Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! fórum

Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)

2129. tamasss55
2012. szept. 2. 21:18
Sziasztok sors társak kedden ujra mennem kell az idegsebészetre sajnos fél éve voltam és akkor megálapítotak 3 sérvet és egy csigolya szét csúszást de álapotom nem javult sajnos félek hogy ujra muteni fognak 21 évesen mütötek elöször sérvel abol 5 honap volt mire felépultem remélem nem kell megint átélnem ezt 23 vagyok most sajnos munka helyek közöt nem tudok válogatni ezért muszály fizikai munkát végeznem napi 12 órában nap végére már nagyon szenvedek de ezt a fálydalmat csak az tudja milyen aki átélte de nem adhatom fel ilyen fiatalon muszály dolgozni.
2128. manó62 (válaszként erre: 2126. - Gergely nl)
2012. aug. 22. 15:20

Hát én 6 hét után tuti nem birtam volna még dolgozni, nekem is sokáig szurt meg fájdogált, jártam rehabilitációra, de igy is 5 hónapig voltam táppénzen.

Sajnálom hogy elküldtek a munkahelyedröl, de ezen meglepődtem, mer én ugy tudtam táppénz alatt nem mondhatnak fel.

Azér ez borzasztó hogy nem elég az ember baja, még a munkahelyéröl is elküldik... senki nem tehet arrol ha megbetegszik!!

2127. vica66 (válaszként erre: 2126. - Gergely nl)
2012. aug. 22. 08:35

Gergely, hat hét a minimum. Még sokáig érezhetsz ezt-azt. Sőt. Ősszel két éve lesz, hogy műtöttek, de még manapság is előfordul, hogy átmenetileg "húz" a derekam, fáj itt-ott. Mint tegnap is, ha egy kicsit előredőltem, belesajdult a jobb oldalon a gerinc mellett. Pesze, ilyenkor jön a majré, de eddig mindig elmúltak 1-2 nap után az ilyen dolgok.

Továbbra is gyógytornázz, sokat segít az izmok megerősítésében.

Nagyon sajnálom, hogy így jártál a munkahelyeddel.

2012. aug. 21. 17:16

Holnap lesz hat hete,hogy megmutottek.

Kb ket hete ujra erzek vmi szurast a combomban es egy olyasmi sajgast a derekamban amit eddig sosem ereztem,meg mikor megvolt a servem,akkor sem.

Egy het mulva lejar a tappenzem de kb tok alkalmatlannak erzem magam a munkara. Mondjuk dolgoznom nem is kell,mert idokozben felmondtak a munkahelyemen.

Tetves k.rva gericserv. Ezt en nagyon beszoptam.

2125. manó62 (válaszként erre: 2124. - Hedi13)
2012. aug. 20. 07:21

Tényleg fiatal vagy még ahhoz hogy ilyen fájdalmakkal élj, de ha ezek nem szünnek meg, addig járj az orvosok nyakára mig ki nem deritik mi okozza a problémáid, már csak azért is mer előbb utóbb az idegeid is felörli az állandó bizonytalanság és a fájdalommal való együttélés.

De semmi esetre se add fel!

2124. Hedi13 (válaszként erre: 2123. - Manó62)
2012. aug. 19. 08:25
Az elmúlt másfél évem dokikra ment el. voltam neurológusnál, reumatológusnál, belgyógyásznál és még sorolhatnám, hányféle orvosnál. Rengeteg vizsgálaton, ami sok időt és pénzt vitt el. nem tudják mitől fáj a lábam, mitől zsibbadok. Sajnos a karjaim is fájnak, azok is zsibbadnak. Elvagyok így, de még csak 33 éves vagyok, mi lesz később? :(
2123. manó62 (válaszként erre: 2119. - Hedi13)
2012. aug. 18. 17:51

Bocsi most hogy visszaolvastalak látom hogy te voltál orvosnál,hát akkor nem értem hogy ők se tudják megmondani mitöl van a fájdalom és zsibbadás a lábadban? ha nem gerincsérv akkor mi?

nem mondtak semi mást?

2122. manó62 (válaszként erre: 2121. - Hedi13)
2012. aug. 18. 17:46

Hát én pontosan nemtudom neked megmondani hogy tuti a gerinctöl van, de lehet attol is. Szerintem mindenképp járj utána, mert lehet bármi,és az is előfordulhat hogy semmi komoly!

Én se gondoltam mikor fájt a lábam hogy gerincsérvem van, ugy voltam vele, majd elmulik! Aztán mikor már huzamosabb ideje fájt, csak idegesitett a dolog és elmentem vele orvoshoz. hál istennek az én háziorvosom nagyon jó és nem rázott le hanem mindjárt küldött neurológiára, és reumatológiára hogy deritsék ki mi a baj. igy tudtam meg hogy gerincsérvem van. nemtudom mennyire vagy elfoglalt, de szerinem mindenképp szakits időt orvosra.

2121. Hedi13 (válaszként erre: 2120. - Manó62)
2012. aug. 18. 16:58
Nekem mindkét lábam fáj ilyenkor, szimmetrikusan érzem u.azt és u.úgy. Alapból is fáj a derekam, de ha meghajlítom a lábaim (guggoláskor, alváskor, térden ülésben) akkor valami történik és elindul a fájdalom. Szóval akkor tuti a gerinc miatt van ez?
2120. manó62 (válaszként erre: 2119. - Hedi13)
2012. aug. 18. 13:20

Szia)

A fájdalom és a zsibbadás tipikus tünete a gerincsérvnek. nekem a 4-5 csigolya közt volt, érintette a ideggyököt és csak a ballábam fájt. neked melyik lábad fáj?

ja és annyi ogy a fájdalom nem csak guggolás után hanem állandóan jelen volt.

2119. Hedi13
2012. aug. 18. 08:13
Sziasztok, van valaki itt, akinek guggoláskor, előredőléskor fáj a lába? Konkrétan ha leguggolok, a két lábszáramban az izom azonnal elkezd fájni, zsibbadni, ha felállok, percekig rosszul vagyok a fájdalomtól. Voltam MR-en, a hármas-négyes csigolya közt haránt irányban enyhén nyomódik a p.korong, de állítólag ez nem okozhat ilyet, mert nem éri el az ideggyököt. Három orvos is állítja, hogy nem az okozza a panaszt, márpedig én érzek összefüggést. Van vagy volt valakinek hasonló tünete?
2118. manó62 (válaszként erre: 2117. - Luc22)
2012. aug. 18. 07:14

Szia) Igen, engem mütöttek, és szerencsés vagyok, mert olyan helyen volt a sérvem hogy müthető volt.

lehet apukádnak azért mondta az orvos, hogy kockázatos, mert olyan helyen van. Szerintem vedd őt rá hogy keressen másik orvost is nem árt ha más is megnézi.

2117. luc22 (válaszként erre: 2116. - Manó62)
2012. aug. 17. 19:07

Szia. Köszi a válaszodat.

Időközeben már olvasgattam a neten itt-ott a gerincsérvről. Az orvosa nem sok mindent mond, nem törődik vele. Felőle meg lehet műteni, de azt mondta apukámnak, h nem garantál semmit, simán lehet, h valami komplikáció lesz, és lebénul. Szóval most apukám ettől fél.

Téged műtöttek? A műtét tényleg ilyen kockázatos? Mert azt hozzá kell tennem, h apukám Ukrajnában él, és az ő kórházukban nincsenek a helyzet magaslatán az orvosok.

2116. manó62 (válaszként erre: 2115. - Luc22)
2012. aug. 17. 07:18

Szia)

nagyon sok ember él gerinc sérvel és türik a fájdalmat, nem müttetik meg. nekem nem sokszor, hanem állandóan fájt a nap 24 órájában, én már nem birtam sem fizikailag sem idegileg.valószinű apukád még nem gondolt mütétre, ezért is próbálja viselni a fájalmait.Előfordulhat hogy veszélyessé válik a sérv kiszakadhat, vagy bénulás léphet fel, ebben az eetben a mütét elkerülhetetlen. ha beütöd a keresőbe hogy gerincsérv nagyon sokat olvashatsz erröl a betegségröl, és sok tornával kapcsolatos ismertető és videó van.Mit mond apukád orvosa? igazábol az orvos véleménye is számit,ő az aki eltudja dönteni müteni kell vagy sem.

2115. luc22
2012. aug. 16. 20:05

Sziasztok. Remélem, él még ez a fórum.

Apukámnak gerincsérve van, de nem foglalkozik vele. Sokszor fáj neki, de inkább tűri, mint hogy orvoshoz menjen vele. Itt viszont olvastam valakinél, h az utolsó pillanatban műtötték meg. Ez mit jelent? Milyen következményei lehetnek, ha nincs időben megműtve? Egyáltalán muszáj műteni? Olvastam, h tornáztatni kell. Tudnátok olyan tornákat ajánlani, ahol videó is van?

Köszi szépen, ha válaszoltok.

2114. manó62 (válaszként erre: 2112. - Zsian)
2012. aug. 5. 08:41

Nagyon örülök annak amit irtál, vagyis hogy minden oké, és nem csak fizikailag vagy jobban, de az lejön az irásaidbol hogy már lelkileg is!

Ez tényleg örvendetes!

Örülök neki hogy biztattunk itt többen is és jól döntöttél!

2113. zsian (válaszként erre: 2108. - Ingabi)
2012. aug. 3. 12:03
Szia! Igen, én is azt mondom. Kell egy ember 0-24-ig! Mellém kettő is kevés volt! Mert én, aki csak akkor feküdtem amikor aludtam, és csak akkor ültem mikor kajáltam..Engem ez vágott oda idegileg, h nem vagyok a magam ura. Nem jöhettem mehettem, sőt élni sem volt kedvem! A fájdalomról én már nem is beszélek, ismered az érzést Te is..sajnos. Engem Debrecenben műtöttek 14mm-es kiszakadt sérvvel. Nem volt könnyű. De másnap mát valóban kezd önállósulni az ember, ami óriási öröm az elmúlt hónapokra visszatekintve.
2112. zsian (válaszként erre: 2099. - Manó62)
2012. aug. 3. 11:58
Szia MANÓ!:) Semmilyen utókezelésre nincs szükség, én azóta fájdalomra gyógyszert nem vettem be. Naponta 2x végzem, a még kórházban betanult gyógytornát, ezzel vagyok. Na a táncolást javítanám táncikálásra. :) De tényleg Te tudod a legjobban ..Én sírtam zokogtam..és ma? Örülök h így alakult, nagyon jól érzem magam. Persze már semmi sem lesz a régi időjárás..ez-az..megérzem..túl erőltetés? azt is megérzem..De járok, jövök-megyek, és nem szorulok senki segítségére! Nekem ez a legfontosabb, mert talán ettől éreztem magam a legrosszabbul!
2111. geridina (válaszként erre: 2108. - Ingabi)
2012. aug. 2. 21:55

ne higgy azoknak, akik ijesztgetnek.

Nekem nem javasolták az orvosok a műtétet itt helyben, aztán mikor már üvöltöttem a fájdalomtól éjszaka, saját szakállamra mentem el az idegsebészhez, aki azonnal operált. Felkeltem az altatásból és eltűnt a fájdalom. Másnap reggel győzött a nikotinhiány és fal mellett, igaz szédülve, de lementem az ötödikről gyalog a dohányzóba.

Én 2 hónap után dolgozni mentem, de egy hét után már a sebem sem fájt annyira. Igaz, 25 éves voltam, fiatal szervezet, de hidd el, semmiféle 24 órás ügyelet nem kell melléd. És én mindenképpen a műtétet javaslom, ha felajánlják, menj bele. 13 éve operáltak és teljesen jól vagyok, pedig gazolok, hajolok, stb, stb. Most márciusban előjött újra a fájdalom a combtövemben, azt hittem megint sérv, de most voltam MR en, nincs újabb sérv, csak a meglévő protrusiom.

2110. vica66 (válaszként erre: 2108. - Ingabi)
2012. júl. 31. 08:47

Ingabi, ez olyan, mint hogy a fogorvosi váróban sem fáj már annyira az ember foga... :-)

De viccen kívül, örülök, hogy jobban érzed magad. Majd az idegsebésszel való konzultáció után is ráérsz eldönteni, hogy mit szeretnél. Próbálkozol más módszerekkel, vagy vállalod a műtétet - feltéve, hogy arra tesz javaslatot. Nem egy könnyű döntés...

Ha a műtétnél minden rendben megy, akkor egész jól tud mozogni az ember, csak egyrészt fél, másrészt vannak dolgok, amikre vigyázni kell. Ezért jó, ha eleinte van segítség. (Mondjuk nekem pl. nehézséget okozott egy darabig hátrafordulni, hogy kitöröljem... de tényleg! :-))) )

Na, de ne szaladjunk a dolgok elébe, lehet, nem is kell műteni.

Valószínű, csökkenhetett a gyulladás, azért javult az állapotod. Az a nagyon durva fájdalmas rész, amikor gyulladt az ideg. Nekem legalábbis kb. két hétig voltak olyan fájdalmaim emiatt, hogy azt mondtam, inkább szülnék még egy-két gyereket.

Jobbulást, és sok sikert kívánok!

Majd írd meg, légyszíves, mi volt a sebésznél.

2012. júl. 31. 05:35

szervusztok.

Igen,én is másnap egyedül mentem ki a mosdoba,igaz nagyon lassan és a falba kapaszkova,de sikerült,neked is sikerülni fog!

Még egy fazekat vagy lábost se emelj,én a mai napig,egyszer odateszem az edényt a kályhára egy pici vizzel és azután teszem bele a többi vizet.

Fel a fejjel,sokkal jobb lesz mütét utá meglásd,csak ne feledkezz el:KIMÉLD MAGAD-!!

2108. ingabi (válaszként erre: 2107. - Vica66)
2012. júl. 30. 22:46
Szia Vica66! Nagyon aranyos vagy! Már én is nagy izgatottsággal várom a holnapi találkozásunkat. Most egész jól érzem már magam (el sem merem hinni!!!), a zsibbadás lényegesen javult, a fájdalomcsillapító is működik. Már tudok aludni éjszakánként. Egy hete azt hittem, hogy bele fogok halni! Megnyugtatóak a szavaid! azzal ijesztgetnek, hogy kell egy ember mellém egész hétre 0-24 órában, aki segít pl: kimenni wc-re... ezt azért nem értem, mert többen írtátok, hogy a kórházban már másnap egyedül lehet intézni a "dolgokat"...
2107. vica66 (válaszként erre: 2105. - Ingabi)
2012. júl. 30. 13:15

Ingabi, kíváncsi leszek, mit mond majd a sebész.

Igen, az első hetekben nagyon kell vigyázni, és később is fokozatosan terhelni magad. Szóval nem árt, ha van kéznél egy kis segítség. Ülni valóban a lehető legkevesebbet szabad, amíg eszel, meg a wc-n vagy.

Nekem a párom segített pl. fürdésnél, törölközni, ilyesmi. Ja, súlyt sem szabad emelni, abban is jól jön a segítség. Ami meg leesik, az ottmarad, vagy az ember hamar megtanul mindenért guggolni. :-)

De nem kell kétségbe esni, nem olyan vészes a dolog, nem magatehetetlen az ember, és ami a lényeg, sikeres műtét után jórészt megszűnnek a fájdalmak.

2106. manó62 (válaszként erre: 2105. - Ingabi)
2012. júl. 29. 14:05
A mütét utáni első 6 hét ami keményebb, ugynis akkor nem ülhetsz csak napi 1 órát, azaz feküdni és sétálgatni kell. se emelni se hajolgatni nem szabad!Ezt komolyan kell venni nehogy a későbbiekben baj legyen és sok sok türelem kell a gyógyuláshoz!
2105. ingabi
2012. júl. 28. 17:53
Sziasztok! Péntek reggel megkaptam a második szteroid injekciómat, amibe a dokrornő egy adag lidocaint. Nagyon jó volt utána, teljesen elzsibbasztott. Olyan volt, mintha meggyógyultam volna!!! De nem :-((( A házi orvosom azt mondta, hogy szerinte biztos, hogy ki van fakadva, azért ez a nagy szűnni nem akaró fájdalom, szerinte és a reumatológus szerint is műteni kell. Kedden megyek idegsebészhez. Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy a műtét után, amikor haza engedtek benneteket a kórházból mennyire, miben, és mennyi ideig szorultatok segítségre?
2104. manó62 (válaszként erre: 2101. - Ingabi)
2012. júl. 26. 15:06
Szerintem nincs két egyforma eset, nekem pl-ul 10 hónapba tellet mig elértem azt hogy teljeen fájdalommentes legyek.Addig viszont még voltak fájdalmaim, de közel se olyan brutálisak mint mütét előtt!!Én is végigjártam előtte egy évig minden kezelést, de a megoldást csakis a mütét hozta.Most is csak azt tudom mondani ne félj és ha tényleg nagy fájdalmakkal élsz akkor előbb utóbb ugyis mérlegelned kell.
2103. ingabi (válaszként erre: 2102. - Vica66)
2012. júl. 26. 12:30
Köszönöm a bíztatást! Tényleg úgy tűnik, hogy ez egy ördögi kör a konzervatív kezelések útvesztőjében... :-( Már egy idegsebésznél voltam, aki beutalt MRI-re, de elment szabadságra... Szolnoki vagyok és innen mindenki eltanácsol...
2102. vica66 (válaszként erre: 2101. - Ingabi)
2012. júl. 26. 10:29

Szia, ingabi!

Sajnálom, hogy ilyen rossz állapotban vagy. Sajnos nem csak a sérv mérete, hanem az elhelyezkedése is sokat számít. Lehet, gyulladásba jött az ideg, az jár iszonyú fájdalommal. Pihenés, gyógyszerek (és esetemben jegelés is)hatására lehúzódhat idővel a gyulladás (több hét), de bármikor újra előjöhet. Ahogy hallom a denevérpad is sajna leginkább addig használ, amíg rajta vagy.

Az érzéskiesés, zsibbadás nem jó jelek.

Én azt mondanám neked, hogy a leleteiddel kérj akár a háziorvosodtól is egy beutalót idegsebészetre. Ha a konzervatív kezelések nem használnak, és az idegsebész műtétet javasol, akkor érdemes fontólóra venni.

Jobbulást kívánok!

2101. ingabi (válaszként erre: 2100. - Manó62)
2012. júl. 25. 21:12
De jó nektek, hogy már túl vagytok rajta és pozitív a végeredmény! Nem maradt vissza semmi a műtét után? Kisugárzás, vagy frontérzékenység, valamilyen "kóbor" fájdalom? Az én fejemben csak az utóbbi 3 napban fordult meg a műtét lehetősége, mert ennyire még nem fájt soha. Amikor az idén először elkezdett fájni (júniusban) 10 fizikót + 10 McKenzie tornát írt ki a reumatológus. + saját magamtól 2 naponta jártam gyógymasszőrhöz, akinek van denevérpadja, amin 20 percet lógtam. Ez utóbbi volt az, ami a legtöbbet segített, mert szinte teljesen megszűnt a kisugárzás, csak aztán nem vigyáztam magamra, és ismét jeletkezett a sérvem, hogy igenis megvan még....
2100. manó62 (válaszként erre: 2097. - Ingabi)
2012. júl. 25. 20:40
Szia) csatlakozom a többiekhez, én is a mütét mellett vagyok. Engem egy éve mütöttek, de nem bántam meg mert fájdalommal élni borzasztó!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook