Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)
Sziasztok. Nos, az én gyermekem 8 éves. Most járunk első osztályba. Hároméves kora óta hordjuk fejlesztésre, idén pedig belecsaptunk a suliba. Hát, igen. Egy "normál" általános iskola kisegítő osztályába járunk. Van autista, Down- szindrómás, egyszűen hiperaktiv, stb osztálytársa. Levi imádja őket, és ők is elfogadták őt. Nekünk a tanulással nincs igazán gondunk, inkább a fegyelem necces. De van időnk, mivel olvasni folyékonyan tud, számolni is megtanultunk, korának szintjén áll. úgyhogy a szocializációra feküdtünk rá. Döcög is, meg nem is. De még az út elején vagyunk, és ugye a remény hal meg utoljára.
Üdv. körünkben! Örülök Neked! :)
Szeretettel kőszőntelek. Igaz Énis újj vagyok,de nálunk ez régi téma. a Petikém 13-éves. De ami poén hogy sok ismerősőm lett a fórum által.HHHHHHHHagymi
Üdv. közöttünk.
Hány éves a kisfiad?
Sziasztok, Gyöngyi vagyok, és a két fiam közül a kisebbik autista. Nemrég regisztráltam, és beleolvastam a fórumotokba. Nagyon tetszik a hozzáállásotok a dologhoz. Gondoltam, beköszönök hozzátok. A jövőben majd én is írok ebbe a fórumba, hátha segíthetek valamelyikőtöknek a tapasztalataimmal, vagy éppen ti tudtok segíteni nekem. Ki tudja? Addig is örülök, hogy rátoktaláltam.
Szerintem mindenképp szeretjűk őket.Én már okosittom hogy egyedűl is tudjon kőzlekedni.Minden reggel eljátszuk hogy Ő az anyuka és engem visz iskolába.Persze megfogja a kezemet a zebránál és kőzli hogy mehetűnk. Sokan csak bámulnak. Ő 178-cm. Én csak 152 cm vagyok.Mindig megdicsérem. Ma délután viszont kabarézott a buszvégállomáson. Akkor azért néztek minket.Amikor megkértem hogy a fűves részen kiabáljon,csendben maradt. Meglepődőtt hogy nincs reakcióm. Ha a képességeik elis vesznek. Lesznek jobbak helyette. Ők nagyobb emberséggel rendelkeznek majd. Átt élik a beteg emberek sorsát.Nagyon várom ezt az időtt énis.
Persze, hogy érzik! Ez ugyanolyan, mint pl. a képességeik: attól, hogy nem tudják megmutatni, mi mindent tudnak, ez a tudás még nem veszik el! Bár azon már én is gondolkodtam, hogy ha meggyógyulnak, vajon megmaradnak-e a képességeik, az a plusz, ami most van bennük ... Tudod, szeretnék már ott tartani, hogy sajnáljam az autizmussal együtt veszett képességeit! ;)
Most látom,hogy már itt vagy Hagymi!
Szióka!!! Nálunk csak az MMr első kihajtója hasmenést,hányást hozott ki.Viszont aranyoskodik. Szociálissan kimondottan vannak jelek.Na nálunk azért a csemetém nagyon elvan kényezetetve. Ő lemegy a boltba,leviszi a szemetet. Nem ilyen szorgalmas.Remélem azért fejlődik ebből a szempontból. 3hónapja 39 fokos lázam volt. Szegénykém Ő hozott vizet,lázcsillapitót és vigyázott rám.Fél gyógyulás volt!!!! Ők sok szempontból nagyon értékes emberkék.Néha elsemtudom kébzelni,milyen lesz a személyiségűk ha meg gyógyulnak.Szerinted érzik hogy mennyire szeretjűk és féltjűk őket?????Sokat szoktam erre gondolni mostanában.HHHagymi
Így igaz: nem tűnik soknak. Előfordult, hogy meglepődtem, amikor visszahallottam egy ismerőstől - akinek 5 gyereke van! -, hogy mennyire csodál engem azért, amit a fiammal/fiamért teszek. Meglepődtem, mert nem éreztem nagy dolognak, és őt csodálom, amiért ekkora szeretetben neveli(k) a gyermekei(ke)t.
Nálunk az MMR kis csodákat hozott: egyszer előfordult, hogy egészségesen kacagott - ez óriási dolog, nem is hittem volna! Mostmár logikusan kérdez, véleményt nyilvánít, stb. Jelentéktelennek tűnő nagy dolgok.(Mondjuk, a fiam meg tud lepni amúgy is: tud palacsintát sütni - a tésztát bekeverni is! -, rántást készíteni, vasalni, ... Egészségestől se várnám el 12 évesen!) :)
Kőszőnőm az beszámolódat Énis.Nálunk vaan azért értemi sérűltség is. Sajnos remélem ebben is javul a csemetém.Mi most nem diétázunk mert nembirná szerintem a megvonást. Az MMR-t hajtuk ki most és eléggé megterheli Őt.Ez nálunk elég sokáig fog tartani.Igaz vannak apró eredmények szellemileg és szociálissan.Mi 2-héttel eőbb szedtűk a MORepát.Néha nagyon aranyossan viselkedik. Holnap mézes aprósűtit sűtűnk a karácsonyfára.Igy utólag már nemtűnik soknak amit tettem érte. Igaz nagyon megviseltek a dolgok kiskorában. Tudom hogy Ti is min mentek keresztűl.Van remény és ez a lényeg.
Én is köszönöm a részletes beszámolót! :) Nem hiszem, hogy bárki tudálékosnak nézne emiatt - ugyan, miért? Rengeteget tettél a fiadért. Aki ezt nem érti, az bizonyára nem tett ennyit.
Mi 3 éve hallottunk először a kazein és gluténmentes diétáról (pontosabban: akkor mondta el valaki, hogy miért jó), és akkor belefogtunk. Buta módon egyik napról a másikra: meg is lett a böjtje. 2 napig olyan volt a fiam, mint egy tornádó! Aztán kitisztult - de legalább láttuk, hogy érdemes! Vitaminpótlás, stb. Ezt a diétát nemrég elhagyhattuk. Nyáron kezdtük a homeopátiát, a "nagy dobás" - amit a doktornőnk is, mi is annak tartunk - még hátravan.
Amúgy a fiam 2 éves korára már csak 4-5 szót használt, előtte korának megfelelően beszélt. Nála nem voltak ilyen méregtelenítések: nem volt hányós, hasmenéses, sose volt kiütése, stb. (Arra, hogy Te is autista vagy, csak annyit írnék: egy könyv alapján magamban is találtam autisztikus tünetet. Valószínűleg mindenkiben van!)Fiamról még annyit: néha zavaró a viselkedése - ok nélküli nevetés, hangoskodás -,de általában elfoglalja magát, érdeklődő. Pl. 6 évesen magától tanult meg olvasni-írni! Egyelőre ennyit. Kérdezz nyugodtan, ha valami érdekel!
Szióka!!! A szedatif pc egy homeopátiás szer. A patikában vény nélkűl lehet kapni.A gagyarászó nyelv nálunk is megvolt.Sokat énekeltem neki ez a szájmozgás elsajátittás miatt volt jó régen.Kőzben hintáztunk egy nagy hintán vagy csak az ágyban ringattam.Nagyon fontos lenne aha megpróbálnád megérteni a csemetéd nyelvét.A nagyfiam Komáromba a Kempelen Farkas Kőzép Iskolába jár.Őneki a rosszaságon kivűl nincs semmi baja.Én viszont néha nagyon kimerűlt vagyok. Ha van kérdésed nyugodtan kérdezz. HHHHHHHHHHHHagymi
Hagymi! Mi ez a szedatif pc? Nagyon köszi a tapasztalatokat!Bár az én fiam is megtanulna beszélni..Még csak 2 éves , de a neee-n én talán mostanában az a-na (anya)-n kívül csak saját gagyarászó nyelvén dumál. Az sem volna baj, ha csak 5 éves korában..A nagyfiad milyen suliba jár?
Remélem nem láttok tudálékosnak.A tapasztalataimat eddig magam szereztem.HHagymi.
Annó Én adtam a csemetémnek a szedatif pc-t És a szója lecitint.1998-ban. Akkor indult meg a beszéd fejlődése.Ekkor Ő 5-éves elmúlt.Ezt megturbóztam hintánvaló énekléssel,bábal a kezemen.Ekkor mi tej,tojás és cukor diétán is voltunk.Csemetémnek a fejlődése szakaszokban tőrtént.Hozzá teszem mindent megvettem neki amit kért és sohasem bűntettem vagy bántottam.Az Énképét pedig fejlesztettem jutalmazással.A szemkontaktusra megtanitottam. Kényszeritettem hogy nézzen a szemebe.Persze leharapta majdnem az ujjam.Jelenleg pillanatokra teremt szemkontaktust is.Az agresszivitást pedig ki simogattam belőlle.Minden este a fűrdés után meg szeretgettűk egymást. "A világon mi szeretjűk egymást a legjobban"mondattal.Ebben az időszakban még velűnk aludt.Most a homeopátiás kezelés alatt látom hogy vannak tiszta pillanatai és zavart periodusai.Hullám vőlgy a gyerekem kedély és mentális állapota.Annó Ő 1999-ben "Á"tipusú autizmust és pervaziv zavar diagnózist kapott a Delej utcában a feméréskor.Ott amikor nem értettem eggyet a Balázs Annával. Akkor Ő kőzőlte a férjem előtt hogy,Énis autista vagyok. A gyerek tőllem őrőkőlte a betegséget.Ami tény,hogy a gyerekem beszél és tudok vele utazni.Segit a háztartásban. Lemegy a boltba és kér az eladótól Pl buzadarát.Remélem ezzel a kis beszámolóval tudok segiteni nektek.Ami nagyban segiti a gyerekek fejlődését az a feltétel nélkűli szeret és elfogadás.Ezeket a dolgokat tudom igazolni is.HHHHHHHHHHHHHHagymi
Mi az elsőt most ismételjűk. Sajna hányt tőlle. Ő kicsinek őn és kőzveszélyes volt. 1 1/5-évig ment a hasa.Most ismét előjőnnek a tűnetek.Hányás,hasmenés és pisilési nehézség. Amúgy kőszőnőm a kedvességed.Remélem tudok segiteni Énis nektek.Megkérdezhetem hogy milyen állapotban van a csemetéd????Az én kisfiam beszél,nehezen ir,olvas,számol.A nagyfiam 17-éves. Ő is oltás károsodott. Ő hyoeraktiv volt kicsinek.Neki "B" a vércsoportja. A kicsinek O-ás. Ez zárt vagy nyitott fórum????
Persze, hogy bejöhetsz - miért ne? Sajnos egy cipőben járunk, úgyhogy itt a helyed. :) Üdv. körünkben!
Mikor kezdtétek? Hol tartotok? A kisfiam érintett, és a második oltást vezetjük ki. Az elsőnél enyhe reakciók voltak, ennél semmi. 12 éves a fiam, van egy bátyja, és egy húga.
Kellemes szépnapot mindenkinek.Bejőhetek???? Magamról talán annyit,40-éves vagyok. Két fiam van. Sajna a kicsi autista.Ő 13-éves.Most nemrég vágtunk bele a homeopátiás kezelésbe.Szeretnék megtudni mindent ezzel kapcsolatban.Tőbb szem tőbbetlát elvén.HHHHHHHHagymi
Sziasztok!
Krisztina magatartászavaros autista gyerkőcöt keres!
ABA terápiára
Sziasztok! Még új vagyok itt. Két esőemberkém van.
a Vadaskertbe járunk.
A Félixem is nap közben 1-1,5 órát alszik, este pedig 22-24h között alszik el. Reggel 6-7:30 között ébred.
Most mindezt már csak 3-5 ébredéssel.
Régebbemn min. 10x ébredt, és volt olyan is, hogy 3 órán keresztül "játszott".
Ja, és Ő csak velem alszik el, és mellettem alszik éjszaka. Ha nem így lenne, akkor menne nálunk is a dühönggés, kiabálás, sikoltozás (gyakorlatban is kipróbálva)!:(
Szombaton pl. eljátszotta, hogy 0:30-kor aludt el, és 5:45-kor kelt. Igaz, hogy csak 2x ébredt meg, na de akkor is! Reggel alig láttam ki a fejemből!:)
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy EGYÜTTÉRZEK veled!:)
Szia Mariann!
Mi is szakvéleményben kaptuk a Vadaskert kórházban, egy névvel és egy telefonszámmal együtt. Rákerestem, mert kíváncsi voltam az árakra. Sajna ennyiért nem tudtuk bevállalni. Ráadásul Bp-től mi is 200km-re lakunk.
De szerencsém volt, mert itt nálunk a mozgástarapeutának megvan ez a végzettsége (is), és mivel szerepel a szakvéleményben javaslatként, ezért bevették a Félixet is, és így ingyenes!!!
Eredetileg ez úgy van, hogy vízben betanítanak egy mozgássort, amit otthon szárazföldi körülmények között kell gyakorolni. 4-6 hetente kell menni újra!
Itt nálunk ez úgy módosult, hogy szárazföldi körülmények között tanítják be a mozgássort, itthon csinálom a gyerekkel napi 2x, és minden pénteken megyünk a Katihoz.
A Félix 29 hónapos lesz 11-én.
Itt bővebben utána tudsz nézni!
[link]
Hali!
Mindenképpen megyünk, csak még nem tudom, hogy mivel!
Előtte hívlak!:)
Most suliban vagyok, úgyhogy nem tudok többet írni!!
Klendi (...)! Leírnád ide, azt a hintáztatós tonát, lépésről lépésre, amit nekem mondtál. Már csináltuk a férjemmel Levin, de nem tudom jól jegyeztem-e meg, úgy a lépéseket, ahogy mondtad. A többiek is hasznot merítenének belőle!Köszi!! Szombaton tali?Tudtok jönni végül is?
Köszi mindenkinek a válaszokat.
Eleinte csak heti egyszer volt ilyen, később minden éjszaka +a délutáni alvásból is így ébredt.
Ő ilyenkor nem hagyja hogy hozzáérjünk, dúdolástól énektől, mondókától nappal és és ébren (szóval úgy alapból) visít. Ha már "kijött" ebből az üvöltős-dobálózós állapotból elég ha összebújok vele, hagyja magát simogatni.
Tornát mi is csináltuk.Most sajna nem,de ez másik történet. Picit nekünk is segített.
Most mennem kell, pedig még akartam írni.
Este 1/2 9kor alszik el -az elalvással, lefekvéssel semmi gond (meseolvasás, egy korty víz...). Gyóygszerrel 1/2 7körül kel.
Igen, alszik még nappal is.max. másfél órát.
Igazából az alvásideje nem nőtt a gyógyszertől, csak a "minősége".
Szia Klendi!
Megírnád nekem,milyen ez a szenzomotoros terápia?Mert a szakvéleményünkön rajta van a javaslat,de itt vidéken még senki sem tért ki rá...
Hányszor fejlesztik egy héten és mennyi idős?Köszi,Mariann
Szia!
Nálunk is van (volt) nemalvás bőven!
Bár, nálunk nem ilyen durva formában.
A Félix "csak" felkelt, játszott, nevetett, rohangált, ugrált a szobában, rajtam mászkált stb.!
Párszor volt ordítás és visítás, harapás, verekedés is, de nem ez volt nála a jellemző!
Három hete elkezdtük a szenzomotoros tornát, és azt kell mondjam, hogy javult az alvása. Azóta csak megébred párszor, és egy korty víz után alszik tovább.
Mondjuk nálunk csak én voltam nagyon fáradt, mert a Tamásom és a Rebus fel sem ébredt rá!
Az is igaz, hogy azóta nappal "pörgősebb". De ez jobban tolerálható, mint éjszaka.
Neked hánykor alszik el a Szabolcs? És mikor kel? Nap közben sem alszik?
További ajánlott fórumok: