Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Autizmus - Naná, hogy Esőember! fórum

Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)

1878. ropcsike
2009. máj. 10. 19:56

Ha sikerül, akkor megoldottam másképpen.

Elvileg a következő linkről letölthető.

[link]

Üdv: Röpcsike.

1877. ropcsike
2009. máj. 10. 18:54

Egy e-mail cím megadása esetén tudnék küldeni egy tájékoztató anyagot, hogy hogyan kell a gyerekkel bánni, különböző vizsgálatok esetén. Mind a szülő, s mind az orvos részéről, hogy gyorsabb, pontosabb, s kellemetlenségektől mentes lehessen a vizsgálat.

Tömörítve,*.doc formátumban, mert csak így megy át.

Üdv: Röpcsike.

1876. Dodó0323 (válaszként erre: 1875. - Nyúlanyó)
2009. máj. 9. 13:45
Nekem sajnos szívultrahang terén sincs jó tapasztalatom. Végig üvöltött a gyerek. Az EKG eredményünk olyan szép lett, hogy csak na. Persze hozzá kell tennem, hogy a papírt beszkennelve kijavították az eredményt (így lett szép). Az ultrahang után meg kirohant a gyerek a folyosóra félmeztelen, és fetrengett a hideg kövön. A nővérek meg kiálltak az ajtó félfát támasztva (ki melyik szobában volt éppen), és röhögtek rajtunk. Olyan borzalmas élmény volt. Nemhogy megkérdezték volna, hogy tudnak-e segíteni, csak álltak, és "nahát még ilyet". Szóval nekem ebben sincs jó tapasztalatom. Az orvos meg azt mondta, hogy menjünk vissza, ha már lehet vele kommunikálni. Ezek szerint itt meg is halhat a gyerek. Nemhiába mentek az unokanővéremék is Pestre. Most 6 éves a gyerek, augusztusban lesz a nagy szívműtéte. Itthon már lemondtak volna róla. Ennyit néhány intézményről.
1875. nyúlanyó (válaszként erre: 1874. - Dodó0323)
2009. máj. 9. 12:39
NA, azért,hogy ne legyek ennyire negatív: voltunk szívultrahangon is. (NEM a Heim Pálban) Mikor időpontot kértem, szóltam, hogy autista a gyerek. Boti végigjátszotta, nevette az egészet.Nem kellett lefektetni, lefogni. Hagytak időt a kicsinek, és Ők alkalmazkodtak.Nem volt könnyű futtában vizsgálni, de egy percig sem voltak türelmetlenek, vagy morcosak.Tízszer annyi időbe telt, de szemernyi rossz emlék sem maradt a vizsgálat után.
1874. Dodó0323 (válaszként erre: 1873. - Nyúlanyó)
2009. máj. 8. 18:16

Akkor nálatok borzalmasabb volt, mint nálunk.

A lányomnak először adtak nyugtatókúpot, na attól volt olyan, mint amit leírtál, mint egy igazi hülye gyerek (ez volt a "mixer", vagyis a kezdeti kábító), ezután szúrták a tűt, amin keresztül kapta az altatót, meg a gyógyszereket. Nálunk is volt hányás, de sajnos azért, mert reggel egy kis kakaót engedélyeztek nekünk, és az mind ki is jött végül. Hála Istennek mikor hazaértünk a kórházból a lányomnak már nem volt semmi baja.

Őszintén sajnálok mindenkit (köztük magamat), akinek ilyeneket kell végigcsinálni, és a gyerekeket is, akik végigszenvedik fizikálisan.

1873. nyúlanyó (válaszként erre: 1867. - Dodó0323)
2009. máj. 8. 17:08
Eredményes volt... Nálunk az altatás úgy történt, hogy kanalas altatót kellett lenyeletni.Nekem kellet beadni. Borzasztó íze volt,mart, ki is hányta. Erre kapott még egy adagot. A folyosóra kellett kiülni vele, míg el nem aludt. Rémálom volt. Össze-vissza hánykolódott,görcsösen vergődött, dobálta magát. Apa fogta, hogy össze ne törje magát.A szemei, mint egy alkoholista drogosé, teljesen ki volt fordulva önmagából (utána nagyon sokat romlott is az állapota. a szemkontaktust elvesztette, és magába zuhant). A vizsgálat megvolt. Fel kellett menni a kórházba,míg felébred. A normális 2-3 óra helyett 6 órát aludt. Orvos már nem volt, mikor felébredt, a nővér azt mondta, mehetünk. Beraktuk az autóba. Hazáig hányt. Otthon este nem bírt felállni, és még 3 napig tántorgott. Szóval ki voltam akadva, hogy miért nekem kell beadni az altatót, miért nekem kell fogni,(szívesen fogom, de rettegtem, hogy összetöri magát a karomban, mivel magán kívül vergődött) és mindezt miért egy folyosón, ahol tömegesen álltak rendelésekre várva. Este pedig orvos a holdon. Végül is egy gyerekkórházban minek is.
2009. máj. 8. 13:46
Mi is másfél hete voltunk a 10 éves fiammal neurológián, ahol vért is vettek. Megküzdöttünk rendesen!Én fogtam az ölemben a gyereket, a lábaimmal a lábait fogtam le, a két kezemmel a testét meg a fejét tartottam, közben próbáltam nyugtatgatni, a nővér fogta a kezét, de be végül jött mégegy segítő, így hárman sikerült úgy lefogni hogy le lehessen venni a vért . Másodszori szúrásra sikerült!Az biztos, hogy velük semmi sem egyszerű! :)
2009. máj. 8. 10:36

Köszi a hozzámszólásaitokat!

Voltunk vérvételen egy nő és én "fogtam" le, nagyon nehéz volt.De sikerült.

Pedig megfogadtam magamnak, hogy én biztos nem segítek.Ki fogja akkor vígasztalni?

A férjem is velem volt, meg is kérdeztem be jöhet e.

Nem jöhetett..."csak egy szülő.Az ajtón is ki van írva nagy betűkkel!"

Ez van.

1870. gabima (válaszként erre: 1861. - Palat)
2009. máj. 7. 21:26
VegEpa halolaj. Ez kapszula, de ki szabad szúrni, és egy kanál gyümölcslébe keverni. Ezt autista gyerekeknek fejlesztették ki Angliában. Keress rá a google-ban, én is ott találtam. Van sok más készítmény is (ízesített, stb.), de ebben van a legtöbb omega3 ,és olyan formában, ami használ a mi gyerekeinknek. A patikákban általában nincs, de megrendelik, és 1-2 nap alatt megjön. Üdv: Gabima
2009. máj. 7. 21:25

A székesfehérvári Autisztikus Gyermekek Szüleinek Egyesülete kérésére továbbítom az alábbiakat.

Kérem, küldjétek tovább, ha van tudomásotok potenciális érdeklődőről.

A Csókakői Autifarm lakóotthonában van még egy hely.

A jelentkezés módja írásban az agysze@gmail.com címen lehetséges és a bekerülés feltételei a korábbiakhoz képest változatlan, azaz:

Az ellátás igénybevételének feltételei:

- autizmus diagnózis

- pénzügyi feltételek vállalása ( lakrész élethosszig tartó díja 4500000,-Ft valamint a havi ellátási összeg jelenleg 85000,-Ft ami évenként változhat)

- közösségben tarthatóság

- 1 hét próbamunka a foglalkoztatóban

- A próbahét sikeres letelte után 90 napos szerződés szerinti próbaidő

Ellátás jellemzői:

- önálló 22nmes saját lakrész (szoba+fsz.)

- 24 órás állandó szakszerű felügyelet

- autizmus specifikus környezet

- terápiás foglalkozások

- 8 órás akkred. foglakoztatásban munkaviszony vagy 4-6 órás intézményi foglalkoztatás keretében történő foglalkoztatás

1868. ligi (válaszként erre: 1863. - 96e15e3f8a)
2009. máj. 7. 21:18
Mi voltunk a Heim Pálban vérvételen, a bőrgyógyászaton.Lefogták hárman, de még elég kicsi volt.
1867. Dodó0323 (válaszként erre: 1866. - Nyúlanyó)
2009. máj. 7. 18:02

És sikerült a BERA vizsgálat? Az is a Heim Pál-ban volt?

A lányomnak vénás altatásban csinálták meg a hallásvizsgálatot, mert ahhoz nyugalom kell.

1866. nyúlanyó (válaszként erre: 1863. - 96e15e3f8a)
2009. máj. 7. 18:00
Vérvételen nem, de Bera vizsgálaton ott voltunk. Abból kiindulva amit velünk műveltek, kb. Neked kell lefogni a gyereket. De remélem nem lesz igazam.
1865. sztolyka (válaszként erre: 1864. - Dodó0323)
2009. máj. 7. 17:52
Az én fiamat is lefogta 2 nővér és az apukája.Hatalmas erő van ezekben a gyerekekben.
1864. Dodó0323 (válaszként erre: 1863. - 96e15e3f8a)
2009. máj. 7. 17:33

Szia!

Ha nem is a Heim Pál - ban, de itthon most két hete voltunk vérvételen. Egyszerűen lefogják a gyereket és kész. Utána kértem valami nyugtatót, amit gélkúp formában kapott meg a gyerek. Persze Pesten biztosan másképpen történik minden. Ott állítólag mindent megtesznek, hogy vizsgálható legyen a gyerek.

Üdv!

2009. máj. 7. 16:52

Sziasztok!

Van e olyan autistát nevelő szülő aki már volt gyermekével a Heim Pál gyermekkórházban vérvételen?

Gyermekem semmit sem enged, kíváncsi vagyok hogyan oldják meg ott ezt a problémát.

1862. Klendi (válaszként erre: 1860. - Palat)
2009. máj. 7. 07:04

Akkor hétfőn majd "csapj le rám"!:)

Neked én csak a hátadat láttam, így nem vagyok képben.

1861. palat
2009. máj. 6. 23:18
A kisfiamnak szertnék omega3 készítményt adni, de nem tudom melyik lenne a jó neki. Segítsetek,minden tanácsot szivesen fogadok. Móni
1860. palat
2009. máj. 6. 22:46
Akko megvagy! Félix miatt emlékszek rátok. Én tőled balra ültem, a második sorban az oszlop mellett. Igen, szeretnék menni. Remélem nem jön közbe semmi. Örülök, hogy itt a fórumon is összefutottunk.
1859. Klendi (válaszként erre: 1858. - Palat)
2009. máj. 6. 08:08

Szia palat!

Én középen, a két oszlop között ültem a harmadik sorban. A férjemmel voltam. Én fekete naciban és fekete pólóban voltam, a Tamás pedig barna pólóban és barna nadrágban.

Félix júliusban lesz 3 éves. A gyanú nálunk már 1-1,5 éves korában fennállt.

Az ikres anyukák hol ültek? Nem mindenkinek hallottam a bemutatkozását, mert az elején egyszer kimentem pár percre.

Hétfőn megint jössz?

1858. palat
2009. máj. 5. 22:47
Drága Klendi! Én is voltam a szülőtréningen, és nekem is tetszett az előadás. Sok mindent megértettem a fiammal kapcsolatban( Mi még csak kezdők vagyunk, most kaptunk diagnózist) Én az ikres anyukák melleet ültem, a fiam 5 éves aspergeres. Te?
1857. Klendi
2009. máj. 5. 14:56

Sziasztok!

Tegnap megvolt a szülőképzés. Az észlelés-érzékelés volt a téma. Olga Bogdashina: Valódi színek című könyve alapján volt felépítve az előadás, nagyon sok magyarázattal és példával. Nekem nagyon tetszett!

A Prekop Csillában pedig nagyon kellemesen csalódtam. Nagyon kedves,és közvetlen volt. Kezdem azt hinni, hogy a vizsgálatnál csak egy rossz napját fogtuk ki.

Jövő hét hétfőn megyünk újra, ha a gyerekeket elvállalják a rokonok.

2009. máj. 4. 18:53

Aki Győrhöz tartozik, nyugodtan kárheti ott a vizsgálatot a bizottságnál (Cirkeli u.) . Ha úgy kéri, hogy gyanú van az autizmusra, akkor olyan hölgy vizsgálja, aki 20 éve foglalkozik Velük, tehát tuti felismeri.Viszonylag kevés a várakozási idő, és ingyenes.

Mi egyébként voltunk a Korai Fejlesztőben (ott kaptunk diagnózist), aztán T.bányán (azt nem ajánlom), végül Győrben.

1855. Dodó0323
2009. máj. 4. 18:14

Sziasztok!

Mostmár hazaértem a munkából, és csak tágra nyílt szemekkel olvasok. Mostmár nagyon várom a jövő hét hétfőt, ezek után még jobban, mint eddig.

Milyen volt a szülőtréning? Meséljetek már valamit.

Üdv!

Ancsa

2009. máj. 4. 13:31
És ott valóban 2-3 órás egy-egy vizsgálat...
2009. máj. 4. 13:28

A Kutatócsoportról nekem személy szerint nagyon jó a véleményem, gondosak, eleinte félévente, később évente visszahívtak, hogy figyelemmel kísérjék a Kisfiam fejlődését, de akkor még ingyenes volt...

Aztán bekerült a heves agressziói miatt egyik Zalai Intézetbe, és azóta nem voltunk...

De a Stefanik Kriszta ott van az iwiwen az én Ismerőseim közt, és szokott érdeklődni a mai napig a Kisfiam fejlődéséről, és hogyléte felől...

NEmbeszélve arról, amit az előző regisztrációmban,és itt, tavaly december közepén leírtam a cikkemben, Segítségkiáltás 3 Autista gyermektől, abban leírtam, hogy amikor az elhelyezpési procedúra még a yámhivatal segítségével is holtpontra jutott, mert egyik Intézet sem akarta visszafogadni, mert nagyon féltek Kisfiamtól, -

leírtam a cikkemben, hogy a Gyámhivatal írásban kérte a Vadasparkot a vizsgálatra, és a gyógyszrbeállításra, mert akkor zrta be a volt eü.miniszterünk az OPNI-t, és a Vadaspark a Gyámhivatal írásos kérése ellenére sem volt hajlandó minket fogadni...

Visszaírták, hogy a gyógyszert be lehet állítani az intézetben is, ahhoz Ők nem kellenek, így nekem meg van róluk a véleményem...

ÉS az Intézet tovább tiltakozott a visszavétel ellen, és akkor a Gyámhivatal vezetője felemelte a hangját, mert neki is elege lett ab ból, hogy Mindenki kézzel-lábbal tiltakozik a Kisfiam ellen, hogy:

-Különben is, mi az, hogy nem akarja bárki is fogadni, ha meghozzuk a határozatot, akkor kötelességük a Gyámhivatal felszólításának eleget tenni... Ha tetszik Nekik, ha nem...

1852. oanita
2009. máj. 4. 13:12

Mi a kisfiammal a Korai Fejlesztő Központban voltunk. Akkor volt 2 éves. "autizmus spektrum zavar" (pervazív fejlődési zavar), így szerepelt a kiadott írásos szakvéleményben a meghatározás. Most kértem a Vadaskert vizsgálatát is, mert szerettem volna bekerülve a rendszerükbe, szülőképzésen részt venni. 20 perces volt a "vizsgálat", amiután kaptam egy kinyomtatott papírt, melyen ez állt, "gyermekkori autizmus". Persze mivel már volt a Koraiból megállapított szakvélemény, és a diagnózisban sajnos nem lehet kételkedni, nyilván azért kezeltek így bennünket. Az nagyon fájó volt, hogy kapcsolatba sem került az adott dr. a kisfiammal e 20 perc alatt sem. Csak mikor indulóban voltunk (észrevettem magam, hogy végeztünk, mert a dr. a falon lévő órát nézegette)mondta Levinek, "Levente, pá-pá!"

Azt persze remélem, ha valaki először hozzájuk fordul, akkor azzal, és a gyermekével másként viselkednek..

A képzésükről pedig azt hallottam, valóban hatékony segítséget tud adni nekünk arra vonatkozóan, hogy szakszerűen (nem elrontva) tanítsuk meg a még nem beszélő gyermekeinket az alternatív kommunikációra, a PECS-re. Így nagyon várom, hogy részt vegyek majd a képzésen, és ha tényleg nagy segítség, akkor hálás vagyok igazából, hogy mindehhez hozzá juthatok -nem utolsó sorban- ingyenesen.

Viszont a Kutatócsoporton nagyon gondolkodom, hogy kérjek oda is viszgálati időpont. Aki oda jár, vagy ott volt diagnosztizáláson, és aztán velük tartja a kapcsolatot, írja már meg legyen szíves, hogy érdemes lenne- e bekerülni a rendszerükbe. Mennyire hatékonyan tudnak eseleg segíteni a fejlesztés útvonalának kijelölésében? Lehet hozzájuk is járni akár vidékről is fejlesztésre? Igazából , mivel 38000 ft nem kevés pénz, azért már egy nagyon megnyugtató gondos vizsgálatot, utánkövetést, törődést várnék.

Még nem vettem fel velük a kapcsolatot, ezért kérdezlek először benneteket a tapasztalatokról. Köszi!

1851. diorissimo88 (válaszként erre: 1850. - Zseba)
2009. máj. 4. 12:12

Azért annyira nem rossz szerintem a Vadaskert!

Mi is azért mentünk oda anno, mert másfél év lett volna a várakozási idő a kutatócsoportnál.Többszöri alapos vizsgálat után kaptuk csak meg a diagnózist így is, de időt nyertünk és így előbb kaphattak fejlesztést a fiúk.

1850. zseba
2009. máj. 4. 12:03
Jaj, de rossz véleménnyel vagytok a Vadaskerttel kapcsolatban!!! Teljesen elbizonytalanodtam hogy jó helyre megyünk-e vizsgálatra. A Koraiban már nem tudtak időpontot adni, ott javasolták a Vadaskertet. Mi voltunk már szakértői bizottságnál, de nem igazán vagyok nyugodt (elégedett) a diagnózissal kapcsolatban. Igazából fejlesztést nem is javasoltak, ezért szeretnék újabb vizsgálatot a kisfiamnak.
2009. máj. 4. 11:59

EGyébként, Aki még nem volt a Kutatócsoportnál, de mégis oda szeretne menni, annak ellenére, hogy mint hallottam, kb. 120ezrebe kerül a vizsgálat, mert még a volt Eü. miniszterünk, a "Hölgyemény", név nélkül, megvonta a támogatást onnan is, szóval:

az vigyen 2 db 3 órás videókazettát, mert az egyik náluk marad, amire felveszik, és a másikra lehet kérni másolatot az operatőrtől...

'97-ben egy Péter nevű operatőr volt, hogy most ki van, nem tudom, Ő nagyon aranyos volt, és készségesen másolatot készített a vizsgálatról...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook