Temetkezési vállalkozók igazi hiénák? (beszélgetés)
Csak azt állítottam, hogy a temetkezési cég is vállalkozásként működik! És még azt is hozzátettem, hogy az általa alkalmazott haszonkulcsot lehet esetenként vitatni, de a vállalkozási jellegét nem. (Értő olvasás!)
Megnéztem annak a cégnek a számait, amelyik itt a mi megyékben több településen is működik. 2024-ben a 400 milliós árbevételéből 20 és 50 millió közötti volt az adózott nyeresége. Én ezt a kb. 10 százalékos haszonkulcsot nem mondanám hiéna-viselkedésnek.
És még valami. Egyszer megkérdeztem valakit: Miért olyan drága minden a temetőkben? A válasz: Mert csak kevesen vállalkoznak arra, hogy halottakkal foglalkozzanak, halottak között dolgozzanak.
Közületek például ki menne el halottat mosdatni, öltöztetni? Ki vállalná a lelki terhet, hogy munkaidejében folyton gyászoló hozzátatozókkal foglalkozzon? Ki örülne annak, ha a családból valamelyik férfi sírásó lenne?
Ha regi helyen mesz, nagyon sok. Vagy soha.
Uj temetoket nezz!
Nagyon valtozo. Nekem a nagyanyam eleteben kifizetet nagyanyamam 50 evet elore. Es
Esminden koporsot itt akart tudni
Nem tudom, miről kellene, hogy szóljon, merthogy ez is egy üzletág!
A temetkezési vállalkozó is vállalkozó, akinek vannak költségei (munkabér, kellékek beszerzése, irodafenntartás, adók stb.), amelyeknek a fedezetét és a saját hasznát is a díjakban szedi be. Ez utóbbival vagyis az általuk érvényesített haszonkulccsal kapcsolatban lehet jogos kifogás, de hogy ez egy üzletág, azt nem lehet vitatni!
Nem szabad elhamarkodni ezt sem, bár ez egy ilyen szituban nem könnyű. Körbe kell nézni, milyen segítséget kaphatnak a hozzátartozók, pl. önkormányzati, vagy munkahelyi, illetve hogy az elhunytnak nem volt-e olyan biztosítása, ami az ilyen költségek kifizetését még segíti. Majd összeszedek erről infókat, amik hasznosak lehetnek.
De egyébként igen, ez is üzlet. Méghozzá kemény és könnyen kihasználják az olyan típusú temetkezési vállalatok a gyászolókat, akinek semmi sem szent.
Ugy tudom hogy koporsó mellé urna temetés nem hosszabbítja mag a sírhely megváltást
Örökösöm nincs, senki nem fog egy csokréta virágot se tenni a sírhelyemre vagy a szóróparcellához. EZ utóbbihoz szokásom két szál virágot tűzni mert két barátomat ott szórták szét
Utánam már senki. Amúgy egy életen át motoroztam autóztam, hadd vigye a szél szerteszét a hamvaimat. Akkormeg?
25 évre megváltottam szüleim sírhelyét, van még 9 év hátra
Megválthatnám mondjuk lelkiismereti okból, de nekem nagy valszeg. nincs hátra 9 évem
Engem már nem fog látogatni senki, ha a szüleim sirját megváltom, ők nyugalomban maradnak +10/?/ évig aztán kivágják őket onnan
Váltsam vagy ne őket?
Első nekifutásra a legolcsóbb 175ezer
Felhivtem őket
Mondtam nem kérek siratóaszonyokat se papi kiséretet, se hivatalos szétszórást. Már nem is emlékszem, de 400 ezernél jártunk szóban
Nekem csak hamvasztás, hamvak kiadása majd azok szétszórása az út szélén kellene
A gáz ára és a hűtés ára is emelkedik, ez utóbbi jobban
Sajnálom:(
Mi és mennyiben? Kifejtenéd? Többen kíváncsiak lennénk.
Részvétem!
Mekkora összeggel szembesültél? Milyen szolgáltatást nyújt? Érdemes körülnézni, eltérések vannak különböző szolgáltatóknál, talán átbeszélni, miből lehetne egyszerűsíteni. Ők mindent felajánlanak, ami nem kötelező.
Mondjuk én a sírhely megváltását találom zsebmetszésnek, főleg ha családi sír, azért semmit nem kapunk.
Sejtem mi a problémád.
Egyre többen nem tudják úgy eltemettetni a szerettüket, ahogy szeretnék.
Hamvakat sokan nem azért viszik haza, mert a lelküknek így jobb, sőt van akit nyomasztanak otthon a hamvak, de más megoldást nem találtak, mert szélnek ereszteni mégsem akarják.
Viszont a kérdésed csak odavetetted, mert nem írtad le, mi került és mennyibe, ami borzolja az igazságérzeted.
Az uzlet az uzlet.
Ha nincs penzed, es ragaszkodsz a hamvakhoz, barmiben elhozhatod.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mire érdemes ma vállalkozni, aminek van esetleg valami jövője is?
- Szerintetek milyen vállalkozásban érdemes gondolkodni manapság?
- Milyen vállalkozásba kéne belekezdeni, így 2019 környékén?
- Ha lehetne módod arra, hogy vállalkozást nyiss, milyen üzletben gondolkodnál?
- Egyéni vállalkozói engedélyről tudna valaki tanácsot adni?
- Ma mibe kezdenétek, ha lenne rá mód? Családi vállalkozás.