AVIVA módszer (beszélgetés)
Értem, köszi! Nekem a párom szed egy hónapja Multi Maca kapszulát az FLP-től, lehet, hogy a köv. ciklusnál én is megpróbálom, azt olvastam, hogy a női hormonrendszert is helyreteszi...
Aztán valahogy csak összejön már egy normál ciklus! :)
volt, hogy az utolsó héten is tornáztam, de volt, hogy nem volt rá időm.
Most a gyógyszer szedése mellett nem tornázok, mert nem tudom, hogy ez mennyire hormonális gyogyi-e, mivel a hipofízisre hat.
Az aloe vera berry gélt szedtem, de csak 1 hónapig, és lehet, hogy az is segített. Most megint szedni fogom, de több ideig, mert elvileg 3 hónapig kell minimum, hogy segítsen.
Meg most bromocriptint írt fel nekem a dokim, mert magasabb volt a prolaktinom egy kicsivel, mint a határérték.
Szia Füles! Nekem az volt a tapasztalatom, hogy egyből nem rendeződött a ciklusom, de 2-3 hónap múlva elég rendszeres lett. Viszont szedem táplálék kiegészítőket is, és így nem tudom, hogy éppen minek köszönhettem a 29-30 napos ciklusokat. Viszont volt olyan is, amikor nagyon sokat késett, és tornáztam rendszeresen. Bár olyan csak keveset volt, hogy minden héten tudtam volna 2-szer is tornázni.
Én az utolsó héten nem mindig tornáztam, de elvileg nem okoz gondot, csak huppani nem szabad, mert attól elmehet a baba.
Az a helyzet,hogy nekem csak a huppanást mondta az oktató,hogy nem kell csinálni, a lengetést, meg mást nem említett..A honlapon ez áll, bár gondolom már olvastátok:
Ovulációhiány esetén a gyakorlatokat a menstruáció 3. napjától kell elkezdeni. A 14. napig az Egyszerű Módszer 18 gyakorlatát végezzük (30 perc) heti kétszer, vagy kétnaponként (időnktől függően). A 14. nap után a vérkeringés és a hormonszint megtartása érdekében tovább kell folytatni a gyakorlatokat. Végezzük el az Ovulációs gyakorlatokat hetenként kétszer vagy kétnaponként. Ha még nem ismered az Ovulációs gyakorlatokat, akkor az egyszerűbb, nem meghozó jellegű gyakorlatokat végezd, ilyen az Egyszerű Módszerből a 4-es, az 5-ös, a 6-os, a 8-as, a 10-es, a 11-es, a 13-as és a Rövidített Módszerből az 1-es.
Többszöri vetélés után szánjunk hat hónapot a méh megerősítésére. A gyakorlatokat az első három hónapban a menstruáció napjai alatt is végezzük, majd heti 2-vel folytassuk a 14. napig. Utána az előbb leírt könnyebb gyakorlatok következnek. Három hónap után már csak a menstruáció 3. napjától dolgozzunk az előbb leírt módon. Hat hónap kell a méh megerősödéséhez.
A gyakorlatok megszüntetik a petevezeték elzáródást. A petevezeték nyújtására, fellazítására különösen jók a láblendítős gyakorlatok.
Egyéb ilyen jellegű infót nem találok...Mindenkinek sikeres tornázást!!!!
:) Hát én is jegyzeteltem mindenfélét, és most kezd összeállni a kép. Többiek, ti emlékeztek ilyenre, vagy lehet valós? ;)
Igen, a lényeg, hogy azért ha valaki babát szeretne, akkor szolídan csináljon minden gyakszit.
Szia!
A tegnapi torna előtt átolvastam a tanfolyamos jegyzeteimet, és pl. találtam egy olyat, hogy a láblengetős gyakorlatot (ami ugye a letapadt petevezetéknél is segít) ha nagyon erősen csinálja az ember, akkor az vérzéshez vezethez. Hát én lengettem múlt héten rendesen :), még tetszett is, hogy jól kimozgatom magam, lendítettem amolyan mindentbele módon :). Na, hát tegnap már csak lájtosan nyomtam azt is.
Tegnap írtam Líviának, mit gondol, nehogy valamivel pont a baba ellen tegyek, mint érte. Azt mondta, hogy adjak időt magamnak, a folyamat beindult, de idő kell a változáshoz. És hogy ne szorítsak legközelebb talán olyan erősen, mert a medence előrebillenése már alapban eredményez egy szorítást, és sokszor elég az is.
Köszi lányok nektek is! ;))
Igen, hát csak remélni tudom, hogy mindent jól csinálok, bár nem hiszem, hogy ezt úgy el lehet rontani, hogy az ember hibát okoz vele.
Mindenesetre kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz a köv. hónap, és figyelek, hogy a meghozót tényleg ne túl erősen csináljam. Köszi lányok! Nektek hogy megy, milyen régóta csináljátok?
Szia! Nem lehet, hogy a meghozó gyakorlatokat kicsit intenzívebben csináltad, azért jött meg?
Nekem a legkorábbi volt, amikor megjött, az 29 nap,és valószínűleg a torna segített, de volt olyan hónap, amikor nem segített, és hosszú maradt a ciklusom.
Szia, igen én is sokkal intenzívebbnek éreztem magam belül...bár én még csak tanfolyamon voltam és gyakorló órákra akarok járni, csak beteg lettem közben és kihagytam másfél hetet. De egy alkalom után, a ciklusom 35 nap helyett 31 napos lett és sokkal intenzívebben éreztem mindent. És ez még csak a kezdet....:-)))
Sok sikert neked is!!!
Sziasztok!
Csatlakoznék hozzátok, ha lehet, jó volna minél több sikertörténetet olvasni. :) Én április 26-án voltam Líviánál, volt esetleg akkor közületek is valaki? Rólam annyit, hogy 16 hónapja hagytam abba a gyógyszert, és azóta ugrál a ciklusom, legutóbb 6 hétre jött meg, de két egyforma hónap sem volt még. :( 11 hónapja próbálkozunk a babával, most bízom benne, hogy a torna segít beállítani a 28-30 napos ciklust, és aztán a baba sem várat már sokáig magára. Visszaolvastalak Benneteket, jó látni, hogy sokaknak segített a torna. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem külön jó érzés, hogy a torna után érzem!!! :) a petefészkeimet és a méhemet, szóval valami biztos törpénik odabent. :))))
Bocs, nem mentem vissza az olvasással, csak érdeklődnék, hogy mennyi idő után sikerült.
Tegnap voltam én is a Tóth Lívia tanfolyamon, kezdem majd itthon a gyakorlást. Nekem 1 év maradt ki, szerinted van reményem ?
Köszi Mari