Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! fórum

Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)

2249. helge (válaszként erre: 2239. - Aichi)
2013. febr. 12. 21:23

Szia!

Mint már műtött, és jelenleg is sérves, én azt hiszem ezek igenis arra utalnak. Amúgy egészségügyis is vagyok, anatómiai ismeretekkel. Minél inkább vándorol le egy fájdalom, annál inkább érintett a kilépő ideggyök. Nem diagnosztizálni akarok, csak azt sugallni, igenis járj utána, mert tornával nagyon jól tünet mentesíthető!

Jobbulást kívánok!

2013. febr. 12. 18:17
Volt már valakinek ilyen isiásza? Mennyi ennek a gyógyulási ideje.Én január eleje óta küszködök vele, egy kicsit javult is, de a torna után 3-szoros fájdalommal jött vissza...
2013. febr. 12. 18:12

Kedves Vica!

Köszönöm a válaszod. Igen, gyógytornász álltal összeállított tornát csináltam, csak valószínű kicsit túlbuzgó voltam, mert emellett csináltam azt a bizonyos fóka kinyomós gyakorlatot is, aznap kb 5 ször 10-et. Ezt valakitől hallottam hogy nagyon jót tesz. Hát másmapra annyira bedurrant, hogy lábra is alig tudok állni. Esküszöm vetekszik a szülési fájdalmakkal, iszonyatos! Most járok a kórházba isiász infúzióra. De nagyon rettegek hogy nem fog javulni, már 5 napja ilyen fájdalmaim vannak. félek hogy műtét lesz a vége:( Azt pedig nagyon nem akarom...

2246. ptundy (válaszként erre: 2241. - Vica66)
2013. febr. 12. 17:25

Kedves Vica

Köszönöm szépen a segítséged, utána olvasok ezen az oldalon is és utána nézek a doktor nőnek is!

2245. vica66 (válaszként erre: 2244. - Vica66)
2013. febr. 12. 15:36
Ja, látom, több dokit is írtál. Milyen orvosok? Idegsebész látta a leleteket? Nem műtét miatt, csak mert ebben talán nekik van nagy rutinjuk.
2244. vica66 (válaszként erre: 2243. - Aichi)
2013. febr. 12. 15:35

Aichi, a sérv önmagában nem feltétlen okoz problémát, sok embernek van úgy, hogy nem is tud róla. Ha ideget érint, akkor szoktak tünetek lenni. Talán érdemes lenne másik dokit is felkeresned a leleteiddel, gyógytornász is tud talán segíteni. Keresni kell olyat, akit jó szívvel ajánlanak a páciensei. Ha nem szűnnek a fájdalmaid, nem szabad beletörődni.

Neked is jobbulást kívánok!

2243. aichi (válaszként erre: 2242. - Vica66)
2013. febr. 12. 15:07

Szia Vica,

az egyik doki szerint sérv, a másik szerint nem....és így tovább. Izomlazítót szedek, sajnos sokat is....néha inkább besörözök helyette.

2242. vica66 (válaszként erre: 2239. - Aichi)
2013. febr. 12. 15:01
Aich, ha a leleteid nem igazolták, akkor talán nem sérv okozza a fájdalmadat. Még további utánajárást igényelne, hogy mitől vagy így. Izomlazítót szedsz?
2241. vica66 (válaszként erre: 2238. - Ptundy)
2013. febr. 12. 14:58
ptundy, sajnálom, hogy így járt a barátod. A figyelmébe ajánlanám az Index porc-gerinc fórumát is, ahol elég sokan megfordulnak hasonló problémákkal. Ahol két orvos is tanácstalan, nehéz jót mondani. Dr Rácz Editnek (Bp. Péterfy Sándor utcai kórház Fájdalom Ambulancia) van valami eljárása hegesedésre, esetleg olvassatok, kérdezősködjetek utána. Szívből kívánom, hogy legyen valami megoldás.
2240. vica66 (válaszként erre: 2237. - Bébinyuszi)
2013. febr. 12. 14:52

Bébinyuszi, elképzelhetőnek tartom, hogy még gyulladás van. Sajnos sokáig tart, amíg az lehúzódik. Ha torna után ilyen fájdalmaid vannak, akkor talán jobb lenne szüneteltetni. Gyógytornász által összeállított (leletek ismeretében) gyakorlataid vannak? Mert csak azokat ajánlatos szerintem csinálni.

Jobbulást kívánok!

2239. aichi
2013. febr. 12. 13:03

Kedves Fórumtársak!

Segítségetek kérem:

pokoli derékfájdalmaim vannak, immár 3 hónapja, lassan, fokozatosan jöttek. MRt szerint L5/S1 protruzió látható, az S1 ideg mellett, de nem nyomja azt.

Az orvos szerint ez semmi, ez nem fájhat.

Időnként a comb hátsó felében érzek fájdalmat, időnként a nagy lábujjamban, néha a lábfej külső részén. DE SOHA nem csíkszerűen, csak hol itt, hol ott.

A derekam viszont ég, lelkileg nagyin megvisel a fájdalom.

Az érintett oldalon az izmok 3 hónapja fokozatosan egy hatalmas zsömlényi merev valamivé váltak.

Szerintetek lehet, hogy mégis a sérv fáj így?

Köszönöm a válaszokat: Aich

2238. ptundy
2013. febr. 11. 20:17

Sziasztok!

Azért írok most mert van egy barátom akinek nagy szüksége lenne segítségre, és remélem, hogy itt kapok választ néhány kérdésemre!

Hol is kezdjem...

Kb. 1 hónapja, hogy visszatértek a gerinc problémái, fájdalmai (bal láb zsibbadása, hát fájás). 2 éve műtötték meg gerincsérvvel (L4-L5 porckorongsérv). Jelenleg 2 szakvéleményt kaptunk, készült CT és MRI is melyeken az látszik, hogy a korábbi műtét helyén elég csúnya 12 mm-es hegesedés van, hogy kiújult e a sérv az nem látszik a hegtől.

Az egyik orvos rögtön a műtétet javasolta, de közben jött mindenféle statisztikával, hogy mennyi esélye van a bénulásra műtéttel vagy anélkül, szóval nem igazán biztatta meg, hogy sikeres lesz. A másik doki csak a legvégső esetben javasolja az újabb műtétet, ha bírja a fájdalmat akkor ne feküdjön kés alá. A gyógyszereket viszont már nem szedi mert nem bírja a gyomra és persze az nem is megoldás hosszú távon.

Így legyen okos az ember...!

Nem csoda ha fogalma sincs hogy mit csináljon!

Megkérlek titeket hogyha van vagy volt hasonló gondotok akkor segítsetek nekem, írjátok le tapasztalataitokat!

Köszönöm szépen! :)

2013. febr. 10. 19:15

Sziasztok!

Megint szeretnék kérdezni a tapasztaltaktól. Ha gyógytorna után felerősödnek nagyon a fájdalmaim, akkor még gyulladásban lehet az ideg? Fájdalomcsillapítót szedek, torna közben nem fájt, nagyon gyenge kis nyújtó mozdulatok vannak a tornában. Tegnap 2 szer fél órát tornáztam, és ma reggelre már megint olyan erős fájdalmaim voltak hogy sírtam a fájdalomtól, és megint csak feküdni tudok:( Pedig elötte már dolgozni is tudtam járni, tehát az erős fájdalmaim akkor már elmúltak. Persze gyógyszerek mellett. De ma bivaj erős fájdalomcsillapító is alig segített. Ne csináljam a tornát?De akkor mikor kezdhetem megint el? Nem szeretnék hónapokig gyógyszereken élni..

2236. Dolenkai
2013. jan. 31. 20:59

Sziasztok!

Én új vagyok a fórumon, de a gerincproblémáim már sajnos régiek.

Egy kis reménysugár: [link]

Ha valaki többet tud a témáról, szívesen meghalgatom.

Üdvözlettel: Robi

2235. geridina (válaszként erre: 2215. - Hope for reborn)
2013. jan. 29. 14:42

Szia!

Ne haragudj, de most néztem csak rá a fórumra.

Mekem 100 %-ra elmúltak a fájdalmaim.

Persze, mivel ülőmunkát végzek, fáj a hátam, de az nem a sérvtől, hanem a rossz testtartástól.

A sérvtől nekem a lábam fájt és zsibbadt, az teljesen elmúlt. Ennek már 12 éve

2234. helge (válaszként erre: 2232. - Bébinyuszi)
2013. jan. 27. 17:35

Én még júniusban voltam újra az idegsebésznél, a terápia után, egyrészt meglepődött, mert vizsgálat közben azt észlelte, hogy nincs semmi bajom, holott ott voltak a leletek...másrészt mi is szeretnénk kistesót, ezt mondtam is neki, és a zárójelentésen az szerepel, hogy megfelelő életmód mellett semmi ellenjavallata nincs:)

Még várat magára....meglátjuk:)

2233. gerisson (válaszként erre: 2232. - Bébinyuszi)
2013. jan. 27. 17:33
Az tény hogy nem mindenkinél egy adott idő után jönnek a pozitiv eredmények de ha sikerül eljutni odáig hogy tünetmentes az ember akkor fontos az is hogy utána sem szabad abba hagyni akár a tornát mert ha a sérv már meg van akkor mégha nem okoz már fájdalmat de simán visszajöhetnek a tünetek igy már mindig oda kell rá figyelni . Jobbulást kivánok neked :)
2232. Bébinyuszi (válaszként erre: 2231. - Helge)
2013. jan. 27. 17:10

Húúú, az nagyon szuper, gratulálok, gondolom minden nap csinálod a gyakorlatsort. Gratulálok a picilányhoz is:)

Ez meg a másik, mi is szerettünk volna második gyerkőcöt, de ilyen állapotban gondolni sem merek terhességre... Az kisfiam születése elött még nem voltak ilyen problémáim.

2231. helge (válaszként erre: 2228. - Bébinyuszi)
2013. jan. 27. 12:21
Èn június vége óta tünetmentes vagyok, kip -kop. Ja, és van egy 2 éves kislányom, át tudom érezni a "kímélést ":)
2230. Bébinyuszi (válaszként erre: 2229. - Gerisson)
2013. jan. 26. 21:54
Nagyon köszönöm a tanácsaidat. A meditáció is nagyon tetszik, ugyanis tényleg azt vettem észre magamon hogy szinte görcsbe van minden izmom folyamatosan, tudat alatt állandóan ezen stresszelek és néha azt veszem észre hogy még a fogaimat is össze szorítom olyan görcsös vagyok:( Lehet hogy az akupunktúrával is ez a baj hogy nem tudom elengedni az izmaimat, és sokkal jobban fáj így mint egyébbként. Én is inkább az alternatív gyógymódok híve vagyok, és mindent meg fogok próbálni hogy elkerüljem a műtétet. 3 napja már csak izomlazítót szedek, mert én sem szeretnék hónapokig fájdalomcsillapítokon és gyulladáscsökkentőkön élni. Még egy hetet adok az akupunktúrának, és utána elmegyek McKenzi tornára. Addigis kipróbálom amit ajánlottál. Köszönöm szépen a válaszod.
2229. gerisson (válaszként erre: 2226. - Bébinyuszi)
2013. jan. 26. 21:00
A javulás sok mindentől függ én tavaly áprilistol kezdve kezdtem érezni azokat a tüneteket ami derékfájással kezdödött majd májusra már a fenekem két oldalában kezdtem érezni a kellemetlen szorito fájdalmat.Reumatologiára mentem vele majd adott beutalot röntgenre ami nem mutatott ki semmit igy az lett diagnosztizálva hogy biztos izomgyulladas és elküldött fizikoterápiára,maszirozásra,sulyfürdöbe és a termálba majd a kezelések másnapján este azt vettem észre hogy zsibbad iszonyuan éget a jobb lábam deréktol a talpamig olyan szinten hogy majdnem lekapartam a falrol a vakolatot.Egy pár nap mulva már a másik lábam is legyengült 20 métert nem voltam képes menni gyalog 1 honapig és mivel nem tudtam illetve még nem derült ki hogy sérvem van igy nem is aképpen lett kezelve ha kiderül hamarabb akkor nem okozott volna ennyi kinlodást Gyulladás csökkentö nélkül nem léteztem mert ha nem szedem akkor elviselhetetlen lett volna..Junius végén vissza mentem dolgozni mert teljesen elmult a fájdalmam de mivel még akkor nem tudtam hogy sérvem van es fizikai munkát végeztem 4 nap mulva teljesen visszaestem söt még rosszabb lett minden.Visszamentem a reumatologiára es utánna küldtek el CT re és derült ki szeptemberre hogy sérvem van.És szeptembertöl kezdtem el sérvként kezelni mivel már tudtam.Az hogy meddig tart a fájdalom az attol is függ hogy mit teszel érte hogy el muljon.Minden embernél más és más és aki itt van ezen a forumon megprobál a saját tapasztalatai álltal segiteni a sorstársainak.Néha a kezelések hatására felerösödik a fájdalom ezt én is tapasztaltam én például a mckenzie tornát csinálom a kifejeetten a sérvre kifejlesztett torna,jót tesz a termál viz mert lazitja az izmokat de a hátuszás is jót tesz de azt ne termál vizbe.Ha lehetöséged van oránként feküdj hasra és told ki a törzsedet 10 alkalommal,amikor kitolod magad mély levegöt vegyél és ha kitoltad a törzsed maradj ugy egy kicsit és fujd ki a levegöt lazuljanak az izmok.Fontos az is hogyan ülsz ha otthon a számitogép elött,rakjál a derekad mögé akár egy összehengerelt kispárnát és ülj egyenesen mert ha tul sokáig hajolsz elöre azzal csak rontasz a helyzeten.A gyulladas csökkentökkel vigyázzál mert én is sokáig szedtem persze muszáj volt de a gyomrod is bánhatja.A nyujto padot én is probáltam sokan esküsznek rá de nekem nem jött be katogott töle a lábam.Jot tesz ha sétálsz sokat az is segithet mert a gerinced rákényszeriti a mozgásra az egyenletlen talaj erre még célszerübb de ha csak simán tudsz idöt szánni a sétára az is jo.Eleinte én is el voltam keseredve hogy nem nagyon változott semmi honapokon keresztül de ma már egészen jol érzem magam nem vagyok tünetmentes de a lábam már nem zsibbad és minimális fájdalmam van amit elég nehéz észrevenni sokszor de bizom hogy teljes lesz a javulás,sok minden a fejben döl el lehet hogy kevesen probálkoznak vele de én a meditáciot is alkalmazom es ezalatt elképzelem hogy egészséges vagyok és a meditácio alatt amikor ellazul az ember elképzeli hogy azt hogy meggyogyitja a sérvet és az elme a lelki állapotunk sokszor a betegségünk okozoja ugyanugy a gyogyitoja is lehet.
2013. jan. 26. 20:29
Köszi a gyors választ. A McKenzit nekem is ajánlotta a doki, de mivel most heti 3 szor járok akupunktúrára gondoltam majd ezután elmegyek. Még 2 hétig járnék elvileg az akupunktúrára, de mióta oda járok inkább felerősödött a fájdalom:( Az izmaim görcsben vannak, és még másnap is érzem a tűk helyét a lábamban, fenekemben. Kérdeztem a dokit aki csinálja hogy ez normális-e hogy jobban fáj, és azt mondta hogy ennek pont a fájdalomcsillapítás lenne a hatása. Úgyhogy nem tudom mi tévő legyek, lehet hogy abbahagyom az akupunktúrát és elmegyek inkább McKenzire. Sok jót hallottam róla. A fájdalmaid csökkentek, vagy tán el is múltak?
2227. helge (válaszként erre: 2226. - Bébinyuszi)
2013. jan. 26. 20:20

Szia! Nekem májusban diagnosztizáltak 1,2 cm - es sérvet. 2 hét gyógyszer, 3 hét fiziko után elkezdtem a McKenzie tornát, csodákat tesz!!! Nekem részleges bénulás is volt a jobb lábamban. 7 évvel ezelõtt már mûtöttek, kiszakadt volt, sürgõs eset:(

Jobbulást!

2013. jan. 26. 19:59

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Októbeben diagnosztizálták nálam a sérvet, de akkor csak időszakos derékfájdalmaim voltak, amik rendszerint el is múltak. Január 4.én, egy tüsszentést követően először csak a derekam fájdult meg, aztán napok alatt fokozatosan talpzsibbadás, rettentő izomfájdalom a vádlimban, combomban, fenekemben, de csak terhelésre. Fekvő állapotban nem fájt, viszont ráálni nem tudtam. Voltam idegsebésznél, az októberi MR leletem, és vizsgálatok alapján azt mondta ez egy kis fokú sérv, felírt izomlazítót, gyulladáscsökkentőt és azt mondta feküdjek pár napig. Az éles fájdalom ugyan elmúlt , és lábra is tudok már állni, de a zsibbadás és egy tompa fájdalom megmaradt, csak mostmár fekvő helyzetben is húzodik. Ha nem veszek be fájdalomcsillapítót, izomlazítót, akkor estére nagyon felerősödik a fájdalom. Egyébbként gerinctornázom, gerincnyújtó padozom naponta négyszer, és akupunktúrára is járok 1 hete, de azóta a fájdalom inkább felerősödött, nem hogy csillapodott volna. Szeretném megtudni hogy ez a fájdalom csillapodni fog-e, vagy pedig ennek műtét lehet a vége? Már három hete szenvedek vele (3 éves kisgyerek mellett) amennyit tudok pihenek, de aggaszt hogy nem javul a fájdalom. Normális hogy ilyen hosszan elhúzódik a javulás? Aggaszt hogy ennyi gyógyszert kell hetek óta beszednem:( Azt meg nem merem megpróbálni hogy nem veszem be mert szerintem megint nem tudnék lábra állni.

2225. manó62
2012. dec. 24. 09:28
Minden kedves sorstársamnak, békés Boldog ünnepeket kivánok!
2224. vica66 (válaszként erre: 2223. - Gerisson)
2012. dec. 21. 10:22

Szia, gerisson!

Én azért írtam, amit írtam, mert erre a hozzászólásodra reagáltam: "En a tavasz ota kinlódok a gerincsérvemmel.Junius óta mindennapos a két lábamban a zsibbadás és a csipömben is érzem ha ez erösödik alkalom adtán akkor még dolgozni is alig tudok."

De ha a sebész szerint nem kell műteni, akkor természetesen érdemes az általa javasoltakat megpróbálni, meg egyéb kezeléseket, amelyek elérhetőek.

Jobbulást, és kellemes ünnepeket!

2223. gerisson (válaszként erre: 2218. - Vica66)
2012. dec. 18. 15:33
December 12-én voltam az idegsebésznél,az az igazság hogy nem javasolta a műtétet.További kezeléseket javasolt torna,hátuszás illetve termál víz.Azért bizom ezekben a megoldásokban mert juliusban már elég jol voltam azt kell mondjam szinte tünetmentes,csak sajnos akkor még nem voltam CT én és az orvosom is a reumatologián azzal biztatott hogy ez csak izomgyulladás.Igy ahogy jobban lettem juliusban mivel fizikai munkát végzek igy nem kiméltem és mivel nem voltam tisztában azzal hogy sérvem van igy nem is ugy kezeltem.Szeptemberben lett ez nyilvánvaló és ez ahhoz képest nem tul sok idő hogy ne legyen erre alternativa.
2222. Hope for reborn (válaszként erre: 2219. - A0c1361e44)
2012. dec. 17. 00:09
Ez a történet azért nem semmi, a csontdoktor akkor jól helyre rakta a haverod nyakát. Nekem egy távoli rokonom jár csontdokihoz néha meg masszázsra, hát neki is csupán 2-3 napig jobb a közérzete.
2221. vica66 (válaszként erre: 2219. - A0c1361e44)
2012. dec. 15. 11:21

Szia, Írisz!

Remélem, jól vagy.

Nekem szerencsém volt a csontkováccsal, mert nem állt neki ropogtatni, tekergetni. De nála előzőleg ki is kellett tölteni egy papírt, amiben benne volt, hogy sérv esetén nem kezel. Annyit csinált velem - de nagyon finoman -, hogy a csípőmet egy picit helyre simogatta, miáltal a kényszertartásom egy picit javult. De mondta, hogy feltétlen csináltassak egy MRI-t. (Szerintem sejtette ő, hogy mi a szitu.) Amikor a leletet elvittem neki, akkor már nem is nyúlt hozzám.

Ezért is írtam, hogy lelkiismeretes kiropraktőr nem ugrik neki mindenkinek meggondolatlanul.

Sok esetben lehet eredményes a kezelése, de ez sem varázsszer, ami mindenre jó.

2012. dec. 15. 07:02

Én is azt gondolom,hogy ha kell müteni,hát kell!

én is áűtestem ezen és jól vagyok!

kivánok mielöbbi gyogyulást neked és fel a fejjel,biztos sikerül,ha te is igy gondolod!Ahol én feküdtem 8 an voltunk a korteremben és mindenki a saját lában ment haza bot és járokeret nélkül!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook