Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)
Mi az a hason fekve kitolásos módszer?Hogy csinálod pontosan?Bár nekem most a hasonfekvés pláne nem megy,de remélem javul majd!Gerincnyújtás azt mondják jó sok orvos azt ajánlja,te hogy csinálod ?Én nem tudom jelenleg tornázni mert minden moccanatra baromira fáj!
Én olvastam olyan hozzászolást aki azt irta hogy azt javasolta neki az orvos inkább pihentesse a derekát.Én nem tudom kinek mennyire problémás a helyzete de nekem is volt olyan állapotom hogy 20-30 méter után nem birtam menni ekkor még nem tudtam hogy gerincsérvem van.Amikor megtudtam elsönek kissé megijjedtem hogy mi lesz most és keresgettem a neten mi ez valojában és mit lehet vele kezdeni kezelni a kialakult helyzetet hogy elkerüljem a mütétet, remélhetöleg sikerül.Én tudomásom szerint meg kell erösiteni a derekat és tornáztatni kell oránként alkalmazni a hason fekve kitolásos modszert és ezt tiszer egymás után.Sokat segithet és több helyröl is halottam és két napja alkalmazom is a gerincnyujtast amely lényege hogy tehermentesiti a gerincet és az izmok ellazulnak a csigolyatestek elkezdenek távolodni egymástol a porckorong vizzel telitödik és mivel nem tud másfelé mozdulni a csigolyák távolodása miatt igy javulni kezd.Az ilyen gravitácios állványt nem muszály megvenni házilag sem nehéz elkésziteni és ezt a dolgot elég zseniálisnak tartják.Én eddig inkább a mozgásra valo késztetést ismerem én tudomásom szerint inkább mozgatni kell a gerincet erösiteni mint pihentetni.Azt is halottam hogy inkább egyenletlen felületeken sétáljunk hogy minél többet dolgozzon a gerinc.
Szia!Ird majd meg mi volt,szorítok neked!Én nagyon kutyául vagyok most megint a derekammal,alig tudok lábraállni!Nem tudom mi történt de még az ágyban megfordulni is alig tudok!
Javitom a válaszom.Ez is egy ok lehet.
Ha arra gondolsz hogy alvás közben miért fájhat jobban akkor egy oka lehet a nem megfelelö matrac,ágybetét is okozhatja.A megfelelöt kell megtalálni amely ne legyen tul kemény sem mert akkor nincsen meg a hát,derék kellö alátámasztása és az ilyen matracon én is sokszor erösebb fájdalommal ébredtem.A túl puha sem jo amiben belesüllyed az ember.Meg kell találni a megfelelöt amely pont kellöképpen támaszt alá és akkor valoszinü megszünik ez a probléma.Én is sokkal jobban ébredtem már az elsö reggel mert megvolt a derekam kellö alátámasztása.
ma megyek 2öre az idegsebészhez most döl el minden lessz e második mütét vagy még húzuk egy darabig 2 éven belül ez lenne a 2 dik mütétem:(
Sziasztok!
Egy hét kórház után itt vagyok. Kaptam kezeléseket, tornát - de én is csoportban - valamint infúziót. Tudom, hogy az egy hét kevés, de többet nem mertem bevállalni a munkahely miatt. Nem szeretik a beteg embert. A bal kezem zsibbad továbbra is, a bal lábam 10 méter járás után leülésre kényszerít. Ha pihenek teljesen jól vagyok. Ez eddig is így volt. Éjjel mért erősebb a fájdalom????
Köszönöm a válaszod.Sajnos én eddig azt tapasztaltam mivel irtam hogy az a gyogytornász szabadságon volt eddig a tornákon amiken részvettem csoportos torna volt és semmilyen különbséget nem tettek velem hogy nekem sérvem van mint az akinek más problémái voltak és olyan gyakorlatok is voltak köztük amely elforgásos volt.Igy hogy tudom hogy ez személyre szabott kell hogy legyen igy megfogom kérni a tornászt hogy adjon egy feladatsort.Lenne még egy kérdésem milyen módszerek léteznek még a Mckenzie-n kivül?
Írtam már, ez nem torna, hanem egy módszer. Vizsgálattal kezdődik, ennek alapján kapsz 1 gyakorlatot, amit ált.-ban 2-3 óránként 10x kell csinálni, és igen az esetek kb 75%-ban ez a gyakorlat a feltolás, hadd ne magyarázzam miért. Ez a gyógytornász dolga. Egyedül ne kezdd el, mindenképp keress egy szakembert! Egyébként a McKenzie-módszer sem csodamódszer, sajnos nekem is volt már olyan páciensem, akit mégis meg kellett operálni, viszont az ellenkezője is, operációra kiírt beteg pár nap alatt olyan jól lett, hogy nem kellett megoperálni.
Azzal sem vagyok tisztában hogy egyeltalán hányszor lehet egy nap végezni a gyakorlatokat vagy ennek nincsen jelentősége és ha tehetjük minél többször?
Gerincsérvet állapitootak meg nálam.szeretném elkerülni a mütétet lehetöleg,fájdalmaim csökkentek miota tudom mi a problémám de azért megvannak a lábba sugárzo kellemetlen fájdalom de már nem olyan intenziven mint elötte amikor honapokig gyulladáscsokkentöt szedtem és a derekam is fáj még. Most kezdtem tornára járni mckanzi torna van kiirva 10 alkalom ebböl 3-at már letudtam de mivel szabadságon van az a gyogytornász aki a mckenzit tanitja igy gcak sima gerinc erösitö tornát végeztünk.Kerestem már a neten a mckenzi torna gyakorlatsorait de egyszerüen nem találom csak egyetlen egy mozdulatsor van a kitolásos modszer.Van aki tud segiteni ebben hogy hol tudok meg a többi gyakorlatrol?
Szerintetek akkor miért ugyanazt a tornát csináltatják,pl rehabilitáció alatt,vagy fizikó kezelések alatt?Én sem értem mert pl én ahol feküdtem 2 hétig különböző mozgásszervi baja volt mindenkinek mégis ua.a gyógytornát csináltatták az izületi gyulladásossal mint a gerincbeteggel,és mindenkivel!Ezen csodálkoztam hisz ezt személyre szabottan kellene csinálni ,ez nem tömeg aerobic!
Igen, ez nálunk is így volt. Alapvetően mindenki ugyan azt a gyakorlatsort csinálta, de mégis speciálisan a saját problémájának megfelelően. Így mindenkié más lett egy kicsit. Miután végig csináltuk a tornát és mindenki megtanulta a saját gyógytornáját, akkor kaptuk meg cd-n a feldiktált alap gyakorlatokat. Nekem ezek megvannak, de gyógytornász nélkül senkinek sem ajánlanám...félek többet ártana, mint használna.
Így van, én is voltam egy szintfelmérőn, és mindenkinek speciálisan testre szabott mozdulatokat tanítanak meg!
Ezt nem lehet letölteni, ez egy módszer, nem pedig torna. Keress egy gyógytornászt, ő csinál pár tesztmozdulatot meg kikérdez, az alapján dönti el, hogy mi kell csinálnod, vagy épp mit nem kell csinálnod. (Én is gyógytornász vagyok)
Több hét fekvés után tudok járni!!:)Nagyon durva a mozgásom,de legalább haladok:)Lehet mire eljön az MR ideje,semmi bajom se lesz:)
SZERVUSZTOK.
Nekem az iszappakolás,csak felkorbácsolta a gyulladást.
Szia!
Honnan lehet letölteni a McKenzie-t? Én már kerestem, de csak egy gyakorlatot találtam.
Szia!
Én is megköszönném az elérhetőséget.
Épp most kezd múlni az iszonyat fájdalom, de még így is nagyon fáj az egész lában, derekam. Bármit megtennék, hogy végre rendbe jöjjek. Már a műtétre is bólintanék.
Szia!Elküldenéd a Doktornő elérhetőségét?Amúgy mennyi nála egy kezelés vagy ,hogy működik?sajnos anyagilag elég nagy bajban vagyunk!Köszi szépen!Szia
Sziasztok! Tornára engem sem engedtek valamiért, viszont érdekelne a doktornő elérhetősége. Két sérv már ér annyit, hogy mindent megpróbáljak a műtét előtt. Iszappakolást senki sem kapott rá??
Azt vártam hogy az ideggyógyászaton majd küldenek tornára,de kiírták az időpontot MR vizsgálatra,és azzal engedtek el hogy pihenjek,és szedjem a gyógyszert.Rákérdeztem a tornára,az volt a válasz el ne merjek kezdeni tornázni,értsem meg hogy fekvésre van szükségem....
Ha elküldenéd pirivibe, megköszönöm!
Gratulálok a kislányodhoz!!!
Sziasztok! Nálam 3,5 éve derült ki, hogy porckorongsérvem van. Borzasztóan fájt már a hátam és zsibbadtak a lábaim. Az orvos McKenzie tornára küldött, de ez csak átmenetileg segített. Időnként majd bele őrültem a fájdalomba, semmilyen gyógyszer nem segített, ezért naponta 2 alkalommal injekcióztak. Már ki volt tűzve a műtét napja, amikor ajánlottak egy doktornőt, aki tibeti-mongol hagyományos gyógyászattal is foglalkozik. Elmentem hozzá. Az első alkalommal egy vákumos kezelést csinált, amitől azonnal megszűnt a fájdalom. A továbbiakban heti 2 alkalommal jártam hozzá akupunktúrára, 1 hónapig. Azóta 3 év telt el és tünetmentes vagyok, gyógyszert sem kellett bevennem. A kislányom 3 hónapos, a terhességem alatt végig attól féltem, hogy újra kezdődik majd a szenvedés. Szerencsére nem így történt!
Ha valakinek segítségére lehet, szívesen megadom a doktornő elérhetőségét.
Amúgy Tramadolort mondhatni tilos gyomorvédő nélkül adni ( Quamatel pl)
Próbáltad már a McKenzie tornát? Engem eddig azt tart karban. Le tudod tölteni netről is, nagyon könnyű megtanulni, és tulajdonképpen "elengedi" a becsípődött rész!
Drukkolok neked,hogy megúszd a műtétet,de bárhogy alakul fogadd meg a tanácsom,kíméld a gerinced amennyire csak tudod!
ATramundal amit én szedtem az 150 mg tramadolhydrochlorid,akkor jóval erősebb!Nekem 2 nap olyan gyomorfájásom volt tőle a gyomorvédő sem használt!A diclofenácotn meg a sirdaludot azóta is szedem!
Sziasztok 24dikén megyek szegedre és ot döl el minden hogy mütenek másodjára vagy elösször megpróbálják az alternatív kezelést
További ajánlott fórumok: