Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)
Sziasztok! Szép napot mindeninek!
Zsian! örülök hogy jobban vagy, a vádlid is tuti helyrefog jönni, csak tudod az idő....
Én is rohadt türelmetlen voltam, sokszor hetek teltek el mire egy kis javulást éreztem és a teljes gyógyuláshoz kellett 10 hónap.reméljük nálad ez a idő sokkal kevesebb lesz. ne erőltess semmit, ha nem megy majd napok mulva ujra próbálkozz, mert tudod bkell tartani a orvosi utasitásokat.
nekem is picit fájdogált itt ott ugyhogy tuti ez a idő is betesz nekünk, de hálistennek el is mult pár óra mulva!
mindenkinek fájdalom mentes szép napokat kivánok!
Ez hülyeség. Nem a súlytól van. Persze nem segít.
Nekem sokáig azt mondták, hogy rossz a tartásom. Amikor először mondták, megnéztem, hogy bejött e valaki a rendelőbe, mert én aztán olyan szépen tartom magam, hogy az csak na. A doki pedig azt mondta, hogy az sem jó, ha így kihúzom magam és ilyen egyenes a hátam, mert kiegyenesednek a természetesen hajlatok. De nekem így kényelmes.
Persze aztán kiderült (mert elmentem egy jó dokihoz), hogy van egy születési rendellenességem, van egy plusz csigolyám, ami miatt nagyobb a gerincem mozgástere.
Biztos van mindenkinél oka ennek a betegségnek.
Én inkább ilyeneket sorolnék: fizikai munka közben rossz mozgás, rossz tartás, sok ülés, rázkódás, emelés rossz testtartásban, kevés sport.
Engem nem műtöttek, de van vádli problémám.
A bal vádlimon az izmot nem is tudom megfeszíteni, mert az "elsorvadt".
Az mindig begörcsöl, főleg éjjel.
Nekem 5 db sérvem van, amit gyógytornával tatok karban. A bal lábam hátul a derekamtól a láb ujjaimig kb. 5 cm-es sávban érzéketlen. Ez sajnos megmaradt. Az enyémmel nem lehet mit kezdeni, de a tieddel talán, főleg, hogy megműtöttek. Kérdezd meg a dokit.
Nekem még egy jó darabig kellett sajnos szednem.
na persze nem rendszeresen, de ha már nagyon nem birtam elvislni a fájdalmat, inkább bevettem egyet hogy ne legyek diló))
Nemtudom neked ajánlotta e a dokid, de én szedtem sokáig a magneb6-ot, ez jó a görcsokre feszülésekre.
de ugye már nem szeded az erős fájdalomcsillapitókat?
Szia))
Ne aggódj, ez még természetes hogy huzódik meg fáj! Ez mindenkinek igy van mütét után!Nem ijesztgetni akarlak de nekem még heteken át hol itt hol ott fájt.Sokszor még a séta is nehezemre esett, de erőltetni kell. ügyes vagy hogy naponta sokszor tornázol,na nekem ez nem nagyon dukált, legalábbis itthon...
Sziasztok, Szép Napot Mindenkinek!
Igazából az enyém, lehetne picit szebb is. Nem tudok mit kezdeni ezzel a vádliban húzódó izommal. Nem fáj, de egy bizonyos mozdulat után nem enged tovább. Úgy képzeljétek, hogy állok mind két lábamon,és a bal(ami fájt)térdem,nem tudom teljesen hátra mgfeszíteni. Vagyis megtudom, de akkor nagyon feszül a vádlimba az izom. Ha a bal lábam picit roggyasztva van, akkor nincs semmi gond. De ez csak álló helyzetben kivitelezhető,mert ugye roggyansztott térddel nem lehet járni, és nem akarok átesni a ló túlsó oldalára sem, mégpedig h most a jobb oldalamra teszem a súlypontot. Egyformán szeretném terhelni mindkét oldalam. Egyébként jól vagyok, naponta 3-4 alkalommal sétálok az udvaron, ez kb alkalmanként 40 méter. Csinálom a gyógytornát naponta többször, pedig csak egyszer kellene. És fekszem fekszem fekszem. Volt valakinek hasonló "vádli" problémája? Mit lehet kezdeni vele. Aggódom, h esetleg még sem sikerült tökéletesen a műtét.. :( Fájdalom mentes szép hétvégét!
Hát igen, valamire mindig ráfogják.
nekem soha nem volt semmi panaszom, egyszercsak egy szép regelen arra ébredtem hogy fáj a lábam.
nem foglalkoztm vele, hisz már mögöttem volt 34 év állómunka.Akkor lepdtem meg mikor visszamentem az orvoshoz hogy nem akar mulni, és beutalt a neurotológiára mert gerincsérvgyanus voltam. hát sajnos beigazolódott!
nekem 7 éve volt a műtétem. A bal lábam 60%-ban le volt bénulva, 3 hét alatt romlott le, csak húztam magam után. A műtét után 6 héttel volt egy intenzív, 10 napos rehabilitáció, többek között az izmokat is ingerelték árammal, vagyis mozgatták őket, hogy újra "tanulják" a dolgukat. Akkoriban nem tudtam elképzelni, hogy valaha szépen fogok még járni, de úgy lett!!! Sok sok torna, és türelem, nem szabad feladni, mert a szervezet csodákra képes, nálad meg nincs is még ilyen nagyfokú baj!
Fekve is körözz a lábfejeddel, az nagyon jól erősít.
Hidd el, a vádlifeszülés is meg fog szűnni.
Nem akarlak elkeseríteni, de ami nekem 12 év után is megmaradt, az az, hogy mivel már sántikáltam és tehermentesítettem a bal lábamat, ezért a jobb lábamat azóta is olyan érdekesen kicsapom, mint régen. És azon a lábamon, amibe sugárzott a fájdalom (jobb) nem nagyon tudom hátrafeszíteni a bokámat. VAgyis visszafeszíteni. De ezt betudom annak, hogy én nem csináltam sajnos rendesen a tornát. Jól voltam és szartam rá,sajnos ez az igazgság.
Tudom hogy nagyon féltél, és nem baj hogy sirtál, lehet egy kicsit az is könnyitett rajtad.
De már szerencsére tul vagy rajta.
hogy megy a lábadozás?
azért ugye már kicsit jobb a lelkiállapotod?
Én se viszem tulzásba a bagót, csak ha itthon vagyok!
hál istennek a munkahelyemen nem lehet cigizni igy simán kibirom a 8 órát ugy hogy még eszembe se jut a bagó, de ahogy kilépek a kapun már az a első hogy gyujtok rá. Tényleg a agyban dől el sok minden...
Gratulálok, egussi. Ahhoz is kellett azért akaraterő, a hirtelen nikotinelvonás miatt. Én még ott tartok, hogy fokozatosan csökkentem, de már most jobb a közérzetem, nem köhögök, és nem vagyok büdös a bagótól. :) A cél persze ezt is teljesen elhagyi.
Túlsúlyom sose volt, sőt, inkább sovány voltam mindig. Mégis car lett a gerincem. Ez van.
Jobbulást!
További ajánlott fórumok:
- Akik már 30-40 kilót ledobtak itt tanácsokat adhatnak
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Mi lehet a gond? Tanácsokat, javaslatokat kérnék....
- Kezelhetetlen gyerek, tanácsokat kérnék
- Segítenétek? Véleményeket, tanácsokat várok! (köszönöm)
- Kérhetnék tanácsokat? Van egy hat éves öcsém, és egy nyolc éves húgom!