Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)
Pesten jártál reflexológushoz? Megkaphatom priviben az elérhetőségét?
Az igazi (jó) reflexológusnak nem kell mondanod semmit, ő ráérez, rákérdez a bajokra, miután azt a területet nyomkodja. :-) Belső indíttatásból mentem el, még akkor semmit sem tudtam PCO+IR-ről, csak nem igazán volt menszim (75nap Clostival!). Úgyhogy én szívből tudom ajánlani! (De az nem ér semmit, aki csupán bekrémezi a lábad! Fájni fog, ha jól csinálják.)
Nagyon sajnálom! Viszont ez tényleg azt jelenti, hogy lehet babátok, hisz természetes úton is sikerült a megtermékenyülés! Akkor viszont már csak ki kell várnotok az időtöket, míg elkezdhetitek a stimut a BMC-ben. A neten fent van, hogy mik kellenek, milyen szűrések, azokat megcsináltatnám a helyedben otthon (én így tettem még akkor, amikor felmerült a dokimmal a beutalóírás), ezzel is időt nyerve. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy mikorra kaptok időpontot.
Igen, ezek a terhelt értékek. És reflexológushoz hogy mentél? Elmondtad, hogy pcos vagy, és konkrétan ezzel kezelt? Én az akupunktúrát nézegettem, de aztán nem jutottam odáig, de igazából nyitott vagyok bármilyen természetes gyógymódra.
Talpmasszázs. Én legalábbis ennek tudom be. Persze én is megkaptam a gyogyót az IR-re (nekem elég brutál lett), de amikor először nézettem meg UH-val a petefészkeket, addigra csupán bő1hónapja szedtem a gyogyót, viszont bő4hónapja jártam reflexológushoz. (De már írtam ezt itt.)
Amit leírtál inzu-értékeket, azok a terheltek? (Nekem szept.-ben derült ki: éhomi 22, 120' 91, most az éhomit nézettem, az lement 15 alá.)
Szia, hát ha már nem is reménykedünk, megette a fene az egészet :) És akkor Te most hol is tartasz?
Én terminált együttléttel kezdtem, de állítólag az inszem.-es stimuláció ugyanilyen, én jobban örültem volna, ha rögtön inszem. lett volna, mert akkor legalább a méhnyakon túljutottunk volna. Nagyobb lenne az esély. Maga az inszem. pedig olyan kis beavatkozás, egy HSG vizsgálat is komolyabb, szóval igazán befecskendezhették volna őket :)
Na de így is reménykedek, hátha...
Akkor elárulhatod a titkot, hogy csináltad :) Nálam 2010. novemberben vette észre a nődoki a cisztákat a petefészkemben, az ő javaslatára mentem el endokrinológushoz, 2011. áprilisban pedig ő is alátámasztotta, hogy PCOS enyhe inzulinrezisztenciával, ami nálam 36,7-et jelentett. Május óta szedek gyógyszert és diétázok, októberre az inzulinom 17,3 lett, a múlt hét pénteki pedig 18,5, szóval elvileg inzulinnal jó vagyok, viszont attól eltekintve, hogy bár decemberben és januárban is megjött, előtte a tavalyi évben kb. összesen 6-szor, a petefészkeimben pedig már csak nagy sötétséget lehet látni az ultrahangon, annyira tele vannak cisztákkal, szóval az semmit nem javult :(
Nekem két méhen kívüli terhességem volt. Az első gyógyszeres kezeléssel felszívódott, de a másodiknál megrepedt a petevezeték és sürgősen el kellett távolítani. Novemberben volt a műtét, ami miatt köldökig fel is vagyok vágva. A HSG szerint mind a kettő le volt záródva. Szerintem meg csak részlegesen, ezért sikerült mind a kétszer méhen kívülire. Így maradt egy lezáródott, hegesedett petevezető. Ezek után úgy tűnik biztos a lombik...
Hogy mire számíthattok, az tényleg eredmény- és orvos-függő. Írta itt valaki, hogy az egyik doki nem pártolja a termináltat, a másik meg igen. Erről nem tudok nyilatkozni. Ha a pároddal nincs gond, és tulajdonképp veled sincs, az idő nem sürget titeket, akkor szerintem a termináltat fogják javasolni. De hát ugye én nem vagyok orvos. :-)
A PCO-d hogy áll? Mert én már eltüntettem a cisztáimat mindkét petefészkemből, rendeztem a menszimet, peteérést csináltam, és hát picit már lejjebb vittem az inzulinomat. Neked nem társul a PCO-hoz IR?
Én is PCOs vagyok, és nemrég kezdtem a BMC-ben. Megvoltak az első vizsgálataink, úgyhogy mostanában megyünk majd vissza kiértékelni a leleteinket, és megbeszélni, hogyan tovább. Én nagyon bízom benne, hogy nem rögtön inszemmel kezdünk, ezért kérdeztem. Persze tudom, hogy nem vagyunk egyformák, és nyilván azt sem tudom, hogy milyenek lettek az eredményeink, csak hogy kb. mégis mire számíthatunk.
Már nem vagyok mai csirke, meg hát idehaza már jó pár Clostis ilyen alkalmon vagyunk túl, úgyhogy igen, dr.Z.is azt mondta (-15kg, s mehetek vissza inszemre, már csak2van hátra). Meg most is nézettem direkt UH-t itthon (spontán ciklusban volt egy szép petécském), most is mondta a doki, hogy mikor, és hát most se sikerült. (Igaz, az inzum még messze nem az igazi. Úgyhogy lehet, ez a ludas.) Miért kérded?
Szia, Ti már tuti, hogy inszemmel kezdtek? Terminált együttlét kizárva?
Igen, az első alkalommal elveszik a beutalót, betűzik a mappádba. Tudnod kell majd a súlyodat is, mert kiszámolják és felírják a BMI-det (bár lehet, hogy ezt csak a kövéreknél teszik). Elég csak neked a beutaló, az tulajdonképpen két emberre szól. :-)
Hát, nálam még sok mindent nem állapítottak meg. Amit már korábban tudtam: kövér vagyok, alulműködik a pajzsmirigyem, és rendszertelen (főleg hosszú) volt a menszeszem. A vizsgálatok utáni első igazi konzultáción mondták nekem a PCOS-t, és eltanácsoltak IR-vizsgálatra. Most várok, próbálom csökkenteni a súlyom és az inzulin-értékemet, aztán hamarost megyek vissza, s elkezdjük az inszemet. Szóval gyakorlatilag én is még kezdő BMC-s vagyok, hisz stimulációig/beavatkozásig még nem jutottam. És nálatok mit lehet tudni?
Szerintem elég Neked csak a beutalód és igen az első alkalomra már vinni kell. De ez csak szerintem, mert nekünk nem kellett annak idején.
Még annyi, hogy a beutalót az első alkalomra kell vinni? És a páromnak is kell beutaló? Mintha valahol olvastam volna, hogy neki a háziorvostól kell kérni?
Oké!!! Türelmesek leszünk!!! Te csak pihenj nyugodtan!!!!
Szia! Nagyon aranyos vagy! Köszönöm a segítséged! Biztos fogok majd menet közben is kérdezni. Nálatok mi a probléma? Nekem már tuti, hogy lombik lesz, csak azt nem tudom, hogy mire számíthatok.
Ja, és egy keddi kora délután ott kell lennetek meghallhatni egy előadást (amit mindig valamelyik orvos tart, pl. az alapján is lehet dokit választani, egy benyomásnak tökéletes). Ha nem akartok sok szabit elpocsékolni, érdemes pl. a spermavizsgálatot és neked is valamelyik dolgot (labor, nőgyogyi vizsgálat, UH) egy keddi reggelre/délelőttre kérni, s akkor elmenni az előadásra, így egyszerre megy el egy nap, s nem kétszer (jobb esetben egy félnap).
Szia! Kapsz majd egy időpontot, de attól ne várj semmit, mert miután kifaggattak (nem is kell arra a párodnak elmennie) csak egy papírt kapsz, rajta beikszelve a kért vizsgálatokat (és ne lepődj meg, ha a recepciós csajok felülbírálva az öreg dokit átikszelgetik azt a papírt! :-D). Ezek közül legalább egy (a második) spermavizsgálatot és neked az UH-t ott kell csináltatni, az összes többit otthon is megcsináltathatod az SzTK-ban. Aztán ha bevittél minden papírt (a házassági anyakönyvi kivonat másolatát is kérik) és leletet (érdemes a másolatot adni vagy lemásolni magadnak, mert amit egyszer leadtál, azt nem kapod vissza, vagy csak nagy harcok árán), csak akkor adnak az első igazi konzultációra időpontot, na akkor kell választanod orvost (de ez nem kötelező, ha jól tudom). Ekkor jó, ha a pároddal mész, igazából ekkor tudod meg, hogy mit gondolnak az állapototokról, kellenek-e esetleg további vizsgálatok (pl.inzulinterhelés, műtét), vagy rögtön kezdhettek is valamivel (terminált együttlét, inszemináció, lombik). Készülj fel a hosszú sorban állásra és órákig tartó várakozásra! Üdv a klubban! (Sajnos.)
Sziasztok!
Csatlakozhatom? Még nagyon kezdő vagyok. A nőgyógyászom most mondta, hogy ad beutalót és azzal a BMC-be mehetek. Szóval holnap szeretnék telefonálni hozzájuk. Ha kérek időpontot konzultációra mennyi a várakozási idő? És ők fogják megmondani, hogy melyik orvoshoz kerülünk?
Köszi a segítségeteket! Üdv.
Köszi mindenkinek! Lehet, h holnap nem tudok jönni, férjem már most betervezte, h reggel megfürdök, utána meg majd elég lesz szerdán, hogy véletlenül se keljek fel túl gyakran:-DDD
De amint a "hajcsárom" enged, gépezek egy kicsit és megírom, mi volt!
Tőlem is megy a drukk mindenhova,Hajráááá!!!!Pusziiii Nektek :D :D
Szuper nagyon drukkolok !!!!!!!!!
Szuper! Hajrá, hajrá kis embriócskák! :):)
Sok sikert!!! A babócák mindent megtesznek látom :)))
Bunny
Tudod,ami rosszul indul,annak jól kell befejeződnie!!!
Kitartást csajszi,nemsokára anyuci pocakjában nőhetnek tovább a bébik))
Megvolt a telefonhívás:-) A 4 petesejt megtermékenyült, a másik 5-ről majd hétfőn tudok meg többet. Hétfőn 10-re berendelt Kanyó doktornő, h az orvosom majd megnéz uh-n, ill. "előveszik" a babókat és akkor döntenek, h hétfő v. szerda a beülti.
kr! Ha férjem is jön, akkor kocsival megyünk. Ilyenkor nem bízzuk a "szerencsére" a MÁV-val.
Szorítok,hogy sikeres legyen a találkozás és mind megtermékenyüljön.Puszi
Bunny! Köszönöm az engedélyt, elolvastam. Nagyon, de nagyon szorítok nektek, hogy minden úgy legyen, ahogy szeretnétek!!! Meg azoknak a randizós párocskáknak is, hogy megszeressék egymást és szépen fejlődjenek! ;-) Remélem, nem megint vonattal kellett menned, mert amit a MÁV művelt a héten, az szörnyűség! Mi még nem kezdtünk semmit el a BMC-ben (IR-t és súlyt csökkentek), de már félek, hogy egész napok elmennek, ahogy olvastam nálad. Lehet, hogy még farsang idején kiderül nektek, hogy sikerült ez a lombik! :-)
További ajánlott fórumok: