Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Autizmus - Naná, hogy Esőember! fórum

Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)

2148. Csilluci75 (válaszként erre: 2145. - Zseba)
2009. szept. 15. 15:49
Szia Zseba.Én omega3-at kezdtem el adni a kisfiamnak!!!Multi tabs készítmény!!Napi két kapszulát.Szerencsére beletudjuk csempészni a tejbegrízbe,bár annyira erős fekete szeder illata van,csodálom,hogy szó nélkül megeszi!!!
2147. zseba (válaszként erre: 2146. - 2cb2af252b)
2009. szept. 15. 12:18
Sajna nem kaptam meg!
2146. 2cb2af252b (válaszként erre: 2145. - Zseba)
2009. szept. 15. 11:48
Írtam neked privit.
2145. zseba
2009. szept. 15. 11:35
Senki nem válaszol a halolaj kérdésemre???!!!
2144. Sirga (válaszként erre: 2143. - Ropcsike)
2009. szept. 14. 09:34
Kösz, ezt kerestem! :)
2143. ropcsike
2009. szept. 13. 13:09

Nem rég elhangzott műsor a Viasat 3-on.

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2009. szept. 11. 18:41
Szia Anita! Bocs a déli rohanásért, de melóból lógtam :)
2141. 82d8f847a1 (válaszként erre: 2139. - Szanya)
2009. szept. 10. 16:00
Írtam pü-t!
2140. zseba
2009. szept. 10. 14:49

Sziasztok!

Ti milyen halolaj készítményt használtok? Többször olvastam már itt a Vegepa-ról, de úgy tudom hogy az csak 4 éves kor után adható. Mi az Eskimo kids-et szedjük!

2139. Szanya
2009. szept. 9. 15:45

Sziasztok!

Tudtok ajánlani valakit aki ABA terápiát csinál?

2138. Klendi (válaszként erre: 2137. - 82d8f847a1)
2009. szept. 9. 10:54
Köszi dorothea!
2009. szept. 9. 08:52
A pelenkához még annyit, hogy a Flexico bt honlapjáról nézzétek meg a részleteket, de nagyon olcsón 5 ezer ft/120 db lehet tőlük megvenni az inkontinencia pelenkákat, ingyenes házhozszállítással.
2136. oanita (válaszként erre: 2135. - 82d8f847a1)
2009. szept. 7. 22:48

Köszi Dóri,Kati!

Milyen jó lett volna, ha már egy évvel ezelőtt elintéztem volna a közgyógyot és a pelust...(dehát biztos sok pénzem volt..-persze nem.-)

2135. 82d8f847a1 (válaszként erre: 2131. - Oanita)
2009. szept. 7. 20:32

Anita!

A bizottságnál kitöltött Igazolás súlyos fogyatékosságról...nyomtatványt fénymásold le, írj egy levelet mellé, hogy kéred a méltányossági Gyest és küld el a területi MÁK ügyfélszolgálatra. A gyermek következő felülvizsgálatának időpontjáig meghosszabbítják a gyesedet.

Más!

Pelenka már csak 4 éves kortól íratható fel közgyógyra!

2134. gerna (válaszként erre: 2133. - Sirga)
2009. szept. 7. 16:05

Én láttam ma... de csak az eredeti honlapot találtam meg:

[link]

2133. Sirga
2009. szept. 7. 14:49
úgy hallottam, a mai TV Dokikban - Viasat3 műsora - az autizmusról, annak okairól volt szó. Ha esetleg tudja valaki, hol lehetne megnézni, örülnék neki! (154. rész)
2132. Klendi (válaszként erre: 2131. - Oanita)
2009. szept. 7. 08:27

Én is most intézem!

Holnap úgyis megyek hozzátok, és akkor majd megbeszéljük!:)

2131. oanita (válaszként erre: 2124. - Anyamedve)
2009. szept. 6. 23:21
A hosszabított GyEST , ami 10 éves korig jár, külön el kell intézni ugye? Jókor jut eszembe..Levim szept.21-én 3 éves lesz..Intézte valaki mostanában?
2130. Csilluci75 (válaszként erre: 2124. - Anyamedve)
2009. szept. 6. 14:51
Köszönöm.Holnap már intézkedünk is!!!!
2129. zebracsikó (válaszként erre: 2126. - Klendi)
2009. szept. 6. 09:59
köszönöm!
2128. Klendi
2009. szept. 6. 08:46

Én az előző képzésen voltam és nagyon tetszett!

Érdemes rá elmenni!

Fogódzó

Képzés autista gyermeket nevelő szülők számára

Újra indul a Fogódzó képzés

2009. október 9-10-én újra Fogódzó képzést tart az Autisták Országos Szövetsége.

A képzés helyszíne: 1085 Budapest, Baross u. 28.

Ez a képzés Önnek szól, ha gyermekét nemrégiben diagnosztizálták,

vagy még soha nem vett részt ilyen képzésen, és szeretne minél több információhoz jutni az autizmusról.

Szakemberek vezetésével, érintett szülőkkel együtt gondolkodva, tapasztalatokat, információkat megosztva kerülhet olyan ismeretek, készségek birtokába, melyek a mindennapokban segítséget jelentenek.

A képzést vezeti:

Dr. Simó Judit gyermekpszichiáter, Korai Fejlesztő Központ

Szilvásy Zsuzsanna elnök, Autisták Országos Szövetsége, érintett szülő

A részvételi díj:

AOSZ tagság esetén 3.000,- Ft/fő, ha a gyermek mindkét szülője jelentkezik a képzésre 4.000,-Ft/pár,( az az 2.000,-Ft/fő).

AOSZ tagság nélkül 5.000,-Ft/Fő, ha a gyermek minkét szülője jelentkezik a képzésre 7.000,-Ft /pár (azaz 3.500,-Ft/fő).

A képzés ára tartalmazza:

- a 16 órás képzést,

- a 100 oldalas képzési dossziét,

- AOSZ kiadványokat: Faragó Ferenc - Auti szótár; Iránytű; Széplaki Mirjam - Vény nélkül

- a szünetekben kávét, frissítőt

Jelentkezni október 1-ig, a részvételi díj befizetésével és a jelentkezési lap beküldésével lehet.

Jelentkezési lap

Számlaszámunk: 10102086-09521602-00000007

A részvételi díjat befizetheti számlaszámunkra átutalással vagy a Budapest Bank fiókjaiban történő befizetéssel, továbbá rózsaszínű csekken vagy személyesen az AOSZ-irodában.

A közlemény rovatban tüntesse fel „Fogódzó – részvételi díj”!

Számlaigényét kérjük, előre jelezze!

A jelentkezési lap letölthető a honlapról, illetve telefonon igényelhető.

Elérhetőségeink:

Autisták Országos Szövetsége

1085 Budapest Baross u. 28.

e-mail: info@esoember.hu

Telefonszám: 354-1073

www.esoember.hu

Az AOSZ éves tagsági díj 1100 Ft/év, melyért negyedévente megkapja az Esőember folyóiratot, illetve kéthavonta a Hírlevélben értesülhet a friss hírekről, aktualitásokról.

A képzés főbb témakörei

Alapvető elméleti és gyakorlati ismeretek az autizmusról

- Mi az autizmus és mi nem?

- A háttérben rejlő okok, eltérések

Szülőtől szülőnek

- Diagnózis után

- Mit tehetek én otthon?

- Milyen szerepem lehet az ellátás szervezésében?

Kommunikáció a „külvilággal”

- Hogyan tudjuk érthetően közvetíteni, hogy mi az autizmus, mire van igény, miért „más”?

- Kommunikáció a közvetlen környezettel, az ellátókkal, a hivatalokkal

- Együttműködés szülőszervezetekkel, szakmai szervezetekkel

Civil szervezetek az autizmus területén

Dilemmák, kérdések-válaszok

- Hogyan tudunk segíteni egymásnak?

A képzésen már résztvett szülők visszajelzéseiből, véleményeiből szemezgettünk:

„Köszönöm, hogy még közelebb kerülhettem a gyermekemhez!”

(debreceni szülő)

„Nagyon örültem, amikor kiderült, hogy nem előadás lesz ez a két nap, hanem együtt gondolkodás, beszélgetés, sőt vidám együttlét.”

(szülő a mindszentpusztai képzésről)

„Nagyon jónak tartom ezt a fajta kezdeményezést, Rendszeresebbé kellene tenni.”

(békéscsabai szülő)

„A probléma lényegét érintő, jól felépített, érthető, használható információkat kaptam.”

(békéscsabai szülő)

„Érdemes lenne a képzést folytatni akár szakemberek (gyógypedagógus, orvos, védőnő) számára is.”

(szülő Kaposvárról)

„Eddig a leghasznosabb előadás és fórum, amin a témával kapcsolatban részt vettem. Újabb lökést kaptam ahhoz, hogy létrehozzunk egy helyi, szülőkből álló csoportot”

(szülői vélemény a gyöngyösi képzésről)

„Minden kérdésemre választ, illetve útmutatást kaptam. Tudom azt, hogy az itt kapott információkkal egy kicsivel könnyebb lesz a következő lépés.”

(gyöngyösi szülő)

2127. Klendi (válaszként erre: 2121. - Zseba)
2009. szept. 6. 08:39

A PECS-et mi július elején kezdtük el a Félixszel.

Tanulási helyzetben már több mint 12 dolgot tud kérni, leginkább édességet. Nagyon jól megfigyeli a képeket és ügyesen válogat.

Spontán eddig még "csak" a szörpöt kéri.

De ez még nagyon az eleje!

A szülőtréningen mi voltunk, nagyon jónak és hasznosnak találtam!

A naprend nagyon jó dolog szerintem is, de nekem azt mondták, hogy nem szabad a PECS-et és a napirendet egyszerre elkezdeni, mert összekeverheti őket gyerkőc és az nem jó!

Ha ezzel kapcsolatban van kérdésed, szívesen válaszolok (ha tudok:D)!

2126. Klendi (válaszként erre: 2123. - Zebracsikó)
2009. szept. 6. 08:28

Szia zebracsikó!

Itt van a PECS-ről videó!

[link]

2125. sztolyka (válaszként erre: 2124. - Anyamedve)
2009. szept. 6. 06:18
közgyógyigazolvány
2124. anyamedve (válaszként erre: 2117. - Csilluci75)
2009. szept. 5. 22:57

Szia!

Hosszabbított gyes jár 10 éves korig, utána ápolási díj. Ha nem helyben jártok oviba, akkor utiköltség térítés jár. MÁV, Volán járatain 90%-os kedvezmény van, a BKV pedig ingyenes. Ehhez igazolás kell a MÁK-tól, hogy emelt csp-t kapsz.Ezenkívül mozgáskorlátozott parkolási kártyát lehet az önkormányzatnál igényelni. Hirtelen ennyi jut eszembe.

2123. zebracsikó (válaszként erre: 2122. - Zebracsikó)
2009. szept. 5. 22:17

[link]

megtaláltam!

2122. zebracsikó (válaszként erre: 2121. - Zseba)
2009. szept. 5. 22:07
Mi ez a P.E.C.S módszer? Minek a rövidítése?
2121. zseba
2009. szept. 5. 17:12

Sziasztok! Megvolt a kivizsgálás a Vadaskertben, a diagnózis várhatóan autizmus spektrumzavar (még nem kaptuk meg a zárót, de a dr-nő ezt mondta). Nagyon el vagyok keseredve, egyik pillanatban bizakodom, a következőben teljesen elbizonytalanodom a jövőt illetően. Igaz eddig is tudtuk hogy valami nincs rendben és erősen gyanakodtunk az autizmusra (pedig eddig 2 pszichiáter mondta hogy nem autista), de így hogy már kimondták valóságossá vált és eltünt a remény, hogy mégsem az. Lehet hogy kicsit zavaros amit írok, de a fejem is elég zavaros, ezért bocsi. Ráadásul babát várok...

Rengeteg kérdésem lenne, de nem akarok rátok zúdítani egyszerre sokat, így csak néhányra kérdeznék rá!

P.E.C.S. Használja valaki? A Vadasban nagyon ajánlották, hogy gyorsabban beindíthatja a beszédet, mint a hagyományos logopédia. Majd el akarok menni arra a szülőtréningre ahol erről lesz szó, (most hétfőn azt hittem erről lesz az előadás, de akkor a tárgyas napirend volt a téma). Ez utóbbit is nagyon favorizálják.

TSMT torna? HRG-t (vizi) elkezdtük az év elején, jónak tartottam, de nyáron nem volt. Szeretnénk az itthon végezhető tornát is csinálni.

Pontosan nem tudom hogy mi lesz még a javaslat, a korai fejlesztést mondták még, és hogy pajzsmirigy és hallásvizsgálatot csináltassunk meg.

Bocsi ha hosszú lettem!

Üdv. Timi.

2120. Szanya (válaszként erre: 2119. - Dodó0323)
2009. szept. 4. 19:36

Szia Dodó! Köszi a választ!

Gyógypedagógiai fejlesztést csináltatok? Hová jártatok? Úgy tűnik, hogy ma találtam egy gyógypedagógust, aki hajlandó házhoz jönni, és foglalkozni vele. Tartok tőle, hogy nem filléres dolog lesz. Nem zavaró az oviban, hogy súlyos esetek is vannak? Nincsenek rossz hatással a lányodra? Olyan szinten vagyunk a szobatisztasággal, hogy ha itthon vagyunk, és nincs rajta nadrág, akkor simán odamegy a bilihez, és elintézi a dolgát, viszont nem érti a különbséget a pelus és a nadrág közt. Ha nadrág van rajta, akkor úgy gondolja, hogy pelus is van, eszébe sem jut letolni, vagy szólni.

Lábujjhegyen nem jár, helyette pl a fejét forgatja legújabban.

Nekem is mindenki azt mondja, hogy ne mondjam ki még rá, mert milyen kicsi, ilyenkor nem lehet. De attól, hogy nem mondom, attól még sajnos illik rá a leírás.

Köszi a biztatást! Eléggé magam alatt vagyok...

Szia!

2119. Dodó0323 (válaszként erre: 2118. - Szanya)
2009. szept. 4. 18:26

Szia!

Az én lányom is ilyesmi. Őneki ugyan nincsenek sztereotíp viselkedései, de mi is ebben a korban voltunk tavaly, amikor elkezdtük a fejlesztéseket. Mi most ott tartunk, hogy beszélni ugyan még mindig nem akar, csak halandzsázik, viszont az idegrendszere fantasztikusan felfejlődött. Talán azóta kezdünk változni. A halandzsája is változik napról napra. Most kezdtük az ovit (speciális), itt vegyesen vannak a gyerekek (down, autista, stb), gyógypedagógusok fognak vele foglalkozni, de már az első nap meglepetés volt számomra, hogy nem félt semmitől, a második nap már úgy mentünk be, mintha már több éve oda járna. Nagyon sokat segít a fejlesztés.

Ti hogy álltok a szobatisztasággal?

Lábújjhegyen jár-e a gyerek?

Nekem az a véleményem (mivel látom az én gyerekem fejlődését), hogy ne gondoljunk mindjárt a legrosszabbra. Ezt azért merem mondani, mert nem egy olyan gyerekkel találkoztam, aki komolyabban "sérült", 5 éves elmúlt, pelenkás, stb., és még mindig azt mondják rájuk, hogy autisztikus, az én lányom viszont itt nálunk megkapta az Atipusos autizmus diagnózist.

Szóval fel a fejjel!!!

Üdv!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook