Anorexia és bulimia (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Szia, Annucia!
Valószínű, hogy az evéshez nem vagy annyira szokva, ez is okozhatja a tüneteket. Ha holnap (jan. 20.) reggelre nem múlik el, akkor lázmérés, aztán körzeti orvoshoz. De reméljük, semmi komoly!
Pontosan hol fáj, le tudnád írni?
Jaj, Cicmarek, nem kell rögtön rosszra gondolni:-)
Jobbulást!
jobb oldalt lent a vakbél van:S reméljük nem gyulladt be.akk kórház sürgősen..mérd meg a lázadat!!asszem azt is okoz(tünet) de szólj anyudnak.a vakbél nem játék:s
gyógyulj!!!
bocsi h másnak nem írok...:s fáradt,taknyos(aligkapok levegőt :s) és köhögős vagyok...:s) Every??rég írtál!!^^
Szia!
Eszek én rendesen mindent, csak az pszichés vackok miatt fogyok/nem hízok :(
Nem az evéssel van nálam a gond, hanem a lelkem fáj, mint mindig, csak pár hónapja jobban mint általában.
Most Ádámmal rendeződtek a dolgok, Anya is jól van, már 'csak' a szövettan eredményére várunk.
Viszont ma este (illetve már tegnapnak számít) Angel rosszul lett. Leállt a légzése, de -hála a rengeteg tanulásnak- sikerült beindítanom újra a spontán légzést. Utána rohantunk az ügyeletre. Nem a veséje, nem a vércukra, nem a szíve, az orvos emiatt epielpsziára gyanakszik. Holnapra (ill. mára) lesznek kész a véreredmények.
Még mindig nem tudtam visszaolvasni... Te hogy vagy?
puszik!
mindenknek gyógyulást!!!!
Képzeljétek! 1. kiderült hogy amikor a tesóm feleségének az anyukájánál voltunk, akkor anya órákon át szídta a tesómékat, hogy mindenről ők tehetnek. Persze ez vissza jutott a fülükbe, és eléggé ppák voltak. És ezért én is pipa vagyok, mert elvárják hogy legyek őszinte, és mindent mondjak el, amikor ő meg mit csinál? Lecseszi a tanárom, a bnőm anyuját meg még a tesómékat is szídja, mindenre gondol, csak arra nem hogy esetleg az ő vagy az én hibám... ezt ma el is mondtam pszihológusomnak, és csak annyit mondtam az egész után: "nem is gondol rá hogy az én hibám, vagy...." É ső fejezte be, hogy "vagy anyukádé". Na ja, meg eljött velem a dokihoz, és benn voltunk 3an, én a bnőm meg anya, és az egy órás "foglalkozásból" elhúzott 3/4 órát anya, azzal hogy sírt, meg minden szarságról beszélt..kidobni meg nem akartam... :) de végül sikerült! :)
NAgyon mérges vagyok rá, hogy ezt továbbadta... nem leszek ezentúl vele őszinte...és ha megkérdezi miért, akkor megmondom: azért mert mindenkit hibáztatsz, csak azon nem gondolkozol, hogy te miben játszottál közre, és olyan tragikusan fogod fel, mintha ki lenne írva a homlokomra (ezt is a pszihológus mondta...). Ennyi anyuval! Vele késsz...
Viszont apa! Hát most imádom, olyan rendes, rájöttem, csak türelmesnek kell vele lenni, mert idős, és nem hall mindent, meg nem ért mindent... de csak ennyi :) IMÁDOM :)
Olyan fura újra enni! Bár azt mondta a pszihológus, hogy ez még kevés. Sztem egyeltalán nem! Mindig azo töröm a fejem, hogy újra ne egyek. csak nem akarok többet hányni...nincs gusztusom. Sem vágni...az utolsót megbántam...
fáradt vagyok, nagyon. tanulnom kell még! Puszóó
ui: LaLinda, browning gyógyulgassatok! Hajrá! *gyógypuszi*
beteglettem:S
torokfáj.hőemelkedés. amanóba:s
...
nekem olyan van h ha a jókedv van akk ugrándozok vigyorgok mint a tejbetök meg nemtom...kicsit ijesztően nézhetek ki xD
ha meg depi akk meg teljesen kivagyok.bármin,bárhol,bármikor bőgök.öngyilkosság felé hajlok erősen:s
meg van amikro mintha csak...nemtom.kívülről figyelném magam??olyan "idegen a testem"...és olyan lebegés/nyugodtság/érdektelenség és kb mint aki beszívott.ülök mint egy darab semmi....
soha nem álmodtam még ilyetXD csak h öngyilkos leszek. meg mikor nagyon ana voltam és napokig nem/alig ettem akk h zabálok álmomban.hogy felkelek és zabálok.és a poén az volt h reggelre elmúlt az éhség xD csak bűntudatom lett h nem korog a hasam XDD imádtam.:D
ált azt álmodom h meghalok. ha épp van pasim akk vele szoktam valamit...hogy mellettem alszik meg enmtom. de azt "tudom" ha megcsal. mert megálmodom:O komolyan.:O
nemtom miaza THS x)...gyógyulj meeeeg!!!!
auh.atorkom:s
Hát ha megmérik a T4-et, akkor rá fognak jönni, hogy mi van. A helyzetet persze bonyolítja, hogy a túlműködés (amennyiben fennáll) mellé társulhat a fogyás-alultápláltság okozta TSH-csökkenés.
A legjobb lenne, ha tájékoztatnád a vizsgálatot értékelő orvost arról, hogy az utóbbi időben mennyit fogytál, és hogy most is alig eszel. Elvégre is felnőtt vagy, nem kell szólnia a szüleidnek.
Attól tartok, hogy ha nem szólsz, nem gondolnak erre, és az téves irányba viszi el a diagnózist.
A gond az, hogy általában csak a TSH-t nézik meg, és ha az magas vagy alacsony, akkor küldenek tovább a belgyógyászatra alul- vagy túlműködés gyanújával. De szerintem az alacsony TSH nem elég a pajzsmirigy-túlműködés diagnózisához, hanem a T4-nek/T3-nak magasnak kell lennie.
A probléma nálad az lehet, hogy a doki nem tudja, hogy fogyózol, csak a soványságot látja, és talán tudja - ha elmondtad neki -, hogy az elmúlt időben relatíve sokat fogytál, ezért okkal gyanakodik a pajzsmirigy-túlműködésre.
Valaha ennek utánajártam, de sajnos már nem nagyon emlékszem, hogy van, de szerintem maga az alultápláltság is csökkenti a TSH-t. De majd úgyis megmérik (legalábbis reméljük...) a T4-et és a T3-at, és akkor kiderül, mi a helyzet.
Nem lenne jó vicc, ha túlműködésre való terápiát kapnál úgy, hogy valójában nincs túlműködésed.
Az orvosod mit tud? Tud a fogyózásodról?
Szia!
A T4/T3 magas, vagy csak a TSH alacsony?
Miért ne lenne normális? Én is álmodtam már, hogy ölök, konkrétan egy bérgyilkost végeztem ki egy kulcscsomóval:D
És anno nagyon sokszor vertem meg embereket álmomban. Élőben viszon nem, sőt, embert sem öltem, szóval...:D
Sőőőt, ennél sokkal cifrábbat álmodtam, konkrétan azt, hogy majdnem lefeküdtem a bátyámmal.. ő is álmodta, hogy mi igen, meg azt is, hogy a macskával:D az nem normális, amit nem érzel annak, az álom csak álom.
A bipolaritás... nos, hangulatingadozásai mindenkinek vannak, valakinek kevésbé, valakinek jobban. Ha valaki annyira kíváncsi, hogy az-e, érdemes felkeresni egy pszichiátert, aki majd kideríti. Az egy konkrét helyzet, azon lehet gyógyszerrel segíteni.
Jut eszembe, orvos... megjött a vérkép, pajzsmirigy-túltengésem van - megint. Úgyhogy holnap irány megint a kórház, fantasztikus.
Nem nagyon van étvágyam, igaz, már két napja alig alszom és az álmosság lefoglal:D
halihóó!
na tényleg,micsoda csönd van... én eddig nagyban tanultam,de végeztem a vizsgákkal,úgyhogy most boldogság van...illetve kéne h legyen. durva,mert most megint előjött rajtam h undorító vagyok. aztán mivel már ráérek,le sem szállok az elliptikus tréneremről. mondjuk nemenni emg nehéz,mert a barátom egy ideig itt lakik msot nálam,és emiatt tele kell h legyen a hűtő,meg minden este főzök neki valamit,aztán nehéz megállni h ne egyek belőle :D meg hát ugye ő etet...
mondjuk most 58kiló vagyok. februárig el akarom érni az 55. muszááááj.
amúgy browning: nekem is nagyon sokan mndják h bipoláros vagyok Oo és mondjuk sztem lehet is benne valami, csak még mindig nem emrek elmenni pszichológushoz...
ja meg nektek nem szokott olyan lenni,h álmotokban...embert öltök??? jó,ez nagyon durván hangzik...:S és én nagyon ijesztőnek találom. csak ugye vannak lányok akikre féltékeny vagyok. és nyivlán ezek a lányok vékonyak is,és utálom őket.és rengetegszer álmodtam már azt h megvertem őket,vagy megöltem őket...sőt olyan isvolt,h rajtakaptam őket a barátommal,és én emg megöltem magam(vagy a busz elé ugrottam, vagy az egyetem tetejéről vetettem le magam...) ez nem normális ugye?:S szörnyű ezek után felébredni reggel...:S főleg h nyilván nem tennék ilyet,meg hát értitek na...:S
annuccia mivan anyuddal? remélem már szent a béke...én is nagyon sokat veszekedtem anyumékkal régen,sőt mostanában meg azt érzem,h már nem érdeklem őket,,mmint h elhanyagolnak...konkrétan mikuláskor sírva hívtam fel anyumat,h anyaa,miért nem hívtál fel h boldog mikulást?:'( 20éves vagyok :D mégis hiányzik h foglalkozzanak velem...mivel már kb 2,5éve nem lakom otthon. namindegy,szóval a lényeg,h majd ha visszatekintesz,szerintem az esetek többségében arra jutsz majd magadban,h hát mégsem azért csináltak mindent a szüleid mert hejdegonoszak és nemszeretnek téged,hanem pont fordítva (:
pussz mindenkinek,és sok mosolyt...!
enni kell,mert leáll az anyagcseréd meg elájulsz meg bamba leszel mint egy nemtommi...muslica?!...nemtom mi bamba xdd
szóval.ha leáll aza nyagcseréd akk cseszheted mert amit leszenvedsz nagy nehezen annaka kétszerese visszaugrik amint enni kezdessz.tény.ez van.és ez szívás
sztem eszegess.jó az amit most csinálsz meg gyakorolj sokat és akkor tuti gyorsabban le is mennek a kilók.ennyih!:)
sok szerencsét de aztán tessék megint szépen enni!!:)
Sziasztok!
tudotok valami gyors fogyókurát?
azért itt kérdezek mert mindenhol máshol csak kihalt fórumok vannak.
Nekem csak télleg pár kilót kéne de olyan 3 héten belül. Eredetileg nem vagyok túlsúlyos csak Ritmikus Gimnasztikázom és versenyen jobban akarok kinézni :D mert ezért mindent meg tennék.
Am már párnapja azzal probálkozom hogy mindenből fele anyit eszem meg legfőképpen a saláta fogy.Már arra is gondolta mi lenne ha nem ennék?
Köszi^^Puszi
Linda!
A testtömeg 1-2 kg-ot oszcillálhat/fluktuálhat fölfelé és lefelé is, akár napi szinten.
Úgyhogy ilyen kis testtömeg-növekedések általában nem jelentenek hízást.
Vigyázz magadra!
jah, nemtom írtam-e már neked hogy iszonyatosan nagyonnnagyon vékonyka lettél!!!!!próbálj meg enni, mert felkep a szél és ha elhoz hozzám én megeszlek komolyan!!! :) <33 vigyázz magadra csajszi!!!
miújság nálad? Beleolvastam a nplódba és nem állnak avalami fényesen a dolgok :S...
őpuszi
hello!!
hát itt miez a nagy csönd és hullaszag??!:D
Írjatok csajszik!!:)
Miújság? Every? Annuccia?Lilimia?Lalinda?Hotdog?Deniz??Tööbbiek??
Uhh...Tegnap party volt:D fél5kor bementünk.a jelszó az volt h francia különizére...lol...mindegy.9előtt már itthon voltam:D én a kisangyal:D csak hót cigiszagúan.hehe.ok:franciaintézet után bementünk a mézbe forrócsokit inni...ahha. mézzel kezdünk ott pipa,sör...stb:D utánna mentünk még 2helyre:D ittam "piócát":D mókás volt. ránkjött a szeretetkitörések rohama ott ölelgettük egymást halomra:D:D csodajó volt. és hazajöttem ennem kellett egy csomó pizzát.am meg öszvisz 4 vagy 5 pogit ettem egésznap...ilyen kis átlagméretűt.lol.és nem öütött be csaka pipa:D:D (karikafújás powa:D)
imádom a barátaimat *.* LL
meg titeket is:D mindenkit szeretek LL:D LLLL <3333
pusziii
Baba szerint bipoláris-mániás-depressziós vagyoka mi anynit tesz h néha ok nélkül kicsattanóan jókedvű boldog máskor meg hót depi...és h gyógyítható.nemérdekel.
<33
Halihó!
Tegnap anyával megbeszéltem mindent, elmondtam neki, beszélgettünk. Muszáj volt, mert elkezdett kavarni és felhíva barátnőm anyukáját meg a tanárnőmet :) és jó most, hogy kicsit megkönnyebbültem! :)
Szerintetek elmenjek egymás után 2 sítáborba úgy, hogy 2 hétog ne menjek suliba? :)
Ehh, én konkrétan kb. két hónapja nem beszélek szinte semmit a szüleimmel.. ha hozzám szólnak, az kb. abból áll, hogy rakjak rendet a szobámban, meg hogy nem adnak pénzt, ha nem járok egyetemre. Azelőtt se beszéltünk valami sokat. Igaz, a helyükben már én se mernék szólni, tényleg, kicsit gáz évek után elkezdeni :-/
Browning: én is szeretem ezt az érzést:)
Sziasztok!
Jééé egy Every!!!!! :D De jó látni, és azt olvasni, hogy meggyógyultál! :) Gratulálok!
Brow, Annuccia, újak? Hogy vagytok?
Holnap, vagy holnapután visszaolvasok...
A vizsgaidőszakomnak holnaptól vége, eddig 4db 5-ös (médiapolitika, és média alapismeretek; médiajog, arculat&desige, weblapszerkesztés és karbantartás), 1db 4-es (ECDL) , és 1db 2-es (Internetes kommunikáció, ami valójában Internet eszközei, és egyetemi 2 féleéves anyagot kellett (volna) tudni).
Holnap az utolsó, kommunikációs alapismeretek. Reggel 9-től lehet szurkolni :)
Az 'egészségem' a padlón, minden szempontból :( De élek!
puszik
Hali
azért, mertszarok a jegyeim.és tényleg.nehéz a suli mert a város legjobbjában vagyok(az ország első 10legerősebb sulija között ott van...:) )éshát...most átmentünk mistmár a rendes gimibe...szóval ez már "vérre megy" nagyon érettségire készítenekXD csak emeltérettségi feladatokbl írni biosz tz-t az nehéz.főleg ötösre(80-90%tól ötös...nekem 3as lett xS)...az az igazság h soka 4es meg két3as lesz(kémia,fizika) és csak pár ötös:( majd év végére!!:) van oylan tantárgy h 2-3ötös és okés vagyok.és meg tudtam volna csinálni:)csak nem egy hét alatt -.-" xDmindegy.tanultam most is.holnap remélem 5ös lesza biosz
Every:neked mi szokott lenni mostanság?? én eszek,ált elég rendesen, mostmár kezdek megbékélni azzal is h suliban is kajálnom kell (tízórai)reggelire egy kakaó:D ofőm mindig figyel meg a haverok LL...itthon anyáék.tömnek:S ma:1tál főzelék 1szelet bundáskenyérrel:D meg egy bögre fogyis(anyáéXD)zöldségleves leve meg pici sárgarépa ^.^ meg 2cikk narancs....egésznap annyira jóvolt olyan...fura érzés. csak du ettem és addig oylan...fura...repülés??könnyűség??üresség??....hülye vagyok:D
megyek tanulni
Annuccia: anyuddal békélj meg, jobb ez igazából, mintha még ilyenkor is szarna rád. skins-Cassie.az ő szülei SZARFEJEK!nem érdekli őket h C beteg, hogy kórházból kórházba jár,és többször majd'meghal...örüljünk neki, ha törődnek velünk:) majd kicsit lankad anyud, mondom, de reméljük azért megmarad egy kellő szintű kimutatása annak, hogy azért szeret és száámtassz neki!:)
az emberek meg hárítanak.hiába "felnőtt" egy adott ember.ha az 70éves is, akkor is képes rá,hogy ne vállalja a tettei felelősségét.mert ez az. a kishercegből a rókás eset.ha megszelídítessz valakit/valamit az utána kötődik hozzád.ha lesz gyereked, azzal foglalkoznod kell a lelkével is,hiszen kötődik hozzád. nem mindenki gondolkodik ilyenen mert "van jobb dolga is"...:s
de mit szerejük egymást *nagyölelésss* LLL
hotdog: Ha egyszer kapsz egy erős leckét soha nem feleded el :)
Browning: Mért vagy eltiltva géptől?
Ugye eszel rendesen, oké a fogad miatt most egy ideig nem, de amúgy eszel. IGAZ? :D
Annuccia: Próbálj meg beszélni vele, de nem így hogy anya kérdezhetek valamit? Mert lehet hogy fél a kérdés válaszától.. huhh ez jó bonyolult :D
de ugye érted? menj oda mondd el hogym it érzel, és hogy nem akarod hogy elmenjen és itt hagyjon mert szükséged van rá...stb...
LaLinda: Gyakran, annyira félnek, hogym indent elcsesznek, vagy annyira segíteni akarnak hogy mindent elrontanak.
Szóval, nehéz ez mindenkinek, és nincs is jó megoldás, :(
pusz nektek!
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Miért lennék anorexiás?
- Unokahugomnál anorexiára gyanakszom, kihez forduljak, ki segíthet?
- Alig egy éves kislánynál anorexiát állapítottak meg. Volt-e valaki ilyen helyzetben?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Az anorexiások ugyan éheznek, de nem éhesek?