Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Temetkezési vállalkozók igazi hiénák? fórum

Temetkezési vállalkozók igazi hiénák? (beszélgetés)

1 2
31. alinka01 (válaszként erre: 30. - Kedvesenfanyar)
ma 07:25

Csak azt állítottam, hogy a temetkezési cég is vállalkozásként működik! És még azt is hozzátettem, hogy az általa alkalmazott haszonkulcsot lehet esetenként vitatni, de a vállalkozási jellegét nem. (Értő olvasás!)

Megnéztem annak a cégnek a számait, amelyik itt a mi megyékben több településen is működik. 2024-ben a 400 milliós árbevételéből 20 és 50 millió közötti volt az adózott nyeresége. Én ezt a kb. 10 százalékos haszonkulcsot nem mondanám hiéna-viselkedésnek.

És még valami. Egyszer megkérdeztem valakit: Miért olyan drága minden a temetőkben? A válasz: Mert csak kevesen vállalkoznak arra, hogy halottakkal foglalkozzanak, halottak között dolgozzanak.

Közületek például ki menne el halottat mosdatni, öltöztetni? Ki vállalná a lelki terhet, hogy munkaidejében folyton gyászoló hozzátatozókkal foglalkozzon? Ki örülne annak, ha a családból valamelyik férfi sírásó lenne?

30. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 27. - Alinka01)
ma 03:01
Olvasd el a 19. kommentet!
29. Karmol (válaszként erre: 23. - Fórumnyitó (anonim))
ma 01:33

Ha regi helyen mesz, nagyon sok. Vagy soha.

Uj temetoket nezz!

28. Karmol (válaszként erre: 23. - Fórumnyitó (anonim))
ma 01:28

Nagyon valtozo. Nekem a nagyanyam eleteben kifizetet nagyanyamam 50 evet elore. Es

Esminden koporsot itt akart tudni

27. alinka01 (válaszként erre: 26. - Muci1971)
tegnap 22:44

Nem tudom, miről kellene, hogy szóljon, merthogy ez is egy üzletág!

A temetkezési vállalkozó is vállalkozó, akinek vannak költségei (munkabér, kellékek beszerzése, irodafenntartás, adók stb.), amelyeknek a fedezetét és a saját hasznát is a díjakban szedi be. Ez utóbbival vagyis az általuk érvényesített haszonkulccsal kapcsolatban lehet jogos kifogás, de hogy ez egy üzletág, azt nem lehet vitatni!

tegnap 22:33
Kérdésre válaszolva igen hiénák. Szabályosan üzletet csináltak belőle, holott nem arról kéne szóljon.
25. Regin_a (válaszként erre: 23. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 19:51
Anno 25 évre amiböl még 10 év van hátra 77,906Ft volt
24. alinka01 (válaszként erre: 23. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 19:04
A sírhely megváltási díját mindig a temető kezelője állapítja meg. Most megnéztem, és a mi kisvárosi katolikus temetőnkben az egyház attól függően, hogy milyen nagy sírhelyről van szó (1-től 4-ig) a koporsós temetés esetén történő 25 évre szóló megváltásért 30-150 ezer forintot kér. Ugyanennyibe kerül, ha szintén 25 évre szóló újraváltást kezdeményez valaki.
23. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Regin_a)
tegnap 18:37
Mennyibe kerül egy ilyen kiváltás?
22. I-I-I (válaszként erre: 10. - Regin_a)
tegnap 11:53
Nincs senki a föld alatt, se urnákban, sem sehol.
tegnap 10:24

Nem szabad elhamarkodni ezt sem, bár ez egy ilyen szituban nem könnyű. Körbe kell nézni, milyen segítséget kaphatnak a hozzátartozók, pl. önkormányzati, vagy munkahelyi, illetve hogy az elhunytnak nem volt-e olyan biztosítása, ami az ilyen költségek kifizetését még segíti. Majd összeszedek erről infókat, amik hasznosak lehetnek.

De egyébként igen, ez is üzlet. Méghozzá kemény és könnyen kihasználják az olyan típusú temetkezési vállalatok a gyászolókat, akinek semmi sem szent.

20. semleges (válaszként erre: 19. - Leirommertatelem)
tegnap 09:33
Elhiszem. Ilyen árak mellett.
tegnap 08:29
Ismerősi körben százmilliós éves haszonnal dolgozik a temetkező.
18. Alnisa (válaszként erre: 13. - Regin_a)
tegnap 08:23
Azt tudod, hogy hivatalosan nem szórhatod bárhová a hamvakat?
17. Alnisa (válaszként erre: 9. - Regin_a)
tegnap 08:22
Nekünk apu és anyu temetére is 600 e ft volt, úgy hogy hamvasztás volt és a sírhelyért már nem kellett fizetni!
tegnap 08:02
Nálunk 1000 € a legegyszerűbb formája. Figyelmesek, humánusak, leki támaszt nyújtanak. Amúgy nagy biznisz, egyik se hónapról hónapra él.
15. globus (válaszként erre: 10. - Regin_a)
tegnapelőtt 21:26
Nálunk akkor nyúlnak ezekhez, ha nincs hely, vagy útba esik egy új sornak. Ha úgy van, utólag szedik be. Mert mi van, ha most felszántják, jövőre megjelenik a rokon.
tegnapelőtt 21:22
Szüleim temettetik a nagyanyámat és millió ft
13. Regin_a (válaszként erre: 11. - Birebora)
tegnapelőtt 20:54

Ugy tudom hogy koporsó mellé urna temetés nem hosszabbítja mag a sírhely megváltást

Örökösöm nincs, senki nem fog egy csokréta virágot se tenni a sírhelyemre vagy a szóróparcellához. EZ utóbbihoz szokásom két szál virágot tűzni mert két barátomat ott szórták szét

Utánam már senki. Amúgy egy életen át motoroztam autóztam, hadd vigye a szél szerteszét a hamvaimat. Akkormeg?

tegnapelőtt 20:46
Üzlet
tegnapelőtt 20:37
Ha teheted váltsd. Miért az út mellett akarod a szétszórást? A szüleid mellé miért nem?
10. Regin_a (válaszként erre: 7. - Globus)
tegnapelőtt 20:24

[link]

25 évre megváltottam szüleim sírhelyét, van még 9 év hátra

Megválthatnám mondjuk lelkiismereti okból, de nekem nagy valszeg. nincs hátra 9 évem

Engem már nem fog látogatni senki, ha a szüleim sirját megváltom, ők nyugalomban maradnak +10/?/ évig aztán kivágják őket onnan

Váltsam vagy ne őket?

9. Regin_a (válaszként erre: 6. - Kedvesenfanyar)
tegnapelőtt 20:15

Első nekifutásra a legolcsóbb 175ezer

Felhivtem őket

Mondtam nem kérek siratóaszonyokat se papi kiséretet, se hivatalos szétszórást. Már nem is emlékszem, de 400 ezernél jártunk szóban

Nekem csak hamvasztás, hamvak kiadása majd azok szétszórása az út szélén kellene

A gáz ára és a hűtés ára is emelkedik, ez utóbbi jobban

tegnapelőtt 16:44

Sajnálom:(

Mi és mennyiben? Kifejtenéd? Többen kíváncsiak lennénk.

7. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 15:07

Részvétem!

Mekkora összeggel szembesültél? Milyen szolgáltatást nyújt? Érdemes körülnézni, eltérések vannak különböző szolgáltatóknál, talán átbeszélni, miből lehetne egyszerűsíteni. Ők mindent felajánlanak, ami nem kötelező.

Mondjuk én a sírhely megváltását találom zsebmetszésnek, főleg ha családi sír, azért semmit nem kapunk.

tegnapelőtt 14:53

Sejtem mi a problémád.

Egyre többen nem tudják úgy eltemettetni a szerettüket, ahogy szeretnék.

Hamvakat sokan nem azért viszik haza, mert a lelküknek így jobb, sőt van akit nyomasztanak otthon a hamvak, de más megoldást nem találtak, mert szélnek ereszteni mégsem akarják.

Viszont a kérdésed csak odavetetted, mert nem írtad le, mi került és mennyibe, ami borzolja az igazságérzeted.

5. Karmol (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 14:32

Az uzlet az uzlet.

Ha nincs penzed, es ragaszkodsz a hamvakhoz, barmiben elhozhatod.

4. I-I-I (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 14:20
Te ingyen dolgozol?
3. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 14:10
Mi és mennyibe?
tegnapelőtt 14:07
Mennyibe?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook