Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Autizmus - Naná, hogy Esőember! fórum

Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)

1998. mandulatej (válaszként erre: 1996. - Anyamedve)
2009. júl. 7. 17:43

Köszönöm!

nyugodtabb vagyok, hogy sikerült megfelelő helyet találnom a gyerkőcnek!

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

1997. Zsanett01 (válaszként erre: 1996. - Anyamedve)
2009. júl. 6. 14:44
Ezzel még engem is nagyon megnyugtattál. Az ovi részt én sem annyira ismerem. A gyógytornászokban eddig még nem csalódtam ott. Szerintem az oviban sem fogok.
1996. anyamedve (válaszként erre: 1988. - Mandulatej)
2009. júl. 4. 12:41
Az én fiam is odajárt 7 évig/ a kezdetektől/ nagyon jól érezte magát, sokat fejlődött. Jók voltak a pedagógusok. A volt csoporttársai most végeztek, tartjuk a kapcsolatot velük, és továbbra sem hallottam semmi rosszat a suliról sem és az ovodai részről sem. Jó helyen lesz a gyermeked szerintem.Az igazgatónőt is ismerem pályája kezdete óta, nagyon agilisnak ismertem, meg, addig nem nyugodott, míg a Balázsból a legtöbbet ki nem hozta. Biztos, hogy jó helyen lesz a gyermek.
1995. mimi-rita (válaszként erre: 1988. - Mandulatej)
2009. júl. 3. 22:20

szia,

az enyémke ide jár.

a süniben nagyon jó helyen lesz, ne izgulj!

a maci a bölcsis rész, a süni az auti csoport.

majd szeptembertől személyesen is találkozunk, vagyunk már innen egy páran ott, csak sokan nem írnak ide mostanában.

ha gondolod írj privátban.

1994. Zsanett01 (válaszként erre: 1993. - Mandulatej)
2009. júl. 3. 13:45

Szia!

Még nincs meg az időpont, mert az ovi pont év végén küldte el a papírokat a bizottsághoz. Remélem minél előbb kapunk időpontot és kezdhetünk mi is még szeptemberben az oviban. Kinek jár vagy fog járni ebbe az oviba még a gyereke? Ha valamiben tudok segíteni, akkor nyugodtan írj, megpróbálok rá válaszolni!

1993. mandulatej (válaszként erre: 1991. - Zsanett01)
2009. júl. 2. 18:31

Zsanett!

Köszönöm a válaszodat! Látom leszünk páran ebben az oviban a fórumról!

Mikor mentek bizottsághoz?

1992. 82d8f847a1 (válaszként erre: 1991. - Zsanett01)
2009. júl. 2. 18:29

Köszönöm!

Az amit az alvásról írtál, megnyugtatott, mert ha a gyerekem délután alszik, akkor éjszaka nem. Ezért nem teszem le délután, csak pihen egy kicsit a kedvenc apró játékaival. Így este nyolctól alszik reggelig.

1991. Zsanett01 (válaszként erre: 1989. - Mandulatej)
2009. júl. 2. 16:46
Szia! Én a kisfiamat fél éves korától abba az oviba viszem egyéni tornára. Most 3 éves. Valószínű mi is szeptemberben ott kezdünk, ha a bizottságtól megkaptuk a véleményt. Az ovival kapcsolatban sok tapasztalatom nincs, viszont a gyógytornász nagyon rendes. Nekünk ő nyitotta fel a szemünket, hogy autista gyanús a kisfiunk. Év végén benéztem kétszer az autista csoportba és pozitív tapasztalataim voltak a gyógypedagógusokkal kapcsolatban. Az egyik minden kérdésemre válaszolt és könyveket is adott olvasgatni. A másik közben az én fiamra figyelt, hogy nyugodtan tudjunk beszélgetni. Nem volt baj, ha valamelyik gyerek nem aludt. Amikor én bent voltam náluk, ha jól emlékszem 7 gyerekre jutott két felnőtt. Egyébként talán 8-an lennének. Remélem tudtam valamennyit segíteni!
1990. oanita
2009. júl. 2. 15:34

Már korábban felkerült ide is ez, de nem árt az ismétlés:

FELHÍVÁS MINDENKIHEZ!

Vizsgálatot indított az Ombudsman az autista gyermekek oktatási jogainak sérülése ügyében

A fogyatékkal élők alkotmányos jogainak védelme érdekében a 2009. évben a "Méltóképpen-másképpen" program keretében dr. Szabó Máté Országgyűlési Biztos (ombudsman) átfogó vizsgálatot indított az autista gyermekek oktatáshoz való jogainak érvényesülése vonatkozásában. Az AOSZ 2009 tavaszán több alkalommal egyeztetett az ombudsmani hivatal munkatársaival, végül májusban levélben sürgetett részletes vizsgálatot.

ITT A LEHETŐSÉG, HOGY ÖN IS TEGYEN VALAMIT!

Amennyiben megoldatlan a gyermek oktatási-nevelési intézményi elhelyezése, az Ombudsman kéri, forduljanak panasszal hozzá!

Ragadjanak tollat (billentyűzetet) és küldjék el panaszaikat az Ombudsmannak minél hamarabb, de legkésőbb augusztus 15-ig.

Minden megírt és elküldött panasz segíthet abban, hogy a vizsgálat feltárja az összes visszásságot, amely a családok mindennapjait nehezíti.

A leveleknek nem kell jogi szaknyelven íródniuk, egyszerűen, a lényeget megfogalmazva szóljanak autista gyermekeik oktatási problémáiról.

Minél több panasz érkezik, annál nagyobb az esély arra, hogy a vizsgálati jelentés fel tudja tárni a valós problémákat.

A panaszokat levélben vagy e-mailben leírva ide lehet küldeni:

Prof. Dr. Szabó Máté

e-mail: panasz@obh. hu

web: www. obh. hu merleg.gif

levélcím: 1387 Bp. Pf. 40

1051 Bp. Nádor u. 22.

Tel. : 475-7100 Fax: 269-1615

KÉRJÜK, TERJESSZÉK EZT A FELHÍVÁST, HOGY MINÉL TÖBB SZÜLŐHÖZ ELJUSSON!

2009. júl. 2. 13:05
Az előbb rosszul írtam, nem óvodába, hanem a korai fejlesztő napközis csoportjába... Süni csoport.(pervazív zavar)
2009. júl. 2. 09:51

Sziasztok!

Szeptembertől a kisfiamat felvették a Ferencvárosi Komplex Vágóhíd u Óvodába az autista spec. csoportba.

Sajnos, nem tudtam már megnézni az óvodát és infóim se nagyon vannak róla, most költöztünk ide,és nyári szünet van az oviban.

ha valakinek jár ide gyereke, és írna tapasztalatokat, tanácsot az oviról, megköszönném

2009. jún. 29. 12:09

Ma (jún 29 11.30) kor kezdődött Vendég a háznál c műsorban a Kossuthon Aspergeres gyerekekről beszélgettek, érintett szülővel és pszichológus tanácsadóval...

A hangtárban meg lehet hallgatni

1986. Sirga (válaszként erre: 1985. - Zsanett01)
2009. jún. 29. 08:56
Van néhány, most hirtelen a Ben X jut eszembe, de Röpcsikének egész gyűjteménye van belőlük, úgy tudom.
1985. Zsanett01 (válaszként erre: 1983. - D4464aaf8a)
2009. jún. 29. 08:26
Úgy örülök, hogy megírtad. Pont ilyen filmekre vadászok mostanság. Az Esőemberen kívül tudtok még valamilyen autistákról szóló filmet?
2009. jún. 28. 12:53
javítva: Elizabeth
2009. jún. 28. 11:30

Most, 12.55h-kor lesz az MGM csatornán a Molly, vár a világ című film, amiben Elizabth Shue alakít egy Autista Lányt, ismétlés:

Vetítik:

MGM:

Vasárnap (Június 28.) 12:55

Hétfő (Június 29.) 12:30

Én is csak most vettem észre...

2009. jún. 26. 11:36

Kedves Fórumozók!

A www.esoember.hu oldalon a Fórum rovatban hasonló kérdésekről van szó.

Az Esőember-fórum nagy tapasztalatú és tudású moderátora, Kocsis Alajos sok, itt elhangzó kérdéssel kapcsolatban tud Önöknek segíteni.

Üdvözlettel,

Petri Gábor

Autisták Országos Szövetsége

1981. Sirga (válaszként erre: 1980. - Ivarga)
2009. jún. 26. 08:24
A homeokult oldalán találod a homeopaták listáját területmegjelöléssel, elérhetőséggel. Ha más kérdésed is van, írj privit! :)
1980. ivarga
2009. jún. 25. 13:07

Sziasztok!

A kisfiam Asperger-szindrómás. Olyan valakit keresek, aki járt már homeopátiás kezelésen valamely autizmus spektrumba tartozó zavarral. Szeretném én is kipróbálni, és nem tudom, hova érdemes menni.

Köszi

1979. sztolyka
2009. jún. 25. 12:10
Csinált már itt valaki "én könyvet"?Ezzel meglehet tanítani a gyermeket a személyes névmások helyes használatára.Én is szeretnék csinálni.Írjatok!
1978. oanita
2009. jún. 24. 15:35

Panasszal fordulhatunk az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosához, ha megoldatlan gyermekünk oktatási-nevelési intézményben való elhelyezése!

A Szakértőiben, ahová járunk Levivel fejlesztésre, egy alkalommal a gyógypedagógusunktól kaptam egy közleményt, amit az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosa adott ki.Erről szól:

A fogyatékkal élők alkotmányos jogainak védelme érdekében 2009.évben a "Méltóképpen -másképp"program keretében az Országgyűlési Biztos átfogó viszgálatot indított az autista gyerekek oktatáshoz való jogainak érvényesülése vonatkozásában.

Amennyiben megoldatlan a gyermek oktatási -nevelési intézményi elhelyezése adott településen, az OB. kéri forduljanak panasszal hozzá!

Prof. Dr. Szabó Máté

e-mail: panasz@obh.hu

web: www.obh.hu

levélcím: 1387 Bp. Pf. 40

1051 Bp. Nádor u. 22. Tel.: 475-7100 Fax: 269-1615

Aztán hogy ez után mi történik, nem tudom, de ha szükséges, ezt a lépést is meg lehet tenni!

1977. oanita (válaszként erre: 1976. - Oanita)
2009. jún. 23. 20:25
Válaszolván magamnak,- közben kiderítettem, úgyhogy köszi!
1976. oanita
2009. jún. 23. 11:48

Sziasztok!Tudja esetleg valaki, hogy a Vadaskertben a 4 alkalmas szülőtréning következő turnusa első előadásának mikor lesz az időpontja? Az is segítene, ha valamelyikőtök, aki már részt vett a képzésen írna nekem egy e-mail-címet, ahol erről érdeklődhetnék.(Katim is!))

Renim! Gondolok rátok a nagy napon, amikor találkozol másik kincseddel! És a szülinapi buliról is majd mesélj!

Hát senki nem olvas valami jó kis könyvet mostanság, aminek a címét, ajánlásával "idebökné"?!

1975. cdeb5ffe64 (válaszként erre: 1966. - Gyöngyszemü)
2009. jún. 22. 20:54
Engem érdekelne a könyv, ha még megvan. Sajnos két kis autistám van, és nem tudom mi lesz évek múlva.
1974. 33d480e050 (válaszként erre: 1973. - Klendi)
2009. jún. 22. 01:55

Szia Klendi es a gyerkocok!!!!!!

Nektek is halasan koszonjuk a jokivansagot!!!!!

1973. Klendi (válaszként erre: 1968. - 33d480e050)
2009. jún. 21. 17:29

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK NEKI!!!!

Félix, Rebeka és Kati

[link]

[link]

2009. jún. 21. 15:02

Sziasztok!

Segítségeteket kérném,azaz érdeklődnék.

Érdekelne van e itt valaki (valakik) a fórumon aki Szigetszentmiklós és környékén lakik?

Szeretnénk megalakítani egy klubbot (autista gyermeket nevelő szülők....), sajnos (hála Istenek mondjuk hogy nem vagyunk sokan) idáig két anyukával tudtam felvenni a kapcsolatot egy Szigethalomról, egy Szigetszentmiklósról de én ugy tudom vannak még. Minden szálat megmozgatunk hogy megtaláljuk őket, már az iwiw-re is írtam de semmi, sajnos!

Már helyszínünk is van, gyógypedagógusunk,pszihológust és gyermekorvost is találtam akik segítenek örömmel és ingyen nekünk.

Illetve fontos lenne egy cikk megírásához hogy elérjük, itt helyben is legyen (és van), megoldás számunkra!

1971. 33d480e050 (válaszként erre: 1970. - Sirga)
2009. jún. 21. 12:18

Szia Sirga!!!!

Halasan koszonjuk!!!!!!!!

1970. Sirga (válaszként erre: 1968. - 33d480e050)
2009. jún. 21. 08:41
Isten éltesse! Szívből gratulálok! Nagyon örülök a jó híreknek is, csak így tovább! :)
1969. oanita
2009. jún. 20. 22:23
Szeretnék valami jó, szórakoztató, humoros könyvet olvasni, amiben szó sincs autizmusról, amitől kikapcsolhatok..kicsit..Ha tudtok, ajánljatok légyszi párat! Kösszi

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook