Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Autizmus - Naná, hogy Esőember! fórum

Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)

1728. 64fa0801a6 (válaszként erre: 1725. - Klendi)
2009. márc. 15. 23:33

Nekem ezeken kívül megvan a "Molly, vár a világ", és a "Ha az igazság fáj..." .

Az első arról szól, hogy Mollynak, Akit Elizabeth Shue alakít, őssejteket ültetnek be, amivel látszólag gyógyulni látszik, de sajnos nem tart sokáig...

A 2. arról szól, hogy az Autista Kisfiú gondozója megront, és a Kisfiú támogatott kommunikációval, a gyógypedagógusa segítségével számítógépen lepötyögi, és bírósági ügy lesz belőle, amit megnyer a család...

Lényege a filmnek, hogy a támogatott kommunikáció fantasztikus előrelépés az Autisták életében...

EGyébént az Esőember, ha Valakit érdekel, a jövő Vasárnap lesz, 20.-án, a Viasat3-on, 18.35h-kor...

2009. márc. 15. 23:27

Szerintem, a valódi autizmust ezekben ábrázolták tűrhetően:

1. Testvérem Sabine fr film

2. Hótorta kanadai film

3 Ben-X belga film

Az első egy Kanner-autista nőről szól, a másik kettőben Asperger-szindrómás a főhős

1726. 7130b15964 (válaszként erre: 1722. - Oanita)
2009. márc. 15. 20:59
A lényeg, hogy már jobban van a pici és reméljük, gyorsan felépül:)
1725. Klendi (válaszként erre: 1724. - Edicske)
2009. márc. 15. 19:06

Amiket én láttam:

Esőember

A kód neve: Merkúr

A csend fogságában

Téli álom

Ben-x

Nekem mindegyik tetszett, bár majdnem mindegyikben vannak nem túl hiteles részek!

Számomra talán a Ben-x a leghitelesebb!

1724. edicske (válaszként erre: 1722. - Oanita)
2009. márc. 15. 18:12
A kód neve: Merkúr, Ben-x,Úgy tudom van egy taxisofőrös film de annak sajnos nem tudom a címét. Még-még-még... írjatok írjatok.....
1723. mimicike
2009. márc. 15. 17:01

Sziasztok !

Visszaterve a haolaj beadasra, a MOREPA JUNIOR egy szuper halolaj, nagyon finom, eper izu es a kapszula tartalmat kinyomom es siman kanalbol megissza a kisfiam, holott O is nagyon valogatos es nem veszi be a vitaminokat sem konnyen.

En eleg drasztikus modon lefogom es muanyag fecskendezovel befecskendezem a szajaba, mert nem fogad el semmit maskepp.

Ti hogy adjatok be pl. a zsirban oldodo C Vit. , foleg azok, akiknek nem nyeli le a kapszulat a gyereke ?

Milyen vizben oldodo C vit. haszanltok ?

Most kezdtul mi a homeoterapiat es azt kerdeznem, hogy a bogyokat hany dl vizben oldjatok fel ? Egyszerre itatjatok, vagy kortyonkent ?

Koszonom elore is a valaszt.

1722. oanita
2009. márc. 15. 10:36

Kedves ligi, princildi,Tereza,és dorothea! Köszönöm a jó tanácsaitokat, nagyon!Az orvos Normolyt-ot írt fel, de azt egyszerűen nem tudtam megitatni vele. Tegnap adtunk neki Normaflore-t kétszer, és elfogadott egy jó adag keserű csokit is, így úgy tűnik kezd normalizálódni a helyzet, valószínű végre kiürült, aminek ki kellett..A popsinak is jót tett a szellőztetés is.A krémmel kapcsolatosan megfogadom a tanácsot, az ilyen esetekre lesz itthon! Még egyszer nagyon köszi!!!

edicske!

Kíváncsi vagyok mit írnak a többiek..Én még csak az Esőembert láttam,de az ugyebár hamis képet festene az autizmusról, ha azt hinnénk, minden autista olyan képességekkel bír, mint a filmbeli szereplő, így nem tudok nyilatkozni. Jó, hogy feltetted ezt a kérdést!

1721. edicske
2009. márc. 15. 07:20

Kedves "Mindenki"!

Szeretnék egy kérdést feltenni nektek. Kérlek titeket hogy minél többen vélaszoljatok rá, ugyanis a szakdolgozatomhoz lenne rá szükség.

A kérdés: Szerintetek "bennfentesek" szerint melyik szélesebb körben ismert mozifilm ábrázolja legélethűbben az autizmust.

A válaszokat előre is mindenkinek köszönöm!

1720. 82d8f847a1 (válaszként erre: 1714. - Oanita)
2009. márc. 14. 21:36

Orvoshoz vidd el mielőbb, de gondolom már voltatok. Smecta, stb orvosi javaslat nélkül, soha! Nem tudhatod, mit tartasz vissza a széklettel együtt, aminek távoznia kellene minél hamarabb!(kórokozók)

Egyen amit szeretne, itasd sokat.

Popsira mosakodókrém és meleg lakásban pelus nélkül, amennyit csak lehetséges. Úgy értem 5-10perc is sokat javít a bőrén, lényeg a szellőzés, a levegő. Ilyenkor csak pamut alsót adj rá.Jobbulást!

1719. 7130b15964 (válaszként erre: 1715. - Oanita)
2009. márc. 14. 21:28

Sejthető volt:(

Mihamarabbi jobbulást!

1718. 7130b15964 (válaszként erre: 1714. - Oanita)
2009. márc. 14. 21:27

Sudocrem az egyik legjobb az ilyen esetekben (azt tapasztaltam, hogy gyorsabban hat).

Ha iszogat, az már nagyon jó. Próbáld az italait enegiadúsra készíteni (már, amit elfogad)!

1717. princildi (válaszként erre: 1714. - Oanita)
2009. márc. 14. 17:03

Próbáld meg a Normaflore-t, színtelen, bármilyen italba bele lehet tenni, recept nélküli.

Részletek itt:

[link]

Ne aggódj a nem evés miatt, az enyém is éhezteti magát sokszor, de nem látszik rajta. Csak igyon, az nagyon fontos!

A popsit talán jobb lenne szárazon hagyni kicsit, nem tudom, pelenkás-e még. Én hasmenés nélkül is minden tisztálkodás után hintőporozom a kicsi popsiját, a krémtől nem tud szellőzni. Neogranormonnal kentem korábban, az is jó hámosító.

Jobbulást!

1716. ligi (válaszként erre: 1714. - Oanita)
2009. márc. 14. 13:42

Ó szegényke. Ezen az enyém is átesett, igaz a kicsi.

Hasmenésre ezt szokta kapni:smecta (a gyerek nem issza meg),vagy enterol, vagy "fehér kanalas". Ez utóbbi használt a legjobban, de ez receptköteles, gyógyszertári barna üveges valami.

Popsira sudocream.

Jobbulást neki.

Ja, és az enyém úgy megette az almát, hogy pici kekszszel összeturmixoltam.

1715. oanita
2009. márc. 14. 13:28
helyesbítés:banánt , almát sem eszi meg...
1714. oanita
2009. márc. 14. 13:26
Segítsetek, ha tudtok légyetek szívesek! 2 és fél éves kisfiamnak egy hányással kezdődő vírusos megbetegedés miatt, már vagy 5. napja vízszerű hasmenése van. Semmit nem eszik, csak ropit, ezt azt rágcsálgat. A hagyományos "has-megfogó" ennivalókat eddig sem fogadta el (pl. főtt krumpli,) és sajnos a banánt, almát eszi meg. Mivel étvágya sem nagyon van a korábban evett sütőtök sem kell most neki.. Étcsokit próbálni fogo, a csokit szereti, persze a jó finom tejcsokit, így a keserűvel nem tudom mire megyek. Folyadékot jól iszogat, így remélem a kiszáradás veszélye nem áll fenn, de ez a hasmenés már nagyon aggaszt! A másik meg, hogy a popoját fájdalmasra kicsípi, és a neogranormont is már alig tűri rákenni. Mind a hasmenésre, mind a popo ápolására lenne valami jó ötletetek?Köszönöm , előre is!
1713. Sz. Jutka (válaszként erre: 1708. - Oanita)
2009. márc. 13. 16:09
Igen, vannak sokan akik azonnal egyenlővé teszik az autistákat az értelmi fogyatékosokkal, anélkül hogy bármit is tudnának az autizmusról.
1712. Sirga (válaszként erre: 1708. - Oanita)
2009. márc. 13. 08:58
Kösz, hgy beraktad a linket! Kicsit földbe döngöl, kicsit felemel, ... Azt hiszem, a rendelkezésre álló időt jól használták ki. Többet nemigen lehetett volna belesűríteni 1 percbe.
1711. princildi
2009. márc. 12. 21:12
Kolleganőm ajánlotta Vitacolan helyett a "Cebion 2x multi" szirupot, mert ebben nyomelemek is vannak, vagyis tartalmasabb. Vettem, nagyon fincsi, el is fogadta a kisfiam hála Istennek!
1710. princildi
2009. márc. 12. 21:08
Nem megy a halolaj nekünk sem! Eskimo Kids 2 hétig sikerült, a Vitacolan adagjába kevertem bele, amit szeretett amúgy. De két hét elteltével elege lett a megváltozott ízből, nem vette be napokig már tisztán sem a Vitacolant. Most Esprico kapszulával próbálkoztam, mert azt írták rá, narancs ízű, szétrágható. Egyet elrágcsált, a "héját" kiköpte. Több nem ment!
1709. oanita (válaszként erre: 1708. - Oanita)
2009. márc. 12. 11:03
Fő műsoridőben adják le, az m1-en, de én még nem csíptem el, az alábbi web oldalon láttam először.
1708. oanita
2009. márc. 12. 11:01

Reklám spot az autizmusról, a társadalom számára a jobb megértés miatt:

www.egyenloesely.freeblog.hu

Írjátok le, mi a véleményetek róla!

1707. 82cad50328 (válaszként erre: 1695. - Sz. Jutka)
2009. márc. 10. 19:34
Keves Jutka! Nekem is két autista kisfiam van. Én is gondolkozok a Tinus terápián,bár egy kicsit tartok tőle.
1706. 82cad50328 (válaszként erre: 1704. - Eka76)
2009. márc. 10. 19:24
Ma voltam a gyógynövényboltban, ott ajánlott az eladó halolajat tartalmazó kapszulát. Szines, és gyümölcsizesitésű. Holnap veszek egy dobozzal, és ha érdekel, leirom a nevét, és hogy milyen.Az én fiaim se innák meg a halolajat
1705. 82cad50328 (válaszként erre: 1657. - Ligi)
2009. márc. 10. 19:22
Én ugyan már abbahagytam(orvosi javaslatra) a GFCF diétát, helyette csak a laktózt, fehérlisztet, sertéshúst,és a paradicsomot tartalmazó ételeket kerüljük. Mikor GFCF diétát tartottunk, én reggelire gyakran extrudált kukoricakenyeret adtam nekik, csirkemmellsonkával, és tejmentes margarinnal. Készitettem hozzá kókuszreszelékből kókusztejet is, és karob port tettem bele kakaópor helyett. Zsömlét és kenyeret Schar lisztből készitettem nekik.Sajnos elég sokszor elrontottam. Volt egy kedvenc baromfivagdalthús, ami nem tartalmazta a tiltott dolgokat. Azt is nagyon szerették.
1704. eka76
2009. márc. 9. 13:09

Sziasztok!

Az én autista kisfiam 5 éves. Próbáltam neki adni halolajat, de semmi olyat nem eszik iszik meg, aminek nem bírja a szagát, színét, állagát. Szeretném megtudni azokat a praktikákat, amiket ti alkalmaztok arra, hogy a halolajat bevegye a gyerek. Vagy ha tudtok olyat, aminek nincs szaga örömmel venném az e-mail címemre: kmetty.erika@logcontrol.hu

Már volt szó, ahogyan olvastam különböző terápiákról, csak nem tudtam elolvasni az összes hozzászólást, de engedjétek meg, hogy elmeséljem, hogy mi védőoltás szindrómával kezeltetjük a gyereket Tinus Smits leírása alapján és eddig igen kedvező hatást gyakorolt a kisfiúnk fejlődésére. 4 éves kora óta kezd ismét beszélni, a másfél éves védőoltás beadása előtt teljesen normális vol a fejlődési üteme, a védőoltást követően visszafejlődött, sem járni sem beszélni nem tudott. A járása 2 hét után rendbejött, viszont a beszéde most tart egy 2 éves gyerek szintjén. A lányunk, aki most 3,5 éves rengeteget segít nekünk a fejlesztésben, neki köszönhető Néti szobatisztasága és a beszéd megindítás terén is aktív segítségünk. Logikája megfelele a saját korosztályának és a mozgása sem hagy kívánnivalót maga után. A beszéd és a beszédértés szenvedett nála hátrányt. Remélem tudjuk korrigálni. Most egy speciális oviba jár más középsúlyos fogyatékos gyerekek közé, itt sajnos van autista ovi, de a pszichiáter nem javasolta, mert a többi autista, aki oda járt nem mutatott eredményt.

Ahova most járunk, ott lelkesek az óvónénik és a fejlesztő pedagógusok.

Mindenkinek kitartást kívánok! Segítsünk mi egymáson, hiszen kívülről nem igazán várhatunk segítséget!

2009. márc. 9. 12:33
Ez a csodálatos vers a kanizsa újságban volt benne, ezen a héten, onnan másoltam ki...
1702. 64fa0801a6 (válaszként erre: 1701. - Sirga)
2009. márc. 9. 12:32

Igen, igaz, és ehhez még hozzájöhetne az 1477. hozzászólásnál, most a 8. oldalon van már a vers, amit leírtam, arról, Amikor Isten mgalkotta az Anyát, Akinek megerősítette a lábát, mert a hátára keresztet rakott, hogy képes legyen cipelni, és ezzel különleges Anyává válni...

Nem akarom mégegyszer átmásolni ide, onnan, nehogy úgy járjak, mint decemberben, hogy a Spamszűrő azonnal törölte a regisztrációm, és Hoxa regisztrált vissza, miután másik névvel újra regisztráltam...

Szóval az 1477. hozzászólásnál van ez a gyönyörű vers...

1701. Sirga (válaszként erre: 1700. - 64fa0801a6)
2009. márc. 9. 11:55

Köszönöm!

Sajnos az idézet utolsó mondata túlságosan is igaz, és nem tudom, lehet-e rajta változtatni!

2009. márc. 8. 20:40

A Nő

Amikor Isten a Nőt megteremtette, késő estig dolgozotta hatodik napon.

Egy Angyal arra járt, és megkérdezte: "Miért töltesz annyi időt ezzel?"

És az Úr azt felelte: "Láttad az összes specifikációt, aminek meg kell felelnem, hogy megformáljam Őt? Mosható legyen, de ne műanyag, több, mint kétszáz mozgó alkatrészből áll, melyek mindegyike cserélhető kell, hogy legyen, és mindenféle étellel működnie kell, képesnek kell lennie egyszerre több gyermeket karjában tartani, megölelnie Őket úgy, hogy az meggyógyítson mindent a lezúzott térdtől az összetört szívig, és mindezt mindössze két kézzel."

Az Angyalra mindez mély benyomást tett. "Csak két kéz....lehetetlen! És ez a standard modell?! Túl sok munka ez egy napra....várj holnapig, és fejezd be őt akkor."

"Nem" - mondta az Úr. "Már annyira közel vagyok, hogy befejezzem ezt a teremtvényt, mely szívem legkedvesebbje lesz. Meggyógyítja magát, ha beteg, és egy nap 18 órát tud dolgozni."

Az Angyal közelebb jött, és megérintette a Nőt. "De Uram,olyan puhának alkottad Őt"

"Igen, puha" - mondta az Úr, "De erősnek is alkottam. El sem tudod képzelni, mit elvisel, és legyőz."

"Tud gondolkodni?" - kérdezte az Angyal.

Az Úr felelte: "Nemcsak gondolkodni tud, de érvelni és egyezkedni is."

Az Angyal megérintette a Nő arcát.... "Uram, úgy tűnik, a teremtvény ereszt! Túlsok terhet róttál rá."

"Nem ereszt....ezek könnyek" - javította ki az Úr az Angyalt.

"Az mire való?" - kérdezte az Angyal.

ÉS monddá az Úr: "A könnyekkel fejezi ki bánatát, kételyeit, szeretetét, magányosságát, szenvedését és büszkeségét."

Ez igen nagy hatást tett az Angyalra: "Uram, zseniális vagy. Mindenre gondoltál. A Nő valóban csodálatos!"

Valóban csodálatos!

A Nő olyan erők birtokában van, melyekkel ámulatba ejti az embert.

Képes kezelni a gondokat, és nehéz terheket hordozni.

Magában tudja tartani boldogságát, szeretetét és véleményét.

Mosolyog, mikor sikoltani szeretne.

Dalol, mikor sírni volna kedve, sír, mikor boldog, és nevet, mikor fél.

Szeretete feltétel nélküli.

Sír, ha gyermekei győzedelmeskednek. Boldog, ha Barátai jól vannak.

Örül, ha születésről vagy esküvőről hall.

Szíve összetörik, ha közeli Rokona, vagy Barátja meghal.

De megtalálja az erőt, hogy elboldoguljon az élettel.

Tudja, hogy egy csók, és egy ölelés meggyógyíthat egy összetört szívet.

Csak egyetlen hibája van.

Elfelejti, mennyire értékes....

(Ismeretlen internetes szerző)

1699. ropcsike (válaszként erre: 1698. - Perecke71)
2009. márc. 8. 19:29
2 hsz-al lejjebb leírtak alapján.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook