Champix, a segítő!! (beszélgetés)
Szia meggybefőtt!
Na hogy bírod? :) Milyen a második nap?
Én nagyon drukkolok neked !!!
Szia(sztok)!
Mindig nagyon jó olvasni a "leszokottak" hozzászólásait :) Ebből tényleg erőt lehet meríteni, mert ha hasonló nagy dohányosok le tudtak mondani erről az "élvezetről", akkor nehogy már nekem ne sikerüljön! Ez a 3. gyógyszeres napom és nagyon kíváncsi leszek, hogy fogom megutálni a cigit, mert eddig nem érzem, hogy rossz lenne. De tudom, hogy még ez így helyes :)
Az elektromos cigin már én is gondolkodtam, de annyiféle van, hogy nem tudom melyik a legjobb. Ha valaki tudna ebben segíteni, hogy melyiket érdemes megvenni, megköszönném :)
Gratulálok a nemdohányzóknak és drukkolok azoknak akik ezen az úton elindultak velem együtt :)
Sziasztok Kedves Nemdohányozni Akaró Újoncok !
Üdv. a fedélzeten. Jómagam 3 hónapja és 10 napja bírom a kiképzést. És nagyon jó nemdohányosnak lenni. Én 38 évet éltem a cigaretta rabságában és azt mondom, ha nekem sikerült leszokni a gyógyszer és az "e" cigi segítségével, akkor bárkinek sikerülhet. Az "e" cigi csak a mozdulat miatt kell/kellett (amúgy nikotinmentes patronnal), mert ha nagyon felidegesített valaki, akkor inkább ezt, mint egy égő cigarettát vegyél a szádba. A szívószál is megteszi, de annak nincs ilyen hangulata. Mindenkinek kitartást és füstmentes életet. Menni fog. :)
Szia!
Köszönöm a biztatást :) Neked meg drukkolok, hogy sikerüljön! Ahogy a fórumon olvastam az első pár nap a legnehezebb, kíváncsian várom neked hogy megy. Nekem ez a második napom, csak reggel kell bevennem egy bogyót, de egyenlőre nem változott semmi. Talán annyi, hogy jobban kiélvezem minden szál cigi "ízét" amíg lehet :)
Sziasztok,
ma tettem le a cigit, a CH-t12. napja szedem előírás szerint. A reggeli hányinger elmaradt, és nem is vagyok olyan fáradt, mint szoktam lenni. Lehet h van összefüggés a gyógyszer és a cigi között atekintetben, hogy ha rágyújtasz, piszkos fáradt, depis és álmos leszel. Na meglátjuk ma, az első cigimentes napon mi lesz. Szurkoljatok!!!És mindenkinek sok sikertT
Sziasztok!
20 év dohányzás után megszületett bennem az elhatározás, hogy leszokom a dohányzásról. Egy barátom már leszokott a Ch segítségével, így kezdetnek végig olvastam a fórumot. Úgy gondolom, ha
másoknak sikerült, akkor nekem is menni fog :)
Tegnap megvettem a bogyót és ma kezdtem szedni.
Drukkkoljatoook :) Én is drukkolok nektek!
Sziasztok!
Én 10 napja szedem, még cigizek, de valójában csak a megszokás miatt gyújtok rá, mert 3-4 slukk után eldobom, mert nem esik jól. Viszont: hányingerem van, főként azután hogy bevettem a gyógyszert, tényleg a legidiótább álmok gyötörnek, napközben depis vagyok, szinte egy szót sem szólok egész nap, és iszonyú álmosság gyötör. Este fél kilenckor már alszom és fél hétkor alig tudok felkelni. A hétvége meg úgy telt hogy csak döglöttem a kanapén és amíg a férjem mellettem porszívózott elaludtam. Iszonyat ez az álomkór. Volt valakinél hasonló?
Sziasztok :)
Egy kis lélekerősítő: 2008 májusában, vizsgaidőszakban kezdtem el szedni a gyógyszert, és a második hét elején már nem gyújtottam rá.egyszerűen nem esett jól. a gyógyszert összesen két hétig szedtem, aztán csak egyszerűen kitartottam. Még abban az évben, hónapokkal később, bulik alkalmával elszívtam egy--két szál cigit, ami először nagyon jól esett, de a második, harmadik már egyáltalán nem, így nem is próbálkoztam tovább. 2009-től teljesen "tiszta" vagyok, bármi csapás is ért, nem szoktam vissza. már nem kellett. kitartás mindenkinek, hinni kell saját magatokban :)
Szia Pötyi!
Részvétem :( egy száltól még semmi bajod nem lesz, csak ne csinálj belőle rendszert. Hiszen pont azt a reflexet kell kigyógyítanod magadból, hogy ha stressz van = cigi, kávé mellé cigi, ha sörözünk, akkor cigi, reggel cigi, este cigi, autóban cigi. Úgy kell megélni ugyanezeket a dolgokat, hogy mégsem cigizel, hiszen ettől szoksz le. Minél többször, annál jobban tompítod magadban a rossz beidegződést. Másképp mondva nem leszoksz a cigiről, hanem rászoksz a nemdohányzásra.
Tehát azon van a hangsúly, hogy "sokszor", ergo ha egyszer elgyengülsz, még azért leszokhatsz.
Én teljesen leálltam a gyógyszerrel is 2 napja, állandóan depis voltam tőle és már elegem lett az álmokból is. 30 napig szedtem összesen. Nem kívánom így sem jobban a cigit, 19 nap után már talán nem ingok meg azonnal, ezért mertem bekockáztatni, hogy nem szedek több bogyót. Szeptember 18-án szívtam el az utolsó cigimet, azóta egyetlen slukkot sem. Ennyi idő alatt korábban 600 szálat szívtam volna el.
Neked pedig kitartást és fel a fejjel!
Szia!
Rossz hírt kell közölnöm veled. Ma meghalt a nagypapám, és elszívtam egy fél szál cigit. Reggel óta bírtam,amíg próbáltak életmentő műtétet végrehajtani rajta, de amikor szóltak,hogy vége,azt már nem bírtam. Ez nagyon gáz szerinted,hogy rágyújtottam?
Szia!
Nagyon ügyes vagy,nekem pénteken lesz 2 hete, hogy nem cigizek. Nem lenne semmi gondom, ha néha nem jönne rám valami megmagyarázhatatlanul nagy cigi utáni vágy. Ezt nem tudom,hogy miért van,de nem túl jó érzés. Persze megállom,mert ha eddig nem gyújtottam rá,akkor már nem fogok. Nem tudom,hogy az első hány hét a legnehezebb,de a 12 hetet én sem akarom végig szedni a gyógyszerből,persze ha indokolt akkor muszáj lesz,de hátha nem.
Úgy szeretném,hogy abbahagyom a gyógyszert,és utána is minden úgy marad, ahogy a gyógyszer szedése alatt. Gondolom ez nem így lesz,de azért jó ezt hinni.
Sajnálom,hogy a rémálmaid még mindig nem múltak el,nagyon rossz lehet. Egy párszor már én is álmodtam rosszat,de nem rémálmok voltak. Az a fura,hogy mióta szedem a gyógyszert minden este álmodok (mondjuk ez ne maradjon így), pedig nem szoktam. A párod nem kezdte még el?
Azért annyira fura,hogy ennyi év dohányzás után nem cigizünk. Nem?
További szép napot.
Gratulálok Matek!!
Csak így tovább
Kedves Maja !
Biztos, hogy Te is megtudod csinálni. Legyél büszke magadra, fantasztikus ez a két hét.
Ugye nem hitted volna, hogy több évtized dohányzását ezzel a csodaszer segítségével abba tudod hagyni ?
A champix nélkül nekem biztos nem sikerült volna.
Sosem hittem volna, hogy valaha abba tudom hagyni a dohányzást és lám-lám eszembe sem jut, hogy égő cigarettát vegyek a számba. Nekem az első 2-3 hét volt a legnehezebb, utána egyre könnyebb lett.
Biztos neked is fog menni, hiszen a legnehezebb időszakon már túl vagy.
Csak így tovább, sok sikert a füstmentes élethez.
Kedves Matek53!
Csak gratulálni tudok a sikeredhez,és a kitartáshoz. Én is megakarom csinálni, én ma vagyok 2 hetes, remélem sikerre viszem én is.
Kedves Mindenki !
Úgy érzem, hogy sikerült legyőzni a cigarettát. Túl vagyok 3 hónapon és tudom, hogy soha többé nem akarok dohányozni.
A ch-t már egy hete nem szedem, de semmilyen negatív változást nem tapasztaltam.
Mindnyájatoknak sok sikert és erőt, kitartást kívánok.
Szia!
Hogy vagy? Még mindig cigimentesen vagy? Túl vagyok az első héten, annyira nem gáz a dolog, bér nem mondom,hogy nem tudnék cigizni,de megállom. Még hál istennek 1 dekát sem szedtem fel,ha így marad,akkor elégedett leszek.
Szeded még a gyógyszert?
További szép napot.
Akkor te is jól tűröd a megpróbáltatásokat. Én hozzád képest még eléggé el vagyok maradva a sportolással, egyelőre azon küzdök, hogy ne vacsorázzak háromszor :)) A cigi továbbra sem hiányzik túlzottan, bár ma kicsit többször villant be, hogy azért szívesen rágyújtanék. De nem szenvedtem. Az első héten mindenesetre már túl vagyok :)
Akkor további kitartást! Neked is menni fog, ha már 4 napot kibírtál!
Szia!
Én igazából már pénteken sem cigiztem,de nem mondom,hogy nekem olyan simán megy,mint neked,mert azért elég sokszor eszembe jut,hogy rágyújtanék,persze megállom,mert muszáj,de nekem nehéz. Gondoltam,hogy ha a férjem rágyújt,akkor majd én meggyújtom neki a cigit,de úgy voltam vele,hogy csak egy szívás meg minek? De azt mondják az első 1-2 hét a húzós,utána már könnyebb. Nagyon remélem,mert azért kínlódni sem túl jó,persze cigizni sem. Én nem eszek többet,mondjuk éhesebb sem vagyok,inkább kevesebbet eszek mindig egy kicsivel,mert attól azért kicsit félek,hogy el ne hízzak!:) Amúgy a gyógyszert én sem szeretném végig szedni,én szedem 6 hétig,remélem annyi is elég lesz.
A hétvégén voltam kerózni egy kicsit,mert nagyon szép idő volt, ha az idő így maradna,akkor lehet eljárok esténként,mert az idegeimnek,meg a súlyomnak is jót tesz,bár eddig még soha nem kellett fogyóznom,hét remélem nem most közel 30 évesen kell elkezdenem.
Azért remélem,hogy mindkettőnknek sikerülni fog leszokni,és nem fogunk elcsábulni.
További szép napot!
Szia Pötyi!
Köszi a tanácsokat! Szombat óta csak napi egy szemet szedek, így jobban is alszom. Viszont most meg mintha kicsit jobban hiányozna a cigi, legalább is gyakrabban jut eszembe. Pláne, hogy az egyik táskám aljában tegnap találtam egy felbontatlan teli dobozzal. Mindenesetre már a 8. napnál tartok, és azt mondják, mindenkinek az első hét a legnehezebb, ami nekem egészen simán ment. Úgyhogy most már muszáj lesz kitartanom. Viszont az étvágyam botrányosan megnőtt :(((
Te hogy állsz szombat óta? Bírod a kiképzést?
Szia!
Megnéztem,mivel lehet csökkenteni a mellékhatásokat. Az alvászavarra nem sok mindent írt,annyit,hogy nem szabad koffeint inni, ha délután szoktál aludni,akkor azt se kellene, forró fürdő,ami ellazít,meg relaxáció. Lehet nem nagy segítség,de hátha. Gondolj nagyon szép dolgokra,és hátha nem lesz rémálmod. Vagy esetleg éjszakára vegyél be egy kicsit erősebb stressz oldót,hátha az kiüt egész estére. Jól állsz a nem cigizéssel?
További szép napot!
üdv mindenkinek !
3 éve én is szettem ezt a gyógyszert!32 napig nem is dohányoztam, de végül rá gyújtottam .(pedig nem is kívántam a bagót) a mai napig szívom. Gyógyszer tényleg jó volt, cigaretta gondolatával nem volt problémám ,tele voltam energiával ,jó volt a köz érzettem ,nagyon jól éreztem magamat, nagyon boldog voltam. A mai napig nem is tudtom minek gyújtottam rá ?! de megígértem magamnak hogy megvesszem a gyógyszert! (csodaszert)és nem fogok abba a hibába esni mint 3 évvel ezelőtt!
Sziasztok!
Minden mellékhatás nélkül, az első 2 napban volt csak 1 pici émelygés, de az 5. napomat élem füst nélkül. Mindenkinek sok erőt és kitartást.
(Matek53-nak külön köszönöm, még jelentezem)
Szia !
Szomorú vagyok, hogy ennyit kínlódtál a semmiért. :(
Mi a biztosíték arra, hogy ezt nem ismétled meg, és akkor megint úgy füstölsz majd mint a gyárkémény.
Hol az "e" cigid ? Miért nem használod, ha rád tör a vágy.
Nem szégyellem bevallani én használom, főleg akkor, ha dohányosok társaságában vagyok. Nekem segít, maga a mozdulat már lenyugtat. (Ja és nincs büdös hamutartóm)
Szurkolok neked. Bízz magadban és ne engedj a kísértésnek.
Szia Pötyi!
Hát ha írnak valami használható tippet a rossz álmok ellen, arra kíváncsi lennék. Amúgy úgy tervezem, hogy még max 10 napig szedem a gyógyszert, és jövő héttől csökkenteni akarom az adagot, a mellékhatások miatt. Ami megmarad, majd odaadom a páromnak. Egyébként tartok kicsit a hízástól is. Ezt leszámítva viszont szuperul elvagyok cigi nélkül, egyáltalán nem hiányzik, nem is számítottam rá, hogy ilyen zökkenőmentes lesz a dolog. Remélem, gyógyszer nélkül is maradok ilyen stabil.
Neked meg holnap lesz a nagy nap :) remélem, már nagyon elszánt vagy! Biztosan menni fog, szerintem semmi különbséget nem látsz majd holnap az életedben cigi nélkül. Csak ügyesen! Este még egy búcsú cigi, aztán pedig egy új élet kezdődik!
Ezek a tünetek nálam is megvannak, csak enyhébb kivitelben. A reggeli hányinger, az álmok, az időnkénti depresszív hangulat, és az ehetnékem is megnőtt.
Szóval én is le akarok állni a gyógyszerről nagyon hamar, csak azt nem akarom, hogy emiatt idő előtt visszajöjjön a cigi iránti vágyam, amit most szinte alig érzek.
Szia!
Egy nap..??? Kb. másfél óra alatt szívtam el 3 szálat! Azóta nem gyújtottam rá, de nehezen bírom megállni, hogy ne gyújtsak rá, főleg, ha még meg is kínálnak...
Sziasztok!
Ma "csak" 2 szál cigit szívtam. Annyira nem is hiányzik,persze azért nagyon sokat eszembe jut. Ha unatkozok,mint pl.most is,azért nagy a kísértés. Ma nem nagyon van meló,így hát egy csomó dolgot kitalálok, hogy lefoglaljam magam, többek közt ide írogatok,ezzel is telik az idő. Elkezdem rágózni, mert ez is csillapítja a cigizhetnékemet. Érdekes, hogy sokan a rossz álmokra panaszkodnak mellékhatásként, nekem ezzel szemben nagyon jó álmaim vannak,ha vannak, lehet hogy néha túl jók is, de eddig még nem beszéltem álmomban:))(jobb is)!! Na jó,befejezem az írományomat, mert amúgy,hogy elfoglaljam magam egy regényt tudnék írni. Szép napot!
Szia!
Nekem a hangulatomat azért kicsit lenyomja. Elég hangulattalan vagyok időnként napközben, amit én is észreveszek magamon. Meg furcsa, nem olyan jó álmaim vannak, és emlékszem rájuk. Egyébként szinte soha nem szoktam az álmaimra emlékezni.
Te miért nem bírtad, mik voltak a tüneteid?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek vannak őrzőangyalaink (vagy segítő szellemeink)?
- A mai világban miért nem olyan segítőkészek az emberek? És miért olyan agresszívek?
- Miért van ennyi rosszindulatú ember és kevés a segítőkész?
- Teherbeesést segítő "praktikák, fortélyok"
- Talán mégsem halt ki az emberség? Vannak még segítő szándékú emberek.....
- NEM segítő nagymamák