Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Autizmus - Naná, hogy Esőember! fórum

Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)

2028. mimi-rita (válaszként erre: 2022. - Fortuna79)
2009. júl. 24. 12:14

fortuna!

ha nem csináljátok még, akkor egy próbát megér.

nagyon sok gyereknél bejött már a glutén és/vagy kazein megvonás az agresszív, önagresszív rohamokban.

a tej látványosabb és gyorsabb. nézd, meg változtat-e valamit a kicsin, ha nem kap semmiféle tejterméket, utána meg lehet próbálni a glutén kivonását is.

a bókai utcai gyerekklinikán kiss erika dietetikust megkeresheted, neki nagy tapasztalata van a diétában, segítőkész nagyon.

nem mindenkinél okoz problémát a fenti két dolog, de sok autista állapotán enyhített már.

a homeopátiás terápia elkezdésével párhuzamosan mi is csináltuk 5 hónapig, különösen eleinte látványos volt a javulás. szemkontaktus, figyelem, nyugi. ezek mind jobbak lettek.

most már újra adom neki, de nagyon sokat javult az állapota a kivezetések óta.

egészen biztos, hogy emésztőrendszeri bajok is vannak a legtöbb gyereknél, érdemes utánamenni, hátha tudsz könnyíteni az állapotán, és persze a saját életeteken is ezáltal!

2027. Domi2004
2009. júl. 24. 11:31

Sziasztok!

Köszönöm 20040708-nak, hogy berakta felhívásom.

Jártam már itt nálatok, csak egy kicsit régen. Olvaslak benneteket, hogy képben legyek. Hogyan védekeztek a hőség ellen? Fürdés kinn-benn?

2026. Fortuna79 (válaszként erre: 2024. - Diorissimo88)
2009. júl. 23. 15:13
De jó neked :) Akkor most kicsit "lazíthatsz" ...
2009. júl. 23. 14:48

Szia Éva!!

Az én Kisfiam holnap reggel hozza a kocsi, de előre félek, mert az eddig tapasztalat szerint is egész nap arénázik a hőségben, szegénykém szintén rosszul bírja a meleget... Akárcsak én, mert én hiperhidrózisos vagyok, és még a fejemről is csurog a víz...

Pedig egész nap kereszthuzatban vagyok, és még a ventillátor is megy éjjel-nappal...

2024. diorissimo88 (válaszként erre: 2023. - Fortuna79)
2009. júl. 23. 14:35
Én itt vagyok!Az enyémek most elég jól bírják. Kicsit nyugtalanok néha, de eddig nem vészes. Majd ha jön a hidegfront! Nálunk akkor szokott állni a bál! :)
2023. Fortuna79
2009. júl. 23. 14:15
hol vagytok ?
2022. Fortuna79
2009. júl. 23. 10:58

sziasztok :)

Leszögezem előre, hogy nincs senki aki Petit nálam jobban szereti és mindent megteszünk annak érdekében, hogy fejlődjön.

Kérdésem az autista gyerekek szüleihez:

Tudom, hogy rengeteg türelemre és megértésre van szükség ezekkel a gyerekekkel szemben, ami meg is van, igyekszem mindig kedvesen viszonyulni hozzá, de amikor már 80 adszorra harap meg ok nélkül és amikor örül is nekem jön és rám csap, amikor 200 szor elmondod hogy nem szabad valamit , de azért 201edszerre is megcsinálja, ha nem kap meg valamit vísít és harap,amikor az ember már sírna kínjában, olyankor nehéz türelmesnek lenni.

Ti mit csináltok ilyenkor???????????

Persze van amikor odajön és megölel és van amikor megnyilvánul a szeretete, ilyenkor merítek erőt. Ilyenkor nem kínomban sírnék, hanem a meghatódottságtól, és igyekszem minden egyes másodpercet kiélvezni, és össze - vissza puszilni. Sajnos ezek ritkábbak, mint a harapások...

Ti mit tesztek???????? A ti gyerekeiteket is megviseli ez a meleg ?

2021. diorissimo88 (válaszként erre: 2019. - Ropcsike)
2009. júl. 23. 09:43
Ez nagyon jó! Csak kár, hogy pont aznap visszük a lányomat táborba. :( Pedig szívesen elmentem volna a fiúkkal.
2020. palat
2009. júl. 22. 21:31
Kedves Röpcsike, bárki mehet? Mi kaposváriak vagyunk
2019. ropcsike
2009. júl. 22. 19:30

2009.08.02.-án találkozót szerveztünk autista gyermeket nevelő családok számára.

Balatonszárszó, Móricz Zsigmond szabadstrand.

A polgármester segítségével egy jó nagy rész szalaggal elzárva, elkülönítve áll rendelkezésünkre.

Reggeltől estig szabadfoglalkozás. Találkozás más családokkal, ismerkedés.

A strandon büfé működik, ahol 600.-Ft.-ért menüt lehet ebédelni.

Mindenkit szívesen várunk, látunk.

Röpcsike.

2009. júl. 18. 22:25

Egy körlevél, kimásolom ide, hátha érdekel valakit:

FELHÍVÁS!

Autista gyermeket nevelek. Szülői klubot szeretnék szervezni "Nektek, Veletek".

Várom azon szülők, családok jelentkezését (Hajdú-Bihar megye), akik tudják milyen a nap minden percében megküzdeni ezen betegséggel.

Fontosnak tartom a személyes kontaktust, tapasztalatcserét, egymás gondjainak megbeszélését, lelki támogatását.

A távolság ne legyen akadály.

Gyermekeink jövője a cél, és mi szülők tehetünk ezért a legtöbbet.

KÉRLEK JELENTKEZZ a következő címen vagy telefonszámon:

Ráczné Kollárik Melinda

E-mail: melinda7575@freemail.hu

Mobiltelefonszám: 06 30 460 0371

2017. diorissimo88 (válaszként erre: 2016. - Sztolyka)
2009. júl. 18. 08:43

Az enyémeknél is okozott visszaesést a nyári szünet eleinte. De tavaly óta már nincs gond.A nagyobbik fiam 10 éves és az első pár évben ugyanezeket tapasztaltam nála, amiket itt leírtok. Megzavarta a szünet, nem értette, miért borult fel a "rend". Tavaly már csak annyi volt, hogy egyszer-létszer megkérdezte, "megyünk iskolába"? Aztán megnyugodott.

Az idén már ugyanúgy várta a vakációt, mint az egészséges nővére és nagyon jól lefoglalja magát.

2016. sztolyka (válaszként erre: 2013. - Nyúlanyó)
2009. júl. 18. 08:12

Az enyém mérgében a legókat kidobálta a dobozból és abba pisilt.

Teljesen megvoltam rökönyödve.

Már mondhatni évek óta nem csinált ilyet.

Ez a szünidő,én úgy vettem észre vissza esést okoz.

Már a halandzsa beszéd is visszatért és az elhúzódás a másik szobába,ha kakilni kell.

Nem tudom,hogy még mi következik,már félek.

Van itt még olyan,aki hasonlókat észlel?????

2015. diorissimo88 (válaszként erre: 2013. - Nyúlanyó)
2009. júl. 17. 20:19
Meghökkentő dolgokat enyémek is szoktak csinálni. :) Utána meg jól kinevetnek, ha bosszankodom. :D
2014. 2cb2af252b (válaszként erre: 2012. - Zsanett01)
2009. júl. 17. 17:30

Sziasztok.

Persze mi is voltunk ilyen helyzetben sokáig, két dolog vált be:

-a házunkat lecseréltük egy kétszer akkorára (persze ez sokaknak nem megoldható)...itt jobban le tudja foglalni magát...homokozás, kert, motorozás egyebek...

-biciklizés (bicikliztünk hajnalban, bicikliztünk késő este, sőt, sokáig egész nap bicikliztünk, persze én hullafáradtan tekertem ő meg nézelődött a gyerekülésben)

Kitartás, majdcsak eltelik a nyári szünet!

2009. júl. 17. 16:41

És én azt hittem, csak Boti zakkant meg így a szünet tiszteletére. Szilárd meggyőződésem volt, hogy már nem tud meglepetést okozni. És tudott!!!

Belepisilt a tányérjába. Persze az is lehet, hogy csak aggasztóan csökkent a leves szintje, és javítani akart a helyzeten.

2012. Zsanett01 (válaszként erre: 2009. - 10220a5f09)
2009. júl. 16. 18:44
Én is pont most vagyok ilyen helyzetben. Teljesen megváltozott, mióta nem járunk fejlesztésre. Ver, csíp és mindent rongál. Szalad az ajtónak és feszegeti, meg hasonló dolgok. Nincs más választásunk, főleg nekünk anyáknak, mindig talpra kell állnunk. Ránk van a legnagyobb szükségük. Nem szabad elhagyni magunkat, mert megérzik. Bár nagyon nehéz, nekem is sokszor van rossz hangulatom. Főleg most, hogy így viselkedik.
2011. anyamedve (válaszként erre: 2009. - 10220a5f09)
2009. júl. 16. 13:12

Ne legyen lelkifurdalásod ! Teljesen természetes dolog, hogy így érzel. Mi, akik, ilyen gyermeket nevelünk, sokszor vagyunk ilyen helyzetben. Ideig-óráig tart, aztán csinálni kell tovább.

Naptárra visszatérve: Mivel ilyen kicsi, a rajzokból, képekből jobban ért. Használtok képes napirendet, vagy tárgyas napirendet? A fülét mikor fogja be? Ha erős zajt hall? Az én fiam is gyakran fogta a fülét, nekik másképp működnek az érzékszerveik. Elkezdtünk diétázni és csökkentek ezek a tünetei.

Az autistáknál is eljön a dackorszak, csak kicsit később, mint a normál gyermekeknél

Sok erőt és kitartást kívánok! És bátran írj!

2010. diorissimo88 (válaszként erre: 2009. - 10220a5f09)
2009. júl. 16. 11:04

A hullámvölgyek nagyon rosszak, nehéz túljutni rajtuk, tudom saját tapasztalatból. Az én fiaim is voltak ilyen állapotban, főleg a nagyobbik.De feladni sohasem szabad! Hinni kell benne, hogy lesz jobb!

Nagyon meg tudlak érteni, mert ezeket a dolgokat én duplán éltem át. Tudom, milyen nehéz, sőt, itt szerintem mindegyikőnk élt már át hasonlót.

Ráadásul ti most egy kritikus időszakban vagytok. Legalábbis nálunk a 3-6 éves kor közötti időszak az nagyon kemény volt, főleg Ákos fiamnál.Ahogy nöttek, javult a helyzet.

2009. júl. 16. 08:36

Sziasztok!

4 éves lesz 7-én a drágám.

De ez nagyon rossz ilyen rossz állapotban nem volt soha, azt sem tudja mit akar, befogja a fülét egyfolytában,összevissza beszél, most megpróbálunk jövőhéttől megint fejlesztésre járnii hei kétszer hátha egy kicsit jobb lesz.

Igen azt hiszem eljött a naptár ideje, én készítsek neki egyet?

Nem tudom lehet hogy elítéltek sokan, de sokszor feladnám az egészet,olyan érzésem van, persze nem tenném meg soha, de ez az egy hónap kikészített,4 évet kibírtam hiszen nem volt vele olyan nagy gond, de most.... és nem tudom mi a baj pontosan és hogyan segítsek, a legszörnyűbb hogy teljesen egyedül maradtam ebben a harcban már senki csak a fejlesztő padagógus segít amit tud, de a család nem, persze más szülőkkel beszélek,próbálunk egy "klubbot" helyben létrehozni, de sajnos csak szeptembertől lesz helyünk és orvosaink is!

Most megyek Tamás leesett az ágyról összetörte magát!

sziasztok

2008. anyamedve (válaszként erre: 2006. - 10220a5f09)
2009. júl. 14. 13:29
Talán segítene, ha naptárt használnátok. Lenne egy naptára, ahova be lehetne írni, vagy rajzolni /ha van az oviban jele/, hogy meddig lesz szünet. Nálunk legalább is bevált, míg kicsi volt. Szeretnek előre tudni mindent, és akkor megnyugodnak.
2007. diorissimo88 (válaszként erre: 2006. - 10220a5f09)
2009. júl. 14. 04:53

Szia!

Nekem a fiaim egy helyre járnak suliba-oviba, ahol már június 15-től szünet van.Hálistennek, ők már megszokták és értik is hogy nyáron nem megyünk.

Eleinte nekünk is voltak ebből problémáink, főleg a nagyobbik esőmanóm nem akarta megérteni az első egy-két- évben, hogy nyári szünet alatt nem megyünk suliba.Ő is nyűgösködött, nem találta a helyét. Aztán hozzászokott. Mindig már jó előre próbáltuk felkészíteni, mondogattuk neki, hogy jön a nyári szünet, nem lesz iskola. Most már ő mondja ilyenkor előre és nem okoz törést nála.

Őket minden kibillentheti, ami a megszokott rutintól eltér.Szerintem csak idő kell a gyerkőcnek.Próbáljatok meg kialakítani egy új rutint, napirendet a nyári szünetre.Mennyi idős?

2009. júl. 13. 08:38

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni ki hogyan vészeli át ezt a nyári szünetet gyermekével?

Nálunk junius 27-től nincsen egészen szeptemberig ovi!

mult nyáron nem volt ilyen szörnyű!

Furi néha mintha nem lenne jó kedvű, össze van zavarodva menjünk ki, majd ha kimegyünk menjünk be, vegyük le vegyük fel, unatkozik itthon.

Nyaralni már voltunk már nem megyünk idén sehova, sajnos.

Egésznap vele vagyok, néha átmegyünk barátokhoz rokonokhoz, mindennapra kitalálok valamit, de nem jó neki, állandóan oviba akar menni.

Fejlesztésre sem fog járni agusztus közepéig.

Ti mit csináltok? Vagy csak Tamást zavarja meg az itthonlét?

Az elmult 1,5 hétben kialakult egy uj fóbiája és csak ugy!(legalábbis nem tudom az okot)

Fél az autoktól, annyira hogy ha bevásárlóközpontba megyünk vásárolni, mire eljutunk abejáratig tiszta ideg lesz, be kell ültetni a kocsiba és mondja jön kocsi,jön kocsi,azelött imádott sétálni biciklizni kint az utcán,most szigoruan a járdán még én sem mehetk ki az utra és ha utkereszteződéshez érünk visszafordul zavart lesz, fel kell vegyem és ugy átvinni ő meg szorít (27 kg a gyermek képzelhetitek).

Akkor 2 hete egész nap kakil, ami azt jelenti, hogy kakil egy kicsit a bugyiba, le kell venni uj bugyi és oda is egy kicsit napi 10 bugyit mosok ki és este lefekvés előtt kér pelust tele kakilja és ennyi. Wc-re bilire is rárakom oda kakiljon de csak egy bogyó majd felál nincs türelme végig várni és miután felhuztuk a bugyit kezdi előlről.

Azelőtt szigoruan délbe a lefekvés előtt kakilt vagy ha oviba járt csak este alvás előtt.

Erre van valami tanácsotok?

Tudom menjek szakemberhez, de nem érem el a pszihologusunkat sajna,szabin van agusztusig!

Furcsa ez, idáig nem voltak fóbiáji furcsa dolgai.?!

Amugy nagyon értelmes okos jó gyerek.

Sok uj dolgot csinálni egésznap dumál be sem áll a szája,sőt eljutottunk odáig hogy ha pisilnie kell vagy szól vagy elmegy egyedül.éjszakára sem kell pelus már.

Megtanult rajzolni leírni a számokat 20-ig! a betüket is, sajnos a fimonmotorikája nem volt tul jó sőt, de az elmult időszakba sokat fejlődött ebben.

Ha lát valamit szól: Nézd, anya, nézd!

Mi az?

Ennek örülök!

Ennyi. Mi megyünk 16-án a Vénhajóba, kíváncsi vagyok rá, nagyon várom!

2005. anyamedve (válaszként erre: 2004. - Anyamedve)
2009. júl. 13. 07:24
Az előbb elfelejtettem: A benutatkozó anyagok az esoember.hu-n megtekinthető!
2004. anyamedve
2009. júl. 13. 07:22

Nyaralási lehetőségek, sérült gyermeket nevelők számára:MEGHÍVÓ

a Szimbiózis Alapítvány, az Autisztikus Gyermekek Szüleinek Egyesülete, a

Napsugár ’67 Alapítvány, valamint az Autisták Országos Szövetségének

nyaralásra hangoló rendezvényére.

Szeretettel várjuk az autizmussal élı gyermeket nevelı családokat,

szakembereket.!

Idıpont: 2009. július 16. 10-13 óra

Helyszín: VÉNHAJÓ ÉTTEREM

1051 Budapest, Vigadó tér, 2. sz. hajóállomás

A rendezvény során a meghívottak megismerkedhetnek az autista farmok turisztikai

szolgáltatásaival, tájékozódhatnak az új kezdeményezésrıl.

10.30 – 10.40 A konferencia megnyitása – Autisták Országos Szövetsége - Szilvásy Zsuzsanna

10.40 – 11.00 A projekt rövid bemutatása, célok, elkészült szakmai anyag ismertetése

Tóth Alíz, Prekop Csilla,

11.00 - 11.30 A turisztikai szolgáltatások bemutatkozása 10-10 percben

Napsugár ’67 Alapítvány, Gyöngyöspata - Ébner Gyula,

Autisztikus Gyermekek Szüleinek Egyesülete, Csókakı – Pásztor Anikó

Szimbiózis Alapítvány, Miskolc – Jakubinyi László

11.30 – 11.45 Az autista farmok turisztikai szolgáltatásai a turisztikai szakma szemével

Európa Group – Tenczel Gábor

11.45 – 12.00 Hozzászólások, zárszó

A program során a résztvevık sétát tehetnek a hajón, a felállított standokon

megismerkedhetnek a bemutatkozó szolgáltatókkal.

A rendezvény idıtartama alatt a hajó folyamatosan nyitva áll az érdeklıdık számára.

A program ingyenes!

Elızetes regisztráció szükséges, info@esoember.hu

(1) 354-1073

2003. anyamedve (válaszként erre: 2001. - Pöszti)
2009. júl. 11. 16:32

Szia!

A Vadaskert Alapítványt annyira nem ismerem, de hallottam, hogy jók. Esetleg a Balázs Anna féle Autizmus Alapítvány? Egyébként én is híve vagyok az integrációnak, csak nem tudom, hogy mit ért ő ott meg a többiek viselkedéséből? Lehet, hogy egyszerűen csak ismerkedni, játszani szeretne, de nem tudja, hogy kell. Esetleg a helyi Nevelési Tanácsadóban nem tudnak segíteni? Most csak ez jut eszembe.Sietnem kell. Bocs!

2002. 82d8f847a1 (válaszként erre: 2001. - Pöszti)
2009. júl. 10. 15:29

vadaskert Alapítvány!!!!

nagyon sok jó tapasztalatot írtak már le ezen a fórumon is!

www.vadaskertalapitvany.hu

2001. pöszti (válaszként erre: 2000. - Anyamedve)
2009. júl. 10. 07:36

Szia

Anyamedve

Már 3 éves korától járunk logopédushoz,4éves korátol homeopátiásan kezeljük .Most 1 éve jár nomál ovia a szolnoki ped. szakszolgálat szerint oda kell neki járni. Pontosabban kellett, ugyanis most várjuk a felülvizsgálat időpontját.Jul 28-ra megyünk pestre TSMT-re.Logopédushoz heti 5* járunk.

Penicillin érzékeny volt de homeopátiásan azt már kivezettük.Alkolmazzuk a Tinus féle modzert.Pécsre járunk ,hom .orvoshoz.Dr Tőkés F Attila a neve.

Olyan mintha a szeretetét mutatná igy ki.Nagyon szorosan öleli a gyerekeket azután fölemeli és ellöki.Csak a nálánál kisebb gyerekeket bántja igy. Nehezen irányitható ugy mondták a szakemberek ,öntörvényű.

Tudsz valami jo tippet adni hová vihetném? Hol láttál sok hasonlo esetet?Mindenhova hordom magammal de csak ugy ha nem kell magára hagyni egy pillanatra sem.Lehet hatással rá egy kisfiu?A szomszédunkba lakik egy borzalmas gyerek aki sokszor átjött az anyjával és egyfolytába piszkálta.Mára már leálitottam , de ugy voltam vele akkoriban hogy egy kicsi védje meg magát.Nem bántotta csak inkább piszkálta.Elcsalta tőle a játékot , meg ilyesmi.

most többet nem tudok irni mert ébredezik .Ha van jo ötleted mit csináljak ,ird meg .

Szia

2000. anyamedve (válaszként erre: 1999. - Pöszti)
2009. júl. 8. 18:09

Sajnos nekem nem az a tapasztalatom, hogy kinövi. Szerintem fordulj vele szakemberhez. Előbb, utóbb gondok lesznek vele a közösségben is. A kamaszkor pedig, nem akarlak elkeseríteni, de ha nem kezelitek, akkor rosszabb lehet.

Csak segíteni akarok. Sajnos elég sok rossz tapasztalatom volt ezzel kapcsolatban. Ételallergiája nincs esetleg? Milyen körülmények váltják ki nála az agressziót? Óvodában is így viselkedik? Meg tudom érteni, hogy nem akarod őt vinni sehová, de nem teszel jót vele szerintem.Bocs, ha esetleg megijesztettelek, de elég sok hasonló esetet láttam már. Bizony kezelni kell, mert nem fog javulni. Sőt a kamaszkor hormonális változásával rosszabb lehet majd.Megkérdezhetem, hogy kihez jártok fejlesztésre, és van-e kezelő orvosotok?

1999. pöszti
2009. júl. 8. 07:59

Valaki megirná nekem hogy a gyermekkori agressziot kinövi -e a gyerek? Vagy ez egyre rosszabb lesz?

csak a nálánál kisebb gyerekeket bántja és az állatokat.

Nem direkt csak nem érti hogy az fáj nekik .Ő autista.Már nem merem sehová vinni mert mint a darázs megy neki a gyerekeknek. Ha valaki tud jo modszert segitsen.Ő 5 éves fiú.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook