Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)
Privàtba elküldöd nekem?Bàr pàr napja nem észlelünk csípéseket(gyorsan le is kopogom),de nem vagyok benne biztos,hogy eltüntek és màr raktam félre esetleges írtàsra pénzt.Sajnos nekünk legalàbb 100 e ezerbe kerültek ezek a kis vàmpirok idàig és még mindig nem vagyok nyugodt.
Amúgy hiába kenegetem magam teafa olajjal, nem zavarja a poloskákat. Van itthon natúr maszirozó olajom, abba kevertem először, másfél decibe 2,5 ml-t, és töményen is kentem, de nem riasztja el őket a szívástól, viszont tényleg hamar lehuzza a csípést. Megszerettem az illatát, ha vége ennek az egésznek, szerintem akkor is használni fogom, bár lehet keverem valamivel
Van egy jó írtó. Elküldte a haverom. Nem merem kitenni, nem tudom szabad e. Azt mondta a haverom, hogy náluk csak 1x volt, begázosított mindent, és egy napig nem mehettek haza, és vége volt. Én kipróbálom fizukor
szó szerint kiröhögnek érte.. Pedig egyik ismerősöm volt egy 4 csillagos szállodában, és ott az utastársait úgy összecsípték, hogy miután hazajöttek még egy hónapig kellett őket kezelni.. Ők mondjuk nem Angliában voltak, de tök mindegy, egy valós lehetőség, amivel jobb, ha számol az ember, és ennyiből jó volt, hogy voltak csípéseim, mert erről én előtte sosem hallottam..
A szekrény helyett inkább asztalra tegye a bőröndöt (ha odafér).Bár szerintem ő nem aggódik annyira, mint te.
Szerintem a teteje nagyon sűrű hűlós anyag, amin nem tud átmenni, de a levegő igen.. Sajnos fé nincsen, csak rendes bőrönt, max annyit tudok, hogy kigőzölöm, vagy a fürdőbe pakol ki és azonnal becsomagolom folpackba 4 hónapra (ha addig nem kell mennie még) Ők nem félnek tőle a férjemmel, nyavajgásnak tartják.. Mondják sok idiótaságot olvasok a neten... Nálunk ugye nem volt tisztázott, az volt-e, mert a csípéseimre azt mondta a bőrgyógyász, hogy szerinte az, de azt mondja mindenki, hogy a házi irtással azt nem irtottuk volna ki.. Hacsak nem egy darab áttévedt, napokig csípett, majd kinyírtuk, és nem babázott le...Köszi csajok ezt az ebay-es cuccos oldalt, mert egész elérhető áron vannak okosságok, ez a bőrönd meg szintén jó dolog.. Mire a kölök megy, már úgysem érne ide sajnos. Sporttáska van, de az nem túl praktikus repülőn..Majd mondom neki, ha nagy a fürdő tényleg oda tegye be, vagy az ágytól legtávolabbi szekrénybe..egy hétig lesz oda, annyi idő alatt, ha lesz csípése, akkor úgyis észreveszi..Angliába megy, így nem vagyok nyugodt, de 4 csillagos szálloda minimum.
[link]
Ez se rossz annak, aki sokat utazik.
Hát komolyan mondom, eddig azt hittem a csótánynál nincs gusztustakanabb, rohadékabb lény...tévedtem
Műanyag bőrönddel menjen, vagy otthon mosható sporttáskával.
Nekem viszont most az jutott az eszembe, hogy meddig kap alatta az ember levegőt? Illetve hogy van ez megoldva, hogy valahol szellőzzön?
Fiam most megy repülővel külföldre, a rosseb megesz, nehogy hazahozzon valamit..hát elég tortúra úgy kezdeni a szállást, hogy átnézel mindent... de a jó megoldás a fürdőben tartani a bőröndöt, max csótányt hozol haza..:)
hát ezen most röhögtem, bár nem olyan vicces ezekkel a rohadékok tudatával aludni.. azért kisgyereknek szuper lehetm hogy biztonságban tudod, másrészt, meg ha ilyen sátorban kibírja a család a pár hónapot, akkor nem kapnak kaját a szörnyecskék és végük.. Azért megnézném a vendéget, aki jön és meglátja a szobában :)
azóta nincs biztosan csípésnek mondható? nekem szerintem nem az, van épp elég más eü szarom, lehet azok okozzák/okozták..
köszi, eltárolom az oldalt
Ne is mond én is màr minden apró pöttyöt,pattanàst csípések gondolok:)
Komolyan... Belinkelhetnél egyet egyet hasznos lehet itt... Ma van kiütésem de egyáltán nem csípésnek tűnik.. Szagom nincs mi lehet..
Most néztem az ebayen,van egy csomó írtó, meg csapda, lehet kipróbálom valamelyiket
egyszerűen elképzelni sem tudom, ha megint csípés van a lányodon, hogy honnan. nálatok még az sincs, hogy szomszédból visszafertőződtök..Karnisoknál, mindenhol átfújta? Azt mondják még tapéta alá is beköltöznek, de ugye a gázosítás pont onnan csalja ki őket...
Reméljük, most ez már csak szúnyog.. a érült szúnyog hálót a férjem kijavította hálós anyaggal, nem valami szép kis kockák ahogy be vannak ragasztva, de nem jön be rajta semmi.. Madarak nálunk kitépték.. vagy denevér nem tudom, de egyik évről a másikra az összes kilyukadt az egyik oldalán a lakásnak..
Én is erre gondoltam, hogy kizárt, h ha lenne, akkor ne jönne csípés ránk.. holnap megint gőzölök, ágyat húzok, fujok, biztos ami biztos alapon, de most megint sok a galamb, lehet a végén akkor hoztunk be valamit, mikor kiráztuk az ágyneműt. Mivel porallergiásak vagyunk, mindig átfrissítem az ágyneműt, ki sose teszem levegőzni de átmozgatom az ablakban.. lehet azzal hoztam be galamb atkát, nem tudom.. Pedig holnap is ki kell ráznom, mert prüszkölünk percenként sajnos.. és akkor még most jön majd a parlagfű.. alig várom..
Hívd fel az írtóst és mondd el neki, hogy újra lettek csípések. Harmadik után nálunk eltűntek.
Sajnos nàlunk háromszor volt írtó és több,mint két héttel a 3.írtàs utàn ma is lettek új csípéseim.Màsik lakàsban több,mint egy éves fertőzöttség mellett ugyanez az írtó két írtàssal eltüntette a dögöket.Màr nem tudom mi tévő legyek.Sajnos anyagilag nem àllunk úgy,hogy mindent kezdjünk előről
Tegnap beszéltem egy barátommal, aki szintén keresztülment ezeken a dolgokon, ott is ment protext, meg gőzölés, aztán hívtak írtót, a harmadik bevált, azt mondta begázosította a lakást nagyon komoly szinten, gázálarcban, és ők egy napig nem mehettek haza. Ez az írtó 2x volt náluk, azóta semmi, több mint egy éve
Az àgyakat,ülőgarnitúràkat mindig teljesen szétszedték alig bírtuk visszatenni az elemeket.Remélem én is,hogymost màr vége lesz,hosz én alig làttam bogarat.Még is szinte mindennap voltak csípések.Reggel olyan nyugodt voltam,hogy most màr pàr napja sehol semmi,de aztàn a lànyom mutatta a bokàjàn azt a csípést,ami persze lehet szúnyog is,de attól még ideges vagyok.Szeríntem fellélegezhetsz ha nincs rajtad màsfél hete semmi,plàne most hogy meleg van.Azt mondta az írtó ahol van szoba hőmérsékleten kb hàrom naponta legkésőbb szív vért
Mikor látod az élő példányokat? Éjszaka? Vagy nappal is? Azt mondják, ott, ahol már élő példány van láthatóan, ott kevés a protect, viszont ha kajázzák, nem tudnak szaporodni, tehát a semminél több..Nem tudom, hogy vagy vele, de én állandóan érzem a szagát, pedig azt írják szagtalan, hiába égetek gyertyát, belépek a lakásba és érzem..Utóbbi időben nem kaptam a kifejezett poloska írtóját csak a sima protect, amin fel van sorolva a poloska is, ez mondjuk majdnem felébe kerül csak, ha hatása ugyanaz, akkor jobban járunk vele.
Na erre én is kíváncsi vagyok..
Szerintem Pici már el kell tűnniük.. Honnan a bánatból jönne ennyi.. Márészt szétszedte a pasas az ágyatokat? Azt mondták, azt darabokra kell szedni. Konnektorok, villanykapcsolók? Azokat feltétlen nyisd ki, és nézzetek bele..(Csak óvatosan) Mit gondoltok, ha másfél hete nem volt rajtam semmi, akkor lehet nem az volt? Március óta már hemzsegni kellene, és én is protectezem meg gőzölök..
Kiváncsi vagyok hogy válik be a decis. Mivel permetezed?
sajnos nem lesz hatàsos a protectet.Mi is eleinte volt,hogy hàrom flakonnal is kifujtunk egyszerre és csak arra volt jó,hogy szinten tartotta a feetőzöttséget
További ajánlott fórumok: