Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)
Köszönöm!
nyugodtabb vagyok, hogy sikerült megfelelő helyet találnom a gyerkőcnek!
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
szia,
az enyémke ide jár.
a süniben nagyon jó helyen lesz, ne izgulj!
a maci a bölcsis rész, a süni az auti csoport.
majd szeptembertől személyesen is találkozunk, vagyunk már innen egy páran ott, csak sokan nem írnak ide mostanában.
ha gondolod írj privátban.
Szia!
Még nincs meg az időpont, mert az ovi pont év végén küldte el a papírokat a bizottsághoz. Remélem minél előbb kapunk időpontot és kezdhetünk mi is még szeptemberben az oviban. Kinek jár vagy fog járni ebbe az oviba még a gyereke? Ha valamiben tudok segíteni, akkor nyugodtan írj, megpróbálok rá válaszolni!
Zsanett!
Köszönöm a válaszodat! Látom leszünk páran ebben az oviban a fórumról!
Mikor mentek bizottsághoz?
Köszönöm!
Az amit az alvásról írtál, megnyugtatott, mert ha a gyerekem délután alszik, akkor éjszaka nem. Ezért nem teszem le délután, csak pihen egy kicsit a kedvenc apró játékaival. Így este nyolctól alszik reggelig.
Már korábban felkerült ide is ez, de nem árt az ismétlés:
FELHÍVÁS MINDENKIHEZ!
Vizsgálatot indított az Ombudsman az autista gyermekek oktatási jogainak sérülése ügyében
A fogyatékkal élők alkotmányos jogainak védelme érdekében a 2009. évben a "Méltóképpen-másképpen" program keretében dr. Szabó Máté Országgyűlési Biztos (ombudsman) átfogó vizsgálatot indított az autista gyermekek oktatáshoz való jogainak érvényesülése vonatkozásában. Az AOSZ 2009 tavaszán több alkalommal egyeztetett az ombudsmani hivatal munkatársaival, végül májusban levélben sürgetett részletes vizsgálatot.
ITT A LEHETŐSÉG, HOGY ÖN IS TEGYEN VALAMIT!
Amennyiben megoldatlan a gyermek oktatási-nevelési intézményi elhelyezése, az Ombudsman kéri, forduljanak panasszal hozzá!
Ragadjanak tollat (billentyűzetet) és küldjék el panaszaikat az Ombudsmannak minél hamarabb, de legkésőbb augusztus 15-ig.
Minden megírt és elküldött panasz segíthet abban, hogy a vizsgálat feltárja az összes visszásságot, amely a családok mindennapjait nehezíti.
A leveleknek nem kell jogi szaknyelven íródniuk, egyszerűen, a lényeget megfogalmazva szóljanak autista gyermekeik oktatási problémáiról.
Minél több panasz érkezik, annál nagyobb az esély arra, hogy a vizsgálati jelentés fel tudja tárni a valós problémákat.
A panaszokat levélben vagy e-mailben leírva ide lehet küldeni:
Prof. Dr. Szabó Máté
e-mail: panasz@obh. hu
web: www. obh. hu merleg.gif
levélcím: 1387 Bp. Pf. 40
1051 Bp. Nádor u. 22.
Tel. : 475-7100 Fax: 269-1615
KÉRJÜK, TERJESSZÉK EZT A FELHÍVÁST, HOGY MINÉL TÖBB SZÜLŐHÖZ ELJUSSON!
Sziasztok!
Szeptembertől a kisfiamat felvették a Ferencvárosi Komplex Vágóhíd u Óvodába az autista spec. csoportba.
Sajnos, nem tudtam már megnézni az óvodát és infóim se nagyon vannak róla, most költöztünk ide,és nyári szünet van az oviban.
ha valakinek jár ide gyereke, és írna tapasztalatokat, tanácsot az oviról, megköszönném
Ma (jún 29 11.30) kor kezdődött Vendég a háznál c műsorban a Kossuthon Aspergeres gyerekekről beszélgettek, érintett szülővel és pszichológus tanácsadóval...
A hangtárban meg lehet hallgatni
Most, 12.55h-kor lesz az MGM csatornán a Molly, vár a világ című film, amiben Elizabth Shue alakít egy Autista Lányt, ismétlés:
Vetítik:
MGM:
Vasárnap (Június 28.) 12:55
Hétfő (Június 29.) 12:30
Én is csak most vettem észre...
Kedves Fórumozók!
A www.esoember.hu oldalon a Fórum rovatban hasonló kérdésekről van szó.
Az Esőember-fórum nagy tapasztalatú és tudású moderátora, Kocsis Alajos sok, itt elhangzó kérdéssel kapcsolatban tud Önöknek segíteni.
Üdvözlettel,
Petri Gábor
Autisták Országos Szövetsége
Sziasztok!
A kisfiam Asperger-szindrómás. Olyan valakit keresek, aki járt már homeopátiás kezelésen valamely autizmus spektrumba tartozó zavarral. Szeretném én is kipróbálni, és nem tudom, hova érdemes menni.
Köszi
Panasszal fordulhatunk az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosához, ha megoldatlan gyermekünk oktatási-nevelési intézményben való elhelyezése!
A Szakértőiben, ahová járunk Levivel fejlesztésre, egy alkalommal a gyógypedagógusunktól kaptam egy közleményt, amit az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosa adott ki.Erről szól:
A fogyatékkal élők alkotmányos jogainak védelme érdekében 2009.évben a "Méltóképpen -másképp"program keretében az Országgyűlési Biztos átfogó viszgálatot indított az autista gyerekek oktatáshoz való jogainak érvényesülése vonatkozásában.
Amennyiben megoldatlan a gyermek oktatási -nevelési intézményi elhelyezése adott településen, az OB. kéri forduljanak panasszal hozzá!
Prof. Dr. Szabó Máté
e-mail: panasz@obh.hu
web: www.obh.hu
levélcím: 1387 Bp. Pf. 40
1051 Bp. Nádor u. 22. Tel.: 475-7100 Fax: 269-1615
Aztán hogy ez után mi történik, nem tudom, de ha szükséges, ezt a lépést is meg lehet tenni!
Sziasztok!Tudja esetleg valaki, hogy a Vadaskertben a 4 alkalmas szülőtréning következő turnusa első előadásának mikor lesz az időpontja? Az is segítene, ha valamelyikőtök, aki már részt vett a képzésen írna nekem egy e-mail-címet, ahol erről érdeklődhetnék.(Katim is!))
Renim! Gondolok rátok a nagy napon, amikor találkozol másik kincseddel! És a szülinapi buliról is majd mesélj!
Hát senki nem olvas valami jó kis könyvet mostanság, aminek a címét, ajánlásával "idebökné"?!
Szia Klendi es a gyerkocok!!!!!!
Nektek is halasan koszonjuk a jokivansagot!!!!!
Sziasztok!
Segítségeteket kérném,azaz érdeklődnék.
Érdekelne van e itt valaki (valakik) a fórumon aki Szigetszentmiklós és környékén lakik?
Szeretnénk megalakítani egy klubbot (autista gyermeket nevelő szülők....), sajnos (hála Istenek mondjuk hogy nem vagyunk sokan) idáig két anyukával tudtam felvenni a kapcsolatot egy Szigethalomról, egy Szigetszentmiklósról de én ugy tudom vannak még. Minden szálat megmozgatunk hogy megtaláljuk őket, már az iwiw-re is írtam de semmi, sajnos!
Már helyszínünk is van, gyógypedagógusunk,pszihológust és gyermekorvost is találtam akik segítenek örömmel és ingyen nekünk.
Illetve fontos lenne egy cikk megírásához hogy elérjük, itt helyben is legyen (és van), megoldás számunkra!
Szia Sirga!!!!
Halasan koszonjuk!!!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- MMR oltás - autizmus. Lehet összefüggés?
- Ti megmondanátok egy ismerősnek ha a 3 éves fián az autizmus több tünetét észlelnétek?
- Láttok autizmus jelet az alábbiakból?
- Ezek az autizmus jelei lehetnek?
- Lehet autizmusom vagy Asperger-szindrómám ez alapján?
- Szerintetek lehetséges, hogy autizmusom van vagy mire gondolnátok?