Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Anorexia és bulimia fórum

Anorexia és bulimia (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

6810. LaLinda
2010. jan. 22. 17:39

Pirosalma:) tényleg:D akartam ma újat kérni, de du. 1-kor ébredtem és 12-ig rendlt az orvos. Majd hétfőn kérek szerintem. Ja, és ha fáj a csuklóm, de ilyen vissza-visszatérően, akkor kell tőle vmi beutalót kérni, vagy mehetek egyből sztk-ba, nem tudod? Mert nem akarom feleslegesen zaklatni (amikor megégettem a lábam és gennyes lett, és megmutattam neki, akkor se adott semmit, csak azt mondta, hogy rohanjak az sztk-ba, mielőtt elfertőződik, ezért gondolom, hogy talán nem kell őt megkérdezni)

princessgirl: elvileg túlműködés.

Csak én nem veszem ezt ilyen komolyan?:D Mondjuk én nem vagyok aggódós típus, ha valami bajom van, elmegyek orvoshoz és meggyógyít, kb. így fogom fel:) (jó, tudom, ahhoz el is kéne menni..)

2010. jan. 22. 17:05

Szia Lalinda:)

mi a probléma amiért pajzsmirigy vizsgálatra van szükséged??

remélem semmi komoly..

6808. Pirosalma (válaszként erre: 6807. - LaLinda)
2010. jan. 22. 16:55
Jaj, te, ne csináld...Tényleg elvesztetted?
6807. LaLinda
2010. jan. 22. 16:55
Elvesztettem a beutalót - *pirul*
6806. Pirosalma (válaszként erre: 6805. - LaLinda)
2010. jan. 22. 16:32

Szia!

Mi a helyzet a pajzsmirigyvizsgálattal?

6805. LaLinda
2010. jan. 22. 16:30
Realbrigitte: szinte minden nap sportolok, tegnap pl. két órát, ma csak felet, de amúgy szokásom.
2010. jan. 22. 16:13
honnan jut az eszetekbe anorexiásnak lenni?
2010. jan. 22. 16:13

hú, lányok,miket írtok ti itt?

nem sportolnátok inkább vmit?

2010. jan. 22. 16:03

sziia hullahopa:)

hát nem igazán tudok ezekről kivel beszélgetni, igazából tényleg csak a tánctanárommal. az egyetlen ember aki megmaradt az életemben..de őt nagyon szeretem, épp ezért nem szeretek mindent rázúdítani://

most 40kg vagyok, ami egy hónappal ezelőtthöz viszonylag sok, de most megint kezdek visszafogyni.

a kidóbóst énis nagyon utálom..borzalmas egy játék, és a legrosszabb amikor szeretnéd valahogy megúszni a "játékot", de nem megy..

nekem soha senki nemmondja h vékonyka lennék:( de ha már egy tanárod mondja akkor biztosan ígyvan:)

2010. jan. 22. 15:54

Na, és most jövök én! :)) Hát rólam csak annyit, hogy ma megettem egy tojást „ebédre”, megittam egy két decis epres löttyött amiben édesítőszer van „reggelire”, most épp kávézom (szokás szerint :)). És mindjárt négy óra, de még nem edzőttem semmit.

Tesi órán utálok kidobósozni és odamentem a tanárnőhöz, hogy fáj a hasam. Mondtam neki hogy nem a menzesz miatt, hanem mostanában sokat fáj, meg rosszul vagyok – nálam szinte már alap hogy állandóan rosszul vagyok :S – és azt mondta hogy biztosan azért mert ilyen vékonyka vagyok, és kérdezte hogy eszek e rendesen. Mondtam hogy „Persze... eszegetek..”.Szinte elmosolyogtam magam, annyira örültem hogy „vékonykának” tart. :)

6800. d6502380b9 (válaszként erre: 6794. - VictoryPurple)
2010. jan. 22. 15:43
VictoryPurple. (Milyen jó név. :)) „akkor gyakran jön a vágás.”. Egy éve én is vagdostam magam.. :( És tök fura, de még jó is volt! A vér, meg az egész... És most pl szeretem a vér színét, de már nem lennék rá képes... mintha nem lenne hozzá energiám... És itt az anyukám, akit folyton megrémisztettem. Viszont amíg csináltam simán eldurvulhatott volna! Tudom, bagoly mondja, de ne tedd ezt magaddal! :( Mert nem érdemled meg! Épp elég büntetés a testednek hogy nem kap elég táplálékot! Ha pedig kap, azt igazán megérdemli, megérdemled. :) Nincs ok, amiért nem érdemelhetnéd meg, kövér meg végképp nem lehetsz. Fogadni mernék hogy egy deka zsír nincs rajtad. :)
6799. d6502380b9 (válaszként erre: 6792. - Browning)
2010. jan. 22. 15:41
Browning, ez az, hogy csak folyadékkal élem túl a napokat falás nélkül! :P Vagy ha összeszűkül a gyomrom. :X 160-163 cm magas, és 40 kg vagyok. Jó mondjuk a folyadék is lehet tápláló pl., 70%os kakaót szoktam inni, az mindig bejön. :) Isteni finom, olyan luxus érzésem lesz tőle! :D És tele van fehérjével. :)
6798. d6502380b9 (válaszként erre: 6791. - Princessgirl)
2010. jan. 22. 15:40
Princessgirl, én is így érzek! Jó lenne vékonyabbnak lenni... :( Hízni pedig semmiképp, SOHA! Szerintem az én tartalékoló üzemmódom viszont csak akkor állna le (ha leállna) ha legalább 50 kiló lennék.. De már belegondolni is borzalom. :S Közben meg itt az iskola is, és hát muszáj életben maradni valahogy... Hány kg vagy most? Enni kell valamit, hányogatni hosszú távon meg nagyon veszélyes!! Tönkremegy a nyelőcsöved, a fogaid... :( Azért vannak „jóindulatú” ételek, amiket nem kell kihányni. :) Nem tudsz erről beszélni senkivel, hogy rosszul érzed magad?
2010. jan. 22. 15:05

sziasztok:)

nagyon aranyosak vagytok kicsit megkönnyebüllök azthiszem h van kivel beszélgetnem. nemsokára 16 leszek.nemtudom, de ezen a fórumon ez fiatalnak számít??

hát sikerek...nagyonsokat táncolok, talán az egyetlen ember akiben vakon is megbízok az ismerőseim közül az a tánctanárom. csak nem szeretem leterhelni a problémáimmal. szóval talán táncon vannak sikerélmények, amikor egy-egy nehezebb lépést sikerül megtanulnom. van hogy ha nemsikerül képes vagyok egész éjszaka gyakorolni, de azthiszem ilyenkor megéri. csak az a baj, hogy körülöttem a tánctanáron kívül senki nem érti meg h ezt szeretem csinálni. anya rámerőltetett egy 5osztályos gimnáziumot...gyűlölök bemenni..nagyon nagyon sokat tanulok, ebből következik az egész jó átlagom, de ez nekem nem jelent sikert. szóval..értitek biztosan mire gondolok.

encsillag én is így vagyok ezzel, hogy egyszerűen nincs meg a lelki erőm egy orvoshoz..:/

lalinda én nem olvastam a könyvet, de meghoztad hozzá a kedvem, úgyhogy holnap ha lesz egy kis időm megszerzem:)

fotót majd rakok..de azt csak az látja aki regisztrélt vagy bárki??

puszilok mindenkit (K)

6796. LaLinda
2010. jan. 22. 13:40
Bár, most magamból kiindulva lehet, hogy ez nem elég. Belegondoltam, hogy ha nem folytatnám, úgy érezném, hogy feladom :-/
6795. LaLinda
2010. jan. 22. 13:39

princessgirl: szoktak sikerélmények érni csak a fogyáson kívül?

VictoryPurple: igen, ez egy elég érdekes dolog, hogy mekkora sikerélményt tud adni, és mennyire szar, ha "elbukik" az ember :-/

Azt írtad, hogy akkor legalább szebb leszel. Most mennyi a súlyod? Egy idő után az ember egyáltalán nem lesz szebb :-/ készíts magadról egy fotót, hátha ott látod, hogy már így is jó vagy (vagy túl sovány is).

Nekem akkor ért egy kis sokk, amikor felpróbáltam egy kis semmi ruhát, és úgy néztem ki benne, mint egy.. fú, most rögtön a sáska szó ugrik be:D, szóval mint egy botsáska (nem tudom, olvasta-e valaki az Adrian Mole naplóját, ott hívta a teljesen lapos csajt botsáskának)

2010. jan. 22. 09:42

Sziasztok!

Már egy ideje olvasom ezt a fórumot, de igazság szerint nem mertem írni. Nem vagyok az a típus aki könnyen megnyílik és ismerkedik, még karakterek mögött sem... Meg talán nem is akartam bevallani, h bármi baj is van velem.

Nekem minden most már gyakorlatilag 2 éve kezdődött, amikor érettségire készültem. Először a stressz miatt nem tudtam enni. Akkor kezdtem el fogyni. Nyáron jobb lett, de felkerültem Pestre egyetemre(már nem Pesten vagyok, viszont egyedül élek), és akkor megint nem ettem. Aztán rájöttem, hogy ez egy jó dolog tulajdonképpen, mert legalább szép leszek. Azt mondják amúgy sem voltam soha kövér (167/52 voltam még két évvel ezelőtt), de én azt gondolom, hogy még most is van miből fogynom. Ha eszem, bűntudatom van, és a kajára rosszként gondolok. És ha eszem, akkor gyakran jön a vágás. Pedig sokszor nem bírom ki, hogy ne egyek. Nem tudom, hogy lesz ennek vége...

6793. encsillag
2010. jan. 21. 21:59

sziasztook!

hullahopa: énis azt tudom tanácsolni,h nagyon sok vizet igyál pl,mert azzal tele lesz a gyomrod,és nem leszel éhes :) plusz egészséges is,mert "átmossa" szervezeted. meg én azt szoktam,h kávézom,de nem iylen cukrosféléket,hanem amit én főzök itthon,aaaz az igazi,mert keserű,és elveszi az étvágyam...meg amúgy is imádoma kávét :) mondjuk nekem soha nem voltak iylne falásrohamaim,szal jobban nem tudok segíteni =(

princessgirl: mesélj nyugodtan magadról itt,meg írj ha valami gond van,sztem már az angy megkönnybebülés,ha kiírod magadból. aztán meg itt mindneki igyekszik valahogy segíteni a másikon,bár lehet h az orvos segítsége is jól jönne... mndom ezt én,aki még mindig nem merte felhívni a pszichológust.

btw ma két fél szelet pirítóst ettem. egyet reggel,egyet este. persze ezt csak akkor tudom megvalósítani,ha egyedül vagyok és nincs itt a barátom,se a családom. amúgy mega abrátom már anniyra figyel rá h mit eszem,h kb így rámparancsol h egyem meg amit kiszedtem meg iylenek. mondtam neki h nem vagyok anorexiás,nem kell azé ennyire felügyelni Oo főleg h most szinte konstans a súlyom.mindegy...

annuccia mi van amúgy anyudékkal,meg milyen a hangulat most?hogy érzed magad?

pusszi mindenkinek

6792. browning
2010. jan. 21. 21:42

Princessgirl:sztem valakivel ezt beszéld meg...ez már nagyonnagyon rossz!!!segítség kéne.úgy értem doki. ez nem normális h egyedül akarsz lenni.!!:S már most aggódok érted!!nemtom tökszimpi vagy így ahogy mesélsz magadról!!:) vigyázz magadra csajszii!!am mennyi idős avgy?nem raksz be fotót?^^

Annuccia: lehet h felfáztál kicsit??nekem volt h a vesevezeték fájt atomra:s az is nagyonrossz. de igen.valószínűbb h scak meg fog jönni:) az a legokésabb megoldás:)) jobbulást!

én már végre kapok levegőt:D:D kamilla fölött inhalláltam.:D annyira édesek az o.társaim(barátok) hívogatnak folyton h mikor megyek már^^meg hogyvagyok^^ *meghatódik*

Lilimia: egyélcsak,és majd egyszer helyreállsz!^^ vigyázz magadra és nyugii.relax. hallgass bob marley-t:D

am a veronika meg akar halni(veronika decides to die) kijött filmen:O *-* :D:D tökjó. a csaj kicsit randa...de egészjó:D még nem néztem végig. angol.feliratos.kalózforrdítáással.néha kihagy és angol a felirat is XD

Lalinda:egyééél!! a kajahiáyntól bolondul meg a szervezet!!

pár napja nem eszek olyan borzalomsokat, csak pont jól.és annyira jól avgyok.mármint semmi falásroham meg semmi:O reggeli:mézeskalács-2vékony szeletke ilyen négyzet(kb 5x5cm) :D ebéd:rizs,sajt,aztán uzsi gyümileves vacsi meg egy zsemle(magvas) meg sajtocska meg vajkrém meg paradicsom,sali!^^

Hullahopa: Üdv!uhh.próbálj inni.rengeteg!RENGETEG!!vizet/teát(cukormenteset lehetőleg) ne használj édesítőszert mert az is éhségérzetet okoz!!,tudom milyen érzés.:s(45->54kg...(mostmár "csak" 51))te hány kg,cm vagy?

pusziii

mennemkell

2010. jan. 21. 16:58

hmm hát azt hiszem úgy tudnék a legjobban a témába beilleszkedni ha elmesélném a saját történetem.

egy teljesen átlagos családban élek nevelőapámmal, anyukámmal és 2 hugommal. van egy nővérem, ő már nem él velünk de sokszor találkozunk. apukámmal is tartom a kapcsolatot..

minden teljesen átlagosan is működött idén szeptemberig, amíg újra el nem kezdődött az iskola. elég jó osztályom van, barátnőimmel együtt. soha nem voltam egy túlsúlyos lány, de azért túl vékony se. ahogy elkezdődött a suli egyre többet sírtam ok nélkül, és ha ettem lelkiismeret furdalásból kihánytattam magamból..később már rendszeresen jártam hányni, olyan természetesnek vettem mint a kézmosást...aztán az evésről szinte teljesen elszoktam, és mindenki piszkál...értem h mért, de szeretném ha ők is megértenék hogy egyre boldogabb vagyok. minél vékonyabb annál boldogabb. én ebben nem találok semmi problémát, csak a körülöttem lévők...:/ úgy érzem nem is bírok ebben a környezetben élni tovább. szeretnék egy szobát, és örökre egyedül lenni, nélkülük..nem tudom micsináljak:(

6790. Pirosalma (válaszként erre: 6785. - LaLinda)
2010. jan. 21. 16:04

Szia!

Mi újság a pajzsmirigyed körül?

No, most olvastam a naplódat, a pulzusodról írtál. No, hát az is probléma lehet, hogy az alultápláltság gyakran bradikardiát okoz, így elfedheti a pajzsmirigy-túlműködésre sokszor jellemző tachikardiát.

2010. jan. 21. 15:50

sziasztok!

annyira örülök hogy megtaláltam ezt a fórumot, senkivel nem tudok őszintén beszélni az érzéseimről, senki nem ért meg igazán, mert ők nincsenek még csak hasonló helyzetben sem...

2010. jan. 21. 10:01

Sziasztok, 18 éves vagyok és egy éve kerekestül felfordult az életem! Ti hogyan győzitek le a kényszeres evést, vagy a falásrohamot?

Nem hiszem hogy anorexiás lennék, vagy bulimiás, bár a visszajelzések szerint „testkép zavarom van”. Tavaly pár hónapra tényleg abba hagytam az evést. Teljesen legyengültem, és mivel az iskolában is már mindenki kínálgatott, és győzködtek hogy egyek... elkezdtem. Eleinte jó volt. Csak lassan azon kaptam magam hogy állandóan zabálok. Ha nem vagyok éhes akkor is ennék. És minél több van bennem, annál nehezebb abba hagyni, nem bírom másképp leírni, olyan mintha valami „szellem” szállná meg olyankor a testemet és az irányítana hogy egyek még, ha már okádnom kell, ha már majd szétrobban a gyomrom, még mindig töm, egészen addig amíg teljesen ki nem dőlök és semmire nem vagyok képes! Szerencsére nem minden nap, de legalább hetente megtörténik... Számomra nincs átmenet a koplalás és a túlevés között... Régebben annyira szerettem enni, de most már csak egy érzelemmentes kényszer maradt. Ennyi. Nem bírom.

Ha napi 1000 kcal-on élek, attól is hízom, mert a szervezetem tartalékol. Sportolok is, de ez nem számít! Attól még hízom!

Most megint ott tartok hogy semmit nem akarok megenni. Kávézom és zöldségezem egész nap. Vagy inkább csak kávézom.

6787. annuccia (válaszként erre: 6779. - Pirosalma)
2010. jan. 20. 23:00

Halihó!

Kizártam a vakbelet, mert sztem az lentebb van, és csak ha eszem, utánna fáj. Mondjuk attól függ, mit. Éjjel elmúlt... aztán délelőtt szőlőt ettem, és vissazjött, délután zabfalatkákat de akkor nem fájt. Most salátát, és megint fáj.

Ja, és az is lehet azért, mert lehet kivételesen időben fog megjönni, azaz holnap után! És görcsölök is...

nem tudom. de remélem elmúlik.

Köszönöm a segítséget!

Prosalma: te orvos vagy? Olyan jól hozzá tudsz szólni ezekhez :)

6786. Pirosalma (válaszként erre: 6785. - LaLinda)
2010. jan. 20. 20:44
Ez is lehetséges.
6785. LaLinda
2010. jan. 20. 19:51
De épp ezt mondom, hogy ezeknél mindig késik, kevésbé jön meg, stb, nekem meg többször:O
6784. Pirosalma (válaszként erre: 6780. - LaLinda)
2010. jan. 20. 19:19

Szia!

Az orális fogamzásgátló abbahagyása után idő, mire helyreáll a ciklus;

ill. maga a fogyás is okozhatja a rendszertelenséget, nem szükséges, hogy a menstruáció teljesen elmaradjon.

(Ez a peteérésre is igaz.)

6783. lilimia (válaszként erre: 6782. - LaLinda)
2010. jan. 20. 19:07

Mindenkinek más a szervezete, máshogy reagál dolgokra, van akinek pl. teljesen az átlag tünetek ellentettjét produkálja.

Pl ha én lázas vagyok nem meleg a homlokom, csak a hasamon lehet érezni, meg az arcomon látni :D Dédnagymamámnak is így volt.

6782. LaLinda
2010. jan. 20. 19:00
Na jó, de az embernek általában alig, vagy egyáltlaán nem jön meg ilyenkor :O
6781. lilimia (válaszként erre: 6780. - LaLinda)
2010. jan. 20. 18:52
Az étkezési zavarok nagyon fel tudják kavarni a hormonháztartást. Sokaknak évekre felborul a menstruációs ciklusa!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook