Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Alvásparalízis ..átélted már? "Élménybeszámolók" fórum

Alvásparalízis ..átélted már? "Élménybeszámolók" (beszélgetés)

2008. jún. 16. 18:20
Ja az antro?
2008. jún. 16. 18:19
démonokkal?;-))))
49. Zizisicc (válaszként erre: 47. - Blue Moon)
2008. jún. 16. 18:19
Castaneda
48. Zizisicc (válaszként erre: 44. - Blue Moon)
2008. jún. 16. 18:18
Úgy értem jóval többről van szó, mint amit az orvosok gondolnak erről, de nem annyira bonyolult és misztikus, mint ahogy némely ezoterikus könyv taglalja, és némely vallás fúúúúúúúúúú, mikkel magyarázza. :o))
47. Blue Moon (válaszként erre: 45. - Zizisicc)
2008. jún. 16. 18:17
c.c ki?
46. Blue Moon (válaszként erre: 41. - Zizisicc)
2008. jún. 16. 18:16

nem az éjszakaiak sírósak, olykor nagyon durva dolgokat álmodok, és arra ébredek, hogy folyik a könnyem...gyorsan próbálom felejteni...

amikor jót álmodom azt bezzeg elfelejtem mikor felkelek :-((csak ézem, hogy jó volt...de hogy mi???

45. Zizisicc (válaszként erre: 43. - 0c97fbb607)
2008. jún. 16. 18:16
És C.C.-nek mi a véleménye erről, ha szabad kérdeznem! :oDD
44. Blue Moon (válaszként erre: 41. - Zizisicc)
2008. jún. 16. 18:14
középen? nos...őőőő:-)))
43. 0c97fbb607 (válaszként erre: 41. - Zizisicc)
2008. jún. 16. 18:13

Igen ,egyetértek:))

Az álmok csak álmok,de jelentőséggel bírnak...gondolom:)

42. Zizisicc (válaszként erre: 40. - Blue Moon)
2008. jún. 16. 18:13
És milyenek a nappalaid? Milyen problémáid vannak? Mennyire nézel szembe velük?
41. Zizisicc (válaszként erre: 39. - 0c97fbb607)
2008. jún. 16. 18:11
Attól függ, melyik terület szakirodalma! :o)) Szerintem Blue Moon nem orvosi könyvekre gondolt, hanem inkább ezoterikusra esetleg pszichológiára, de azok meg szerintem sokszor túlmisztifikálják a dolgokat. Szóval valahol egyszerűen középen a magyarázat .... :oDD
2008. jún. 16. 18:09
gyakran vannak sírva ébredős álmim....
39. 0c97fbb607 (válaszként erre: 38. - Blue Moon)
2008. jún. 16. 18:05

"Szakirodalom szerint"....szerintem mindenki elhagyta már a testét álmában,vagy kívülről szemlélte önmagát,csak épp nem tudatosult benne,hogy kívül van.

Ez egyáltalán nem egyedi eset,az álmok vagy nyomasztóak,vagy szépek,épp aszerint ,hogy milyen a lelkivilágunk,a szakirodalom meg az agyi tevékenységeket tudja csak vizsgálni ,a lelki tényezők,vagy az intuíciók abszolút háttérbe vannak szorítva.

Az álmok szerintem a 6 .érzéket indítják be,és ez független attól,hogy valaki hisz-e az ilyen dolgokba vagy abszolút szkeptikus:)

2008. jún. 16. 17:01

:-)), igen az megrázó élmény lehetett :-)

amiről írsz igenerről van szó, a "szakirodalom" szerint nagyon kevés embernél jön elő ilyesmi, s ha megis történik legfeljebb 1 x az életében...

amikor a tetelhagyást érzékeled, no ott lehet továbblépni s valóban elhagyni a testet...jó lehet...szállni amezők erdők felett....

2008. jún. 16. 16:52

Nekem olyan kellemetlen élményeim voltak álmomban, illetve félálomban, szinte halálfélelmem volt. Olyan érzés lett úrrá az egész testemen, mintha ki akarna lépni a lelkem. Volt olyan is, amikor szintén félálomban emellett a "lélek-kiszállás" mellett meg zuhanást éreztem. Néha ezek mellett azt érzem, mintha valaki teljes súlyával rám nehezedne. Mikor fiatalabb voltam, elég gyakran volt ilyen.

Mostanában egyszer éreztem ilyet, de az lehetett amiatt is, hogy haverom vitt egy kört a motorjával, és 140-nel ment azzal a vacakkal. Azt hittem, menten szörnyethalok...

36. Blue Moon (válaszként erre: 35. - 0c97fbb607)
2008. jún. 16. 14:59
Aha, rá is kerestem
35. 0c97fbb607 (válaszként erre: 33. - Blue Moon)
2008. jún. 16. 14:50

Carlos Castaneda:Sas ajándéka

:DD

34. Zizisicc (válaszként erre: 33. - Blue Moon)
2008. jún. 16. 14:50
De én tudom! :oD
2008. jún. 16. 14:17
nem tudjuk meg :-))
32. Zizisicc (válaszként erre: 29. - 0c97fbb607)
2008. jún. 16. 13:37
Vajon milyen szuper könyvet olvashatsz Te????? ;oDD
2008. jún. 16. 13:00
gyerekkoromban alvajáró voltam...ki kellett mennem, de nem tudtam, hogy kimegyek, csaka testem vitt...elintéztem a dolgom, s volt, hogy anyu jött kia szobájából mert furcsa kaparást hallott...év voltam az, álltam a falnál és kerestem a nem létező villanykapcsolót...de alkalomadtán egy sarokba kuporodtam le a folyosón és ott nem tudtam hogy mit csinálok.... :-)
2008. jún. 16. 12:56

Nekem nagyon gyakran van az itt leírtakhoz hasonló élményem elalváskor. Fekszem, nyitva van a szemem és olyanokat látok magam körül, ami valójában nincs ott, most már közben tudom is, hogy valahogy az álom - nem álom határán a szokásos képzelgés, és percekig tart (legalább is nekem úgy tűnik), míg térben és időben "egyenesbe jövök".

De olyan is sokszor volt, hogy éjszaka felébredek és sokáig tart, míg rájövök, ki vagyok, hol vagyok, mi merre, hogyan.

Engem ezek az élmények inkább szórakoztatnak, mint megrémítenének.

29. 0c97fbb607 (válaszként erre: 27. - Zizisicc)
2008. jún. 16. 10:58

Amit olvasok könyvet(:D)ott azt írja ,hogy az álmodásnak fázisai vannak ,négy különálló lépcső,amin ugrándozhat az ember,sőt két ember egy álomban is lehet,tudatosan!:))

Nem tudom,én nálam erre csak egyszer volt példa,amikor a nővéremmel több kilóméter távolságban,tudattalanúl,de ugyanazt álmodtuk és akkora döbbenet volt ,hogy csuda:))

2008. jún. 16. 00:41
Hát nem tudom, nekem csak ugy elmultak, nem tettem semmit, ugyanis azt sem tudtam,mit kéne tennem:)
27. Zizisicc (válaszként erre: 26. - Aromaxi)
2008. jún. 16. 00:22
Ez szerintem hasonló a pánikrohamhoz, csak alvás közben jelentkezik. És tulajdonképpen az is hasonló, amit tenni kell ilyenkor, hogy felold ezt az állapotot.
2008. jún. 16. 00:05
Az benne a rémes, hogy az agyad tudja, hogy most fel kéne kelned, de még a szemed sem birod kinyitni. Vagy olyan is volt, amikor azt hittem, már felkeltem, minden oké és aztán hirtelen tudatosult, hogy nem, azt is csak álmodtam és még mindig nem birok mozdulni. De hálistennek ez már vagy 6-8 éve történt utoljára.
25. Zizisicc (válaszként erre: 24. - Aromaxi)
2008. jún. 15. 23:50
Én leginkább a rémálmokhoz soroltam eddig .... :o)
2008. jún. 15. 23:42
Ez régebben velem is megtörtént, csak nem tudtam, hogy hivják :) Valóban félelmetes, mert tényleg lebénulsz, vagy legalábbis olyan érzés.
2008. jún. 15. 23:29
Igen, ez az orvosi verzió, a testi szint, de komoly események zajlanak közben lelki, és szellemi szinten is.
2008. jún. 15. 23:08

Bocsánat, de ezt még meg kellett talánom, hogy tisztázzuk mi is ez pontosan:

"Az alvási paralízis és a REM működési folyamata

Az emlősök alvása az agyi aktivitás szempontjából két részre bontható: nem-REM (NREM) és REM alvásra, melyek váltogatják egymást (90-120 perc NREM alvást 10 perc REM alvás követ)[2]. Az első ciklus 100 percig tart, később pedig nő, ahogy az egyes REM alvások az éjszaka folyamán egyre hosszabbak lesznek. NREM állapotban az emberi test nem csak arra képes, hogy hánykolódjon és forgolódjon az ágyban, hanem olyan bonyolult mozgásokra is, mint az alvajárás vagy az alvás közbeni beszéd. Ilyenkor a szívverés és a lélegzés egyenletes. REM alvás alatt viszont a légzés és a szívizom összehúzódása rendszertelenné válik, a szem pedig mozog, követve az álmokat. Ilyenkor az izomösszehúzódások gátlását előidéző jelek küldésével az agy leállítja testmozgást (bár egyes perifériás izmok esetében ilyenkor is megfigyelhető némi rángás). Mindez leginkább védelmi célból történik, hiszen az álombéli mozgások valóságos lekövetése nem csak a hálótársra, hanem magára az álmodóra nézve is veszélyes lenne.[3]

A gátlásért felelős ideg- és endokrin rendszer viszont néha hibásan akkor is folytatja a gátló jelek küldését, amikor közvetlenül REM alvásból ébredünk vagy elalváskor érünk ebbe az állapotba. Ebben az esetben fordul elő az alvási paralízis jelensége - mint ahogy azt Kazuhiko Fukuda a Fukushima Egyetemen vizsgálatok sorozatával igazolta is. Kísérleteiben alvásparalízist korábban már többször is átélt embereket ébresztett fel hirtelen, és azt tapasztalta, hogy bár az agy már teljesen éber volt, az elektromos jelek még egy ideig a REM állapotra jellemző tulajdonságokat mutatták.

Az alvási paralízissel együtt járó hallucinációk szintén az agyműködés termékei. Wilder Penfield, kanadai neurológus már a '60-as években bebizonyította, hogy az éber állapotban lévő agy temporális lebenyének elektromos ingerlésével hallási hallucinációk idézhetők elő. A temporális lebenyben fellépő aktivitás tehető felelőssé a hallási hallucinációkért, hasonlóan ahhoz, ahogy az agykéreg vizuális területei által tévesen generált belső ingerek okozzák az alvót szemmel tartó, gyakran ártó szándékú, gonosz jelenlét hallucinációját."

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook