Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mi az a gyerekkorodból származó dolog, amit a mai gyerekek már nem fognak megtapasztalni? fórum

Mi az a gyerekkorodból származó dolog, amit a mai gyerekek már nem fognak megtapasztalni? (beszélgetés)

1 2
33. libikóka (válaszként erre: 32. - Globus)
ma 09:01
😊
32. globus (válaszként erre: 27. - Libikóka)
ma 08:44
Ó, cigiző süni, mentolos szipka, de jó, hogy eszembe juttattad.
31. Sz123
ma 08:17

Ő már nem tud várni. Minden azonnal kell. Nincs meg az a rendszer (struktúra), ami a 80-as, 90-es években volt.

Esti mese hétkor, ha lemaradtál, így jártál. Millió egy óvodai, iskolai program. Fagyizások, kirándulások. A szabadság, hogy mehettél, de sötétedésre otthon kellett lenned. És nem aggódtak a szüleid, mert viselkedtél, mert simán rád szólhatott a szomszéd néni is. Áh, hiányzik :)

tegnap 22:29
Diavetitőzés.
29. Violka
tegnap 21:42
Kötelező iskolaköpeny
28. boldogzokni (válaszként erre: 26. - Ikres_anyu)
tegnap 20:55
Milyen mérges voltam, ha beledumált a műsorvezető a zenébe.
tegnap 18:47

Ami még Channa írása(kisdobos,úttörő) kapcsán eszembe jutott,,az a beteglátogatás szokása volt.

Ezt mindenki nagyon szerette,,jöttek a hozzád közel lakó iskolás barátok,hozták a leckét,apró ajándékot ,matricát rágót,cigiző sünit, mentholos szipkát,aprócsokit,elidőztek.Persze ha nem fertőző voltál,,:)

tegnap 18:45
Rádióból magnókazettára felvenni számokat :-)
tegnap 18:28

Penel gyerek vagyok+kulcsos, azaz a nyakamban lógott a kulcs, ahogy minden gyereknek akkor. Szerintem, ilyet már nem fognak tapasztalni a gyerekek, már az enyémnek se volt a nyakában kulcs.

Ha lementünk a játszóra, akkor odamentünk a kaputelefonhoz és felcsöngettünk, és egyszerűen megkérdeztük, hogy lejössz játszani? Nem kellett bejelentkezni!

Ahogy máshol is elhangzott már: suli után megbeszéltük, hogy kettőkor lent találkozunk a játszón, és az úgy is volt;) Nem kellett még többször egymásra írni, telefonálni és semmi.

Cukros kenyér?

Szerintem idetartozik az is, hogy már nem lesznek kisdobosok és úttörők.

És még nagyon sok minden van, de ezekről szoktunk olvasni ilyen hősös leírásokban;)

24. libikóka (válaszként erre: 18. - Sirga)
tegnap 18:07

Ez jutott nekem is eszembe,,vagy ahogy Érdekes írta a szabadság.

Nyáron főleg,,reggel lementünk az udvarra vagy át a parkba,kuncsorogtunk pár fillért mozira,fagyira,inni és néha enni sem mentünk fel,,bekiabáltunk valamelyik földszinti nénihez,és már kaptunk is vizet:)Egésznap játszottunk,mindenfélét.

23. szömörce (válaszként erre: 19. - Kedvesenfanyar)
tegnap 17:20

De jó olvasni, hogy amerre laksz röpködnek szitakötők.

Azt hittem eltüntek teljesen.

22. szömörce (válaszként erre: 16. - Kacsahercegno)
tegnap 17:14
Az úgy lehet, hogy kiszáradt a kanális, nincs benne víz.
21. Ágio8405 (válaszként erre: 18. - Sirga)
tegnap 16:02
Ezek mai nap is meg vannak sok helyen.
tegnap 15:52

A felsoroltak közül semmit sem tudnék már megmutatni

sem a gyerekemnek, sem az unokáimnak.

Néha szoktam mesélni nekik ezekről, ha éppen úgy adódik.

19. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 15. - Szömörce)
tegnap 15:42

Budapesten is van, a Csepeli Kis-Duna partján szoktam a kutyával sétálni, ha a nádast figyelem ott röpködnek a szitakötők, de az Alföldön még több van.

Muszáj ezekhez kimozdulni, hogy lássuk.

18. Sirga
tegnap 15:38

Kamaszként a közeli parkban a haverokkal beszélgetni - sokszor sötétedésig - úgy, hogy közben a szüleimnek eszébe se jusson, hogy bajom eshet.

Az út mellett parkolni a kocsival, és akár be se zárni.

17. komor
tegnap 15:08

Az jó, ha el tud valaki a gyerekekkel, unokákkal jutni szüretre, vagy disznótorra. Régen emlékszem az utcákban majd minden háznál tartottak disznót. Itt a Pest megyében ma ez már nagy ritkaság, a disznótor élményszámba megy.

Sült vér reggelire, előtte pálinka, forralt bor, utána disznó perzselés, disznó feldolgozása, hurkakészítés, abálás, disznósajt készítés, és még amit akar a háziasszony. A gyerekek játszanak, az ebéd, meg a vacsora isteni. De jó volt!

16. Kacsahercegno (válaszként erre: 15. - Szömörce)
tegnap 15:07
Az hogy lehet? Vízközelben azért vannak bőven.
15. szömörce (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
tegnap 14:59

Olyan helyen laktunk, ahol a kerünk végében folyt a kanális, mindig volt benne víz és káka, nád, mocsárivirágok stb...

Sokat ülten a víz szélénél és gyönyörködtem a sok színű, tarka szitakötőkbe. Rengeteg volt. Amikor a nap kisütött szinte csillogott a szárnyuk. Szitakötőt gyerekkorom óta nem láttam kb.50.éve de a gyererekeim se láttak, látnak.

tegnap 14:53
Szalmakazalról leugrálás, naspolyafán ülve enni az érett gyümölcsöt és az udvarban lévő tyúkok veszekedését nézni, ahogy a héját-magját kapkodják.
tegnap 14:05

Amit itt olvastam, mindent lehet.

Kimondottan vannak ilyen napok, ahol ezt megnézhetik,kipróbálhatják.

Egyet talán nem, tehénnel húzott szekeret még én sem láttam.

Papsajt terem még. Meg is kóstoltattam velük, nem voltak oda érte.

Kukoricát lehet skanzenekben morzsolni, vagy vidéki rokonoknál, ismerősöknél.

tegnap 13:33
Szabadság kicsikent is
11. eunuch
tegnap 12:56
Kukoricamorzsolás.
10. globus (válaszként erre: 3. - Komor)
tegnap 12:56
Még borról eszembe jutott, hogy barátainknak Tomajban van szőlője, szüretre meghívnak, persze dolgozni... buli később.
9. globus (válaszként erre: 3. - Komor)
tegnap 12:53

Nálunk még van disznóölés.

Gyerekem ültetett, és szedett krumplit, hagymát. Férfiak kaszálnak a ház mögötti réten, mi gereblyézzük össze szárazon kazlakba.

tegnap 12:37
Papsajtot enni tízóraira a mezőn.
7. boldogzokni (válaszként erre: 2. - Kacsahercegno)
tegnap 12:33
A piros telefon gombot most is megnyomhatod dühös emoji fejet vágva 😂
6. boldogzokni (válaszként erre: 3. - Komor)
tegnap 12:32
Vidéken azért ez nem tűnt el. Bár nekünk nincs szőlőnk, ismerősnél minden gyerekem szüretelt már, ez nem ment ki a divatból teljesen. Disznóvágás sem.
5. fincsi5 (válaszként erre: 3. - Komor)
tegnap 12:30
A borászat pont feljövőben van.
4. l.luiselotte (válaszként erre: 3. - Komor)
tegnap 12:28
Nem biztos, nekünk a kertünkben van néhány sor szőlő, elvileg az ezzel kapcsolatos munkálatokban a fiam segíthetne, mint ahogy segített is, Nem 1000 éve volt gyerek, 91-es / tegnap pl kapáltunk kertben / Bort nem csinálunk, mert nem szeretjük, de édesapám és a férjem minden évben csináltak.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook