Anyajegy eltávolítás (beszélgetés)
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ilyentájt végeznek-e még anyajegy-eltávolítást arcról? Több helyen is olvastam, hogy hónapokig óvni kell a heget a napfénytől, mert különben csúnya lesz, ezért nyáron nem csinálnak pusztán esztétikai okok miatt. Ennek ellenére én úgy tudtam, hogy egy gyógyult hegnek kimondottan jót tesz. Mennyi ideig gyógyul? Már nagyon belevágnék, egyedül a következményektől félek, hogy esetleg nem lesz esztétikus, meg nem tudom, hogy tudnám megoldani, hogy hetekig ne érje víz a sebet...
Az anyajegyek eltávolításánál sajnos nem aszerint érdemes módszert választani, hogy melyik után marad kisebb heg! Csak egyféle módszer elfogadható, méghozzá a műtéti kimetszés! A többi módszer kuruzslás és komoly szövődményei lehetnek. Inkább azt érdemes feltenni, hogy ki csinálja a beavatkozást, mert attól több függ...
...és az is nagyon fontos, hogy mindíg készüljön szövettani lelet.
(a műtét utáni gyógyhajlam nagyban függ a lokalizációtól is, tehát, hogy melyik testtájról kerül eltávolításra. Kedvezőtlen hely pl. a dekoltázs és azok a helyek, ahol negy erők hatnak pl. háton a gerinc felett. Azok a hegek gyógyulnak igazán szépen ahol nem hatnak nagy erők.)
Sziasztok. Én ma voltam a szövettani eredményemért, ami jó lett. Annyira megkönnyebbültem, hogy el sem tudom mondani. Fél év mulva kontroll. Ennyi. köszönöm, hogy elmondhattam.
A sebem elég szépen gyógyul, lassan leesik.
Válaszolna nekem valaki, hogy mikor kezdjem el kenni körömvirággal? Köszönöm
Debóra
Sziasztok. Meg szeretném kérdezni tőletek, mert olvastam ezen a fórumon, hogy krömvirággal kell majd kenegetni a sebet.
Érdekelne, hogy akkor kell kenegetni, amikor már leesett a seb? Vagy most amig nem esett le?
köszönöm a válaszokat.
Sziasztok!
Én is le szeretnék vetetni magamról néhány anyajegyet. Tudnátok ajánlani egy jó bőrgyógyászt/plasztikai sebészt Budapesten?(én a 3.kerületben lakom)Általában mennyibe kerül egy anyajegy-levétel?
Köszi!
Sziasztok! Tudom hogy sokmindentől függ, de még is kb. mennyibe kerül egy anyajegy eltüntetése?
Előre is kössz!!!!!!!!
sziasztok.
Már eltelt két hét amióta leszedettem az anyajegyeimet.
Ma voltam varratszedésen.
A szövettanom nem lett még meg, mivel itt volt a hosszú hétvége. A jövőhét elején telcsizek.
Veletek mi van?
Rég nem irt senki ebben a témában.
Szia. Én egy hete szedettem le kettőt a sebészeten. Csak a szurit éreztem, onnantól kezdve semmit. Nekem utánna még két napig picit fájt, de ki lehet bírni. Azóta kétszer voltam nézetni, tapaszt cseréltetni. Jövőhéten szerdán szedik ki a varratokat. Az lesz a második hét. A nagyobbikkal nem lesz gond, azt csak esztétikai szempontból szedték le, a másik lapos volt és sötét. Azt elküldték szövettanra, jövőhéten szerintem az is meglesz. Remélem rendben lesz.
Ne félj, csak a megfelelő szakemberhez menj el. A lézeres megoldás nem jó, mert ott tényleg égetnek. Én a sebészetit javaslom igy utólag. Én is nagyon féltem, de nincs okod rá.
Abszolult nem bántam meg. Sok sikert. Majd irj, hogy mi történt veled.
Szia,
A jó bőrgyógyász meg tudja ítélni, hogy egy anyajegyet el kell-e távolítani a ránézeti és a felnagyított kép finom jelei alapján. Az eltávolítás mérlegelése nem könnyű, mert sok mindentől függ. A felesleges eltávolítás ugyan olyan rossz, mintha indokolt esetben nem történik meg.
A technika csak kisműtét lehet. A lézeres eltávolítás szerintem orvosi műhiba, hiszen a lézer éget: amit elégettél, abból nem lehet szövettani vizsgálatot végezni, nem tudod, hogy teljesen kiégették-e vagy ott maradt egy része, és nem tudod, hogy az ottmaradt részből mi fog kifejlődni később.
Természetesen műtét után össze kell varrni és két hétig maradnak bent a varratok. eddig nem érheti víz a sebet, és nem lehet megízzadni. A szövettani eredményhez ragaszkodni kell. 15e ft környékén már lehet.
Csak az érzéstelenítés fáj az elején, utána no pain only gain. Még akkor sem fáj, ha elmúlik az érzéstelenítés hatása.
Nem nagy dolog, csak nagyon meg kell válogatni az orvost, rajta múlik minden!
Üdv.
syasztok!!
én hnpa megyek vizsgálatra és már attl félek!!érzem hogy le kell majd venni!!csak azt nem tudom h milyen teknikával a legcélszerűbb??a szikés megoldás jobb mint a lézeres??vagy melyik a veszélyesebb??és a szikésnél egyáltalán összekell varnia sebet??mennyibe kerül??semmit sem tudok!!írjatok véleményeket!!
ja és MENNYIRE FÁJ??
Sziasztok!!! Ma voltam lézeres anyajegy leégetésen. Nagyon izgultam , majd roszullettem a pániktól. de egyáltalán nem fájt. nem éreztem semmit. már csak arra leszek kiváncsi hogy milyen lesz a helye.
Ne féljetek nem rémes!!!
További ajánlott fórumok:
- Anyajegy eltávolítás tapasztalatai
- Anyajegy eltávolítása után mikor tudom folytatni a szokásos teendőimet?
- Anyajegy eltávolítás! Hol?
- Ha anyajegyet szeretnék eltávolíttatni, milyen szakorvoshoz forduljak?
- Anyajegy eltávolítása
- Az anyajegyeket el lehet bármivel távolitani a bőrről, a szikés, lézeres eltávolításon kívül?