Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)
Egussi! Én azt hittem te már tul vagy a másik mütéten is. neked is jobbulást kivánok ha tudsz nézzél be ide hozzánk többet.
Mindenképp várom hogy jelentkezz!
Lassan elköszönök, jóéjszakát kivánok neked!
ha az segit lélekben veled vagyok és leszek!
Ne félj, és bármi van vagy ha csak beszélgetni szeretnél irj és kérdezz nyugodtan!
Igen úgy értem!A kiszakadt sérv nagyon veszélyes,nekem is azt mondta az orvos ,hogy örüljek,hogy nem bénultam le !Én sem akartam mútetni de azt mondták ha igy hagyom csak rosszabb lesz és ha lebénulok akkor már a műtét sem biztos hogy segít!Bár én nem is birtam volna napról napra rosszabb volt a végén morfiumos tapaszt kaptam már az sem volt jó!Már nem bírtam lábra állni!1 éve műtöttek azóta ott nincs baj!Volt egy másik kiboltosulás az vacakol néha,a nyakam meg már a műtét elött is nagyon rossz volt!Ott is van sérv azt is műteni kellene,probálom halogatni de félek csak rosszabb lesz esetleg az is kiszakad akkor meg szintén fenáll a bénulás veszélye!
Akkor örülök hogy megtaláltam. Személyes tapasztalat, kórházról, műtétről, és minden kérdésre ad választ. Akkor nyugodtan olvashatja mindenki. :) Köszönöm az egész napi segítséget, holnap beszámolok hogy mi történt velem, a Klinikán. Jó éjt! :)
Elolvastam a cikket amit belinkeltél.. Igen! hiteles, minthacsak én irtam volna... nagyon jól megvan fogalmazva és alaposan kitér minden részletre. Ez tényleg jól jöhet azoknak akik mütétre várnak.
Ezt találtam, és olvastam. Azt szeretném megkérdezni a műtött sérves betegektől, szerintetek, ez a magánbeszámoló hiteles?
[link]
Hát persze hogy nem jó egész nap az ágyban feküdni...Én csk hason tudok feküdni, már a kórházban is hasra dobtam magam a mütét másnapján.
Hát igen. Nekem nagy, 14mm-es van kiszakadva, de 8 napja stabil. WC-re rátudok ülni, sántitva, de megyek, max 5 percet tudok talpon maradni. Utána már ágyba kell dölnőm, és így fekve panaszmentes vagyok. De nem jó ez így...
Ja és persze az autózást buszozást is kerülni kell mer a rázkódás sem jó.Én pl-ul a hazautat a korházbol, a kocsi hátsóülésén fekve tettem meg))
A volt férjem kb 15 éve mütötték kiszakadt sérvel, őt már haza se engedték egyenest a ct.röl vitték fel a mütőbe, és emlékszem neki azt mondták le is bénulhatott volna tehát elkerülhetetlen volt.neki egy rosz mozdulattol jött ki, 4 nap alatt lefogyott 8 kilót, de a közelibe se lehetett menni mer iszonyatos fájdalmai voltak. A mostani párom már több mint 10 éve él 3 db sérvel, de orvos közelébe se megy pedig elég sokszor hallom tőle és látom is rajta a fájdalmat..Ezt csak azért irtam le mert szerintem nincs két egyforma eset.
Ami az ülést illeti 6 hétig napi 1 órát engedett nekem a doki, de persze azt se egyfolytába, hanem beosztottam az evéshez, wc.éshez stb.
Ehhez tényleg nagy türelem kell :( Nekem az nem nagyon van, most muszáj leszek megtanulni. Nem tudom hogy a kiszakadt sérv lassabban regenálódik a műtét után, vagy ebből a szempontból mindegy-e.Az biztos, hogy az orvos utasítását maximálisan betartom, mondjuk ismerősök akik át estek ezen a műtéten azt mondják hogy az ülést nagyon kerüljem, mivel a csigolyák akkor kapják a legerősebb terhelést. Munka szempontjából szerencsés vagyok, mert a családi vállalkozásból csak nem rúgnak ki míg lábadozok :)
na most vettem észre hogy egussitol kérdezted na de sebaj leirtam én is ujra)))
Ezt most úgy érted, hogy lehet még ennél is rosszabb az állapotom? A lábfejem,és talpam kb 1/3-a zsibbad,de nem érzéketlen. Nehezen, de minden nap felállok,és fekve is mozgatom a lábam. Rohamosan lehet rosszabb? Vagy egyik pillanatról a másikra?
pont 1 éve mütöttek, de mütét után még sokáig voltak fájdalmaim, de már közel se olyan erősek mint voltak, és aminek a legjobban örültem hogy már végre hosszu idő után ujra tudtam éjszaka aludni)) Én 5 hónapig voltam táppénzen, de az én kérésemre kiirattam magam mer nem akartam olyan sokáig kiesni a munkábol, vagyis féltettem a munkahelyem. tudod a mai világban ez nagy szó ha van hol dolgoznunk(
Szoval ahogy teltek a hetek, a hónapok mindig csk jobb lett. Most kb 2 hónapja már 1 szem fájdalomcsillapitót se szedtem be aminek nagyon örülök, de nem akarom elkiabálni))
Igen, ismerős a fájdalom amiről írsz. És most hogy vagy? Régen műtöttek?
A kiszakadt sérv azért veszélyes mert könnyen lebénulhat az ember!Engem is mire megműtöttek már félig lebénult a jobb lábam!A sorvadás látszik is egy kicsit a jobb lábam vékonyabb lett,és a mai napig nem működnek a reflexek benne!A fájdalomról ne is beszéljünk nekem olyan volt mintha tépték volna le a lábam!
És kérdésedre válaszolva, félek a műtéttől, az ébredéstől, fogom e érezni a lábaimat, aztán a hegesedéstől, és a kiújulástól. Mindentől. :(
Még nincs időpontom, de mivel félig meddig maszek úton megy, így azt mondta a doki hogy legyen meg minden vizsgálat, mert ha esetlegesen egyik betege visszalép, akkor azonnal csörget, hogy induljak. Nem is értem. Egyébként azt mondta kb 2 hét a várólista, még így is, hogy fizetős.
És te most hogy vagy? Mikor műtöttek? Utókezelések voltak? Marad vissza a fájdfalomból? A dokim azt mondta, az első műtét után 10% fájdalom jöhet vissza időközönként, de nem törvényszerű. A további esetleges műtétek után a fájdalom visszamaradása is nő. Azt mondta, max 4x lehet műteni, mert utána már mit sem ér. Na de én nem tervezek még másodikat sem.
De de persze hogy kell a vérvétel, nekem vércsoportvizsgálatot is csináltak amire várnom kellett egy hetet. ha már altatóorvoshoz is mész akkor már ezek szerint időpontod is van? de hisz akkor nem kell már sokat várnod.
Csak írtam a vérvételt.. Miért? Nem kell? Akkor milyen vizsgálatok kellenek?
Tudom h gyerekesnek tűnök.. De én szülésen kívűl nem tartózkodtam még kórházba. Na a plasztikai műtétemet leszámítva, de azt én választottam. Szóval ez most nekem mind testileg-lelkileg egy óriási trauma. Már rosszul vagyok attól, hogy holnap mennem kell az altató orvoshoz, stb vizsgálatok. A kórházba olyan pánik tör rám, hogy azt hiszem azonnal meghalok. áááááá
Nekem van egy nagyon jó barátnőm, ő kint él Americában, és az egészségügyben dolgozik mint főápolónő. rendszeresen tartom vele a kapcsolatot, és már a kezdetek kezdetén mindig kérdezte tőlem mért nem mütenek, mert náluk ez szinte már rutinmütétnek számit.dehát ugye erre én se tudtam a választ, meghát akkor még én is abban reménykedtem hogy majd csak jobb lesz és javul az állapotom.nagyon féltem én is és mindenféle gondolatok jártak az agyamban aminek a vége mindig az lett jól felhuztam magam és mégjobban fájtam....Mikor mész orvoshoz? ez a vérvétel már a mütéthez kell?
Már a holnapi vérvételtől is félek, és mindentől. A család rám bízza a döntést, de azt mondják, ma már nem olyan veszélyes mint 30 évvel ezelőtt.
ez természetes hogy félsz, szerintem mindenki fél, de mi tényleg szerencsések vagyunk és az anyósod is az volt, hogy idővel elmultak a fájdalmai, bárcsak én is igy jártam volna de ahogy telt az idő csak rosszabb és rosszabb lett.
tulajdonképpen mi az amitöl félsz? magátol a mütéttöl, vagy az utána való lábadozástol?
Mit mond a családod? Mit javasolnak? rád bizzák a döntést?
Anyósomnak volt egy sérve kb 32 évvel ezelőtt. Minden doki műteni akarta, de ő abszolult elhárította magáról a műtétnek a lehetőségét. 6 hónapig feküdt kemény felületen, óriási fájdalmakkal. Aztán szünni kezdett, és elmúlt a fájdalom. Aztán újra tanult járni..stb. Így egy teljes évig tartott a gyógyulása, és nem lett tökéletes, de jól van. Igen, abszolult igazad van, és most szégyenlem is magam. Itt nyavajgok, holott az idegsebész aki műteni fog, azt mondta, hogy a szerencse a szerencsétlenségben, hogy orvosi szempontból nagyon jól helyezkedik el a érvem. Vagyis jól műthető. Igazad van. Van akié nem műthető..Tényleg. Most már nem is érzem magam olyan szerencsétlennek. :) Köszi az ébresztést. Nem vagyok általában ennyire pesszimista, de ez nekem nagyon oda tett lelkileg, és már nem nagyon látom meg a roszban a jót. De tökéletesen igazad van. :)
hát igy méretet nemtudok neked mondani, mer elég szükszavu volt a orvosom, csupán annyit mondott hogy indokolt.Lehet nem fogod elhinni de örömmel és mosolyogva jöttem el tőle mert ez volt az utolsó reményem hogy ha sikerül ujra teljes életet élhessek, ne legyek idegroncs stb stb
Erre rögtön írok valamit, csak egy picit hosszú lesz. pill.
dehogy vagy peches... ha arra is kerül a sor, biztos hogy megfogsz gyógyulni, csak sok sok türelem kell hozzá ahogy már irtam is neked.
én olvatam és hallottam olyan betegekröl is akik szintén nagy fájdalommal élnek de olyan rosz helyen van a sérvük, hogy az idegsebész nem vállalja a mütétet mer kockázatos. Szerintem ők pechesebbek mint mi mert ha mütéttel is de könnyitenek rajtunk.
ebben a témában egyébként nagyon megoszlanak a vélemények, van aki sose engedné magát megmüteni van aki azt mondja mindjárt azzal kezdené.. itt van az én esetem is 1 évig éltem a nagy fájdalmakkal, amit csak lehetett beszedtem és kipróbáltam, a vége csk mütét lett.
További ajánlott fórumok: