Akik már 30-40 kilót ledobtak itt tanácsokat adhatnak (beszélgetés)
Senki nem szólt le. Állítom, hogy többet, intenzívebben és hatásosabban mozgok, mint te.
Igenis büszke vagyok rá és nem 40, hanem 50.
Nem a hátteredről beszéltem, hanem arról, hogy a 21 éveddel életvezetési tanácsokat osztogatsz nálad idősebbeknek, egy olyan helyzetből, ahol az ő helyzetükről még nem lehet tapasztalatod.
A ... gyenge emberek fegyvere (?) ha véleményed van, vállald fel. Ez így olyan sunyi, nem gondolod?
Már megint a koromon lovagoltok,az semmit nem jelent....
1.ha olvastad volna nem 5 kilótól szeretnék megszabadulni,hanem már 20tól meg is szabadultam.
2.valamilyen szinten büszke lehetsz rá,hogy 40 kilótól szabadultál,de....
3.nem a terhesség miatt híztam meg,ezért tesem bezélhetsz,mert nem ismered a hátteret.
4.attól,hogy én ennyit mozgok nem kell leszólni!
Hány millát nyert az öcséd? :D Felteszed a képét az adatlapodra? :DDD
Én az a Rékát nagyon nem bírom...
Anyát elküldte a házidoki diabetológushoz, pont ma ment, most ahogy így beszéltek róla. Na fel is hívom, hogy mi volt...
Van egy öcsém, ő Kecskeméten lakik, egyedülálló, erdészmérnök meg úttervező mérnök. Szerepelt a Legyen ön is milliomosban is, ő nagyon okos.:-))) Vagy ezt senki nem kérdezte??:-))) Nem baj, azért dicsekedtem egy kicsit.
A BK-s Réka anyját ismerem, ode járok fodrászhoz ahol ő a kozmetikus. Ismerősöm az iwiw-en, de elég egy elbaszott nő.
Oda kell figyelni. Minden nap tornáztassa a lábait, lábujjait és nagyon figyeljetek az esetleges sebekre. Azonnal tisztítani, bekötni mindent. Sarkát puhítsátok, mert a cukrosoknál hajlamos berepedni és elfertőződni.
Mint amikor a tüdőrákosok tovább cigiznek...
Hát ha a beteg homokba dugja a fejét, akkor nem biztos hogy lehet rá hatni, de próbálkozni kell azért. De ahogy mondani szokták, mindenki a maga sorsának a kovácsa, hallottam olyat is hogy a beteg titokban evett ha nem adtak neki enni, szóval ha ő nem akarja......
Ezért lenne jobb egy speciális orvos, neki hátha jobban hinne mint a családnak.
Sajnálom ami apukáddal történt. Azt mondják sokan járnak igy. Én a háziorvost is hibáztatom, hogy miért nem küldte el előbb, ha egyszer ő nem ért hozzá, mert beutaló nélkül amúgy sem lehet menni sehová, és ezt nem a betegnek kell tudni, hogy mikor hova, kihez menjen, mindenki a háziorvoshoz megy legelőször. De bizom benne, hogy nem késő még most sem, és nem lesz ilyen következménye mint apukádnak, de úgy ha már jó uton halad és javul akkor csak megússzuk, nem?
De tudsz érte tenni sokat! Pl. elmeséled neki mi történt Betandi apukájával :(, veszel neki mérőt és megméred neki többször stb...
Hát igen, még nagyon fiatal az anyukád, nem mindegy, hogy mlyen évek várnak rá...Még dolgozik? Te egyke vagy, hogy utánad költöztek Ceglédre? A BK-s Réka apukáját ismered?
Ez így vannak. Vannak már nagyon jó gyógyszerek és olyanok is, amiket csak diabetológus szakorvos írhat fel. Ha tévéd romlik el, azt sem a tisztítóba viszed, nem? Lehet, hogy a diabatológus messzebb van, de megéri oda menni. Jobban ismerik az új diabetes gyógyszereket, az új eljárásokat. Apukám elhanyagolta cukorbaját, nem ment diabetológushoz, le is vették az egyik lábát. Orsi Drága, ne hagyd, hogy a Mamáddal is ez történjen!
Orvost kéne váltani, ezt azért mondom, mert eddig a háziorvos írta fel a megszokott cukros gyógyszereket és állítólag most már nem írhatja fel (a mi szerencsénkre) és elküldte belgyógyászhoz, mert csak az írhatja fel, na ő meg mikor meglátta a laboreredményeket azonnal tovább is küldte kórházba, hogy ehhez már az ő szaktudása is kevés, és ambuláns ellátáson speciálisan diabetológus főorvos foglalkozik vele, és jobban elmagyarzáta neki hogy mi van és mit kell csinálni.
Köszi! De nem tudunk mit tenni, ha egyszer ő maga nem tesz saját magáért!
Jajjajj!! Itt kenik már mellettem a szendvicseket, meg szelik fel a süteményeket! Pont itt csinálják egy méterre tőlem. :-(
A 17 nagyon sok. 20-nál már be szoktak kómálni. Oda kell figyelni. Jobbulást a Mamádnak!
57 éves. De a gyógyszerrel nagyon rapszódikus neki, az átlag olyan 8-9 körül mozog. De volt olyan is, hogy lement a normális tartományba. Olyan sok azóta nem volt, hogy szedi a gyógyszert. Nem fogja megmérni akkor sem ha veszünk neki...:-(( A doki olyankor tudja megmérni amikor megy gyógyszert íratni és akkor nincs menekvés!!!
fekszel a padon, kulcsba fogod a súlyt. leengeded a fejed mögé, majd egyenes karral felemeled a mellkasodhoz. 8-10 kilóval szoktam.
Pedig a 17 az sok! :( És a cukorbetegség hozományai: vese, látás, érszűkület, még szomorúbbak... Szóval azt tényleg nagyon komolyanan kellene neki venni! Vegyél neki egy mérőt! Hány éves anyukád?
Biztos csak én vagyok ilyen tudatlan, de nem tudom, hogy mit jelent az a pullover gyakorlat.
Úgy értettem, mégha figyel is a kajájára és a mozgásra azután is miután elérte a vágyott súlyt, akkor sem biztos, hogy nem fog visszhízni valamennyit...3 hónap fogyi után ilyet kijelenteni 21 évesen badarság és naivság kategória...
Én a teremben csinálok pullover gyakorlatot és egy kosárméretet nőttem :D ugyanakkor a körméret egy számot csökkent
Én is félek, hogy anyukámmal mi lesz, mert ő is kb. vagy 2 éve szed gyógyszert. Teljesen véletlenül derült ki, egyszer, hogy 17 valamennyi volt, azóta szed gyógyszert, otthonra nem hajlandó mérőt venni és totálisan homokba dugja a fejét. Nem méreti mert amiről nem tud az nincs. Diétázni pedig abszolút nem. és ha mi mondunk valamit, akkor teljesen megsértődik, hogy nincs jobb dolgunk mint vele foglalkozni.
Súlymegtartásban nem is igen lesz tapasztalata senkinek, aki azt mondja, hogy a kitűzött cél elérése után már ehet bármit, mint előtte. Na így majd szépen visszajön a súly.
Én a mellfogyástól jobban parázok valahogy.
Hát én "csak" 104-ről indultam, a 174 centimhez, és kb. 90 kg körül lehetek most (3 hete nem mérlegeltem), úgyhogy nekem még nincs gáz vele.
Na pontosan ezt mondtam én is! Szép, hogy 3 hónap alatt ledobott 20 kilót, de 21 évesen a súlymegtartásban nulla tapsztalata van...stb...stb..stb... Elvek és a valóság sokszor más, és ez nem teljesen csak akaratfüggő és elhatározás kárdése... majd az idő megmuatja...
az orvosom szerint nem olyan rossz, mint amilyennek én látom, meg mit amilyen ennyi fogyás után lehetne, de olyan, mintha két kötényke lógna egymás fölött. Borzasztó! Be már van derekam és a bordáimmal is újra egymásra találtunk :D
Neked milyen a pocid?
ALLICS kedves! Kicsit más a hosszú évek alatt felhalmozódott 30-40 kiló súlyfeleslegtől megszabadulni, mint 21 évesen szülés után a rajtad maradt 5-10 kilót ledobni. Tudod, nagyobb súlyfelesleggel például futni sem szabad, mert többet árt, mint használ. Erre persze mondhatod, hogy nem kellett volna meghízni, de én a helyedben nem tenném. Egyrészt mert nem tudni kinél mi váltotta ki a hízást, másrészt, te sem tudhatod, hogy mondjuk a harmadik gyerek után rajtad mennyi marad. Le a kalappal az előtt, amennyit mozogsz, de ez sajnos nem mindenkinek adott lehetőség.
További ajánlott fórumok: