Alvásparalízis ..átélted már? "Élménybeszámolók" (beszélgetés)
huh,nagyon jól leírtad hogy milyen is ez :D
Nekem nemrég volt az hogy konkrétan ratjtam könyökölt valami fekete alak suttogást hallottam,de nem értetttem mit mond,olyan érzésem volt, mintha valaki máshoz beszélt volna a szobában nem hozzám.szokásos bénulás para...Már lassan kezdem unni komolyan annyiszor volt.Ismétlem a macskagyökér kivonatos pirulától sokáig elmúlik,ha valakit nagyon zavar a dolog bátran ajánlom. :D
És nagyon érdekel hogyhogy rengeteg ember jelenlétet érez maga körül,konkrétan lát dolgokat,figyelik őt stb...ahogy nekem is már sokszor volt paralízis közben!Furcsa
Igen, igazad van. Senkinek a megalapozatlan véleménye nem számít.
Az ezotériát persze nem fogom abbahagyni, de amúgy van mit rendbetenni, ez igaz. Talán sikerül is most már.(:
de most oszinten errol ki tehet? miert kell ennyire adni arra hogy mas mit mond? belertve azt hogy kinek milyen remalmai vannak meg hogy kinek mi a velemenye hogy milyen betegseged van. azert mert masoknak remalmai vannak, nem kene hogy neked is legyen, meg azert mert mas azt mondja beteg vagy, meg nem leszel beteg...
igaz nem kertel tanacsot, en megis irok egyet, ha akarod el se olvasod, vagy nem fogadod meg, ez a te dolgod. szoval szerintem tegyel rendet az eletedben, a lelkiismereted legyen tiszta, ha esetleg ezoteriaval foglalkozol, ideje abbahagyni. es probald meg azokat a dolgokat megoldani amik stresszt okoznak az eletedben.
Nekem pont tegnap hajnalban volt hosszu ido utan ujra, a nappaliban aludtam a kanapen amikor felebredtem arra hogy valaki bejott a szobaba. Meg akartam fordulni hogy megnezzem ki az amikor eszrevettem hogy nem birok megmozdulni, se a szemem kinyitni. Aztan olyan erzesem tamadt mintha nem csak 1 valaki lenne mar mogottem hanem tobben, a szoba meg fenyarban uszott mintha a nap besutne, holott ejszaka volt. Akkor mar nagyon fel akartam kelni vagy legalabb megfordulni hogy lassam mi tortenik, de nem sikerult. Elkezdtem panikolni amiert nem birok mozdulni feltem hogy valaki bantani akar es en nem tudom magam megvedeni.
Aztan trukkos fordulatot vett a dolog, azt "almodtam" hogy felkeltem es megyek be a haloszobaba, a parom kutyaja meg jott mellettem de tudtam hogy nem ismer fel valamiert, szinte nekemtamaszkodott olyan szorosan jott mellettem, ereztem a sulyat a lababon, es tudtam hogy erzi hogy felek es mindjart meg fog tamadni. Aztan nagyon lassan elkezdtem bekuszni az agyba mikozben a kutya figyelt es tudtam hogy nem fogja engedni mindket labam feltegyem az agyra, meg elotte meg fog harapni. Egyre jobban rettegtem. Ekkor felebredtem megint a kanapen arra hogy megint nem tudok mozdulni, de felfogtam hogy nem mentem be a szobaba, az elobbi dolgok nem tortentek meg. Na ettol megjobban kiakadtam es szinte vergodtem a felelemtol annyira fel akartam kelni a kanaperol hogy legyen ennek vege.
Kb ekkor ebredtem fel annyira hogy vegre a szemem ki tudtam nyitni es lattam a sotet szobat a fenyarban uszo helyett, hogy senki nincs ott. Nagy nehezen atmentem a haloszobaba mire tudatosult bennem hogy mi volt ez, elkezdtek a konnyeim potyogni es csak ultem ott az agy szelen percekig es neztem magam ele.
Sziasztok!
Engem az alvásparalízis 5-6 éves koromtól jelen van. Arra emlékszem, hogy gyerekkoromban a falnak befelé szerettem aludni, és sűrűn úgy éreztem, hogy húz le valami az ágy és a fal közé. Aztán idősöstem és 18-28 éves korom közt ez átment abba a fázisba, hogy fekszem lebénulva egy üres szobába, hang sem jön ki a torkomon, és sűrűn testi bántalmazást éltem át. Gyakorlatilag mintha valaki alá akart volna nyúlni a lengőbordáim alá, mind a két oldalt egyszerre. Emlékszem iszonyatosan fájt és szenvedtem. Egyszer az akkori barátnőm meg is ilyedt, mert könyörögtem neki, hogy ébresszen fel. Abban az időben nagyon féltem. De erőt véve magamon szinte egyre jobban vártam, hogy ilyen álmok gyötörjenek. Mindig elhatároztam hogy mit fogok megfigyelni. 80%-ban ez ment is. Egyre többször tudtam megszólalni, visszabeszélni annak a valakinek, hogy "Hagyál már békén". Egyre többször tudtam megmozdulni. Majd olyan történt velem amire nem számítottam. Ismét lebénulva, valahol fekszem a sötétbe, viszont már éreztem magamon a takarót, ami fizikailag is rajtam volt. Majd úgy éreztem, hogy valami borzalmas dolog mászik fel a lábamon combomon. Iszonyatos erőt véve magamon, lessz ami lessz alapon, el akartam kapni, odanyúltam hirtelen de kicsúszott a kezem közül és eliszkolt. Azóta nincs ilyen típusú álmom. Különös. Hozzáteszem abban az időben sűrűn tudtam teljesen tudatosan álmodni.
Manapság is vannak félelmetes álmaim.Igaz ritka. 3 havonta talán egy. Eléggé jól kezelem. A történet: Arra ébredek, hogy teljesen sötét van, otthon vagyok, és se villanyt, sem tv-t semmi olyan eszközt nem tudok felkapcsolni, ami világosságot adna. Aztán visszamegyek és visszafekszem. Eleinte félelmetes volt. De ha ilyet álmodok mostanság mindig tudom hogy ezt álmodom. Egyébként nem szeretm a sötétséget. Hát ez az én történetem.
Sziasztok!
Nekem is már elég sokszor volt ilyen "élményem". A legelső olyan volt, hogy azt álmodtam, bent vagyok a konyhában, és egyszer csak rosszul leszek.itt kezdtem érezni valójában is hogy nem tudok mozdulni, kapkodok a levegő után és ájulás érzés törik rám. Az álmom folytatódott azzal, hogy apának akartam kiabálni, de nem jött ki hang a számon, csak suttogva, erőlködve tudtam "kiabálni". Felébredtem, nagy nehezen meg tudtam mozdulni.
A következő pedig úgy történt, hogy álmomban feküdtem az ágyamon, ott volt a párom és nagymamámék is. Azt vettem észre, hogy mászik felém egy hatalmas százlábú. Le akartam hajolni hozzá, és akkor megint jött az "ájulás" az álmomban. Megint a bénulá érzés, de tudatomnál voltam, mert tudtam, ha megmozdulok, akkor elmúlik, de nem tudtam megmozdulni, csak nagy nehezn. A harmadik tegnap előtt éjjel volt,hasonlók, mint ezek. Én csak attól félek, hogy meghalok ilyenkor... annnyira rosszz..... :S
üdv,arra keltél hogy zene szól majd amikor magadnál voltál lekapcsolt?
Hát lehet hogy paralízis volt,de lehet csak simán álmodtad.Ha nem volt bedugva akkor nem is szólalhatott meg igaz?
Sziasztok. :)tegnap éjszaka arra ébredtem hogy üvölt egy zene a szobámban, amit amúgy még soha nem hallottam. Gondoltam hátha valahogy bekapcsolt az erősítőm, de csak pár másodpercig tartott. Reggel láttam hogy a hangfal nem volt bedugva, ezért kizárt hogy szólt volna. És a lakásban rajtam kívül senki nem hallotta.Utána nem is tudtam aludni annyira féltem. Ez volt az 1. alkalom, ezért nem tudtam hova tenni a dogot, majd elkezdtem keresgélni a neten hogy mi is lehet ez, így kicsit megnyugodtam hogy nem valami paranormál dolog.
Szerintetek ez is alvásparalízis?
Üdv Grizus,először is sok mindennek be lehet tudni,isteni dolog,vagy nem azt képzelsz bele amit akarsz!Nem akarlak megbántani de nézz meg a világűrről szóló műsorokat,hogy nagyjából képben legyél,és utánna gondolkozz el isten valóság,vagy csak egy "fejlett"civilizáció agymenése az egész,
na de nem ez a téma igaz? :D
Sztem annyi behatás eéri az agyat,annyi információt kell feldolgoznia hogy igencsak megizzasztja,emellé az egészségtelen életmód,táplálkozás,alváshiány jobban nehezíti a dolgát,ezért kicsit megőrül a rendszer néha-néha,valakinek gyakrabban lásd.én és itt néhány sorstársam,akiknek gyakrabban jelentkezik ez a dolog,de sok ember életében előfordul akinek fingja nincs róla h paralízise volt.Mint pl én az első után,aztán a 3. 4. után kezdtem utánna olvasni az alvási rendellenességeknek,és akkor találtam rá erre a fogalomra h aslvásparalízis,és mások élményeibő jöttem rá h ugyan ez van velem is,hallucinációk,olyan valósághűek h akkor jösz csak rá h alszol amikor olyan dolog történik amiről tudod h nem lehet valóság,és utánna jön az ágyban fekszek,nem tudok megmozdulni szindróma ami nem kellemes,rémlépek miért jönnek arról viszont fogalmam sincs,bár nekem voltak szép dolgok is,de általában rosszakat lát az ember,legalábbis én..
Sziasztok, velem nem alvásparalízis történt, de nagyon kísérteties dolog, ezért leírom. Feküdtem hajnalban és hallgattam a zenét - klasszikus zene, azt szeretem - és közben nagyon ijesztő dolgok történtek. Időnként elaludtam és nagyon furcsákat álmodtam, aztán felébredtem és az ágyam mellől nyávogást hallottam, meg mintha valaki rádióba beszélt volna. Aztán egy hang belül így szólt: erősebbek vagyunk nálad! Ekkor magam mögé képzeltem Jézust, amint a szívére mutat. Kirázott a hideg, felállt a haj a fejemen.
Aztán mikor el akartam aludni megint, akkor fél órán keresztül valami hullám áramlott kifelé a fülemből és nem engedte. Iszonyú volt. Közben a testem elzsibbadt és amikor megtapintottam az arcom, éreztem, hogy érzéketlen. Lidérces volt az egész.
Mi ez? Azért jött elő, mert olvastam itt az alvásparalízisről? Mondják mostanában hogy sok olyan energetikai dolog történik, ami korábban nem. Erről van szó? Istentől való dolog mindez, vagy a sátán mesterkedése?? Ti mit gondoltok..?
Ilyen velem is szokott történni, rendszerint hajnali 5-6 körül. Bénultság, nem tudtam megszólalni, halálfélelem. Volt hogy hangokat hallok (járkálás csörömpölés) de volt, hogy egy ballonkabátos férfialak volt az ágyam végébe, majd belült a mellettem lévő fotelba. Azt hittem ha minimum jobban megfigyelem, meg fogok halni. Csak magamba szóltam hozzá, hogy menjen el, és imádkoztam is.
Na azt az ellenségemnek sem kívánom :-(
További ajánlott fórumok:
- Szellemek igenis léteznek? Alvásparalízis, vagy tényleg egy démon áll a dolog mögött?
- Zakynthos élménybeszámoló
- Három vagy több gyermekes anyukák élménybeszámolóit várom!
- Szeretnék elutazni Egyiptomba! Útitársat keresek! Élménybeszemolókat és tanácsokat!
- Aki volt már a Kék Duna Wellness Hotelban, élménybeszámolókat véleményeket várok azoktól!
- Au-pair munka élménybeszámoló