Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)
Sziasztok!
Már nagyon régen írtam nektek, de folyamatosan olvaslak.
Csak kapkodom a fejem, mennyi babásunk van:)))
És milyen profik vagytok minden egyes kérdésben:))
Csak ámulok. Szerintem erre az orvosok is levehetik a kalapjukat. Tudom, bárcsak ne kéne tudnunk ezeket, de a nő mi mindent tesz meg....
Már sokat tanultam tőletek pl.diétával kapcsolatban is.
Mayát nagyon hiányolom, szívhangok várása óta nem jelentkezett.
igen erre gyúrok:-)
nagyon rég nem ettem már krumplipürét:-)))
leírnád esetleg priviben, hogy kell elkészíteni? (főzési idő, mivel keverni stb?.)
köszi
Szia,
köszönöm, elküldenéd amit találtál akár privátban?
köszi:)
én nem voltam, de már keresgéltem.
székesfehérváron van több is.
Sziasztok, voltak valaki mostanában ultrahangos átjárhatóságin (HyCoSy) és tudna ajánlani rá helyet ahol ilyet csinálnak és nem a röntgenes HSG-T?
köszönöm
Én is kipróbálom!
utánaolvastam tetszik amit írnak róla!
köszi
Tavaly előtt kaptam a szomszédasszonyomtól, addig én sem ismertem. Neki nagyon sok lett a kertben, és ki akart dobni. Nekem viszont nagyon bejött, mondtam is neki, hogy én ilyen finomat rég ettem.
Megcsináltam sült krumpli helyett is, egy nagyon kis olajba szortam paprikát, összetörtem sok-sok fokhagymát, ebbe hempergettem bele, és megsütöttem a sütőben. Isteni finom köret hal vagy hús mellé.
Tavaly már én is ültettem a kertbe, és az a jó, hogy kint lehet mínusz 25 fokban is, nem fagy meg. Ha felenged a föld, akkor ki lehet húzni, és használható.
Rengeteg vitamint tartalmaz, és az emésztést is elősegíti.
Nagyon igénytelen növény. Annak idején amikor a magyarok nem ismerték a buronyát, ezt termesztették, mert télen is jól el volt a földben.
Sokkal nagyobb mint a fehérrépa, de alapvetően a fehérrépa, répa családjába tartozik.
Ha éppen nincs sárgarépám, akkor ezt teszek a levesbe is, mert nagyon jól lehet a répát helyettesíteni vele.:)
Szóval én nagyon ajánlom. Ha van hová ültetned, akkor csak magot kell venned. Piacon én sem találkoztam vele. De lehet,hogy nem is figyeltem, és azért.
Szerintem próbáld meg a "lassabb" futást.
Nekem bevált az elipszis tréner, és én úgy döntöttem, hogy venni fogok egyet itthonra.
Baba mellett nem fogok tudni eljárni kondizni, viszont ha alszik, akkor tudok itthon is tornázni. Néztem a vatereán, és már 25-40000 között használtan lehet kapni.
Igen értelek, ez így nehéz mert én valójában szeretek is futni. Tehát igazából jobb napjaimon (nem most kezdtem, hanem 2 évvel ezelőtt) akár 40-45 percet is "kívánok" futni...
Menjek el inkább valami tornaórára,? Azt nem nagyon szeretem, ha más mondja meg mit kell hányszor csinálnom, már kinőttem belőle:-)
most sajnos úgy érzem, hogy a T3 gyógyszer miatt is alapból magasabb a pulzusom.
A 170 az nagyon sok! Nekem is volt, hogy felment 155-160-ra, és a doki megszidott miatta.
Akkor inkább lassabban és tovább fussál.
Nekem ezt mondta az orvosom.
De ez fokozatosan javul.
Én a futógépen eleinte 3-n sétálgattam. Nagyon unalmas volt. Eleinte az elipszis tréneren csak 5-10 percet birtam az edző szerinti ideális pulzussal, de kb 1-2 hónap kitartása meghozta az eredményt, és lett 20 perc, a futón pedig 5 fokozat.
Végül az elipszis tréneren már képes voltam egyhuzamban 60 percet is eltölteni. Az nekem jobban bevált mint a futógép, nem vitte fel a pulzusom, fogytam, és jobb volt a közérzetem is, arról nem is beszélve, hogy a hátamtól a lábamig mindent jól átdolgozott.
Drágám!
van pulzusmérőm, mindig használok.
170-nél szoktam megállni, lehet ez a gond?
33 éves vagyok elvileg 227-33-ig elmehetek.
Ha meg nem "hajtom" magam akkor nem érzem, hogy mozogtam voltam, de igen én is gondoltam már erre.
És elég gyorsan izmosodom egyébként, pl. 2 alkalom után már látszik egy kicsit a hasizmom...
mit csináljak, hogy jó legyen?
Van pulzusmérőd? Az nagyon fontos.Én a konditeremben, főleg a pulzus mérése miatt jártam.
Az sem jó, ha túl magas a pulzusod, mert akkor izmot termelsz, az pedig növeli a tesztoszteront.
Nekem még az elején kiszámolta egy edző, súlyom alapján, hogy 140 fölé ne menjen a pulzusom, mert akkor izmot növelek.
Viszont 140 alatt maradni nagyon nehéz volt. Eleinte szinte, hogy sétáltam.
Terhesség alatt is kell mozogni, de ott sem mehet fel nagyon a pulzus, ott meg már a baba miatt.:)
Szóval ha nem kondi teremben edzel, akkor érdemes egy pulzusmérőt beszerezned.
köszi Ciróka!
lehet, hogy visszaiktatom akkor.
az inzulinos fórumban olvastam, hogy a hal és a marhahús (a másik kedvencem) nagy inzulinválaszt vált ki...Rántva amúgy sem eszem (már) dolgokat.
Tornát amúgy is szeretem csak időm nincs most én igazából futni szoktam 25-30 percet + 20-25 perc taposás, nem tudom ez így megfelelő?
Én ezt még soha nem hallottam, mármint a halról.
Nem arra írták ami elő van panírozva?
Én natúr halat szoktam venni, pangasius, néha ha több pénz volt, akkor megengedtük magunknak a lazacot (imádom).
Amikor a baba összejött külföldön voltunk 10 napot. Minden nap halat ettem. Isteni füstölt halat lehetett kapni.:) Nem tudtam ellenállni. Na meg a férjemnek is mondták, hogy sok tengeri halat egyen a kiskatonák végett. Így mi nagyon rákaptunk a halra. Többszörösen jó volt, egyrészt, mert nem tartalmazott ch-t, másrészt pont 3 órát bírtam ki vele ha ettem még hozzá zöldéges köretet.
Most terhesség alatt csak havi egyszer eszek, mert a doki azt mondta, hogy a baba miatt ne egyek többször, de korábban a dietetikus(IR-ben jártas) is engedélyezte a sok hal fogyasztását.
A torna csodákra képes. Legalább napi 35-40 perc egyhuzamú torna kell. Felér egy 1000 Merckforminnal.:)
Egy cikluson belül is változnak az értékek, a 22. napon nekem is 5 körül volt mindkettő.
RR szerint óráról órára változnak a hormonok.
Nekem pl. a TSH volt 1,75, volt 3,1 (egy cikluson belül!), azt mondta, ilyenkor a legjobbat kell nézni.
Köszi Ciróka!
krumplit sem eszem már egy ideje...kb. egy éve:-)
nagyon ritkán de csak akkor, ha nincs más, hogy az ebéd CH-m meglegyen.
Halról úgy olvastam a lányoktól, hogy valamiért nagyon magas inzulinválaszt ad rá a szervezet - pedig nagyon szeret(t)em.
a tornán még javítanm kell az igaz, heti 2 biztos megvan.
tigrisné
Én a vége felé a krumplit is elhagytam. Helyette paszternákot sütöttem. Fele annyi ch-t tartalmaz mint a krumpli és nagyon finom.:)
Nem emeli meg az inzulin szintet.
Amit még kiikatattam az a tejföl volt, tésztát bio boltban vettem, és csak teljeskiörlésűt. Olcsóbb is mint a bolti.
Rengeteg halat ettem. Volt, hogy hetente 2x 3x-or.
Eleinte én 180 g-os ch-n voltam, aztán pár hónap múlva 170, 160 végül 150 nél megálltam. De az intenzív torna az heti 5x másfél óra volt elipszis tréneren.
Fokozatosan jutottam el erre.
köszi Prezida!
ez nekem azért fura tudod, mert tavaly volt olyan, hogy mindkettő 5,31 volt századra pontosan...
most pont azt monitoráljuk (mármint a peteéérst) mert legutóbb 26. napos colt a ciklusom de ha kitolódik utána meg meg kell lennie a megfelelő sárgatestnek.
szia
Nekem azt mondta RR, hogy nem probléma, hogy az FSH magasabb, mint az LH, csak annyit jelent, hogy kicsit lassabban indul be a peteérés. Mivel a prog. szintből látszik, hogy van peteérésem.
Gondolom, ez annál gond, akinél nincs PÉ.
(nekem LH 1,5, FSH 7 volt, egy másik ciklusban pedig 4,32/9,48)
Sziasztok Lányok.
Lombik-kezelésből maradt6 db Gonapeptyl (hűtöm) és 3db Merional injekciómat szeretném eladni valakinek, ainek a kezeléséhez erre van szüksége. Akit érdekel, kérem írjan, olcsóbban odaadom, mint a patikában kapható. Nekem már nincs rá szükségem, mert 8 hete Lakója van a pocimnak. Üdv: Rita
KÖszi Hajna!
Tanulni mindig is lehet!
Főleg attól, aknek bejöütt nem Ciróka?
Bogikám, de drága vagy! Csókollak én is! És így van, ahogy írod. PCO nincs IR nélkül, de PCOS az van IR nélkül. PCO és PCOS nem ugyanaz.
Ciroka, Tigrisné már régi motoros a diétában :)