Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)
Sziasztok!
Van valakinek spondilolistézise? Befelé csúszott csigolya. Nekem találtak olyat is. Két éve pár miliméter volt, most már 1 cm. Akkor sem mondtak semmi okosat és most sem, csak csóválták a fejüket. Mi jön ezután? Eltűnt a derekamból az alsó ív. Rossz a testtartásom és fárasztó is. Azt mondták, hogy a torna csak óvatosan. Az iszappakoláshoz mit szóltok? Aki már tapasztaltabb biztos kipróbálta. Én is, nekem jól esett, de nem tudom szabad-e a sérv miatt.
Egussi!
ne mérgelődj, ezen, gondolj arra hogy van sok más aki szivesen segit tapasztalattal és jótanácsokkal.
Én mikor felfedeztem ezt a fórumot már megvoltam mütve, de azóta is rendszeresen látogatom az oldalt. Milyen jó lett volna ha még mütét előtt itt lehettem volna, mer bennem is annyi de annyi kérdés merült fel, és tudom hogy segitettetek volna!
ha tehetem azóta is mindig benézek ide és ha nem is irok mindig, olvaslak benneteket.
Mindenkinek szép hétvégét kivánok!
Tramadolor:50g tramadol_hidroklorid,mikrokristályos cellulóz,laktóz-monohidrát,makrogol4000,magnézium-sztearát,koszpovidon,szacharin-nátrium,kolloid szilícium-dioxid,epearoma.
Ez fájdalomcsillapító,de ezt már napok óta nem szedem,mert nem szükséges.Melékhatásként nem is ír hasmanést,sőt,pont székrekedést!:)
Nincs ezzel nagy baj, ha tényleg segít. De ezt csak utólag tudja meg az ember.
A betegség nagy üzlet ám, rengetegen csinálnak pénzt belőle. Elég akár csak itt oldalra kukkantani néha, mennyi vállalkozás ígér mindenfélét a betegeknek.
Ismerem az oldalát, és feliratkoztam anno a hírlevelére is, illetve volt egy "tanfolyamféléje". Abban apránként "csepegtetve" voltak infók, néhány hasznos tanács, az utolsó részben kiderült, hogy a lényegért meg kell venned a könyvét, vagy mijét.
Végső soron nekem úgy tűnik, ő is egy azok közül, akik ezzel akarnak pénzt keresni.
Moncanagyi, sajnos azt kell mondjam, nem vagyok meglepve. Szégyen, amit a rokkantakkal, cukorbetegekkel, stb. művelnek. Rajtuk akarnak spórolni.
Van ékpárnám, leginkább a munkahelyemen szoktam használni, mert ülőmunkám van. Ahhoz képest, amennyibe kerül, szerintem nem sok haszna van. Persze, nehéz megítélni, hogy ha nem használná az ember, akkor mi lenne a gerincével, és mi úgy, hogy használja.
Eperke, az MR eredményétől (meg a dokitól is) függ, hogy mi lesz. Ha mondjuk sérved van, általában előbb úgynevezett konzervatív kezeléseket adnak (pl. infúzió), ha nem használ, akkor esetleg műtenek. Illetve van, akinek az állapota indokolja egyből a műtétet. Van, akinek a konzervatív is használ, így előre nem lehet tudni. De bízz benne, hogy javulni fog az állapotod, illetve tudnak majd javítani rajta.
Mikor mégy MR-re?
Szia, moncanagyi!
Köszvényem még nem volt, hálaég, de én arra tippelnék a kezeddel (nyaki sérvnél az egész karod fájna, zsibbadna szerintem). Azonban biztosabbat csak orvos tud mondani, vizsgáltasd ki mindenképp. A derekaddal mi a helyzet? Ahogy írták, a kiszakadt sérv nem veszélytelen. Csináltak vele valamit?
Jobbulást kívánok!
Sziasztok!!
Azt szeretném kérdezni..valaki aki már rutino...van remény hogy a zsibbadás megszűnik????Egyenlőre gyógyszert kaptam,várunk az MR-re,addig feküdnöm kell.Ez az egy idegesít hogya bal lábam totál elszált...nem tudok normálisan járni.A fenekemtől a lábam ujjáig zsibbad a bőr,és térdől lefelé sokkal rosszabb.Műtét nélül ez elmúlhat???Tornát nem javasoltak.Szigoró fekvés,és a gyógyszerek.
Sziasztok!
Gyakorlott "nyavalyás" vagyok, de a gerincsérv eddig még nem szerepelt a repertoárban. A köszvény is most derült ki. Kérdem a tapasztaltakat, hogy ha zsibbad a bal kezem 4 újja valamint feszes és merev az egész kéz, az a köszvény tünete, vagy a nyaki sérv tünete. Ugyanis a lumbális szakaszon már van igazolt kiszakadt sérv - a lábzsibbadással együtt - a nyaki részben azonban csak kezdődőt állapított meg az MR 2 éve. Azóta nem voltam ilyen nyaki vizsgálaton. A kéz MR igazolta a köszvény okozta csonterózióz. Nem szeretnék a munkából sokat hiányozni, mert a rokkantság mellet dolgozom és nem szeretik a beteg embert.
Van valami jó ötletetek, mert ez a zsibbadás - főleg éjjel - megőrjít.
Egussi, az is lehet, hogy mostanság nem lépett be a fórumra, és nem olvasta az üzenetedet. A rendszer küld neki egy idő után e-mailt, hogy olvasatlan üzenete van, de nem tudom, mennyi idő ez.
No meg úgy vettem észre, hogy aki jól van, az igyekszik élni az életét, nem fórumozik már annyit - ez valahol érthető.
Sajnálom, hogy nem vagy jól, jobbulást kívánok!
Vannak ám ezen a fórumon is furi emberek!Amikor bajban vannak akkor kérdeznek ezerrel,segítséget kérnek azoktól, akik jártasak már sajnos ebben a témában!És mi segítünk is amiben lehet és próbáljuk tartani a lelket benne,de mikor te kérdeznél tőle valamit privátban arra még véletlenül sem válaszol ,pedig csak te is infót kértél a betegséggel kapcsolatban!Na ez csúnya dolog akárhogy is nézem!Vannak ilyen emberek akik csak a saját bajukkal tudnak törődni, akkor várja a segítséget,de máson segíteni egy válasszal is na az nem megy!Gondolom ha elolvassa tudni fogja az illető kiről van szó!Ugye kedves Z....!
Más:Remélem kedves régi betegtársaim jól vannak !Tamas neked kitartást várom majd a fejleményt!Szép estét nektek!
További ajánlott fórumok:
- Akik már 30-40 kilót ledobtak itt tanácsokat adhatnak
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Mi lehet a gond? Tanácsokat, javaslatokat kérnék....
- Kezelhetetlen gyerek, tanácsokat kérnék
- Segítenétek? Véleményeket, tanácsokat várok! (köszönöm)
- Kérhetnék tanácsokat? Van egy hat éves öcsém, és egy nyolc éves húgom!