Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Anorexia és bulimia fórum

Anorexia és bulimia (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

4410. 91d4989ab9 (válaszként erre: 4405. - _helena_)
2008. szept. 16. 23:55

nyugi csajok, nekem anno 14-15 éves koromig megfogta anyukám a kezem a zebránál. most lehet röhögni:DDDD nem tudom mit gondolt, hogy elészaladok egy autónak vagy nem tom:) amúgy vannak ilyen szülők akik agyonféltenek, de szerintem még mindig jobb ez mintha le se sz..nak, vagy vernek, stb. Amúgy az ilyen szülő nem változik sokat, mai napig szól pl hogy melegen öltözzek fel mert hideg van, stb.

türelem csajok egyzser mi is leszünk szülők:))))

4409. Blue Moon
2008. szept. 16. 14:46

Elnézést Dóra! Remélem felnősz nem sokára aneved szépségéhez!

Nekem nem lenne türelmem hozzád, de az anyukád lennék leülnék veled dumcsizni...ha nem kérnél akkor is...no, hát vigyázz magadra, részemről részedre a hozzászólás ennyi...lilimiának talán több türelme lesz hozzád...jah és ne dohányozz:-)

4408. Dóra14 (válaszként erre: 4400. - Lilimia)
2008. szept. 15. 19:58
majd átnézek:) csak mostanában nincs sok időm...:S a kutya nagyon élvezi a sulit:)
4407. Dóra14 (válaszként erre: 4405. - _helena_)
2008. szept. 15. 19:57
ha adhatok egy tanácsot, akkor azt mondanám, hogy most mondd meg neki amíg segíteni tudnak... mert hiddel sokkal rosszabb az, amikor a szüleid úgy tudják meg hogy már a kórházból hívják őket hogy a lányuk összeesett a suliban....:S és akkor tényleg túldramatizálják majd. a levél jól hangzik. talán küldd el anyukádnak e-mail-ben...szerintem ez jó ötlet:)
4406. lilimia
2008. szept. 15. 19:46

Én 14-15 éves koromig az egész életem bezárva töltöttem. Többek között mert féltettek, joggal. Nekem is nagy teher volt. Szerintem az átlag mai 14 évesek miatt féltenek. Nem akarják h te is olyan legyél mint ők. Nem lehet velük olyan kompromisszumot kötni, hogy mondjuk elvisznek titeket a mozihoz, és amikor vége a filmnek érted mennek?

Nehéz egy szülőnek elengedni a gyermekét, pláne a mai világban, de előbb-utóbb rá fognak jönni hogy annyira kicsi már nem vagy. Tudom hogy addigra meg fogsz őrülni, de az mostanában divat :)

Próbálkozz!

4405. _helena_
2008. szept. 15. 19:40
ezt 100%,hogy a barátnőmre fogja kenni,hogy az ő sara,mert a lány 170/50,és,hogy anorexiás stb.,stb és hogy ő visz "rossz" irányba.elegem van a folyamatos aggódásából,és abból,hogy egy centit sem bízik meg bennem.még a szemben lévő 100asba se enged el,nehogy elüssön az autó, "vagy valami bajom legyen".én a sulin kívül nem vagyok sehol.csak itthon vagyok.bezárva.nem bírom.szerinte mindenhez kicsi vagyok.még ahhoz is,hogy elmenjek a moziba a barátnőmmel :@
4404. lilimia (válaszként erre: 4403. - _helena_)
2008. szept. 15. 18:29
Az én anyum is mindent túlreagál, de az átlagnál nagyobb problémát, (amit szándékosan nem nevezek meg) nem reagálta túl. Benne volt az, hogy segítenie kell, mert egyedül nem tudom megoldani. Próbáld meg, más esélyed nincs hogy egészséges maradj!
4403. _helena_ (válaszként erre: 4402. - Lilimia)
2008. szept. 15. 18:24
az enyém túlfogja reagálni.előre félek.nem olyan egyszerű az!!
4402. lilimia (válaszként erre: 4401. - _helena_)
2008. szept. 15. 17:23

Ha nem tudod/mered elmondani, akkor írd meg nekik levélben. Én anno nagyon féltem valamit elmondani a szüleimnek, leírtam levélben, és másnap az Édesanyám kávéval ébresztett, megölelt, és megköszönte, hogy tőle kértem segítséget.

Próbáld meg! Nem fognak elkergetni ha segítséget kérsz. Vagy akár azt is leírhatod nekik, amit ide írtál nekünk. Hajrá! :)

4401. _helena_
2008. szept. 15. 17:09

nem tudom,hogy kezdjek bele.amúgy sem olyan jó a kapcsolatom anyámékkal,hogy odaállok,és a szemükbe mondjam:'anya,érzem,hogy valami gáz van velem'.úgy bánnak velem,mint egy 9 évessel.nem tettem semmi rossz fát a tűzre.eskü!elegem van :|:S.elég rosszul érzem magam most is 0.0.

helena (14)

4400. lilimia (válaszként erre: 4398. - Dóra14)
2008. szept. 15. 16:49
A kutyasuli nagyon jó hatással van rájuk. Nézz át hozzánk a kutyás fórumba.
4399. lilimia
2008. szept. 15. 16:47
Ha cigizel, akkor dohányos vagy. Ha nem mondassz valamit honnan tudjuk? A barátaid tizenéves felelőtlen kis tinik akik nagyoknak akarnak tűnni. Qrvára nem mindegy h te is rágyújtassz egy társaságban vagy nem. Miért mész a csorda után? sokkal okosabbnak tűntél ennél. Vagy azért hogy a külsőd miatt ne dumáljanak? Tizenévesek véleményére semmiben nem adhatsz mert felelőtlenek és fogalmuk sincs arról hogy milyen nehéz leszokni! Szerintem egy felnőtt ember sem mondaná hogy jól van, csináld, jól teszed, okos vagy, ezt kell tenned, cigizz nyugodtan...Az lesz rohadtul ciki ha a szüleid megtudják. Akkor majd joggal üvöltheti le a fejed az apád, és akkor kivételesen igaza is lesz! Térj már észhez!
4398. Dóra14
2008. szept. 15. 16:39
na de beszéljünk másról...képzeld, kutyasuliba járok a kutyámmal:) és tök jó...meg nagyon jól viselkedik. és új póráza meg nyakörve is van:D bár néha az az érzésem, hogy egy kicsit unja...:S:D
4397. Dóra14 (válaszként erre: 4396. - Lilimia)
2008. szept. 15. 16:34

de én nem vagyok dohányos sem partyarc...sem kurva.

nem azért lettem ideges, mert rászoktam, hanem mert azt se tudjátok, hogy mondjuk napi 4szer gyújtok rá, vagy heti 3szor... és én nem mondhatom, hogy rászoktam..

mért van az, hogy a barátaim nem ítélnek el, veletek ellentétben?:O:O

nem mondtam hogy menőnek tűnik..de ha azt veszed nekem mindegy mert mindenki cigizik körülöttem, és akkor meg nemmindegy hogy én rágyújtok-e ha velük vagyok vagy nem?

és ha csomóan meg azon a véleményen vannak hogy ez nemgáz? akkor most mivan??:S (ez csak költői kérdés...)

4396. lilimia (válaszként erre: 4395. - Dóra14)
2008. szept. 15. 16:29

Leszel te még láncdohányos...Ráadásul már rászoktál, mert ideges lettél az első percben attól, hogy mondtuk, hogy nem kéne. Mindenki azt mondogatja h áhh én úgysem szokom rá. Hát nagy túrót. Aki elkezdi az rá is szokik.

Nem azért nyomja mindenki azt h most tedd le, mert igazuk van? Ha már csomóan egy véleményen vannak...

Lehet h neked 14 évesen menőnek tűnik h cigizel, de hidd el h egy idősebbnek az jut eszébe erről, hogy ma cigizik, holnap drogozik, holnapután qrválkodik. Bocs a kifejezésért, de mi ezt használjuk a veled korabeli dohányosokra meg partyarcokra...

4395. Dóra14 (válaszként erre: 4391. - Blue Moon)
2008. szept. 15. 16:23

na neee...én nem vagyok dorka:D ezt kikérem magamnak..

a másik meg..

ÉN NEM VAGYOK LÁNCDOHÁNYOS, OKÉ?

és ma már nem úgy működik hogy mindenhonnan kiutálnak..nekem aztán tökmindegy. és soha nem fogok rászokni a cigire, jó? és lilimia, elhiszem hogy sokat szenvedtél, és az én szenvedéseim a tieidhez képest nullák, de nekem is megvan a magam baja amit bocs, de nem tudok figyelmen kívül hagyni...

szóvalennyi. én nem akartam bunkó lenni, csak kiakadok attól, hogy mindenki ezt nyomatja....:S:(

4394. lilimia (válaszként erre: 4393. - _helena_)
2008. szept. 15. 16:20

Még most próbálj meg leállni, és kérj segítséget! Ne szégyelld elmondani a szüleidnek, biztosan segíteni fognak. Attól még hogy te kövérnek látod magad, nem hinném hogy valóban az lennél, pláne nem a paramétereid alapján.

Írj ha van valami!

4393. _helena_
2008. szept. 15. 14:33

sziasztok!

körülbelül suli előtt 1-2 héttel azon vettem észre magamat,hogy egyre kevesebbet eszem.voltak olyan napok,hogy nem is ettem.ha eszem,akkor rosszul érzem magam,viszont rám jön néha a falási roham,amin vagy tudok uralkodni, vagy nem.ha teleeszem magam,utána bűntudatom van,és megyek hányni (főleg akkor,ha egyedül vagyok otthon,vagy "idegeneknél").azóta nem tudok "normálisan" enni. 160 centimhez kb 67 kg vagyok.iszonyat ducinak látom magamat.a 70-80kg-os osztálytársaimtól is kövérebbnek látom magam. talán most kezdődne nálam "valami"?

helena (14)

4392. lilimia
2008. szept. 14. 17:08

Pontosan! Nem egy best of dolog, hogy dohányzom, de valóban nem bújhat senki az én rossz szokásaim mögé. Főleg nem 14 évesen.

Én nem azért cigizek, hogy a feszültséget enyhítsem, mert a dohányzás nem hogy csökkentené, hanem még generálja is az idegességet, ha fogyóban van a cigi, vagy ha nincs, vagy ha valahol nem lehet rágyújtani.

Én azért dohányzom mert üzemanyagot jelent. Úgy sikerült leszoknom más dolgokról, hogy cigiztem. És úgy sikerül tisztának maradnom, hogy ha elönt a vágy, akkor rágyújtok. ez nagyon messze áll Dóra problémájától. Ha objektíven végiggondolom ez még igen csak megbocsájtható indok is arra h miért cigizek. Viszont a feszültségoldás nagyon nem. Ha tudnád Dóra hogy milyen az igazi feszültség, akkor elbújnál szégyenedben, hogy erre hivatkoztál.

Ez olyan mintha valakinek valamelyik anorexiás sztár lenne az etalon, és azért lenne anorexiás mert ő is az, és ha kérdeznék, hogy miért koplal akkor azt mondaná, hogy azért mert [{[{[A HREF=" [link] TARGET="_blank"]}]}]Paris Hilton[{[{[/A]}]}] vagy akármelyik ingyenélő picsa is azt teszi.

A rágózás feszültségoldó, a cigi nem...

4391. Blue Moon
2008. szept. 14. 16:21

Helló Ifjúság ! Lilimia körünkben igazi példaértékű leányzó, már nem ecsetelem miért, mindannyian tudjuk ! De! Mindezek ellenére neki sem minden szokása jó! Ez független kortól nemtől, független érettségtől és független a józan észtől! Az ember a szájába teszi,és onnantól nincs menekvés....15 évet dohányoztam, és nem rég tettem le....nem szoktam le de abbahagytam...a baj, hogy senkinek nem lehet megmagyarázni, hogy miért NE GYÚJTSON RÁ!!!Tegye meg, szívja...ha kicsit felnőttebb lesz á fog jönni az okokra. Most legfeljebb büdös lesz, ő és a ruhája is, az emberek kinézik a buszmegállóból majd, és sok olyan helyennem pöfékelhet majd ahol szívesen pippantana egyet meg megveszik egy cigiért...

Aki dohányos-sértődés ne legyen-az tudja mivel járt ! Én is tudom! Dorka még nagyon ifjú leányzó, és ez a kijelentése, hogy : hiszen te is dohányzol....szólt lilimiának....mindenképpen kellemetlen és meggondalatlan! Lilimia nem minden oldala etalon! Amikor elkapja kedves Border barátja és megmeregeti csuklójában a kés pengéjét...nos gondolom ez sem követendő....követendő viszont minden életszeretete éséletigenlése, akarata és kitartása, pozitív szemlélete és egészséges szemlélete a világ felé....a teste rosszalkodik, olykor az eméje is, de java részt sőt általában mindíg világos és tiszta gondolatai tettei vannak...ha tombol a düh és a kétségbeesés...nos az mindenkiben jelen van!

Legyetek okosak és ne csak ezen a fórumon de ha bárhol bármikor találtok egy példaképet, ne pajzsként tartsátok magatok elé, hane tanuljatok tőle!

Ne ostoba lobaként lobogtasátok a szavakat...tanuljatok olvasni belőle s megérteni amiérteket!!!! Kislányok! Észheztérés!

4390. lilimia (válaszként erre: 4389. - Blue Moon)
2008. szept. 14. 16:10
Nem azt akarom hogy sajnáljanak, hanem azt hogy fogják fel, hogy így is lehet jól élni! És ne sajnálják magukat annyira az emberek. Hamarosan a Sikkben is benne leszek, valamint egy külföldi szaklapban is leszünk Rumival :)
4389. Blue Moon
2008. szept. 14. 16:05

Lilimia, olvastalak az újságban :-))))

Epilpeszia, vakság....és a többiről még szót sem említettél benne...

a festményeid ...hm...ahoz képest, hogy nem látsz...szépek...semmi félrenyúlás...:-)))ügyes!!!

4388. lilimia
2008. szept. 14. 11:53

Míg más a gyógyulásért küzd, hogy újra egészséges legyen, és azt csinálhassa teljes erőbedobással amit szeretne, és hogy normális életet élhessen addig mások...

Tényleg ennyire lényegtelen lenne a mai tizenévesek számára az egészségük? Ha tudnák milyen súlyos betegnek lenni akkor talán fontosabb dolgokkal foglalkoznának minthogy hogyan koplaljanak és hogyan pusztítsák magukat.

Remélem az én gyerekem már egy olyan világba születik, ahol nincs ez a majmolás, divatmánia, és több ész adatik meg neki, minthogy azon gondolkodjon állandóan hogy hogy néz ki vagy mit mondanak mások.

Sógornőm anorexiás barátnője mindent megtett azért hogy meggyógyuljon, és 40kg-ról sikerült felhíznia 56-ra. És boldog. Sokkal boldogabb és felszabadultabb azóta. Végre az Édesanyja, és Nagymamája sem sírva alszik el, és végre nem a húga kinőtt ruháit kell hordania hanem már a konfekcióméretek sem lötyögnek rajta. Mindenki vele együtt örül. Újra él.

4387. 8c314032df (válaszként erre: 4385. - Helia)
2008. szept. 14. 07:25
Ajajajjj..:S
4386. lilimia (válaszként erre: 4385. - Helia)
2008. szept. 13. 17:12
Félreértettél...
4385. helia
2008. szept. 13. 15:38
Sziasztok, annyira örülök ,hogy segítettek:) mióta utoljára itt jártam egy csomót sikerült fogynom, persze még nem akarom abba hagyni ,de lilimia igazad volt tényleg hiányzott belőlem az elhivatotság és csak beszéltem a dolgokról, annyira örülök:) puszi és mindenkinek azt amit szeretne:)
4384. lilimia (válaszként erre: 4382. - Dóra14)
2008. szept. 12. 21:40
Ha így gondolod...Szivasd magad mégjobban...Grat! Azt hittem ennél több eszed van...
2008. szept. 12. 19:44

uhh ne cigizzetek mert nehéz abbahagyni mikor majd szülni akartok és baja lesz a babának:(((

nehogy megkövezzetek, de tom miről beszélek, én gyülölöm a cigit

4382. Dóra14
2008. szept. 12. 16:51
téma lezárva.
4381. lilimia (válaszként erre: 4380. - Dóra14)
2008. szept. 12. 16:32

Ennek magától kell egoldódnia.

Igen cigizek, de én 20 éves vagyok, és meg volt a maga oka h rászoktam, te pedig 14 éves vagy!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook