Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
kapsz rá gyógyszereket?
mért? hiszen te is cigizel...
jó oké majd meglátom...:S:D
sok sikert az egyetemhez:)!!!
a naplót majd megnézem:) mindjárt...
mért rossz az emésztésed? mi történt?:O
Mondtam h szard le őket!!! Mi közük neki ahoz ha hízol? Semmi!!!!!!!
Az egyetem hétfőn kezdődik, eddig csak ügyintézések voltak.
Amúgy a naplómban mindent megtalálsz :)
jaja:) nekem nagyon kell figyelnem a kajára, ha keveset eszem akkor rosszul vok, ha sokat akkor meg rögtön hízok. arra kell nagyon vigyáznom hogy stressz evő vok, magyarul ha valami idegesit akkor ugy eszem hogy az agyam fel se fogja hogy eszem, csak ugy 20perc után kapcsolok hogy uristen zabálok. ezt igyekszem visszafogni most de elég nehéz. a másik meg a hétvégi evészet mert akkor fözöcskéznem kell. hát kb ennyi van velem
most azt tervezem hogy mozogni kéne valamit talán jót tenne, de nem tom még mit és mikor.
Én élek, csak sok a dolgom. Viszonylag normálisan tudok enni, de az emésztésem...hogy is fogalmazzak...qrvára szar :/
Meg a mértéktartással vannak gondok. Hízni is csak fél kilót sikerült :(
Sziasztok!
Nem tudom mi történik velem, de egysezrűen nem bírok enni. Ennek ellenére iszonyúan szoktam érezni magam, mégis ha eszem már pár falat után rosszul vagyok. Próbáltam főtt kajával, gyümölccsel, biokajákkal, amik nem terhelik úgy le a gyomromat, mert valamiféle gyomorronásra gondoltam először, de ez az állapot már több ideje fenn áll, a sújom meg csak csökken.
szia cica24! ismerős dolgokat irsz, én 91ről fogytam, jelenleg 79 vok és még szeretnék fogyni, de közben meg enni is.
nálam az a gond hogy a zabálás volt a feszültségoldóm, ha bármi felbosszantott vagy stresszelt, teleettem magam és ugy éreztem minden oké, de közben meg fogyni akartam, bűntudatom volt, én is koplaltam utána, aztán valami miatt megint jött a zaba. most nincsenek már hatalmas evészetek, de igy a stressz okoz más betegséget, ugyhogy nem vok előrébb.
én mindig ugy éreztem kitudok ebből mászni egyedül és sikerült is de kb 1,5hónapja már fizikai tüneteim lettek mindettől. jol meg is ijedtem. ha van lehetőséged pszichológussal beszélni, egyszer kiprobálhatnád, hátha segit... bár én még nem voltam...
majd ird le mi történt...
alapból az a bajunk hogy túl sokat foglalkozunk az étellel, ahelyett hogy élnénk inkább, mert ugye a kajálásunkat könnyebb irányitani mint az életünket... én régen azt hittem hogy azért nem vok boldog mert kövér vok, de aki kövéren nem boldog az ha lefogy attól még nem lesz boldog, szóval a két dolog független csak mi kapcsoljuk annyira össze. azt hogy valaki boldog tudjon lenni ugyanugy tanulni kell, kapcsolodj ki csinálj olyan programokat ami boldoggá tesz azokkal akik szeretnek, néha nehezebb ez mint fogyozni...
a lényeg, egy pszichológus tuti nem árt és ha nem tetszik nem mész többet, de ha jó lesz akkor bánni fogod miért nem mentél előbb.
a 60kgmal elégedett lehetnél, gondolj arra hogy mennyi volt rajtad mikor kezted és az a 25kiló valahonnan lement. képzelj el 25kiló zsirt az tök sok, annyi lement rólad , gondold végig honnan hány kilo ment le. kezedről lábadról hasról stb, saccold meg ugy hogy az összesen kijöjjön a 25. ennek látszania kell!!! és tudatositsd magadban hogy vékonyodtál sokat!!!
előbb utóbb az agyad is felfogja ezt:)
Szia!
Tényleg kicsit össze-vissza írtál, de sikerült kihámoznom a lényeget. Szóval ana-miás vagy...Ez nem kicsit szar, de legalább tudod mi lehetett a kiváltó ok.
Hallgass a barátnődre és menj el pszichológushoz. Ő talán segíthet feldolgozni ezt az egészet.
Az állandó fogyókúrával és a hízástól való rettegéstől kialakulhat depresszió, de szerintem inkább kétségbeesett vagy. A hozzászólásodból nekem leginkább ez jött le.
Talán ha a probléma forrását sikerül feldolgoznod, akkor az étkezési zavar is enyhülni fog.
Addig is, maradj köztünk, ha tudunk segítünk! :)
Becsszó!!! :D
pussz
Ígérd meg, hogy helyettem is eszel az alap adagodhoz+1 gombóc kókuszos fagyit vagy citromot :P, ha szereted.
Pusszantalak* :P
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?