Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Köszönöm :)
Miért nem mered megcsináltatni? Fájni csak egy picit fáj, és 2 perc után már azt a picit sem érzi az ember! Nekem a legérzékenyebb területeken vannak főleg (lábfej, alkar, gerinc), és teljesen túlélhető a dolog.
Rumi nem semmi az biztos :)
Miért félsz képet feltenni? Mint mindenkiről, gondolom rólad is van fotó a neten, ha máshol nem közösségi portálon... Eggyel több vagy kevesebb nem számít?
Szia!
Nagyon jó ez a mikulásvonatos dolog. Figyeld a gyerekeket. Lásd milyen kicsik még, és máris mekkora keresztet kell cipelniük. Jegyezd meg jól amit látsz!
"csak olyan rosszkedv féle aminek nemtom a szaknyelvi nevét..." - szorongás :)
Úgy olvasd a kiselőadásom, hogy utólag finomítgattam, és itt fórumon nem társul hozzá a hangom... :) Ejj ha egyszer a kezem közzé kerülnétek...! Eszetekbe nem jutna vagdosni többé!
Én soha nem tudatosan vágtam/vágom meg magam. Képtelen lennék rá. Tudod van ez a bpd, ami rohamokban nyilvánul meg. Olyankor nem tudom kontrollálni magam, sőt, nem is vagyok magamnál. Konkrétan megőrülök arra az időre. A bpdseknél ez normális :/ Szóval amikor roham van, akkor előfordul, hogy megvágom magam, sőt sokszor a bőrt lenyúzom a karomról, vagy a fejem verem a falba, és csak akkor szembesülök azzal, hogy mi van, amikor magamhoztérek. Mostanában már gyengébbek a rohamok, mert amikor érzem a bevezető tüneteit beveszek 2-3 szem Rivotrilt, és akkor vagy rövidebb ideg tart, vagy kisebb intenzitású. Ne úgy képzeld el, hogy olyankor elkezdek tombolni. Inkább az a csendes őrült karakter jön elő nálam. Erre a betegségemre mondták a szüleim, hogy tinédzserkori hiszti...
Amikor az a kép készült még egész szép volt. Utána rosszabb lett. A könyökhajlatomnál van egy nagyon csúnya heg. Kb 20cm hosszú, széles, világítóan fehér. Akkor 1 órán át dolgozott az érsebész rajtam :/
Nem akarsz te a balesetin kikötni! Nem akarod, hogy úgy kezeljenek, mint valami szart! Ők azt látják, hogy egy tizenéves tini összevagdosta magát, és rögtön azt hiszik, hogy egy hisztis, szánalmas, béna szardarab vagy. Lekezelőbbek sokszor a falcolókkal, mint a drogosokkal...
A peace-signe a legrégebbi, a lepke pedig egy köldökpiercing :) Nem soká megyek abba a boltba ahol az ezüst fülbevalókat veszem. Ha találok vegyek neked egyet?
Majd valamikor teszek fel képet az új hajamról, meg a tetoválásaimról is.
A csirkék csúnyák és gonoszak! Engem egyszer megtámadott egy! Szeretem az állatokat, de azokat a szerencsétlen csirkéket a telepen arra találják ki, hogy megegyük őket. A szervezetednek pedig szüksége van a megfelelő mennyiségű, és minőségű fehérjére. Egyszer ennél Anyum házi tyúkhúslevesében főtt főtthúst... Vagy fasirtot... Vagy tarját... Hümm... Franciasalátát, tojásos fasirttal?
A vizsgám elmaradt, elfelejtette a tanár úr, és rászervezett, úgyh holnap lesz.
Nem lett túl összefüggő ez a hsz, nézd el nekem, tele van a fejem mindenféle médiával, és politikával kapcsolatos dologgal. Áhh kiakasztóak a politikai gondolatok. Pfujj...
Szóval vizsga holnap délután, tessék szurkolni, közben pedig popcornt zabálni!
Jó éjt! puszik <3
Hello!
Bocsánat,hogy nem írtam, csak elszaladt az idő...Tegnap voltam mikulásvonaton és kicsit megrázó élmény volt, mikor egy csapat beteg gyerek(süketek, félig vakok, fogyatékosok és egyéb komoly betegségekkel küzdők)jöttek hozzám (krampuszkodtam)...Tudni, hogy nvan köztük olyan akinek csak pár év van hátra....Mi meg itt...:s Sajnálom, hogy vágtam. Sajnálom, hogy ennyire ezek körül forog az életem...Annyira rossz!!
Annuccia: Tökjó,hogy vannak ilyen jó dokik!!;) És a végén ajánlott vagy írt fel valami gyógyszert a doki?? Elméletileg DEPRESSZIÓRÓL csak ritka esetben lehet beszélni, általában csak olyan rosszkedv féle aminek nemtom a szaknyelvi nevét...Reméljük nem depi!! Próbálj előtte gondolkodni!! Nekem ez segít: Akiért érdemes meghalni azért érdemes élni is!!" :)
Lilimia: Igazad van, már rengeteget gondolkodtam azóta. Ez olyan érzés volt, mint mikor megszegtem a vegaságot...:)Mármint utálok húst enni. rettegek tőle. Miattam ne haljon meg senki!!(mondjuk a tojás miatt is eleget szivatják szegény csirkéket...de anyát azért azzal már nem őrjítem meg...:) ) Remélem jól sikerül(t) a vizsgád!!:) Puszilom Rumit is meg a barátodat is:D Ajj annyira emlékeztettek ismerősömékre x) Amúgy, mikor olvastalak, teljesen olyan volt,mint mikor a legjobb barátnőm tart "kiselőadást"...:)) jJó, hogy vagy!!<3 Borzalmas lehet ez a rettegés-pánikroham...:s
A fülbevalóid tökjóók:D Megnéztem! Főleg a Peace-jeles tetszik:D A csuklódat már néztem párszor és sokkoló O_O Komolyan!.:s Ugye nem csinálsz ilyet már?:)
Athie: nekem is van egy csúnya sebem még tavaly talán februárról való...Nah az is egy ideig csúúnya rózsaszín volt, mostmár fehér...Csak látszik a heg...
Hát hobbyhányás úgy néz ki,hogy van :) :s....
nah megyek, tanulok még, meg beszélek barátokkal msnen meg house-t nézek:) Holnap is mikulásvonaaat!!!:) majd rakok fel fotót mindjárt naplóba(mindig mondom csak lusti vagyok:D)
csóók legyetek jók!!(ha tudtok:DD)
Szia!
Te is olyan vagy mint én igaz? Mármint őrült, félőrült, vagy megőrülőfélben lévő...
Szia!
Nagyon igazad van... most főleg a vágásokra értem-mivel ez engem is érint/érintett. Nálam is úgy kezdődött 14évesen, hogy pici vágások, amatőr módszerek, amik inkább csak gyötrelmesek voltak, látszatra csupán karcolások. Utána jöttek a hatásosabb eszközök, mélyebb, hosszabb, szélesebb vágások- még hetek után is arra ébredtem, hogy baromira fáj az egész karom, főleg a csuklóm. Sőt...kb. július közepén vágtam utoljára- s egyben legdurvábban- nos...még a héten is volt olyan, hogy szúrt, belenyilallt a fájdalom. Arról nem is beszélve, hogy félreérthetetlen helyen, több egymás mellett, jól látható heg maradt utána- hol lilás hol vöröses árnyalatban. színváltós csöppet.
Ezzel az egésszel úgy magábam nem lenne bajom- akkor arra volt "szükségem" csak kb. 4-5 évig csináltam, mire leesett, hogy ez mivel jár- szép...igaz, olyan lelkiállapotban az embert ez érdekli legkevésbé, hogy mi lesz utána.
a lényeg: végigkíséri a mindennapjaim, minden egyes mozdulatomnál figyelnem kell, állandó paranoia. Mivel egy kis szigeten elélnék én ezzel, tovább léptem - olyan szinten már, hogy azért nem sírom el magam 5percenként, persze néha xar visszagonolni...- de... tudjátok milyenek az emberek- senki nem tartana épnek, és folyton az kattog az agyamban, hogy jajj ha meglátták...- igaz próbálok vidám és optimista lenni :) Élvezni az egyetemi éveim, nem a múltban élni. Igaz annak is voltak szép időszakai, nemlehet minden kollektívan szörnyű :)
Szia!
Nos a depresszió, a k.skizo, alvászavar, és a pánikbetegség.
A depresszió azon mélységében vagyok, hogy csak tudatosan működök. Ha a férjem nem szólna, hogy enni, vagy inni kéne, a mobilom nem szólna, hogy be kell venni a gyógyszert, akkor mindezek kiesnének. Vagyis kiestek, csak mindenféle trükkökkel (lásd mobil) felhozom, hogy az adott dolgot csinálni kell. Általában semmit sem érzek, viszont naponta többször rohamszerűen ledöntenek a lábamról az érzések. Olyan pokoli fájdalom, hogy fetrengek, üvöltök, és sírok kínomban, aztán teljesen lemerevedek, és katatón állapotba kerülök. Csütörtökön jön a kedvenc ex-terapeutám. Muszáj valamit csinálni. De ez is csak gondolat, olyan kötelesség féle, nem érzés. A pánik nagyon furcsán a skizoból eredő hallucinációkkal együtt jön elő. Tegnap az utca végén kitett anya, sétáltam a ház felé Rumival, és hirtelen képeket láttam, furcsa, nem oda illő hangokat, szagokat, és egyebeket érzékeltem. Valamelyik nap meg a zuhany alatt akartam megfulladni. Nem úgy hogy akartam, hanem teljes mértékben biztos voltam benne, hogy állva belefulladok az 1 nm-es 5-10cm mélységű zuhanytálcába. Hajnalban, amikor végre annyira fáradt lettem, hogy el tudtam volna aludni, feküdtem az ágyban hanyatt, és biztos voltam benne, hogy ha elalszok, akkor az arcomra fordulok, és belefulladok a párnába, szóval próbáltam ébrenmaradni, és amikor elaludtam volna, remegve, zihálva 'ébredtem' és úgy éreztem van valami az arcomon. Vannak sima pánikrohamok is, de azok kész felüdülésnek számítanak.
És persze ott van az alvászavar. Az agyam tiltja le az alvást, és gyógyszerrel is csak kínkeservesen tudok elaludni, ha pedig elalszok a saját életem horrorjait élem át. Ha nem alszok akkor úgy 3naponta az agyam felmondja a szolgálatot.
És persze pont vizsgaidőszak előtt kellett jönnie... végre lenne valami amit élvezhetek, de nem érzek semmit. Nem érzem azt a megszokott, kellemes, stimuláló izgalmat, amit minden vizsga előtt érzek. Holnap lesz az első vizsgám, a kedvenc tantárgyamból, a kedvenc tanáromnál, és vagy rosszat vagy semmit sem fogok érezni.
Most nem bántom magam, mert legalább a bpd nyugton van. Bár őszintén szólva az még mindig jobb, mint ez. Rohadtul nem értem hogy hogy tudjátok magatokat tudatosan megvágni...? Nálam a legnagyobb 'önkínzás' amire képes vagyok a tetoválás, és a piercing, de az csak egyszeri alkalom, és nem minősül önkínzásnak, a fájdalom csak a vele járó rossz. Na mindegy. Javaslom nézzétek meg a naplóm elején a képet a karomról, nyomtassátok ki, tetováltassátok a szemhélyatokra, vagy fasz se tudja, csak ne tegyétek magatokat szándékosan szörnyeteggé! Egy idő után nagyon el fog veletek szaladni a ló, és akkor nem csinos picike felszíni vágások lesznek, hanem fasza érroncsolós vágások, amivel lehet menni a balesetire, mert elvérezni qrvára nem fogtok, ha nem azon a két helyen, és nem -több szempontból is- megfelelően vágtok. Akkor majd utána lehet menni a pszichiátria zártra is, és nem kell csodálkozni, ha a demens nagyi az ágyatokat használja wc-ként, az ápolónő pedig a kezetekbe nyom egy kifestőt, és pár színes ceruzát, egy "jó szórakozást" kíséretében...
Szóval leállni!
A hányás meg inkább no comment, a kultúráltság érdekében...
Vigyázzatok magatokra lányok! <3
Ajjajj Lányok itt tényleg nagy a baj... Probáljatok picit arra gondolni h később, amikor érett felnőtt családanyák lesztek a gyereketek metgkérdezik h mik azok a hegek, kénytelenek lesztek hazudni a saját gyermetekeknek :(:( Joh, én sem 1x álltam a konyhában késsel a kezemnél de sosem tudtam megtenni, vmi visszafogott mindig... Ne csináljátok ezt:(:(:( Egyszer élünk és vhogy tul kell éljük és ha lehet minél több vidámsággal... Én beszélek..."Vicc"....
De akk is... Ha már magmmal szemben nem tudok határozott lenni akk nektek had segitsek :(:(
Jajj :'( Basszus...ne már te is? :'( Jajjj szeretlek titeket!!! :'(
Komolyan mondom én mindent elrontok...kellett nekem felhoznom a témát :'(
Na jó...ezt a lelkem mondja, az eszem, meg hogy ez csak véletlen hogy te is vágtál...de mégis!!!
Tegnap pszihológus! Hihetetlen aranyos, kedves, normális, a pszihiáter után megváltás :) január közepén megyünk legközelebb (addig nem dolgozik) de jövő héten pszihiáterhez vissza. De minek? Hozzá úgyse fogok járni!!! És valami gyógyszert emlegetett, hogy MÉG nem ír fel!!!! De mit írna fel? Nem vagyok depis!!!! Annyira :)
Na ja...szal a tegnap jó volt...de a ma! :S délelőtt ettem egy almát a kajajegyem lepasszoltam barátnőm öccsének, meg ettem egy sajtos rudat. Hazaértem...bekajáltam, asszem ezt hívják falásrohamnak :S apa is itthon volt...de nemv ette észre. Gyors hányás! Aztán anya pászkát hozott...jól esett a fájós torkomnak nyelni valamit. :S hülye vagyok. És közben ott volt a kés... nem meghalni akarok én asszem...csak kevesebb gondot okozni másoknak, bár ez nem tudom miben befolyásolja a dolgokat... nem tudom! Csak jön!
Hejcegno: Hmm...hát lehet ha pasikban tényleg erősebb eza z ösztön...nemtom...fura..:s azért ne legyetek elkeseredve mert ha nem Titeket szeretne a pasitok, nem lenne mellettetek ennyi ideje!:)
Lilimia: Mi a baj?? Mesélj!! Am igen...úgy néz ki...Tél, depi...Stb...
Mellesleg: hétvégéna party után olyan alkoholizálva folyton az járt az eszemben h mindnekinek csak fájdalmat okozok.meg kéne halnom.nem mertem megmozdulni az ágyamban mert ha felálltam volna vagy az abrakon ugrok,vagy a kezem vágom darabokra.volt egyszer a viaszat3mon egy anákról zszóló dok.film abban a csaj leitta magát és öngyilkosságot kísérelt meg.nem értettem h haverokkal hogy juthat ilyen eszébe.értem már.:S
Mindenesetre másnap nagyon rossz passzban voltam, anyát is megbántottam,...nem bírtam magammal csak egy kicsit vágtam...6ot...de csak karcolás(életlen volt a sniccerXD)
megyek.bolond vagyok:S
Holnap megyek mikulásvonatraaaa!!!:D Nemtom mi legyen a nevem! ->rövid, könnyű,megjegyezhető és egy kisgyerek aki pösze és raccsol ki tudja mondani és le tudjam rajzolni a névjegykártyámra!:D Mert krampusz vagyok^^ *büszke*:D
ügyi vagy h nem hánytálll!!!:Da sárga "bikinis"csaj nálam is kintvan -.-"xD reméljük csaka photoshop egyik csodája -.-":D
ááá nekem eszembejutott:D h göndör a hajam^^ azt szeretem még:)
Annucciám tényleg cuki a füled xD
Szia(sztok)!
Élek, pontosabban próbálok élni, csak nem nagyon megy.
Jajj annyira visszaestetek :(
Elfelejtetteeeem h:
BOLDOOOOOG TÉPLAPÓÓÓÓT MINDENKINEEEEEK!!
(és 1kis csokit mindekinek kötelező, mert jövöre a Télapó csak egy zacsi kutyakakit fog hozni, ne bántsátok meg ;) ) És bűntudtaot letenni addig... (joh hát könnyü irkálni nekem is az volt picit, de a télapra probáltam koncentrálni! :D:D Hajrááá csajooook!!!!
sziasztooook!!
már rég irtam, és mindent sajnos el sem tudtam olvasni de nagyjábol meg van :)
lappangó lepke: még lejjebb olvastam amiket irtál:
Tegnap a metrón átkarolt kézzel ültünk, felszállt egy nádszálvékony miniszoknyás lány ( jajj de szép lábai voltak) persze ezt ő is észrevette és bámulta. Bámulja, hiába kértem h előttem ne csinálja, tegye, ha annyira nem bírja megállni, de akkor ne hepajkodjon meg értetlenkedjen, h miért húzom el a kezem. Legalább ne higgyék azt h együtt vagyunk, mert ez így eszméletlen megalázó.
+
Egyébként, mikor éppen erősnek érzem magam akkor elhatározom, hogy én is ezt fogom csinálni. Megnézek másokat. De én nem a seggekre meg lábakra bukok :D Arcokat néznék, ha lenne normális valahol. Csak a baj az, hogy ilyenkor nekem csak ő létezik. Mást észre sem veszek. Akkor náluk ez miért nem lehet így?
Mintha magamat olvasnám, esküszöm.... Amikor utána néz a lánynak én mellette egy semmikellő "szardarabnak" érzem magam (elnézést a kifejezésért).... És én sem tom felfogni h ha én nem birok ránézni másra mert naon szeretem akk ő miért.... És mindenki azt mondja h egészséges féri, attol még h nézelődik engem szeret... 4-én voltunk 2évesek <333333
De ezzel a dologgal még mindig naon küzdök :'( Szörnyű érzés igy elmenni egy discoba :'( Alig birom ki h ne follyon ki a könnyem:'( Akárhogy is készülödök, kisminkelem magam stb stb... naon rondának és egy kis darabkának érzem magam :'(
Pusziii mindenkiiiiii
Sziasztok!
Jajj csajszik, tegnap voltunk PEsten kirándulni. Annyira jó volt! Császkálni a városban, nézni a fényeket, de annyira megfeküdte a sok kaja a gyomrom, és elhatároztam hogy nem fogok hányni. nem is hánytam,de elrontotta a kedvem a tudat, hogy csomót ettem. Ma is, ebéd... emg csoki :D de csak mert mikulás van! Majd a héten visszahozom a jobbik formám, remélem!
De a barátnőm hányt tegnap... sose értem, egyszer nem egyszer igen, pont olya mint én...de ő miért tegnap?
Jajj basszus itt van az oldalon egy reklámhirdetés...egy sárga rucis személyi edző kockás hassal...elég abszurd, hogy pont itt van :)
Holnap első két órában kori pálya :) este meg edzés :)
Puszi mindenkinek!
ui: Nekem a fülem tetszik :D
Vékony?furi vagy!:-)most pont névnapi kajálás van/lesz nálunk, de inkább csak iszok!HP-t!á, most ki vagyok, egy gatyám tök szoros, de majd jövőhéten leizzadom!mit utálok magamon?hát, a testem, bár kezdek megbarátkozni vele, de mégsem!tudjátok!mit szeretek magamon?a szemem!
és te?neked miaz amitől megőrülsz?pusz
tükör.undor.sírás.hashajtók.edzés.
jó ez a hétvége...
:(
peeedig csütörtökön tök boldog voltam,és jól éreztem magam, egészen csinosnak találtam magam :O meg úgy vettem észre,h elkezdett fogyni a karom. bár valószínűleg ez is mind egy képzelgés volt...mert azóta már ugyanolyan undorítónak találom magam mint eddig.
és ma ettem. ráadásul tésztát. fúj.
szép hétvégét mindenkinek :) (kevesebb hányással és több mosollyal:))
Annuccia: Hát, reméljük, majd használni fog a pszihomókuska...:) Majd mesélj mindig!És próbálj meg kevesebbet hányni!!Szép vagy a képeken:))
Kywy: Hát... Jó vékony vagy :O!!Mit utálsz magadon?Vagy inkább... Mit NEM utálsz magadon??
Össze kéne írni, hogy mit szerettek magatokon...magatokban... Nem egy rossz dolog, ha az ember tisztában van az előnyösebb tulajdonságaival:)
Am. tegnap party volt... ittam 2dl vodkát meg hozzá 2dl narancslevet meg fél l vitromossört.és totál beálltam tőleXD meg cigiztem...nemtom...3-6szál?...mindegy..hánytam.mert mondták h nagyon széét vagyok esve és h próbáljam meghánytatni magam...(namondom...nekem ne menne?!XD)...nagyon rosszul voltam :/ itthon meg lebuktam h ittam...hát ezvan. 1hónapig sehova nem mehetek...
nah megyek mostis sutyiban gépezekxd
pussz
Hát igen...élvezek egykét ízt, de a menza kajának nincs sok íze :) Van lelkiismeretfurdalás, bár inkább utánna...
most megettem két szelet vajas reszeltsajtos kenyeret. Élveztem, csak annyira rá vagyok állva a gyors kajálásra, a menzán (ha eszem) gyorsan, mert siketek...erről le kell szokni. Nyomja a pocim...de nem tudok most hányni! Nem baj, egyből csak nem lesz baj!
Basszus pont ma számoltam: a héten 6x ettem, abból 3x hánytam :O hát igen, visszaestem. asszem.
milyen hashajtót szedsz? Nem készít ki nagyon? Én assszem karácsonykor vagy engedek és hízok, vagy engedek és hányok. Nem tudom még, majd ahogy a helyzet hozza...meg ahogy akkor leszek.
Jajj én most ebédeltem! hús krumpli...blááá... utállok enni, de sose gyóhyulok ki a taknyomból meg a szédülős fülzúgos betegségből ha most egy kicsit legalább enm eszem. Napi 1x megengedhetem talán :S de most nem akarok hányi, mert eddig a héten már elég volt...sőt, holnap kirándulás, azaz kaja kaja hátán... bláá. Fúj..és semmi sem ízlik igazán, olyan ízetlen volt ez az ebéd is :S
most megyek, majd este még írok
jajj fájnak a beleim..vagy nem tudom mi van ott, de szúr mint állat :S reggel meg annyira szédültem, töri előtt meg hányingerem volt...beteges nap :S
Puszii
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?