Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)
Sziasztok!
Az en Justinom holnap lesz 3 eves.Szobatiszta egy honapja,ejjel-nappal.Mar sokat beszel,legalabb szazotven szot hasznal,neha kis mondatokat is.Pl:kerek tejet,kenyeret,hol van apa,hol vagy es ilyesmik.Szeptember ota jarunk fejlesztesre,ezek a dolgok mind azota tortentek.
De szuper!:)))))
Ezt nem is mondtad tegnap!
Ez aztán a jó hír!!!!!!
Nagyon örülök neki!!!!!!!
Hogy csináltátok? Volt valami taktikád, vagy a Manó magától ráérzett?
Sziasztok! Van 2db Patricia Howlin AUTIZMUS Felkészülés a felnöttkorra című könyvem eladó. Bolti ár 3.000+áfa. Nálam 1.000ft. Ha érdekel Írj privire.
Ez nagyszerű!!!!
Szerintem nálunk is tiszta lenne, csak még nem merem megpróbálni, mert csak 4 hete csináljuk a szobatisztaságot, mint olyat. A pelenkája biztosan száraz éjszaka, csak reggel nem mindig sikerül elkapni, és azért nem próbálkozok még.
Csak így tovább!!! Hajrá!!!
Üdv!
Sziasztok!
Akik régről ismernek, azoknak szánom:
Viki éjszakára is szobatiszta! 38 hónapos!
Boldog vagyok!
Most jól feltöltöm a puttonyom örömmel, a további "útra"...!
Szia! Azt szeretném Tőled megkérdezni, hogy csak oltással kerülhet be a szervezetébe valamilyen nehézfém vagy esetleg valahogy máshogy is? Olvastam ebben a régi leveledben, hogy a fülkürt hurut is okoz autista tüneteket. A kisfiamnak szinte folyamatosan van. Hova menjek ezzel? Ugyanúgy a Vadaskertbe?
Megnéztem, szívszorító! Nem tudtam sírás nélkül megnézni. Sajnos nálunk is a dühöngés hasonló, bár az autizmust még nem diagnosztizálták a kisfiamnál. Sajnos ezt tényleg csak az tudja, aki nap, mint nap átéli.
Nagyon ügyes a lányod!
Nálunk a bili szóba se jött, mert a lányom rá se akart nézni, ülni meg végképp nem! Mi is gyorsan lettünk szobatiszták,spontán történt: a hőség miatt csak bugyiban játszott az udvaron, talán ez segített, hogy tudatosult benne, van pisije, kakija és az honnét jön.Egyszer időben értünk a wc-hez, így megértette oda kell pisilni. Azóta csak pár balaset történt..
Ezt megkönnyeztem.
Bár én még bízok, de vannak momentumok, amiket én is átélek nap mint nap.
Régen írtam már nektek, de olvasom minden nap az oldalt. És még mindig csak azt tudom mondani mindenkinek, hogy ne adjátok fel, és hajrá. Minden pozitív változás változás.
Képzeljétek WC-zik a lányom. Már a kakit is sikerült tegnap oda pottyantani. A pisi már nagyon megy. Bilire már rá sem akar ülni. Kevesebb, mint 4 hét alatt ugye eredmény?
Talán most érett meg rá.
Egyenlőre ennyi!
Puszi mindenkinek!
Pszichológushoz jár a kicsi. Azt tudom, hogy eléggé tart az idegenektől és elég nehezen barátkozik és elég könnyen dühbe gurul.
[link]
Autizmus- mindennapok
7 perces videó magyar felirattal
Szia! Ez még önmagában nem feltétlen utal autizmusra. Van több jellemző tünet is, pl: nem figyel ha szólnak hozzá(mintha süket lenne), nem reagál a nevére, szeret pörögni, forogni, tárgyakat pörgetni,nem igazán játszik más gyerekekkel,a játékokkal nem rendeltetésszerűen játszik.Vagy esetleg gyakran kap dührohamot, ha valami nem úgy történik ahogy megszokta(eseményekhez, tárgyakhoz való túlzott ragaszkodás).Az is jellemző, hogy ha akar valamit az autista gyerek, a felnőtt kezét használja, odahúzza pl.Most hirtelen ezek jutottak eszembe.A mgkésett beszédfejlődést nem minden esetben okozza autizmus.Voltak már vele esetleg valahol vizsgálaton?
Sziasztok! Mik a tünetei kisgyerekeknél az autizmusnak? Mi az, ami utalhat rá? A barátnőm kisfia 4 éves és nem igazán beszél, csak összesen 4-5 szót tud mondani, de mondatot egyáltalán nem.
Ez lehet tünet?
Sziasztok!!!! Régebben már jártam itt.Szeretném megkérdezni hogy miújság a homeopátiával azoknál akik elkezdték???? Hagymi
Szia.
Mi májusban voltunk a Vadaskertben, de amikor kértük a vizsgálatot, nem volt feltétele, hogy legyen nevtan-tól véleményünk. Mi a Tanulási képességet vizsg. bizottságnál voltunk előtte, de ennek a leletét is csak átfutotta a doki. Mi aug. 31-én fekszünk be 1 hétre a kisfiammal, hogy kizárják vagy megerősítsék az autizmust.
Nem, de vele is óvodás kora óta vannak problémák: hipraktivitás, figyelemzavar, magatartászavarok. Most jött hozzá a diszkalkúlia.Rendszeresen járunk vele pszihológushoz is a beilleszkedési zavarai miatt. Szerinte ő is mutat autisztikus tüneteket.Nemrég voltunk a szakértőinél vele. Átlag feletti IQ-t mértek nála, de akkor lett megállapítva a diszkalkúlia is.
Nekünk mind a két fiamnál a gyerekpszichiáter mondta ki a diagnózist. De van olyan ismerősöm, akinek 5 éves koráig nem mondtak semmit, pedig erősebb tünetei voltak, mint az én fiaimnak
A kislányodat miért kellett kivizsgálni? Ő is autista gyanús volt?
Általában egy-két hét a megfigyelés. De ez úgy működik , hogy hétfőtől péntekig van ott a gyerkőc, hétvégére haza kell vinni.Mivel még ilyen kicsi, biztosan ott lehet vele maradni.
Nekem a fiúk nem voltak ugyan bennfekvésesen, csak ambuláns vizsgálatokra jártunk, de a lányom volt kétszer is. Neki két hét volt a kivizsgálás.
A Vadaskertben Prekop csilla foglalkozik az autistákkal(ő gyógypedagógus) és van mellette egy fiatal doktornő , Bíró Andrea.
Köszi Gerna, hétfőn megyek a nevtan-ba és kérek akkor tőlük egy véleményt.
Az a baj, hogy nekünk erről még abszolut senki nem adott semmiféle papírt.Lehet, hogy tőlünk ezért kérik a nevtan-t. Mindenkitől kérdezném, aki megfordult a Vadaskertben: Mennyi ideig kellett bent feküdni a kórházban és szülő lehetett-e a gyerkőccel? és Tudnátok-e nekem ajánlani egy dokit a Vadaskertben, akihez érdemes vinni a kisfiamat?
Szia mi Szegediek vagyunk itt Szegeden a gyerek pszichiátrián csinálták az ados és adir vizsgálatot. Most már kiderült sajnos nem csak a lányunk aki 5 éves hanem a kisfiunk is valószínű autista a fejlesztők biztosra mondják de sajnos mi is látjuk a tüneteket , a kisfiú most áprilisban múlt 2 éves.
Szia Zsanett! Tőlünk nem kértek a Vadaskerben nevtan-os papírt, én azért kértem a vizsgálatot, mert a mozgásvizsgálóban azt mondták, hogy szerintük autista a fiam, vizsgáltassuk ki.Bár volt egy csomó papírunk.Februárban voltunk először, aztán áprilisban be kellett feküdnünk kivizsgálásra, és május elején kaptuk meg a diagnózist,Asperger.
Szia Reni! Tudom, hogy ez már egy nagyon régi leveled,de azt szeretném Tőled megkérdezni, hogy hol van ilyen Ados és Adi-r vizsgálat? Budapesten voltatok?
Nálunk másféle gond van... anyagcserezavar. De ezt az előző dolgot azért tudom, mert azt a papírt én adom ;-)
Köszönöm Gerna, ezt nem tudtam. Tehát addig semmiféle papírt nem fogok kapni, amíg nem kérem. A Vadaskert sajnos így nem ad időpontot, csak ha meg van a nevtan-tól a papír. Nektek mennyi idő után mondták meg, hogy mi a helyzet? Nekem már itt évekről beszélnek.
Ha véleményt akarsz a nevtan-tól, akkor kérned kell. Ha intézmény - óvoda, iskola, stb.- kérte a vizsgálatot, akkor nekik válaszolnak írásban.
Vadaskert így nem fogad? Mi orvosi szakvéleményért mentünk - időpontot egyeztetve -, és teljesen rendben volt. Megvizsgálták, kiadták a papírt, ...
A sarkadra kell állni és verni az asztalt, leüvölteni bárkinek a fejét, hogy féljenek tőled. Másképp nem megy, sajnos. Én se ilyen vagyok, de kihozták belőlem és mindent elértem, amit akartam. Ez a mai magyar helyzet.
További ajánlott fórumok: