Barátok közt - így látjuk mi (beszélgetés)
Na igen így is lehet. Az ilyen nevelés nem mindig jön be.
Hasonló:
Én tuti azt mondanám a végén, h ok akkor mossál te ha annyira akarsz. Megcsináltam volna én is, de hát ha te akarod csináld. :)
Ahelyett, h örülnének ,h olvas a gyerek máskor meg az a gond, h nem olvas könyvet, csak Tv-zik meg gépezik.
szép történet
végiggondoltam; az én gyerekem nem irkálna semmit a maga "számlájára", hanem ezt mondaná: 'oké, akkor én nem tartozom semmivel, az egyenleg tehát 4800 ft. mikor kapom meg?'
:-D
Botrányt mindig lehet csinálni, kötözködni, hangoskodni is, de ez általában nem célravezető és kétes eredményű.
Egy dvd-t akkor kötelesek visszavenni, ha az hibás, ha nem működik megfelelően, egyéb esetben nem.
A fogyasztóvédelmi törvényre hivatkozhatsz napestig, de a kifogásaidat csak alapos indokkal kötelesek elfogadni, ehhez kétség sem fér.
Az, hogy elégedetlen vagy vele, megalapozatlan, komolytalan indok.
Amit az utolsó bekezdésben írsz, érdemben téves.
Első körben lehet, h el fognak, de ha nem hagyod magad lerázni hanem közlöd ,h panaszkönyv akkor máris másképp állnak hozzá. Sokszor ez is elég. Ha nem akkor fogyasztóvédelem. Volt már ilyen, h vissza kellett vinnem dolgot, igaz az nem cipő volt hanem DVD író, volt már nadrág is ,amit visszavittünk mert otthon derült ki ,h nem jó ,de azt anya intézte, neki se akarták visszaadni, de kéznél szokta tartani a házisárkány modult. Akkor pl. már a főnök is ott volt és mondták h, felhívják a nagyfőnököt vagy kit és megbeszélik vele, és közben óvatosan mondogatták ,h odakint is megvárhatja nem kell itt állnia, erre közölte, h ok elszív egy cigit odakint és visszajön, mire visszaért ott volt már kiszámolta fillérre pontosan a pénz. Tuti ,h vmi olyasmit mondtak ,h itt egy őrjöngő ember, aki követeli, csak ezt előtte nem merték mondani.
Nem szeretik ezt beismerni meg bevallani ,de a fogyasztóvédelmi törvény szerint ha minden tartozékával és dobozzal együtt visszaviszed ki kell cseréljék akár indoklás nélkül is. De tényleg jobb ha azt mondod, h nem vagy vele elégedett vagy nem működik jól mint azt, h anyagi nyomorba döntött.
Remélem, másoknak is tetszeni fog. Akár hiszed, akár nem, engem is megindít.
/Régen olvastam már, és most került elém újra.
Az én anyám éppen 50 éve ment el../
OFF!
Gyakorló szülők figyelmébe!
Egy este, amikor anya a vacsorát főzte, 11 éves fia megjelent a konyhaajtóban, kezében egy cédulával. Furcsa, hivatalos arckifejezéssel nyújtotta át a cédulát az anyjának, aki megtörölte kezét a kötényében és elkezdte olvasni:
- a virágágyás kigyomlálásáért: 500 Ft
- a szobám rendberakásáért: 1000 Ft
- mert elmentem tejért: 100 Ft
- mert 3 délutánon át vigyáztam a kishúgomra: 1500 Ft
- mert kétszer ötöst kaptam az iskolában: 1000 Ft
- mert minden nap kiviszem a szemetet: 700 Ft
Összesen: 4800 Ft.
Anyja kedvesen ráemelte fiára tekintetét. Rengeteg emlék tolult fel benne.
Fogott egy tollat és egy másik cédulára ezeket írta:
- mert 9 hónapig hordtalak a szívem alatt: 0 Ft
- az összes átvirrasztott éjszakáért, amit a betegágyad mellett töltöttem: 0 Ft
- a sok-sok ringatásért, vigasztalásért: 0 Ft
- könnycseppjeid felszárításáért: 0 Ft
- mindenért, amit nap, mint nap tanítottam neked: 0 Ft
- minden reggeliért, ebédért, uzsonnáért, zsemléért, amit készítettem neked: 0 Ft
- az életemért, amit minden nap neked adok: 0 Ft.
Összesen: 0 Ft.
Amikor befejezte, mosolyogva nyújtotta át a cetlit a fiúnak. A gyerek elolvasta és két nagy könnycsepp gördült le a szeméből.
Szívére szorította a papírost és a saját számlájára ezt írta: FIZETVE.
A rejtett hiba, vagy nem megfelelő méret, stb. az természetesen alapos ok, de ha pusztán arra hivatkozol, pláne egy magán-üzletben, hogy "elégedetlen vagy az áruval", akkor biztosan kiröhögnek, Dani, és megtagadják, hogy visszalépj, azzal, hogy előbb gondolkodtál volna.. /Ha becserélteted drágábbra, az más./
Csak próbáld ki, meg fogsz lepődni, mert elutasítanak-és van is benne valami, mert ez azt mutatja, hogy komolytalan vásárló vagy.
Higgy nekem, ezt ma nem kajolják meg sehol.
Kinga indokáról már nem is beszélve, aki utólag ébredt rá, túlzott anyagi terheket vállalt.
Az előfordulhat, hogy jó szívű a főnök és megkönyörül rajtad, visszafizeti a pénzt, de ez nem jellemző.
Erre a fogyasztóvédelmi törvény sem kötelezi.
Ez is gyanús lett volna Mikinek, de nem tudta volna konkrétan a tervet.
Ha meg átváltanak angolra vagy németre (vmelyik világnyelvet csak beszélik mind a ketten) akkor meg az lett volna gyanús.
Nemcsak a Klaun valo atgazolasra gondoltam. Itt is lehetett volna mas megoldas, es nem mindjart eroszakossag, elrablas. Nagyon megy ez neki. Egyetertek, hogy Klau meg Miki egyik 19, masik egy hijan 20.
Gondoltam itt meg arra az atgazolassal kapcsolatban, hogy el akarta a gyogyos Danikat tavolitani, hogy nehogy ott legyen a vacsoran, vagy atvertek Balazs fontos haverjat a Tibit, es meg sorolhatnam...
Nem kimelnek ezek senkit es semmit. Es mar a Laci is kezet foghat veluk.
Hiba volt, vagy pedig idegen nyelven kellett volna a kislány előtt kommunikálni. L. ehhez kedvenc Örkény-egypercesemet, a Tanuljunk idegen nyelveket! címűt.
Ha meg kimennek az udvarra, akkor Timike csak azt tudná elmondani, hogy kimentek és ott pusmogtak, majd visszajöttek. A 2 felnőtt arckifejezését ekkor még nem tudná értelmezni.
A Jaguart pedig a cég számlájára vette részletre, amikor kilőtte Andrást a Berényi-világbirodalom ügyvezetői székéből. Audiról nem volt szó. (Lényeg, hogy a nagy BM nem kispolszkival autókázik!)
:oDDDDD
Julcsa csak nem hívja fel mobilon az anyját, hogy sikerült a kerékcsere, netán azért, mert olyan kedves fiú ez a Balázs, vétek volna nem találkozni vele, amíg még náluk van???
:ODDD