Alvásparalízis ..átélted már? "Élménybeszámolók" (beszélgetés)
érdekes:
"A narkolepsziás pillanatnyilag bénulttá válhat, anélkül, hogy elveszítené az eszméletét (ez az állapot a kataplexia), ami a harag, a félelem, az öröm, a nevetés vagy a meglepetés hatására kialakult váratlan érzelmi reakciónak felel meg. A beteg izmai petyhüdtté válnak, elejti a kezében tartott tárgyat, esetleg el is eshet. A betegnek alkalmanként alvásparalízise is lehet. Ilyen esetben elalváskor vagy közvetlenül ébredéskor azt tapasztalja, hogy mozdulni akar, de képtelen rá. Ez a tapasztalat szörnyû lehet. Színes hallucinációk alatt a beteg olyan dolgokat hall és lát, amik valójában nincsenek ott. Ezek az alvás kezdetén jelentkeznek, vagy ritkábban ébredéskor. A hallucinációk a normális álomhoz hasonlítanak, de erõteljesebbek. A narkolepsziás betegeknek csak kb. 10%-ának van meg mindegyik tünete."
Az irányítás ,ez esetben nem is helytálló szerintem.
Nem irányítod az álmot,hanem csak tudod,hogy máshol jársz,tudod,hogy nem lesz baj,és azt is ,hogy bármikor visszatérhetsz,amikor csak akarsz.
Furcsa,de nekem épp ezért nincsenek "rossz "álmaim.
Mert amikor úgymond rosszat álmodom,akkor is tudom,hogy ez csak egy álom:)
nem nem, jó amit írsz, ezt értem és éreztem is már...a tegnapi álmaim rémisztőek voltak...amúgy is...nem akartam visszaesni, egyébként sajnos nem tartok ott, hogy irámytíni is tudjam...
ez az alvásparalízis valami más lehet mint a sima álmodás, sokkal vadabb és testet szagatóbb...valahogy éberebb és kegyetlenebb....
Nem vagyok nagy szakértő,de én is kezdek rájönni,hogy az álmok fontosabbak,mintsem gondolnánk.
Ezt nehéz elmagyarázni,de valahogy amikor álmodsz tudatodnál vagy,így irányíthatóak lesznek az álmaid,ha még a felébredés előtti állapotban megnyugtatod magad,hogy álomban vagy.
Van egy olyan szint,amikor a kettő között lebegsz,még nem riadsz fel a rossz álomra ,de nem is vagy mélyen az álomban,valahol ott kell gondolkodni,hogy belezuhansz -e újra,vagy majd megpróbálod később,máskor.
Hú,ez elég frán hangzik ,mi?:))
vannak stresszesebb időszakok az életemben kinek nincsenek...sajna nem emlékszem...talán a páromml lehettek gondjaim;-) mint mindíg ;-)))
akkor is nagyon érdekes jelenségnek ataláltam, hihetetlen mit művel az ember agya...ha egy kicsit nem figyelünk oda, mert szunnyadni merünk :-)))
mikor utánajártam a googlban ott sok esetet olvastam ennél durvábbkat is...
azóta 2x fordult elő még a 3. egészen barátságos volt már, mondhatni játékos...
akkor te már egy olyan szinten vagy , ami jóóó .-)))
Ami velem történt:
Délutáni szieszta.
Hátamon pihentem...azt hiszem elaludtam, de a másik szobában még hallottam ahogyan anyukám matekozik...majd éktelen zúgást hallottam folyamatosan , a testem pedig csavaró mozgást vett fel, olyan volt minha éppen az ágyról akarnék legurulni...a legnagyobb probléma az volt, hogy lebénult minden tagom, így nem tudtam kapaszkodni sem..a zúgás ott volt...féltem, valami körölvett nyomást éreztem, anyu hangja és a zúgás keveredett, hol halkabban hol erősebben...valaki figyelt, nyitva volt a szemem láttam de nem voltam benne biztos, hogy ez így van miként abban sem, hogy alszom vagy hallucinálok, vagy meghaltam -e...mozogni továbbra sem bírtam, ez a valmi ami körülvett pedig ott volt jelen és én rettegtem...a halott nagymamám szellemét kértem, vezessen vissza az ébredésbe, mert szédülök, félek, és csak zúg az a valami...azt hittem beszélek de a szám is néma volt azt hittem látok, de a szemem csukva volt, azt hittem leesek az ágyról de a holtpontnál visszarántott a tudatom, nem estem le...felébredtem nagyon nagyon nehezen teljesen...vert a víz és sírtam, de nem mondtam senkinek...hát ennyi
Ja,a kérdésre válaszolva igen,folyamatosan :)
Mármint ,ha alszom:)
Nem is tudtam ,hogy már tudományos neve is van:)
Most nem igazán értem:)
Hogy halhattál bele a félelembe ha tudatosan tudsz álmodni:)
Kedves Mindenki!
"A tudatos álmodás jelensége ismert. Arról a döbbenetes felismerésről van szó, ami álom közben éri az embert: tudom, hogy az engem körülölelő valóság "csak álom". A tudatosság foka persze változó lehet. Legtöbbször csak homályosan ismerjük fel, hogy álmodunk, de gondolataink nem egészen világosak. A tudatosság magasabb fokán viszont emlékszünk ébrenléti életünkre, és teljes mértékben birtokában vagyunk intellektuális, kritikai képességeinknek."
A fent említett esemény míg nem kiforrott az egyénnél, őrült perceket tud okozni, s senkinek nem kívánt érzésekkel párosul, míg nem tudja irányítani éberalvás tudatállapotát...
én elsőre megrémültem, kíváncsi vagyok mások átélték e...
rossz álom néven keresetm rá a neten, de nem találtam, majd a tüneteket írtam be, s akkor bejött az alvásparalízis kifejezeés, melyről nem is tudtam addig hogy létezik...én majdnem belehaltam a félelmebe...
További ajánlott fórumok:
- Szellemek igenis léteznek? Alvásparalízis, vagy tényleg egy démon áll a dolog mögött?
- Zakynthos élménybeszámoló
- Három vagy több gyermekes anyukák élménybeszámolóit várom!
- Szeretnék elutazni Egyiptomba! Útitársat keresek! Élménybeszemolókat és tanácsokat!
- Aki volt már a Kék Duna Wellness Hotelban, élménybeszámolókat véleményeket várok azoktól!
- Au-pair munka élménybeszámoló