Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! fórum

Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)

2012. szept. 9. 10:25
Figyeljetek, a Diclophenac és társai a non steroid gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapító csoportjába tartozik. Jó hatású, de a vesét rongálja rendületlenül. Azért nem kaphatom én sem, mert vesetranszplantált vagyok. Akinek egészséges a veséje, az jól tudja használni, csak ne hosszú ideig.
2012. szept. 9. 10:20

Sziasztok!

Van valakinek spondilolistézise? Befelé csúszott csigolya. Nekem találtak olyat is. Két éve pár miliméter volt, most már 1 cm. Akkor sem mondtak semmi okosat és most sem, csak csóválták a fejüket. Mi jön ezután? Eltűnt a derekamból az alsó ív. Rossz a testtartásom és fárasztó is. Azt mondták, hogy a torna csak óvatosan. Az iszappakoláshoz mit szóltok? Aki már tapasztaltabb biztos kipróbálta. Én is, nekem jól esett, de nem tudom szabad-e a sérv miatt.

2157. manó62 (válaszként erre: 2130. - A1821e9523)
2012. szept. 9. 09:51

Egussi!

ne mérgelődj, ezen, gondolj arra hogy van sok más aki szivesen segit tapasztalattal és jótanácsokkal.

Én mikor felfedeztem ezt a fórumot már megvoltam mütve, de azóta is rendszeresen látogatom az oldalt. Milyen jó lett volna ha még mütét előtt itt lehettem volna, mer bennem is annyi de annyi kérdés merült fel, és tudom hogy segitettetek volna!

ha tehetem azóta is mindig benézek ide és ha nem is irok mindig, olvaslak benneteket.

Mindenkinek szép hétvégét kivánok!

2156. Eperke32 (válaszként erre: 2155. - A1821e9523)
2012. szept. 9. 07:24

Tramadolor:50g tramadol_hidroklorid,mikrokristályos cellulóz,laktóz-monohidrát,makrogol4000,magnézium-sztearát,koszpovidon,szacharin-nátrium,kolloid szilícium-dioxid,epearoma.

Ez fájdalomcsillapító,de ezt már napok óta nem szedem,mert nem szükséges.Melékhatásként nem is ír hasmanést,sőt,pont székrekedést!:)

2155. a1821e9523 (válaszként erre: 2153. - Eperke32)
2012. szept. 8. 20:34
Vigyázz ezek mellé gyomorvédőt kell szedni!Nekem 2 nap alatt kikészítette a gyomrom a diclofenac,sirdalud,tramundal keverékaz utobbi az szerintem a Magyarba kapható tramadol de itt más a neve!Ne szedd gyomorvédő nélkül ki is lukadhat a gyomrod!A tramadolban mi a hatóanyag és mennyi?Kiváncsi vagyok ua.e mint a tramundal!
2012. szept. 8. 20:02
Köszi a válaszokat, mindenkinek fájdalommentes pihenést a hétvégére. /Persze ez nem azt jelenti, hogy nem ülök a gépnél újra valamikor éjjel, ugyanis, valahogy az éjszaka mindig fájósabb. Pedig jó matrac van az ágyban. A zsibbadást útálom a legjobban.
2153. Eperke32 (válaszként erre: 2148. - Vica66)
2012. szept. 8. 19:45
Na,sajnos ez az amit egyedül 3gyerekkel nem engedhetek meg magamnak:(A fekvést se nagyon,de az legalább ingyen van.Örülök ha a gyógyszereket ki tudom váltani.Hetekig azért nem mentem dokihoz se...mert úgy is ír valamit,és akkor mit mondjak,hogy bocs erre nekem nem telik!?Dicolofenac Duo,Miderizone,Tramadolor,ésmagnézium pezsgőtabletta.Valamelyik iszonyatosan kínozza a gyomromat,és nem elég hogy nagyon fáj,de állandó hasmenésem is van tőle.Hiányzott ez nekem mint púp a hátamra.
2152. vica66 (válaszként erre: 2151. - A1821e9523)
2012. szept. 8. 16:34

Nincs ezzel nagy baj, ha tényleg segít. De ezt csak utólag tudja meg az ember.

A betegség nagy üzlet ám, rengetegen csinálnak pénzt belőle. Elég akár csak itt oldalra kukkantani néha, mennyi vállalkozás ígér mindenfélét a betegeknek.

2151. a1821e9523 (válaszként erre: 2150. - Vica66)
2012. szept. 8. 16:21
Hát persze!van egy két jó tanács de a lényeg menj el a rendelőjébe 15 vagy 20 e ft és vedd meg a könyvet ami nem tudom mennyi!Ingyen nem segít senki!Szép hétvégét,fájdalommenteset!
2150. vica66 (válaszként erre: 2149. - Moncanagyi)
2012. szept. 8. 15:00

Ismerem az oldalát, és feliratkoztam anno a hírlevelére is, illetve volt egy "tanfolyamféléje". Abban apránként "csepegtetve" voltak infók, néhány hasznos tanács, az utolsó részben kiderült, hogy a lényegért meg kell venned a könyvét, vagy mijét.

Végső soron nekem úgy tűnik, ő is egy azok közül, akik ezzel akarnak pénzt keresni.

2012. szept. 8. 13:32
kellemes délutánt mindenkinek. Most fejeztem be a sütést és elfáradtam. Olvastam egy oldalt, ami nagyon tetszett. Bene Máté Zoltán megoldást ajánl nekünk és sok jó ötlet van rajta. Leírja, hogy mitől van a porckorongsérv és hogy lehet visszafordítani - már akinél lehet - valamint hogy lehet elkerülni a műtétet. Többet nem írhatok, mert reklám lenne. Ha valaki ügyes, ennyiből is megkeresi, ha nem sikerül és érdekel engem a madlen.gyori@gmail.com-on megkereshettek.
2148. vica66 (válaszként erre: 2146. - Eperke32)
2012. szept. 8. 12:11
Eperke, az még nagyon sokára lesz. Nem tudom, jó-e hónapokig feküdni és gyógyszereket szedni (bár nem tudom, milyeneket kaptál. Az izmok hamar leépülnek ám. Ha megteheted anyagilag, esetleg keress maszek MR-t, úgy meg tudod gyorsítani a dolgokat (van, hogy ahol a beutaltakat nézik, pár nap, ha kifizeted). Én ezt tettem, mert engem el se küldtek sehova, csak 10 alakalom gyógytornát írtak fel úgy, hogy nem is tudták, mi bajom. A vizsgálat 25 ezer Ft-ba került, de hónapokat spóroltam vele. (Féltettem a munkahelyemet, és hát meg akartam tudni végre, hogy mi bajom konkrétan.)
2147. vica66 (válaszként erre: 2144. - Moncanagyi)
2012. szept. 8. 12:07

Moncanagyi, sajnos azt kell mondjam, nem vagyok meglepve. Szégyen, amit a rokkantakkal, cukorbetegekkel, stb. művelnek. Rajtuk akarnak spórolni.

Van ékpárnám, leginkább a munkahelyemen szoktam használni, mert ülőmunkám van. Ahhoz képest, amennyibe kerül, szerintem nem sok haszna van. Persze, nehéz megítélni, hogy ha nem használná az ember, akkor mi lenne a gerincével, és mi úgy, hogy használja.

2146. Eperke32 (válaszként erre: 2140. - Vica66)
2012. szept. 8. 07:40
MR majdn november 20án lesz.Az még elég sok idő...és addig marad ez hogy tulajdonképpen nincs bal lábam?????Mert addig nincs semmijen kezelés.Gyógyszerek és feküdjek.3hete fekszem.Előszőr csak a lábbujam zsibadt,most az egész bal oldal deréktól lefelé...komolyan bele őrülök ha ez az idén már végig így lesz:)
2145. a1821e9523 (válaszként erre: 2144. - Moncanagyi)
2012. szept. 7. 23:29
Nekem labdám van azon ülök itthon néha!Meg van ülöpárnám is gömb alakú de azt még sosem használtam!Ékpárnát nem próbáltam!
2012. szept. 7. 22:19
Valami eszembe jutott, nemrég olvastam az ékpárnáról. Használta már valaki?? Azt írták róla, hogy remekül alkalmazható a gerincsérv esetén.
2012. szept. 7. 22:12
Köszi a gyors reagálásokat. Velem igen bőkezű volt a sors a betegségek osztogatásánál. Igazából autoimmun beteg vagyok eredetileg, veetranszplantált, /2x/, Az erre kapott szteroid csontritkulást okozott. Gerincferdülés alakult ki, emmiatt elég görbén megyek, tehát a gerincem terhelése nem szimetrikus. A gerincsérv, ami a lumbális szakaszon van 2db, ebből az egyik kiszakadt. MR igazolta. A többi, beleértve a köszvényt a csuklómon már csak szaron a korona. A műtétek miatt hasi sérv is kialakult. A többivel nem riogatlak benneteket. 54 éves vagyok, dolgozom és most voltam azon a bizonyos felülvizsgálaton, ahol rehabilitálhatónak itéltek meg. Ehhez mit szóltok????
2142. a1821e9523 (válaszként erre: 2141. - Vica66)
2012. szept. 7. 21:50
Köszönöm szépen ,igen mindíg ahogy jön a hidegfront nekem K.O.Borzasztó!Jó lenne fájdalom nélkül élni már végre!
2141. vica66 (válaszként erre: 2137. - A1821e9523)
2012. szept. 7. 21:43
Egussi, lehet, hogy ha ismét melegszik az idő, jobban fogod érezni magad. A hidegfrontok sokakat megviselnek. Szívből kívánom, hogy így legyen!
2140. vica66 (válaszként erre: 2136. - Eperke32)
2012. szept. 7. 21:42

Eperke, az MR eredményétől (meg a dokitól is) függ, hogy mi lesz. Ha mondjuk sérved van, általában előbb úgynevezett konzervatív kezeléseket adnak (pl. infúzió), ha nem használ, akkor esetleg műtenek. Illetve van, akinek az állapota indokolja egyből a műtétet. Van, akinek a konzervatív is használ, így előre nem lehet tudni. De bízz benne, hogy javulni fog az állapotod, illetve tudnak majd javítani rajta.

Mikor mégy MR-re?

2139. vica66 (válaszként erre: 2135. - Moncanagyi)
2012. szept. 7. 21:34

Szia, moncanagyi!

Köszvényem még nem volt, hálaég, de én arra tippelnék a kezeddel (nyaki sérvnél az egész karod fájna, zsibbadna szerintem). Azonban biztosabbat csak orvos tud mondani, vizsgáltasd ki mindenképp. A derekaddal mi a helyzet? Ahogy írták, a kiszakadt sérv nem veszélytelen. Csináltak vele valamit?

Jobbulást kívánok!

2138. a1821e9523 (válaszként erre: 2135. - Moncanagyi)
2012. szept. 7. 21:26
Nem tudom a köszvény mit okoz!Nekem a sérvvtől fáj és zsibbad a karom meg a vállam!Persze lehet hogy neked más ez igazibol csak egy ujabb MR deríthat ki szerintem!A derekadnál kiszakadt sérv van?És azt nem műtik meg,az nagyon veszélyes,én attól bénultam le majdnem!Nem csak sima sérv?
2137. a1821e9523 (válaszként erre: 2134. - Vica66)
2012. szept. 7. 21:22
Köszi,hát remélem javul!Az illetővel meg nem foglalkozom, belépett azóta így az üzit is láthatta csak tudod arra nem kell válasz, csak ha neki van baja!Mindegy !A derekam ma jó volt egészen de a nyakam vacakol!Szép estét mindenkinek!Fájdalommenteset!
2136. Eperke32
2012. szept. 7. 18:23

Sziasztok!!

Azt szeretném kérdezni..valaki aki már rutino...van remény hogy a zsibbadás megszűnik????Egyenlőre gyógyszert kaptam,várunk az MR-re,addig feküdnöm kell.Ez az egy idegesít hogya bal lábam totál elszált...nem tudok normálisan járni.A fenekemtől a lábam ujjáig zsibbad a bőr,és térdől lefelé sokkal rosszabb.Műtét nélül ez elmúlhat???Tornát nem javasoltak.Szigoró fekvés,és a gyógyszerek.

2012. szept. 7. 15:59

Sziasztok!

Gyakorlott "nyavalyás" vagyok, de a gerincsérv eddig még nem szerepelt a repertoárban. A köszvény is most derült ki. Kérdem a tapasztaltakat, hogy ha zsibbad a bal kezem 4 újja valamint feszes és merev az egész kéz, az a köszvény tünete, vagy a nyaki sérv tünete. Ugyanis a lumbális szakaszon már van igazolt kiszakadt sérv - a lábzsibbadással együtt - a nyaki részben azonban csak kezdődőt állapított meg az MR 2 éve. Azóta nem voltam ilyen nyaki vizsgálaton. A kéz MR igazolta a köszvény okozta csonterózióz. Nem szeretnék a munkából sokat hiányozni, mert a rokkantság mellet dolgozom és nem szeretik a beteg embert.

Van valami jó ötletetek, mert ez a zsibbadás - főleg éjjel - megőrjít.

2134. vica66 (válaszként erre: 2130. - A1821e9523)
2012. szept. 7. 13:29

Egussi, az is lehet, hogy mostanság nem lépett be a fórumra, és nem olvasta az üzenetedet. A rendszer küld neki egy idő után e-mailt, hogy olvasatlan üzenete van, de nem tudom, mennyi idő ez.

No meg úgy vettem észre, hogy aki jól van, az igyekszik élni az életét, nem fórumozik már annyit - ez valahol érthető.

Sajnálom, hogy nem vagy jól, jobbulást kívánok!

2133. helge (válaszként erre: 2132. - A1821e9523)
2012. szept. 6. 23:27
Nekem eggyel lejjebb újult ki 7 évre a műtétre..
2132. a1821e9523 (válaszként erre: 2131. - Helge)
2012. szept. 6. 22:52
De aranyos vagy!!!!Nem így értettem hanem egy betegtársra konkrétan,akit többen segítettünk jótanácsokkal stb majd egyszer én is kérdeztem tőle valamit arra meg tojt válaszolni,még rá is írtam hogy olvasta e de hiába!Már konkrétan nem is tudom mit kérdeztem tőle csak ez úgy bennem maradt,hogy ez mennyire csúnya dolog valakitől!Engem is műtöttek még tavaly ,de azóta a nyakam ment tönkre ill.mostanába egyre több baj van megint a derekammal is mindennapos szinte a fájdalom de most már aggódom a lábzsibbadás miatt!Ami érdekes áprilisi mr szerint nincs gyöki érintettség,amit én nem hiszek hisz akkor nem zsibbadna a lábam!Neked ugyanott jött ki vagy máshol?
2131. helge (válaszként erre: 2130. - A1821e9523)
2012. szept. 6. 21:50
:( Én nem tudnék segíteni? Műtétem már volt, második sérvem már van :S
2012. szept. 6. 21:34

Vannak ám ezen a fórumon is furi emberek!Amikor bajban vannak akkor kérdeznek ezerrel,segítséget kérnek azoktól, akik jártasak már sajnos ebben a témában!És mi segítünk is amiben lehet és próbáljuk tartani a lelket benne,de mikor te kérdeznél tőle valamit privátban arra még véletlenül sem válaszol ,pedig csak te is infót kértél a betegséggel kapcsolatban!Na ez csúnya dolog akárhogy is nézem!Vannak ilyen emberek akik csak a saját bajukkal tudnak törődni, akkor várja a segítséget,de máson segíteni egy válasszal is na az nem megy!Gondolom ha elolvassa tudni fogja az illető kiről van szó!Ugye kedves Z....!

Más:Remélem kedves régi betegtársaim jól vannak !Tamas neked kitartást várom majd a fejleményt!Szép estét nektek!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook