Champix, a segítő!! (beszélgetés)
Szia Visszaeső !
Én is írtam, de nekem sem válaszolt. Majd eljátszuk kő-papír-ollóval, hogy melyikünkké legyen.
És most mindenkinek dicsekszem:
2011/07/02 0:00 óta az eltelt dohányzásmentes idő:
0 év, 0 hónap, 4 nap, 12 óra, 18 perc.
A leszokás óta el nem szívott cigaretták száma: 96 db.
Az így megspórolt költség: 3132 Ft.
Ez hihetetlen, és még nem vesztem össze senkivel, nem borítottam az asztalt idegességemben.
Ez működik. Tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom.
Sok sikert a leszokóknak !
Sziasztok !
38 évnyi masszív dohányzás után ma a harmadik nap, hogy nem gyújtottam rá. Jómagam mindenféle leszokási móddal próbálkoztam, de nem ment. Hiába mondták, hogy ez agyban dől el, nálam mindig a cigi győzött. A tüdőgyógyász ajánlotta ezt a csodabogyót, hogy nagyon megkönnyíti a leszokást, és megszünteti az elvonási tüneteket. IGAZA VOLT ! Tehát tényleg már csak az agy maradt, azaz fejben dől el, hogy én ezt nem akarom. Bármilyen hihetetlen, de működik, és nem szenvedek.
Mellékhatást különösebben nem tapasztaltam.
Sokkal jobban érzem magam amióta nem gyújtottam rá. KAPOK LEVEGŐT !
Kedves leszokott és nem leszokott sorstársaim !
Végigolvastam a hozzászólásaitokat és sok-sok erőt tudtam belőle meríteni. Olyan érzésem volt, mintha valahonnan már ismernélek benneteket...
Mindenkinek sok erőt kívánok és kitartást.
"Megvettem két dobozzal, ugyanúgy cigiztem mellette."
Elolvastad a betegtájékoztatót? Ez a gyógyszer nem leszoktat a dohányzásról, hanem enyhíti a dohányzás abbahagyásakor jelentkező kellemetlen tüneteket.
Bizony, fejben dől el!
Csak előbb azt kell eldönteni, ki a főnök!?
A fej vagy a cigaretta? :-D
Sziasztok
Akkor én ráfáztam, mert március 11.óta nem cigizek,
de azóta néha elszívtam egy cigit kíváncsiságból, hogy jól esik vagy nem és nagyon jól esett,igaz kicsit megszédültem de ennyi.kb 8-10 szál volt még
és pont a napokban szívtam el az utolsót.
Nem szabad feladni!
Szakemberek szerint az átlagos ember szervezete 3-6 hónap felejti el a nikotin utáni vágyat.
Ezért mondják, hogy nem szabad még egyetlen szálat (slukkot) sem elszívni, mert a szervezet újra emlékezni fog rá, a felejtés időtartama pedig újraindul.
Üdvözlök minden régi és új leszokni vágyót.Hát elég rég írtam ide.Jó olvasni hogy mindenki ilyen lelkes.Az újaknak üzenném nekem a szotyi és a savanyúcukor nekem bevált,a cukor persze csak módjával.Én 22-év dohányzás,és napi 1,5dobo
z után,január15-este óta nem cigizem.Pedig egy fanatikus bagós voltam,semmisem számított.Ha valakit érdekel hogy én hogy szedtem a gyógyszert,az a1242.írásomban megtalálja.Kellemes leszokást mindenkinek,és legyetek erősek!
Tetszik ahogy rákészültél erre a dologra:)
Irigyellek mert szerintem sokkal ügyesebben fogod véghez vinni mint én:)aki március óta nem cigizem de bevallom volt egy botlásom igaz azota sem de nagyon ott motoszkál még mindig :(nem tudom más hogy van vele de időnként igen erős harcba kerülök saját magammal még most is ...talán jobb lesz már...én nem tudok jokat irni mert 35 év cigizés után nekem még igy is baromira nehéz bár sokat segitett a gyógyszer ...rájöttem a legnagyobb kihivás ebben a leszokásban a saját magunk legyőzése......mindenesetre még egész jol állok ezzel a dologgal remélem kitartok és ezt kivánom mindenkinek:)szép napot
Köszönöm! Én csak erőt és kitartást tudok mindenkinek kívánni, aki komolyan elhatározta magát! Megéri, ebben már most biztos vagyok. :-)
Bár ma még csak a 2. FÜME napom van, de élvezem és bírom könnyedén - egyelőre. :-)
Remélem, ez így is marad. :-)
Hidd el nagy dolog már az is hogy elhatároztad leszoksz:)
Büszkék vagyunk Rád szerintem mondhatom a többiek nevében is:)
Csak igy tovább:)
Sziasztok!
Nagyon sokszor olvastam ezt a fórumot, mikor elkezdtem szedni a CH-t. Tegnap telt le a 14. nap, mától nem dohányzom. Tudom, ez még nem nagy dolog, csak nekem!
Azért én minden "Sorstársnak" kívánok kellemes, füstmentes napot és hetet! :-)
Üdv.:
kicsigesztenye
Engedjétek meg, hogy bemutassam sötét múltamat és a szabadulásom történetét:
26 évet dohányoztam masszívan, napi minimum 1 dobozzal elment. Szinte az összes módszert kipróbáltam ami létezik és legális, azonban mindegyiknél olyan erősen jelentkezett a dohányzás utáni vágy, hogy nem tudtam megállni, hogy nem gyújtok rá.
Tudom, mint minden ez is a fejben dől el...
Nem régiben úgy döntöttem, hogy most az egyszer utoljára megpróbálom. Végigolvastam az összes létező honlapot/fórumot ebben a témában, majd a gyógyszer mellett döntöttem.
Ezt követően, még a gyógyszer szedésének megkezdése előtt pontosan megterveztem, hogy mikor, mit, hogyan fogok tenni (a gyógyszer tájékoztatója on-line elérhető). A teendőimet táblázatba foglaltam.
Ezután fordultam a háziorvosomhoz, akivel minden, még megmaradt kérdésemet tisztáztam.
A gyógyszer szedésének megkezdését úgy ütemeztem, hogy az első füstmentes nap vasárnapra essen. Így, családi körben -mentesen a munkahelyi stressztől- könnyebb elviselni az első napot.
A gyógyszert az ajánlott adagban szedem, semmilyen elrémisztő mellékhatást nem tapasztaltam azon kívül, hogy a bevételt követően kb. fél órával picit fáj a hasam (mint amikor a kelleténél jobban telieszi magát az ember).
A reggeli adagot felkelést követően 30-45 percen belül, az estit pedig 12 órával később szoktam bevenni, így 24 órára telítve van a szervezetem... :-)
Ettől függetlenül, délutánonként van egy 1 órás időszak, amikor kívánom a cigarettát, de helyette inkább rágcsálok valamit.
Ma kezdtem a 4. hetet, így még az elején tartok.
De már most minden várakozásomat felülmúlta, hogy 11 napja nem gyújtottam rá!
"Tedd azt amit én, és felezd a gyógyszeradagot, vagy 2/3-old. "
Ne tedd!
Olvasd el a 1304-es hozzászólást!
Sziasztok!
Most írok ide és ilyen helyre először. Unatkoztam és eszembe jutott ez a dohányzós dolog. Gondoltam, felkeresem a fórumot, amit anno olvasgattam, mielőtt beruháztam volna a Champixbe. Füstbe születtem és abban nőttem fel, majd 12 évig min. napi 1 doboz cigarettát szívtam el magam is. Többször próbáltam leszokni, hol csak úgy, hol gyógynövényes kapszulákkal, vagy nikotinos rágóval, vagy tapasszal. Legutóbb arra gondoltam, hogy pénz nem számít, most végleg le szeretném tenni a cigit. Nem annyira az anyagi vonzata, vagy az egészségügyi problémák miatt –bár ennek kellene meghatározóbbnak lennie-, hanem mert mindig is elviselhetetlennek találtam a szagát.
Több mint egy évet készültem rá, vártam a megfelelő pillanatot, és 2010.11.22-től a Champix segítségével elhagytam a dohányzást! Nem szeretem a gyógyszereket, de végül úgy döntöttem, hogy bevállalom. Az első 2 hetes időszakban volt némi kellemetlen émelygésem, a 10. napig dohányoztam a gyógyszer mellett. Utána azonban olyan erős hányingerem lett, hogy szinte megállás nélkül ömlött a könny a szememből. Hiába, az adagolás nem kellene, hogy egységes legyen különböző testtömegű emberekre (pedig erősen nikotinfüggő voltam, a szemem még nem nyitottam ki reggel, de a cigi már a számban volt, és utána még kapásból kettő).
Szóval PICIXIV! Tedd azt amit én, és felezd a gyógyszeradagot, vagy 2/3-old. Tapasztald ki, hogy hogyan lesz minden szempontból elfogadható és hatásos számodra.
Én másfél hónapig szedtem rendesen, majd, ha nikotinéhséget éreztem –ez főleg indokolatlan ingerültségben nyilvánult meg-, akkor egy-egy felet beszedtem és kész, bár szerintem ilyenkor a hatás csak pszichés volt. Működött és ez a lényeg! Az elmúlt 6,5 hónap alatt 5-6 kg-ot híztam, ez jobb az eddig megszokottnál, és ezt is meg fogom oldani! Fontos megjegyezni, hogy más káros szenvedélyre sem szoktam át. :) A mostani leszokásomnak a különlegessége a többihez képest az, hogy eddig nem tudtam elképzelni, hogy többet ne gyújtsak rá, mert mindig olyan jóleső dolognak tűnt, most pedig amikor erre gondolok, akkor egyszerűen csak annyi ugrik be –tényleg nem nagyképűség, de szinte unottan-, hogy nem fogok rágyújtani, mert egyértelmű, hogy nincs rá szükségem... ennyire egyszerűen! Hihetetlen, hogy ez van, de működik, és remélem, hogy már sosem lesz másként.
Szívből kívánok Mindenkinek nagyon sok kitartást és sikert a dohányzásról való leszokásban (is), higgyétek el nekem, hogy abszolút nem lehetetlen és nagyon-nagyon megéri! Remélem, a hozzászólásommal tudtam némi lendületet adni Nektek, és hozzásegít Titeket a leszokáshoz.
Szia mindenki,
csak gondoltam benézek...bár már abszolúte nem aktuális a téma szerencsére:))
2010/03/13 19:00 óta az eltelt dohányzásmentes idő:
1 év, 2 hónap, 12 nap, 21 óra, 30 perc.
A leszokás óta el nem szívott cigaretták száma: 8760 db
Kitartást kívánok mindenkinek, legyetek büszkék magatokra!!
én több mint 20 évnyi bagózás után tettem le, és csak 3 hétig szedtem a champixet:)de a 14. napon még elszívtam egy egész dobozzal:)
Az Ön leszokásával kapcsolatos adatok:
www.dohanyzas.hu
2011/01/09 21:00 óta az eltelt dohányzásmentes idő:
0 év, 4 hónap, 14 nap, 14 óra, 3 perc.
A leszokás óta el nem szívott cigaretták száma: 2680 db.
Az így megspórolt költség: 84420 Ft
Egyéb adatok:
Ezen idő alatt nem füstölt el 2.68 kg. dohányt,
nem szívódott fel a szervezetében 5.36 gramm nikotin,
és nem mérgezte magát 16.08 gramm kátránnyal és 13.4 gramm szénmonoxiddal.
Sziasztok:)
Most a hétvégén nálam is erősebben jelentkezett a csak egy slukkot állapot de valahogy átvészeltem most értem meg az édesapámat aki husz év nem dohányzás után mindig mondta kislányom fujd erre a füstöt:)nekem is van biztonsági tartaléknak még egy doboz champix olvastam hogy volt aki még néha néha vett be bogyót amikor jött a késztetés:)
Szép hetet minden leszokó társnak:)
Sziasztok!
Sajnos én csak 3 doboz gyógyszert szedtem,márc.11-től nem dohányzom, de ma ki kellett váltanom 1 doboz 0.5mg-t újra elkezdem lehet, hogy reggel is és este is, ugyanis ma már nem bírtam tovább és rágyújtottam, büdösnek éreztem de nagyon jól esett.És most is alig bírom megállni, hogy ne gyújtsak rá de próbálok erős lenni.Kíváncsi leszek ha újra szedem akkor mi lesz. Kitartást mindenkinek!
Sziasztok:)Ugy látszik mindenkinek flottul müködik a leszokás mert nem nagyon irtok:)Múlt hét szombat óta nem szedem a gyógyszert igyekeztem fokozatosan abbahagyni mégis mintha megrogyott volna a hangulatom kicsi sirdogálok mindenen rossz kedvem lett..igaz rágyujtani nem akarok csak a hangulatom került a béka popsija alá és ráadásul mintha ingerlékenyebb is lennék...
Lehet kevés ideig szedtem két hónapig a gyógyszert és az is lehet kéne még egyszer kétszer bevenni és ugy abbahagyni de már eltelt lassan egy hét nem tudom lenne e értelme még egy dobozt beszedni ugy hogy a gyógyszer leállás se jelentsen gondot..viszont akárhogy is van büszke vagyok magamra egyenlőre bogyó nélkül is megállom hogy ne cigizzek :)remélem igy is marad
2010/11/16 16:00 óta az eltelt dohányzásmentes idő:
0 év, 5 hónap, 27 nap, 15 óra, 34 perc.
A leszokás óta el nem szívott cigaretták száma: 4806 db.
Az így megspórolt költség: 161886 Ft
Hátha ez erőt ad mindenkinek! Folytassátok, ne adjátok fel, megéri leszokni! Ezerszer jobb így élni! Nem is értem, miért cigiztem 15-16 évig? Hihetetlen! Szóval, mindenkinek hajrá, menni fog!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek vannak őrzőangyalaink (vagy segítő szellemeink)?
- A mai világban miért nem olyan segítőkészek az emberek? És miért olyan agresszívek?
- Miért van ennyi rosszindulatú ember és kevés a segítőkész?
- Teherbeesést segítő "praktikák, fortélyok"
- Talán mégsem halt ki az emberség? Vannak még segítő szándékú emberek.....
- NEM segítő nagymamák