Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! fórum

Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)

❮❮ ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 ... ❯❯
2399. Gabor7
2013. márc. 22. 19:42

Engem az ismerosom vitt elhozza. Csak az aszisztense elerhetoseget tudom. Holnap kegirom.mert bnomnel maradt a papir amire felirtam.

Na! Akkor vitami kura indul!

Koszonom!

2398. hayneee82 (válaszként erre: 2390. - Gabor7)
2013. márc. 22. 19:37

Csak most lattam a hosszu elmenybeszamolot. koszi a sok infot en meg gondolkozom a muteten, felek, de eleg korlatozott az eletem, lakas furdo wc konyha ennyi.

Hogyan lehet elerni azt a dokit aki teged mutott??? Tobb szem tobbet lat alapon elmennek hozza is. Kerlek ha meg Dr. Lipoth Laszlorol tud vki infot irja meg please.

Jobnulast neked, most mar legalabb otthon vagy :-)

2397. helge (válaszként erre: 2393. - Gabor7)
2013. márc. 22. 19:27
Ca D vitaminnal ( máskèpp nem épül be) Mgb6, kurkuma.
2396. hayneee82
2013. márc. 22. 19:26

Sziasztok, megtettem megint a szokasos koromet, cege az infuzionak, kicsit jobb de a varosnak nem indulnek neki egyedul, sot sehova nem megyek egyedul. Na az volt h a doki mondta hetfon h penteken mknden megneszelunk ha lemebt az infuzio es mire vegeztem es lecsopogott a doki elment. Majd felhivtam a mobiljan es mondta h akkor hetfon menjek vissza es akkor megbeszeljuk. Naa sztetek ez most mi? Nagyon eszben tartotta amit megbeszeltunk. Amugy O korhazban nincs csak maganrendel es a Janosban

mut. Ma erre mit szoltok? Csalodtam kicsit.....most fekszem hetvegen is...keresek vki mast sztemm...

Gaborral mi lehet??????

2395. manó62 (válaszként erre: 2393. - Gabor7)
2013. márc. 22. 18:33
hurrá, otthon vagy végre, de csak óvatosan mindennel, tudod ahogy már irtuk itt neked többen is! Kérdezted milyen vitaminokat szedtünk, nos én a calciumot, és a magne b6.ot szedtem.
2394. manó62 (válaszként erre: 2388. - Betta73)
2013. márc. 22. 18:28
dettó ugyanugy votam mint te)) már a mütét másnapján regel alig vártam hogy vizit legyen, és megkérdezhessem hogy hasravághatom e magam)))
2393. Gabor7
2013. márc. 22. 18:00

Tudtok esetleg ajánlani olyan vitamint vagy akármit amivel gyorsíthatom a felépülést? Pl Majd akarom kenegetni heghalványító kenőccsel!

De ez ugye csak külsőleges.

2392. helge (válaszként erre: 2390. - Gabor7)
2013. márc. 22. 17:56
Gyors felépülést kívánok, de légy nagyon óvatos és türelmes!!!:)
2391. Gabor7 (válaszként erre: 2389. - Betta73)
2013. márc. 22. 17:40
Dede.. Idegsebészeti osztályon műtöttek!... irigyellek!
2390. Gabor7
2013. márc. 22. 17:39

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat és tanácsokat! :)

Mint láthatjátok most már ékezetekkel és jelentősebben kevesebb hibával írok mert végre itthonról a gép elöl (kisebb szoba

átépítés után) és nem a kórházból pötyögök a mobilomról mint eddig. Egyenlőre hason fekve... remélem ezzel nem ártok sokat!

A hazaút szerencsére zökkenőmentes volt köszönet barátnőm apjának aki egy nagyobbacska autóval tudott értem jönni aminek a hátulján elfértem kényelmesen fekve. Így hát egyben itthon és egészben!

Megírom a 2009 FEB. MRI felvétel láttán keltett gondolatokat ami egy orvosban fogalmazódott meg.

Igyszól hát: "nagyméretü durazsákot és az ideggyököt comprimáló L V. discus herniát igazolt. E mellett az L III. től proximalisan canalis spinalis stenosis is látható volt."

Nekem túl sokat ez nem mond de ígértem h megírom. Hazaérve az elmúlt napokban nagy ellenségemmé vált WC-vel is szembetaláltam magam mivel kedd óta (mióta kórházban voltam) székletem sem volt..

Egyrészt mert nem ettem annyit, étvágyam se volt sok másrészt az undor sem vitt rá. Indulás előtt kértem egy hashajtót így ezt is túléltem kisebb fájdalmak árán..

Igazándiból nem volt vészes... nem kell félni.

Ma ismét volt nálam a gyógytornász. 15 percig könnyebb gyakorlatokat csináltunk... kisebb fájdalmak voltak itt is de nem volt baj.

A doki 4 vagy 6 hét gyógytornát írt fel majd kontroll.

Most hogy így megnéztem a régebbi papírjaim látom h rosszul írtam..

Nem 2 éve van gerincsérvem hanem 4!!!... ha az emlékeim nem csalnak 2008. októberében ért el a baj.. 21 voltam akkor.

Én nem voltam műtétpárti. Most sem vagyok és nem is leszek! Én szerintem elmondhatom magamról hogy kipróbáltam mindent. És nem mondom azt hogy NEM

segítettek! Nagyon sokat segítettek és 2 évig tünetmentessé tudtam tenni a sérvem. Régen járni alig tudtam, ülni pokoli volt.. sexről ne is beszéljük...

Az elmúlt időben ezekkel nem volt gond.

Az ok amiért a műtét mellett döntöttem az az volt h ismét előjött egy rossz mozdulattól és nem volt

lelki erőm ismét 2 évet szenvedni vele. Tudom most magam ellen beszélek mert én sem gyógyultam meg de hiszem h nagyon sok sérven lehet segíteni alternatív úton is... Az én sérvem sajnos nagyon deformált volt és elég rossz helyen is. Egyik gyógyász azt mondta még nekem anno h most ment el egy 60 éves ember tőle.. neki nem volt ilyen csúnya. na mind1 fel a fejjel. :)

Az én tapasztalataim alapján a következőket tudom ajánlani nektek.

Elsősorban Séger Mihály természetgyógyász/csontkovács. Ő segített nekem a legtöbbet amíg bajlódtam és a műtét után is megyek hozzá. Hatalmas tiszteletem neki. Csak ajánlani tudom!

Bene Máté aki a porckorong.hu ról ismerhettek. Az oldalán rengeteg hasznos tanács van.

És nem utolsó sorban a Denevérpad/Lógópad. NAGYON ajánlom! Séger Mihánynál próbáltam ki előszőr majd beszereztem egyet én is.

Én nagyon féltem a műtéttől de örülök h túl vagyok rajta. Igazándiból azt h rendben felépülök e még nem tudom.. igyekszem írni a fejleményeket! :)

Bízom nagyon a felépülésben, de a műtött gerinc sajnos sosem lesz már a régi! Jobbulást mindenkinek!

2389. Betta73
2013. márc. 22. 16:18
Gabor, téged nem idegsebészeti osztályon műtöttek? Csak azért kérdezem, mert panaszkodtál a matracra. Nálunk az osztályon csak gerinc- és koponyaműtöttek voltak és ehhez mérten olyan szuper matracokat pakoltak alánk, hogy szívesen hazahoztam volna. Nem volt kényelmetlenül kemény, de közben meg egy hangyányit sem lapult be az amúgy nem éppen egérkényi súlyom alatt. Ráadásul szellőzött és még lemosható is a külseje, szóval teljesen jó volt.
2388. Betta73
2013. márc. 22. 16:15
Én már a műtét éjszakáján hason akartam aludni, meg is engedték volna, de akkor még lógott ki belőlem a drén, úgyhogy mondták, hogy inkább várjam meg a másnapot, amikor kiveszik, nehogy belekeveredjek. Aztán másnaptól már folyamatosan így alszom. Igaz, ezt is szoktam meg, de így a legkényelmesebb is.
2387. helge (válaszként erre: 2383. - A1821e9523)
2013. márc. 22. 15:25
Hason fekve megnyílnak a csigolyák azon a részen, ahol nyomja a kitüremkedett porc az ideget, ezáltal csökken (het) a fájdalom. De ez is lehet probléma/egyénfüggõ..
2386. vica66 (válaszként erre: 2384. - Hayneee82)
2013. márc. 22. 15:10

Hajni, majd írd meg, mi volt a dokinál.

Nekem a kórházba kellett visszamennem gyógytornára, de nem kellett állandóan, mivel vidéki vagyok, hanem a gyógytornásszal gyakoroltuk a feladatokat, és felvettem a telefonomra (onnan meg a számítógépre tettem). Így otthon is tudtam csinálni.

2385. manó62 (válaszként erre: 2384. - Hayneee82)
2013. márc. 22. 14:55
Mütét, után a háziorvosnál kellett leadni a zárójelentést amit a korházban adtak és azon voltak feltüntetve a továbbiak vagyis, a házirvos küldött a r eumára és ők irták ki a gyógytornát stb stb. én kb 3 hónapig jártam minden nap.Már az is szép séta volt mire a lakhelyemröl leértem a rendelőbe, ahol én lakom nincs buszos helyijárat.igy megvolt a sétám is.
2384. hayneee82 (válaszként erre: 2379. - Vica66)
2013. márc. 22. 14:49
En mar most is alig merek megmozdulni, ugy vigyazok, de remeg a labam mint a nyarfa ha 10-20 percnel tobbet allok. Az a baromi nagy fajdalom meg nem jott elo mert nem allok sokat. Neha olyan mintha nem ereznem a labam pedig allok. Megyek az utolso infuziora ma lesz a nagy beszelgetes a dokival h mutet vagy mi legyen. Kozben kaptam meg egy nevet a Honvedban Dr. Lipoth Laszlorol vki vmit tud? Amugy mentovel is a Honvedba vinnenek ha mar olyan baj van. Mutet utan hova kell menni gyogytornara? Vissza a korhazba ahol mutottek?
2383. a1821e9523 (válaszként erre: 2381. - Helge)
2013. márc. 22. 12:19
Miért jó a hason fekvés?Én ettől most nagyon ki vagyok,nem tudok ülni ,állni sem se hason se háton nem tudok megmaradni csak oldalt fekve de egy idő után már azt sem bírom!Most mivel próbálkozzak?Négykézláb vagy fejenállva?Ja meg ugye nekem nem elég a lumbális szakaszon a probléma a nyakam is tropa,így még nehezebb!
2382. manó62 (válaszként erre: 2381. - Helge)
2013. márc. 22. 11:40
Hát igen! egyetértek veled, nincs 2 egyforma sérv és tünet se, ezeket a dolgokat mindenki másképp éli meg.Az én barátom 10 éve él 3 sérvel a gerincébe, néha iszonyu fájdalmai vannak, de nem a nap 24 órájába. mütétröl hallani se akar, pedig végijárta velem az én torturámat.Én 1 év után jutottam a mütőbe, de az utolsó 2-3 hónapot senkinek nem kivánom.
2381. helge
2013. márc. 22. 11:19

Sziasztok, rég nem írtam, most olvasgattam, mennyie felpezsdült itt az élet, részben Gábornak köszönhetōen, aki remélem már útra készen áll!:)

Engem 7 és fél éve mûtött az Amerikai úti Idegsebészeten Sipos fõorvos, nagyon profi volt. Anno egy rossz mozdulatra kiszakadt a sérvem, amirõl nem is tudtam, mert nem okozot semmi panaszt. 2 héten belül mûtöttek, mert sem a torna, sem az infúzió, de még egyenesen a gerincbe adott Lidocain sem enyhített semmit, ráadásul már a bal lábam 70%- ban lebénult pár nap alatt. 6 héttel a mûtét után volt egy 15 alkalmas intenzív fiziko, 3 hónappal a mûtét után újra dolgoztam, vezettem...Szerencsére hegesedés nem jött létre, viszont most alatta eggyel megint van egy sérvem, tavaly májusban kerültem mentõvel a szegedi idegsebészetre. 1,2 mm -es, de reagál a konztvatív terápiára és csinálom a McKenzie -t, lekopogom, azóta is tünetmentes vagyok, pedig van egy 2 éves kislányom, akit nem lehet nem felvenni soha. Nem rég kórházban voltam vele, 9 napig szinte csak ölben volt, annyira le volt gyengülve, de a derekam hálistennek azt is kibírta:)

Szóval van az az eset, amikor nem szabad a mûtétet halogatni, de ha megtalálja az ember a neki jó tornát( nekem is szakember állította össze a leleteim ismeretében) akkor azzal nagyo sokat lehet segíteni. Illetve amit én még alkalmazok: Rhus toxicodendron 9 Ch napi 3x5 golyó 2 hètig, 3 hét szünettel, aautóban gerinckiemelô, ékpárna, beszállás csak páros lábbal egyszere beemelve, nem hajolok, hanem guggulok, haso fekve olvasok vagy laptopozok és lemondtam a 13 cm -es tûsarkakról:)

Mindenkinek tünetmentes napokat így a nagy télben:))

2380. manó62 (válaszként erre: 2378. - Hayneee82)
2013. márc. 22. 11:08
megmondom neked őszintén, én nem nagyon kérdeztem semit a dokitol a mütéttel kapcsolatban, bár tudom készségesen válaszolt volna, mer hirtelen olyan megkönnyebbülést éreztem amikor kimondta zt hogy"megműt"mer számmra ez a szó azt jelentette, hogy végre van esélyem hogy megszabaduljak azoktol az iszonyatos fájdalmaktol amik megkeseritették az életem. boldogan és mosolyogva jöttem ki, de ez nem jelenti azt hogy nem féltem!nagyon féltem, de adtam magamnak még egy esélyt..A mütét előtt közvetlen kaptam egy bátoritó koktélt, aztán már nem érdekelt semmi..
2379. vica66 (válaszként erre: 2378. - Hayneee82)
2013. márc. 22. 10:56

Én azt kérdeztem a dokitól, hogy mire számíthatok a továbbiakban, ha megműtenek, és mire akkor, ha nem. A hegesedést én is hallottam, ezért arról is kérdeztem. Azt azért tudni kell, hogy egy műtött gerinc már sose lesz olyan, mint az új (de egy sérves sem), szóval vigyázni kell rá, nem lehet úgy tenni, mintha mi sem történt volna.

Hidegfront van, ezt általában megérzik a "gerincesek". Ez igaz a műtét után is, akiket műtöttek, azok közül is sokan számolnak be róla, hogy hidegfront alkalmával éreznek kellemetlenségeket. Magam is tapasztaltam ezt, de szerencsére nem vészes, és hamar elmúlik többnyire.

2378. hayneee82
2013. márc. 22. 10:50
En ma megyek konzultalni az infuziot ado orvossal. Elvileg megbeszeljuk h mutet vagy sem. Mar irom a kerdeseim, viszont jo lenne ha megirnatok h mik azok a fontos dolgok amikre mindenkepp rakerdeztetek ti is. Barmi jol jon koszonom nagyon. Most vajon megint vmi front van h elkezdett fajni egybol ahogy felalltam? Most mar egyfolytaban fajdogal, de meg vhogy elviselem.Ez a nyavaja nem hiszem el, jol kikaptuk,es egyre tobb embernek van ilyen problemaja.
2377. vica66 (válaszként erre: 2375. - Hayneee82)
2013. márc. 22. 10:34

Hajni, talán 3 hónap. Azért írom ezt, mert három hónappal műtét után mentem dolgozni (pont, ahogy a doki ígérte). Ha addig komolyabb probléma nem lép fel, és jelentősen javul az ember életminősége, akkor szerintem sikeresnek mondható a műtét. Persze, ez nem jelenti azt, hogy később nem újúlhat ki egy sérv, vagy ha nem vigyáz magára az ember, esetleg problémák adódhatnak. De ez már nem a műtéttől függ feltétlen.

(A kiújulás egyébként nem azt jelenti általában, hogy ugyanott sérv alakul ki, hanem a műtött porckorong alatt-felett egy másik.)

2376. manó62 (válaszként erre: 2370. - Gabor7)
2013. márc. 22. 10:05

örülök hogy hazaengedtek, én is azt tanácsolom neked a hátsóülésen utazz és fekve ha lehet)

Én is ugy jöttem haza)) Aztán majd irj magadrol hogy s mint vagy!

2375. hayneee82
2013. márc. 22. 09:57

Na mar masodszor nem kuldte el amit irtam....Szoval mit mondanatok mennyi ido elteltevel lehet azt mondani h sikerult a mutet?

Igen,Hajni lennek. En baromira parazok ezert tobbet fekszem pihentetem, persze megyek az infuziora es dokikhoz jovoheten.

Gabor ovatosan a hazauttal. Aztan remeljuk minden a legnagyobb rendben lesz. Tenyleg nem is gondoltam volna h ilyen hamar hazaengedik az embert.

2374. vica66 (válaszként erre: 2372. - Hayneee82)
2013. márc. 22. 09:37
Hayneee (ez Hajni lenne különben?), ahogy meséltem, miután megvolt az MRI, kaptam beutalót idegsebészetre a háziorvostól. Akkor felhívtam az OGK-t, hogy kérjek időpontot, de 2 hónap lett volna, így a Budai Egészségközpontban kértem fizetősen. Tulajdonképpen a véletlen műve, hogy Dr. Hoffer Zoltán rendelésére kerültem, aztán ő műtött a kórházban. De ott a többi idegsebészt is dícsérték a betegek.
2373. vica66 (válaszként erre: 2370. - Gabor7)
2013. márc. 22. 09:34

Gábor, örülök, hogy hazaengednek. :-)

Hogyan mégy haza? Autóban legjobb, ha a hátsó ülésre lefekszel.

Igen, az, amiket még érzel, normálisak ilyenkor, hiszen ott bolygatva lettek a dolgok, még duzzanat lehet, stb., és az idegnek is idő kell a regenerálódáshoz. Gyógytorna gyakorlatokat kaptál otthonra?

2372. hayneee82 (válaszként erre: 2367. - Vica66)
2013. márc. 22. 09:29

Szia, koszonom h leirtad, nekem is van MR felvelem azzal rohangalok,nekem a kistarcsai korhazban csinaltak.En hallottam ket orvosrol a HM korhazban akik kok es az Amerikai uti idegsebet dicserik meg persze az OGK-t. Tenyleg azert nem mindegy hova kerul az ember. Akkor neked jol alakultak a dolgok ott.Biztos irtad mar h ki mutott,majd visszanezem , tudtal vmit az orvosrol vagy csak kuldtek vkihez ??? Mit mondal mennyi ido utan derul ki

Gabor vajon mar megszokott a korhazbol??? Mi a helyzet???

2371. geridina
2013. márc. 22. 09:24

Van egy nagyon ó oldal, nézzétek meg.

Sokat tanultam onnan, és jó kis videók is vannak.

Küldik ingyenesen e-mailben az okosságokat meg a videókat.

porkorong.hu (persze www-vel)

2370. Gabor7
2013. márc. 22. 09:08

Szep reggelt mindenkinek!

Na ma hazamehetek.. Delre jonnek ertem kb... Veeegre!

Kikerdeztem a dokit mi normalis.mi.nem. A labamat meg huzom kicsit meg ha feljeb emelem a labam akkor erzem az ideget. Azt mondjak ez meg normalis.az elso 1 hetben meg nem is foglalkoznak az ilyesmivel. A hegesedesre mar nem.is.nagyon ertem mit mondott.. Valami olyasmit emlitett h az azt jelenti h az idegnek ninc helye.mozogni mert lekorlatozodik.a helye.. De ez nem volt.teljesen tiszta. Alitolag az en porckorongom jobban elvolt.deformalodva mint gondoltak de elbileg jol megvsinaltak. Nagyon remelem. Egyenlore.ennyi.

❮❮ ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook