Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)
Engem az ismerosom vitt elhozza. Csak az aszisztense elerhetoseget tudom. Holnap kegirom.mert bnomnel maradt a papir amire felirtam.
Na! Akkor vitami kura indul!
Koszonom!
Csak most lattam a hosszu elmenybeszamolot. koszi a sok infot en meg gondolkozom a muteten, felek, de eleg korlatozott az eletem, lakas furdo wc konyha ennyi.
Hogyan lehet elerni azt a dokit aki teged mutott??? Tobb szem tobbet lat alapon elmennek hozza is. Kerlek ha meg Dr. Lipoth Laszlorol tud vki infot irja meg please.
Jobnulast neked, most mar legalabb otthon vagy :-)
Sziasztok, megtettem megint a szokasos koromet, cege az infuzionak, kicsit jobb de a varosnak nem indulnek neki egyedul, sot sehova nem megyek egyedul. Na az volt h a doki mondta hetfon h penteken mknden megneszelunk ha lemebt az infuzio es mire vegeztem es lecsopogott a doki elment. Majd felhivtam a mobiljan es mondta h akkor hetfon menjek vissza es akkor megbeszeljuk. Naa sztetek ez most mi? Nagyon eszben tartotta amit megbeszeltunk. Amugy O korhazban nincs csak maganrendel es a Janosban
mut. Ma erre mit szoltok? Csalodtam kicsit.....most fekszem hetvegen is...keresek vki mast sztemm...
Gaborral mi lehet??????
Tudtok esetleg ajánlani olyan vitamint vagy akármit amivel gyorsíthatom a felépülést? Pl Majd akarom kenegetni heghalványító kenőccsel!
De ez ugye csak külsőleges.
Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat és tanácsokat! :)
Mint láthatjátok most már ékezetekkel és jelentősebben kevesebb hibával írok mert végre itthonról a gép elöl (kisebb szoba
átépítés után) és nem a kórházból pötyögök a mobilomról mint eddig. Egyenlőre hason fekve... remélem ezzel nem ártok sokat!
A hazaút szerencsére zökkenőmentes volt köszönet barátnőm apjának aki egy nagyobbacska autóval tudott értem jönni aminek a hátulján elfértem kényelmesen fekve. Így hát egyben itthon és egészben!
Megírom a 2009 FEB. MRI felvétel láttán keltett gondolatokat ami egy orvosban fogalmazódott meg.
Igyszól hát: "nagyméretü durazsákot és az ideggyököt comprimáló L V. discus herniát igazolt. E mellett az L III. től proximalisan canalis spinalis stenosis is látható volt."
Nekem túl sokat ez nem mond de ígértem h megírom. Hazaérve az elmúlt napokban nagy ellenségemmé vált WC-vel is szembetaláltam magam mivel kedd óta (mióta kórházban voltam) székletem sem volt..
Egyrészt mert nem ettem annyit, étvágyam se volt sok másrészt az undor sem vitt rá. Indulás előtt kértem egy hashajtót így ezt is túléltem kisebb fájdalmak árán..
Igazándiból nem volt vészes... nem kell félni.
Ma ismét volt nálam a gyógytornász. 15 percig könnyebb gyakorlatokat csináltunk... kisebb fájdalmak voltak itt is de nem volt baj.
A doki 4 vagy 6 hét gyógytornát írt fel majd kontroll.
Most hogy így megnéztem a régebbi papírjaim látom h rosszul írtam..
Nem 2 éve van gerincsérvem hanem 4!!!... ha az emlékeim nem csalnak 2008. októberében ért el a baj.. 21 voltam akkor.
Én nem voltam műtétpárti. Most sem vagyok és nem is leszek! Én szerintem elmondhatom magamról hogy kipróbáltam mindent. És nem mondom azt hogy NEM
segítettek! Nagyon sokat segítettek és 2 évig tünetmentessé tudtam tenni a sérvem. Régen járni alig tudtam, ülni pokoli volt.. sexről ne is beszéljük...
Az elmúlt időben ezekkel nem volt gond.
Az ok amiért a műtét mellett döntöttem az az volt h ismét előjött egy rossz mozdulattól és nem volt
lelki erőm ismét 2 évet szenvedni vele. Tudom most magam ellen beszélek mert én sem gyógyultam meg de hiszem h nagyon sok sérven lehet segíteni alternatív úton is... Az én sérvem sajnos nagyon deformált volt és elég rossz helyen is. Egyik gyógyász azt mondta még nekem anno h most ment el egy 60 éves ember tőle.. neki nem volt ilyen csúnya. na mind1 fel a fejjel. :)
Az én tapasztalataim alapján a következőket tudom ajánlani nektek.
Elsősorban Séger Mihály természetgyógyász/csontkovács. Ő segített nekem a legtöbbet amíg bajlódtam és a műtét után is megyek hozzá. Hatalmas tiszteletem neki. Csak ajánlani tudom!
Bene Máté aki a porckorong.hu ról ismerhettek. Az oldalán rengeteg hasznos tanács van.
És nem utolsó sorban a Denevérpad/Lógópad. NAGYON ajánlom! Séger Mihánynál próbáltam ki előszőr majd beszereztem egyet én is.
Én nagyon féltem a műtéttől de örülök h túl vagyok rajta. Igazándiból azt h rendben felépülök e még nem tudom.. igyekszem írni a fejleményeket! :)
Bízom nagyon a felépülésben, de a műtött gerinc sajnos sosem lesz már a régi! Jobbulást mindenkinek!
Hajni, majd írd meg, mi volt a dokinál.
Nekem a kórházba kellett visszamennem gyógytornára, de nem kellett állandóan, mivel vidéki vagyok, hanem a gyógytornásszal gyakoroltuk a feladatokat, és felvettem a telefonomra (onnan meg a számítógépre tettem). Így otthon is tudtam csinálni.
Sziasztok, rég nem írtam, most olvasgattam, mennyie felpezsdült itt az élet, részben Gábornak köszönhetōen, aki remélem már útra készen áll!:)
Engem 7 és fél éve mûtött az Amerikai úti Idegsebészeten Sipos fõorvos, nagyon profi volt. Anno egy rossz mozdulatra kiszakadt a sérvem, amirõl nem is tudtam, mert nem okozot semmi panaszt. 2 héten belül mûtöttek, mert sem a torna, sem az infúzió, de még egyenesen a gerincbe adott Lidocain sem enyhített semmit, ráadásul már a bal lábam 70%- ban lebénult pár nap alatt. 6 héttel a mûtét után volt egy 15 alkalmas intenzív fiziko, 3 hónappal a mûtét után újra dolgoztam, vezettem...Szerencsére hegesedés nem jött létre, viszont most alatta eggyel megint van egy sérvem, tavaly májusban kerültem mentõvel a szegedi idegsebészetre. 1,2 mm -es, de reagál a konztvatív terápiára és csinálom a McKenzie -t, lekopogom, azóta is tünetmentes vagyok, pedig van egy 2 éves kislányom, akit nem lehet nem felvenni soha. Nem rég kórházban voltam vele, 9 napig szinte csak ölben volt, annyira le volt gyengülve, de a derekam hálistennek azt is kibírta:)
Szóval van az az eset, amikor nem szabad a mûtétet halogatni, de ha megtalálja az ember a neki jó tornát( nekem is szakember állította össze a leleteim ismeretében) akkor azzal nagyo sokat lehet segíteni. Illetve amit én még alkalmazok: Rhus toxicodendron 9 Ch napi 3x5 golyó 2 hètig, 3 hét szünettel, aautóban gerinckiemelô, ékpárna, beszállás csak páros lábbal egyszere beemelve, nem hajolok, hanem guggulok, haso fekve olvasok vagy laptopozok és lemondtam a 13 cm -es tûsarkakról:)
Mindenkinek tünetmentes napokat így a nagy télben:))
Én azt kérdeztem a dokitól, hogy mire számíthatok a továbbiakban, ha megműtenek, és mire akkor, ha nem. A hegesedést én is hallottam, ezért arról is kérdeztem. Azt azért tudni kell, hogy egy műtött gerinc már sose lesz olyan, mint az új (de egy sérves sem), szóval vigyázni kell rá, nem lehet úgy tenni, mintha mi sem történt volna.
Hidegfront van, ezt általában megérzik a "gerincesek". Ez igaz a műtét után is, akiket műtöttek, azok közül is sokan számolnak be róla, hogy hidegfront alkalmával éreznek kellemetlenségeket. Magam is tapasztaltam ezt, de szerencsére nem vészes, és hamar elmúlik többnyire.
Hajni, talán 3 hónap. Azért írom ezt, mert három hónappal műtét után mentem dolgozni (pont, ahogy a doki ígérte). Ha addig komolyabb probléma nem lép fel, és jelentősen javul az ember életminősége, akkor szerintem sikeresnek mondható a műtét. Persze, ez nem jelenti azt, hogy később nem újúlhat ki egy sérv, vagy ha nem vigyáz magára az ember, esetleg problémák adódhatnak. De ez már nem a műtéttől függ feltétlen.
(A kiújulás egyébként nem azt jelenti általában, hogy ugyanott sérv alakul ki, hanem a műtött porckorong alatt-felett egy másik.)
örülök hogy hazaengedtek, én is azt tanácsolom neked a hátsóülésen utazz és fekve ha lehet)
Én is ugy jöttem haza)) Aztán majd irj magadrol hogy s mint vagy!
Na mar masodszor nem kuldte el amit irtam....Szoval mit mondanatok mennyi ido elteltevel lehet azt mondani h sikerult a mutet?
Igen,Hajni lennek. En baromira parazok ezert tobbet fekszem pihentetem, persze megyek az infuziora es dokikhoz jovoheten.
Gabor ovatosan a hazauttal. Aztan remeljuk minden a legnagyobb rendben lesz. Tenyleg nem is gondoltam volna h ilyen hamar hazaengedik az embert.
Gábor, örülök, hogy hazaengednek. :-)
Hogyan mégy haza? Autóban legjobb, ha a hátsó ülésre lefekszel.
Igen, az, amiket még érzel, normálisak ilyenkor, hiszen ott bolygatva lettek a dolgok, még duzzanat lehet, stb., és az idegnek is idő kell a regenerálódáshoz. Gyógytorna gyakorlatokat kaptál otthonra?
Szia, koszonom h leirtad, nekem is van MR felvelem azzal rohangalok,nekem a kistarcsai korhazban csinaltak.En hallottam ket orvosrol a HM korhazban akik kok es az Amerikai uti idegsebet dicserik meg persze az OGK-t. Tenyleg azert nem mindegy hova kerul az ember. Akkor neked jol alakultak a dolgok ott.Biztos irtad mar h ki mutott,majd visszanezem , tudtal vmit az orvosrol vagy csak kuldtek vkihez ??? Mit mondal mennyi ido utan derul ki
Gabor vajon mar megszokott a korhazbol??? Mi a helyzet???
Van egy nagyon ó oldal, nézzétek meg.
Sokat tanultam onnan, és jó kis videók is vannak.
Küldik ingyenesen e-mailben az okosságokat meg a videókat.
porkorong.hu (persze www-vel)
Szep reggelt mindenkinek!
Na ma hazamehetek.. Delre jonnek ertem kb... Veeegre!
Kikerdeztem a dokit mi normalis.mi.nem. A labamat meg huzom kicsit meg ha feljeb emelem a labam akkor erzem az ideget. Azt mondjak ez meg normalis.az elso 1 hetben meg nem is foglalkoznak az ilyesmivel. A hegesedesre mar nem.is.nagyon ertem mit mondott.. Valami olyasmit emlitett h az azt jelenti h az idegnek ninc helye.mozogni mert lekorlatozodik.a helye.. De ez nem volt.teljesen tiszta. Alitolag az en porckorongom jobban elvolt.deformalodva mint gondoltak de elbileg jol megvsinaltak. Nagyon remelem. Egyenlore.ennyi.
További ajánlott fórumok:
- Akik már 30-40 kilót ledobtak itt tanácsokat adhatnak
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Mi lehet a gond? Tanácsokat, javaslatokat kérnék....
- Kezelhetetlen gyerek, tanácsokat kérnék
- Segítenétek? Véleményeket, tanácsokat várok! (köszönöm)
- Kérhetnék tanácsokat? Van egy hat éves öcsém, és egy nyolc éves húgom!