dőlt össze, a trafikos néni, akitől korábban a cigit vettem, még ő sem kérdezte meg, hogy adhatja-e a megszokottat.
Akkor jöttem rá, hogy az, hogy nem gyújtok rá, csak egy valakinek nagyon fontos: az a valaki pedig én vagyok!
Ügyesek legyetek, aki már leszokott annak kitartást, aki pedig most kezdi, annak sok erőt az első lépéshez!
Kedves Matek53!
Köszönöm a biztatást, hálás vagyok érte.
Szia Maja !
Menni fog hidd el !
Ez a nap is olyan lesz mint a többi, csak éppen nem gyújtasz rá. Én is nagyon paráztam, nem hittem volna, hogy ennyire egyszerű. Az a jó, hogy nem lesznek elvonási tüneteid. Jómagam 2 és fél hónapja "tiszta vagyok" és fantasztikus érzés nemdohányzónak lenni. Az egy dolog, hogy bármelyik percben rá tudnék gyújtani, de nem teszem, mert ÉN NEM AKAROM. Te is megtudod csinálni, csak higgy önmagadban.
Ha végigolvasod a fórumot a kezdetektől, akkor meglátod, hány sorstársunknak sikerült.
A lényeg, hogy TE jelölöd ki a napot amelyen már nem gyújtasz rá.
Sok sikert, veled vagyunk, kérdezz bátran.
Sziasztok!
Pici bátorítást kérek tőlletek 20-i nap a nagy napom, remélem, hogy sikerül. Fokozatosan csökkentettem a cigit, de még ma 18-án is 4 szálat elszívtam annyak ellenére, hogy nem ízlik.
Folyamatosan olvaslak benneteket, a CH-t 11-én kezdtem.
Szia !
Gratulálok, nagyon kitartó és ügyes vagy ! :)
Helló mindenkinek!
Nekem 8-hónap és 1nap,hurrá!
Köszi a bíztatást, nagyon szeretnék megszabadulni a cigitől. Hétfő a nagy nap, úgyhogy már csak kevés időm van :) néha mondjuk észreveszem, hogy nem esik olyan jól, a harmadik slukk után egy csomó cigit elnyomok, amit azelőtt soha sem tettem. Tehát a rituálé iránti vágyam mintha most nagyobb lenne, mint a nikotin iránti vágy. Lehet, hogy ez már a gyógyszer hatása. Szóval bizakodó vagyok, és az elhatározás tényleg erős, egyrészt kidobott pénz valóban, másrészt sok elpazarolt idő (napi 30 szál kb. napi másfél-két óra az egészségrombolásra), harmadrészt pedig az egészség.
Meg én mindig azt mondom magamnak, hogy ha 30 éves koromig megvoltam cigi nélkül, akkor 33 évesen is megleszek, bármennyire is rászoktam a köztes időben. Hát majd meglátjuk a gyakorlatban ;)
Kitartást mindenkinek, sok szenvedélyes dohányosnak sikerült már szabadulnia!
Szia!
Mindnyájan szerettünk cigizni (én még most is szeretnék...) de nem akarok, mert én is felesleges pénz kidobásnak tartom és elköltöm azt a pénzt inkább másra.
Sziasztok!
Nagyon kedvesek vagytok, hogy válaszoltatok, mert nekem ez nagy segítség. Ma már megpróbálom megállni, hogy minél kevesebbet szívjak, de a főnököm és a munkatársaim nem hagynak élni, egész nap borzolják az idegeimet valami marhasággal, ettől függetlenül viszonylag jól megy a dolog!!! Tényleg remélem, hogy sikerül!!
Én is szerettem dohányozni, amellett hogy hagytam hogy a napi rutinom része is legyen. Ma van a hetedik napom, hogy nem dohányzom!;)
Én is nagyon féltem, mit fogok csinálni cigi nélkül és azt kell mondjam, hogy a napok eltelnek nélküle is;)
Közben regisztráltam a liferewards.hu weboldalra, ami nekem nagy segítség! Sok sikert kívánok neked is és mindenkinek! Hajrá!:)
Szia Pötyi !
Baj van, így nem fog menni. Ha ennyire szeretsz dohányozni, akkor igazából nem is akarsz leszokni. A gyógyszer önmagában nem segít, csak akkor, ha TE AKAROD ABBAHAGYNI. Ha tényleg le akarod tenni a cigit, akkor ne a csodát várd, a Champix nem veri ki a szádból a bagót. Neked kell kijelölnöd azt a napot, amelyiktől nem akarsz dohányozni. A gyógyszer abban segít, hogy nem lesznek elvonási tüneteid.
Szóval ezt TE döntöd el. De az már jó, hogy elindult a "hangya" az agyadban, hogy abba kéne hagyni. Jó úton jársz, lehet, hogy már a közeljövőben valódi elhatározásra jutsz, és akkor tényleg fog sikerülni.
Sok sikert !
Sziasztok!
Én még most vagyok itt először. Sok mindent elolvastam az írományok közül. Én vasárnap óta szedem a champixot,a kezdő csomaggal kezdtem, bár át akartam ugrani a kezdőt, de a doki nem engedte. Vajon mikor kell éreznem valamit? Egyszer csak majd nem fogok cigizni? Jó is lenne. Én szeretnék leszokni nagyon a dohányzásról,mert kidobott pénz amit én elfüstölök,meg a férjem is. Egy nagy bajom van csak, hogy én szeretek cigizni, bár remélem ez annyira nem fogja megnehezíteni a helyzetemet? Vagy lehet rosszul gondolom? Azért nagyon bízok benne, hogy sikerülni fog.
Sziasztok
Szia!
Fene tudja, mert ha egyszer rászokott az ember, akkor onnantól már szerintem tökmindegy, hogy mikortól szívja.
A gyógyszer hatását én is csak, akkor kezdtem érezni, amikor abba hagytam a cigit. Onnantól vettem észre, hogy megtudok nélküle lenni, de azt kell, hogy mondjam, hogy én már lassan 2 hónapja, nem dohányzom, de bármikor visszatudnék rá szokni, mert engem 100%-ig nem szoktatott le az biztos!
Nagyon a borotva élén táncolok még és sokszor nagy akarat kell hozzá, hogy ne vegyek egy dobozzal.... Nem is tudom, hogy mi lesz holnaptól, mert akkor már a 0,5 milliseket kezdem el szedni.
De azért próbáld ki, ha van rá pénzed megéri! Csak azért akarat is kell hozzá.
Sziasztok!
Már egy ideje olvasom ezt a fórumot és a beszámolóitokat. Én most szedem a Champixet a 8. napja, és a 14. napra tűztem ki a nagy napot, ami szeptember 19. Egyébként én "csak" 2,5 éve dohányzom, de azóta masszívan. Szerintetek számít az a leszokásban, hogy nem 30 éve szívom? Vagy ilyenkor az már teljesen mindegy?
Amúgy még nagyon nem érzek semmit a gyógyszertől, egyelőre ugyanúgy dohányzom, mint eddig, még van rá 6 napom :) nagyon remélem, hogy menni fog, ez elhatározás megvan. Sok lelkesedést is szereztem, miközben olvastam ezt a fórumot.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek vannak őrzőangyalaink (vagy segítő szellemeink)?
- A mai világban miért nem olyan segítőkészek az emberek? És miért olyan agresszívek?
- Miért van ennyi rosszindulatú ember és kevés a segítőkész?
- Teherbeesést segítő "praktikák, fortélyok"
- Talán mégsem halt ki az emberség? Vannak még segítő szándékú emberek.....
- NEM segítő nagymamák