Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! fórum

Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)

2039. manó62 (válaszként erre: 2037. - Zsian)
2012. jún. 13. 13:15

Sziasztok! Szép napot mindeninek!

Zsian! örülök hogy jobban vagy, a vádlid is tuti helyrefog jönni, csak tudod az idő....

Én is rohadt türelmetlen voltam, sokszor hetek teltek el mire egy kis javulást éreztem és a teljes gyógyuláshoz kellett 10 hónap.reméljük nálad ez a idő sokkal kevesebb lesz. ne erőltess semmit, ha nem megy majd napok mulva ujra próbálkozz, mert tudod bkell tartani a orvosi utasitásokat.

2038. helge (válaszként erre: 2033. - A0c1361e44)
2012. jún. 12. 23:20
Nálam a mostani gyógytornász vette észre, hogy a bal lábam 2 cm-el hossazbb, mint a jobb. Ez valószínű a 2 lábtörés ( csontforradások) miatt van, és ez okozhatta az első sérvemet is :(
2037. zsian
2012. jún. 12. 23:09
Sziasztok! Egussi nagyon sajnálom h ennyi problémád van de nem lehet h keveset pihensz? Nekem a dokim azt mondta, mikor megkérdeztem h mennyit mozoghatok, h a szervezet jelezni fog ha fáradt,és akkor bizony le kell egy picit feküdni. manó62 tuti h az idő is befolyásolja. Nekem az éjszaka, volt egy olyan erős villámcsapás szerű nyílalásom, a derekamból a kislábam újjáig, h azt hittem a szemem kiugrik. De ahogy lefutott a fájdalom, kb. 2 mp. meg is szűnt. De nagyon rossz volt.Ma vagyok 8 napos műtött..hááát mit mondjak..türelmetlen vagyok. A vádlim semmit nem javul, a dupla gyógytorna, napi kb 200 méter séta, a többi fekvés ellenére sem. Semmilyen gyógyszert nem szedek a műtét óta. Ma próbáltam picit gugolni, de a húzódó vádli izom miatt lehetetlenség. A zsibbadás mintha enyhülne, már azért jobban érzek vele mint a műtét utáni nap. wc-zés tusolás simán megy,a kötés is lekerült tegnap. DE öltözni vetkőzni nem tudok egyedül, mivel ebben is a vádliban lévő izom akadályoz meg. Nem akar engedelmeskedni, nem rugalmas egyáltalán. Ez már így marad????
2012. jún. 12. 17:22
Reggel hajnalban arra ébredtem,hogy iszonyúan fáj a jobb oldalon a derekam!Nah ez tök jó,mert egyedül ott nem szokott fájni mióta megműtöttek!A bal na az igen meg a karjaim nyakam!de a jobb oldalam ...olyan fájdalom volt benne hogy konkrétan arra ébredten alig bírtam talpra állni!Most már tényleg elegem van ebből!Javulhatna mert ez igy rettenetes!:(((Remélem mindenki jobban van mint én!
2035. manó62 (válaszként erre: 2034. - A1821e9523)
2012. jún. 11. 14:42

nekem is picit fájdogált itt ott ugyhogy tuti ez a idő is betesz nekünk, de hálistennek el is mult pár óra mulva!

mindenkinek fájdalom mentes szép napokat kivánok!

2012. jún. 11. 11:28
Reggelre kicsit jobb lett,de ahogy megpróbálok mozogni fáj és nagyon legyengült a tartásom!Nem kicsit vagyok elkeseredett!
2033. a0c1361e44 (válaszként erre: 2020. - A1821e9523)
2012. jún. 11. 06:40

Ez hülyeség. Nem a súlytól van. Persze nem segít.

Nekem sokáig azt mondták, hogy rossz a tartásom. Amikor először mondták, megnéztem, hogy bejött e valaki a rendelőbe, mert én aztán olyan szépen tartom magam, hogy az csak na. A doki pedig azt mondta, hogy az sem jó, ha így kihúzom magam és ilyen egyenes a hátam, mert kiegyenesednek a természetesen hajlatok. De nekem így kényelmes.

Persze aztán kiderült (mert elmentem egy jó dokihoz), hogy van egy születési rendellenességem, van egy plusz csigolyám, ami miatt nagyobb a gerincem mozgástere.

Biztos van mindenkinél oka ennek a betegségnek.

Én inkább ilyeneket sorolnék: fizikai munka közben rossz mozgás, rossz tartás, sok ülés, rázkódás, emelés rossz testtartásban, kevés sport.

2032. a0c1361e44 (válaszként erre: 2023. - Zsian)
2012. jún. 11. 06:34

Engem nem műtöttek, de van vádli problémám.

A bal vádlimon az izmot nem is tudom megfeszíteni, mert az "elsorvadt".

Az mindig begörcsöl, főleg éjjel.

Nekem 5 db sérvem van, amit gyógytornával tatok karban. A bal lábam hátul a derekamtól a láb ujjaimig kb. 5 cm-es sávban érzéketlen. Ez sajnos megmaradt. Az enyémmel nem lehet mit kezdeni, de a tieddel talán, főleg, hogy megműtöttek. Kérdezd meg a dokit.

2012. jún. 10. 22:40
Húúú gyerekek,ma nem tudom mi volt-van velem,plyan fájdalmaim voltak hogy már azon iimádkoztam vagy haljak meg vagy szünjön meg de azonnal!A nyakam és a karom a vállaim görcsökbe álltak a derekam az szétszakadt a bal lábam meg mintha tépték volna!" erőj fájdalomcsillapító segített csak!Nem értem azt mondják a derekamon nincs sérv csak kiboltosulás én nem gyöki érintettségű,nekem mégis iszonyuan fájt a bal lábam ma is főleg a combtőnél!Nem tudom a lüke időjárás vagy az hogy túl sokat sétáltunk ma ,de nagyon durva volt!Remélem holnapra elmulik mert ez igy nem buli!Zsian te jól bírod nagyon,ügyes vagy!Én is sokáig szedtem még gyógyszereket a mütét után is,nem magamtól az orvos mondta hogy szednem kell!
2030. manó62 (válaszként erre: 2029. - Vica66)
2012. jún. 10. 14:18

Nekem még egy jó darabig kellett sajnos szednem.

na persze nem rendszeresen, de ha már nagyon nem birtam elvislni a fájdalmat, inkább bevettem egyet hogy ne legyek diló))

2029. vica66
2012. jún. 9. 20:39
A legtöbb esetben megszűnnek a nagyobb fájdalmak, nekem se kellett utána már a gyógyszer.
2028. manó62 (válaszként erre: 2027. - Zsian)
2012. jún. 9. 20:36
Hát ez jóóóóóóó! örülök neki! Akkor tényleg sokkal jobban vagy, vagy alapbol jobban viseled a fájdalmat.gratulálok!
2027. zsian (válaszként erre: 2026. - Manó62)
2012. jún. 9. 19:24
Én a műtét napjától, semmilyen fájdalomcsillapítót nem vettem be. Még a műtött sebre sem.
2026. manó62 (válaszként erre: 2025. - Zsian)
2012. jún. 9. 16:00

Nemtudom neked ajánlotta e a dokid, de én szedtem sokáig a magneb6-ot, ez jó a görcsokre feszülésekre.

de ugye már nem szeded az erős fájdalomcsillapitókat?

2025. zsian (válaszként erre: 2024. - Manó62)
2012. jún. 9. 15:35
Köszi, akkor megnyugodtam :) Persze ezen kívűl is van, hogy bele nyíllal osa, ahol műtét előtt azt éreztem h kést forgatnak bennem. De az csekélység. Ez a vádlis táma zavart, de hisz még csak 5 napja műtöttek.
2024. manó62
2012. jún. 9. 13:56

Szia))

Ne aggódj, ez még természetes hogy huzódik meg fáj! Ez mindenkinek igy van mütét után!Nem ijesztgetni akarlak de nekem még heteken át hol itt hol ott fájt.Sokszor még a séta is nehezemre esett, de erőltetni kell. ügyes vagy hogy naponta sokszor tornázol,na nekem ez nem nagyon dukált, legalábbis itthon...

2023. zsian
2012. jún. 9. 11:58

Sziasztok, Szép Napot Mindenkinek!

Igazából az enyém, lehetne picit szebb is. Nem tudok mit kezdeni ezzel a vádliban húzódó izommal. Nem fáj, de egy bizonyos mozdulat után nem enged tovább. Úgy képzeljétek, hogy állok mind két lábamon,és a bal(ami fájt)térdem,nem tudom teljesen hátra mgfeszíteni. Vagyis megtudom, de akkor nagyon feszül a vádlimba az izom. Ha a bal lábam picit roggyasztva van, akkor nincs semmi gond. De ez csak álló helyzetben kivitelezhető,mert ugye roggyansztott térddel nem lehet járni, és nem akarok átesni a ló túlsó oldalára sem, mégpedig h most a jobb oldalamra teszem a súlypontot. Egyformán szeretném terhelni mindkét oldalam. Egyébként jól vagyok, naponta 3-4 alkalommal sétálok az udvaron, ez kb alkalmanként 40 méter. Csinálom a gyógytornát naponta többször, pedig csak egyszer kellene. És fekszem fekszem fekszem. Volt valakinek hasonló "vádli" problémája? Mit lehet kezdeni vele. Aggódom, h esetleg még sem sikerült tökéletesen a műtét.. :( Fájdalom mentes szép hétvégét!

2022. vica66 (válaszként erre: 2020. - A1821e9523)
2012. jún. 7. 22:34
Igazából nem tudják, mitől van. Illetve mitől van most már egyre gyakrabban, és szinte minden életkorban (hallottam már 18 évesről is). A kórházban, ahol műtöttek, kérték is, hogy töltsek ki egy kérdőívet, mert kutatják az okokat. Nem rég pedig küldtek egy újabb, állapotfelmérő kérdőívet ugyanezért.
2021. manó62 (válaszként erre: 2020. - A1821e9523)
2012. jún. 7. 16:48

Hát igen, valamire mindig ráfogják.

nekem soha nem volt semmi panaszom, egyszercsak egy szép regelen arra ébredtem hogy fáj a lábam.

nem foglalkoztm vele, hisz már mögöttem volt 34 év állómunka.Akkor lepdtem meg mikor visszamentem az orvoshoz hogy nem akar mulni, és beutalt a neurotológiára mert gerincsérvgyanus voltam. hát sajnos beigazolódott!

2020. a1821e9523 (válaszként erre: 2010. - Vica66)
2012. jún. 7. 16:35
Nekem mégis mindjárt azt mondták,hát csodálkozik ezzel a súllyal?De könyörgöm aki vékony annak mit mondanak?Vagy értem aki kövér azért aki sovány azért aki bagózik azért aki iszik azért és aki semmit sem csinál az biztos stresszal azért gerincbeteg :)))
2019. helge (válaszként erre: 2012. - Zsian)
2012. jún. 7. 15:46

nekem 7 éve volt a műtétem. A bal lábam 60%-ban le volt bénulva, 3 hét alatt romlott le, csak húztam magam után. A műtét után 6 héttel volt egy intenzív, 10 napos rehabilitáció, többek között az izmokat is ingerelték árammal, vagyis mozgatták őket, hogy újra "tanulják" a dolgukat. Akkoriban nem tudtam elképzelni, hogy valaha szépen fogok még járni, de úgy lett!!! Sok sok torna, és türelem, nem szabad feladni, mert a szervezet csodákra képes, nálad meg nincs is még ilyen nagyfokú baj!

Fekve is körözz a lábfejeddel, az nagyon jól erősít.

2018. manó62 (válaszként erre: 2014. - Zsian)
2012. jún. 7. 15:43
Ohh szegény pici baba.. Hát az én szivem is összeszorult most hogy olvastam. Reméljük jól van már azóta ő is.
2017. vica66 (válaszként erre: 2016. - Vica66)
2012. jún. 7. 15:06
Bocs, elírtam, 4 hónapig voltam úgy. Műtét után 3 hónappal mentem dolgozni, betegállományban voltam összesen 7 hónapot.
2016. vica66 (válaszként erre: 2012. - Zsian)
2012. jún. 7. 15:05
Zsian, nyugi, írtam lentebb, hogy az ideg nehezen felejt. Meg az izmok is. Idővel el fognak múlni ezek az érzések is, a gyógytorna meg a séta segíteni fog. Az igaz, hogy az izmok hamar elkezdenek leépülni, de téged hamar megműtöttek, úgyhogy valószínűleg hamar rendbe is fogsz jönni, most, hogy már rendesen tudsz mozogni. Hosszabb idő kell ahhoz, hogy egy izomsorvadás maradandó legyen. Én hét hónapig nyűglődtem, sántikáltam, komoly kényszertartásom volt (teljesen balra dőltem, ahogy húztam a jobb lábam), és most már meg nem mondanád ránézésre, hogy volt valami bajom. Jó darabig gyenge volt a derekam, a hátam, lábam a műtét után, de a mozgástól újra megerősödött, mindent tudok csinálni úgy, mint rég. Néha a frontokat érzem, de ennyi. Szóval kitartás. Műtét után pár nappal még nem várhatod, hogy minden a régi legyen, hosszú hónapok kellenek hozzá. Ezárt ís írtam, hogy sok türelem és kitartás kell.
2015. geridina (válaszként erre: 2012. - Zsian)
2012. jún. 7. 12:28

Hidd el, a vádlifeszülés is meg fog szűnni.

Nem akarlak elkeseríteni, de ami nekem 12 év után is megmaradt, az az, hogy mivel már sántikáltam és tehermentesítettem a bal lábamat, ezért a jobb lábamat azóta is olyan érdekesen kicsapom, mint régen. És azon a lábamon, amibe sugárzott a fájdalom (jobb) nem nagyon tudom hátrafeszíteni a bokámat. VAgyis visszafeszíteni. De ezt betudom annak, hogy én nem csináltam sajnos rendesen a tornát. Jól voltam és szartam rá,sajnos ez az igazgság.

2014. zsian
2012. jún. 7. 12:16
Egy picit jobb lelkileg. Engem valójában más, dolog sokkolt, aminek nem lett volna szabad megtörténnie. Amikor kihoztak a műtőből, gyakorlatilag azonnal tudatomnál voltam,és ez nem volt vmi jó. Engem kitoltak, de már ott volt előkészítve egy másik beteg, aki utánam következett. És láttam. :( Szerintem sokkot is kaptam, mert egyből oxigént adtak olyan rosszul lettem. Oldalra fordítottam a fejem,és egy nagyon pici baba feküdt kb 3 méterre tőlem, becsövezve műtétre várva. Még azt is hallottam h 4 napos csecsemő,az újszülött osztályról átszállítva, sürgősségi műtét agyi ciszták eltávolítása... :( Hát gondolhatod mit éreztem fél kómásan. :( Ez még bennem van. És annyit gondolok arrra a babára. Remélem jól van. :(
2013. manó62 (válaszként erre: 2005. - Zsian)
2012. jún. 7. 12:08

Tudom hogy nagyon féltél, és nem baj hogy sirtál, lehet egy kicsit az is könnyitett rajtad.

De már szerencsére tul vagy rajta.

hogy megy a lábadozás?

azért ugye már kicsit jobb a lelkiállapotod?

2012. zsian
2012. jún. 7. 12:07
Sziasztok! Olyan jól aludtam az este...mint hónapok óta nem. Hason! Annyira kényelmes volt. :) De van valami, ami picit aggaszt. Tudom h azt mondtátok, h nagy türelem, és kitartás kell a teljes gyógyuláshoz,de járás közben azt tapasztalom, h a bal lábam vádli részén, még ugyan meg vannak feszülve az izmok. Ez előtte is ilyen volt, csak fájdalmas. Most nem fáj, de feszül. És olyan ügyetennek érzem magam a bal lábammal. :( Van köze ahhoz, hogy 5 hétig nem is használtam a bal lábam? Valószínű h izomsorvadás is beindult. Ezek a folyamatok visszafordíthatóak még? Elmúlik ez a fura izom húzódás szerintetek?
2011. manó62 (válaszként erre: 2010. - Vica66)
2012. jún. 7. 09:57

Én se viszem tulzásba a bagót, csak ha itthon vagyok!

hál istennek a munkahelyemen nem lehet cigizni igy simán kibirom a 8 órát ugy hogy még eszembe se jut a bagó, de ahogy kilépek a kapun már az a első hogy gyujtok rá. Tényleg a agyban dől el sok minden...

2010. vica66 (válaszként erre: 2009. - A1821e9523)
2012. jún. 7. 08:40

Gratulálok, egussi. Ahhoz is kellett azért akaraterő, a hirtelen nikotinelvonás miatt. Én még ott tartok, hogy fokozatosan csökkentem, de már most jobb a közérzetem, nem köhögök, és nem vagyok büdös a bagótól. :) A cél persze ezt is teljesen elhagyi.

Túlsúlyom sose volt, sőt, inkább sovány voltam mindig. Mégis car lett a gerincem. Ez van.

Jobbulást!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook