Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) fórum

ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)

❮❮ ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... ❯❯
2403. MViki (válaszként erre: 2402. - Judystar)
2013. ápr. 25. 20:49

A műtő után vissza a szülőszobába, ott apa van meg a baba, ott lehet lenni 2 órát. Aztán levisznek az őrzőbe, ami a gyermekágyon egy másik kórterem, mint ahol véglegesen leszel. Az már 3 ágyas.

Apa oda lekísérhet, de csak a látogató folyosóról mehet be amíg kipakol. Oda csak azt kell kipakolni amire a 6 óra alatt szükséged lehet (pia, kaja, telefon, telefontöltő) meg ami a zuhanyzáshoz kell.

Aztán apát kidobják. Jöjjön vissza 6 óra múlva, ha akar.

Ha letelt a 6 óra bejön a nővérnőci, hogy kezdjél éledni, eddig volt a pihi. Először csak az ágy szélére kell felülni - egyedül (kb. 10 perc) én úgy szédültem mint 16 évesen fél üveg gyümivodka után. Aztán valahogy ügyeskedj le magad az ágyról a földre (újabb 10 perc) aztán csak álldogáljál egy kicsit...majd lassan elindultok zuhanyozni, ami inkább egy macskamosakodás lesz. Na ezért kell apának előkészíteni mindent, mert azt vinni kell.

Csoszogás a fürdőbe (ez a szobán belül van) - kb. 6-7 perc.

Fürdőben kiveszi a katétert a nővérnőci, nem fáj. Amikor berakták - én sajnos a spinális előtt kaptam - az rosszabb volt sokkal.

Aztán törcsi - ebben segített, meg fel kell ügyeskedni a betétes bugyit, pelenkát, vagy amid van. Hálóing végre a sajátod lesz rajtad. Egy jó tanács, apa készítse elő a fogkefét meg a fogkrémet, mert nagyon jól esik egy fogmosás is.

Eztán jön a séta. Át a végleges kórterembe. A nővérnőci segít vinni a cuccaidat, de kb. eddigre nem árt, ha apa is befut.

Ahogy belépsz a szobába, máris hozzák a babát, egy undok nőci leoktatta 2 percben a köldökápolást meg a pelenkázást és otthagyja a babát.

Az "első éjszaka elviszik" azt jelenti, hogy Neked kell a folyóson hátravinni a csecsemősökhöz és könyörögni, hogy beadhasd.

Aztán hajnalban vagy kihozzák vagy nem. De inkább ki.

Ezen egyébként nagy a vita bent, ha jól hallottam, mert a nődokik a pihenést támogatják, hogy a babát igenis vigyék el az első éjszaka, hogy az anya tudjon pihenni a műtét után.

A bababarát cím pedig az én tapasztalatomban azt jelenti, hogy félhulla anyukák sétálgassanak az ordító csecsemőjükkel a műtét után 12 órával- ez már csak az én véleményem, elnézést, a bántok vele valakit.

2402. Judystar (válaszként erre: 2400. - MViki)
2013. ápr. 25. 20:28
A szülőszobára ha vissza visznek császár után ott csak ti vagytok vagy más kisanyukák is vannak?
2401. Judystar (válaszként erre: 2398. - MViki)
2013. ápr. 25. 20:26
És ez a gesztációs cukorbetegség, szülés után elmúlt?
2400. MViki (válaszként erre: 2385. - Katie_rose)
2013. ápr. 25. 20:23

na a szopi próbálkozások csodásak....ülve.....

az ágyról a lábad meg nem ér le, ha csak nem vagy 195 cm legalább

Szóval ajánlott, hogy apa vigye a szopi párnát.

Boka dagadás detto....

Ja és nagyon meleg van...ráadásul az ágyon derék magasságba keresztbe egy kék szemetes zsák is van a lepedő alatt, ha nem izzadnál elég rendesen .....

2399. MViki (válaszként erre: 2385. - Katie_rose)
2013. ápr. 25. 20:19
hú, az az oxitocin az fincsi volt még 2 napig.....alig vártam, hogy ne kapjam :-(
2398. MViki (válaszként erre: 2376. - Judystar)
2013. ápr. 25. 20:14
nekem 2x is volt terheléses cukorvizsgálatom a terhesség alatt, mert az első csak gyanús volt, a másodiknál pedig be is bizonyosodott, hogy gesztációs diabéteszem van...jöhetett a diéta....szóval én az utolsó 2 hónapban majdnem 5 kilót fogytam és most 5 és fél hónappal a szülés után összesen 14-el vagyok kevesebb, mint amikor terhes lettem.
2397. Judystar
2013. ápr. 25. 16:22
okéska addig is szió :) jó babázást!
2396. katie_rose (válaszként erre: 2395. - Judystar)
2013. ápr. 25. 16:18

Szerintem a hasfájás és a diéta nem függ össze. De orvos nem vagyok :)

Én pl. ugye elvileg odafigyeltem,a gyerkőc ennek ellenére így is majdnem 4 kg volt :D

Egyébként rólam szerencsére nagyon hamar lementek a kilók. Talán 3 hét alatt.. A szüléssel 10 kg ment le. De nem tudom miért,mert egyébként elég hízékony vagyok. A terhesség előtt volt egy nagy életmódváltásom (elhagytam a legtöbb szénhidrátot) és talán emiatt alakult ilyen szerencsésen. Na meg az első 4 és fél hónapban anyóséknál laktunk. A stressz és a hányinger remek alap a fogyáshoz :D

Ja a szülés után az ember legalább egy hétig úgy néz ki,mint egy 6 hónapos terhes. A lábaim meg olyan szinten bedagadtak,hogy papucsban mentem haza a kórházból...

De ezek mind elmúlnak :)

Most lépek,mert ébredezik a törpe. Írok majd még :)

2395. Judystar (válaszként erre: 2394. - Katie_rose)
2013. ápr. 25. 16:13
A sógornőm pl 24 kg hízott az elsőnél a másodiknál diétázott akkor kb 12 viszont a babácskája nagyon hasfájós lett állítolag a diétázás miatt. És hamar le adttad azt a fölös kg-ot?
2394. katie_rose (válaszként erre: 2393. - Judystar)
2013. ápr. 25. 16:06

Erősen vissza kellett fognom magam. Főleg a végén,mert az utolsó 6 kg kb az utolsó hónapban jött fel :D

Tudtam volna többet is hízni, ha tényleg mindent megeszek amit megkívánok.

Mondom ezt úgy,hogy azért nem is voltam igazán kívánós.

2393. Judystar (válaszként erre: 2392. - Katie_rose)
2013. ápr. 25. 16:04
16-kg-ot híztál csak?Akkor te szerencsés vagy az tök jó!
2392. katie_rose (válaszként erre: 2391. - Judystar)
2013. ápr. 25. 15:58
Egyéni dolog,de nekem még 2 hónap múlva is erős hányingerem volt az oxitocin felszabadulása miatt miközben szoptattam. ennek az egyetlen előnye,hogy hamar lement rólam a felszedett 16 kg :D
2391. Judystar (válaszként erre: 2388. - Katie_rose)
2013. ápr. 25. 15:57
Te jó ég akkor tényleg érdemes kifeküdni azt a 6 órácskát. na már csak kis vuk hiányozna :D
2390. katie_rose (válaszként erre: 2389. - Judystar)
2013. ápr. 25. 15:55

Az fog fájni a legkevésbé :D Na jó, nem ijesztgetlek.

Ha alacsony a fájdalomküszöböd (mint nekem),akkor Mariann (szülésznő)pl. szokott adni dugi gyógyszert. :D És a csecsemősök közül egy fiatal szőke lány, Viki volt velem a legrendesebb. Mikor bedurrantak a cicijeim és beton kemények lettek több,mint egy óráig maszírozta,hogy ne gyulladjon be. Segített fejni is.

2389. Judystar (válaszként erre: 2385. - Katie_rose)
2013. ápr. 25. 15:52
jééézus isten sok szuri :(
2388. katie_rose (válaszként erre: 2386. - Judystar)
2013. ápr. 25. 15:52
Kötelező feküdni,mert a gerincszuri miatt így is lehet migréned (nekem volt). Ha felkelsz,akkor meg tutira lesz. És ez a migrén nem az a fajta,amivel simán elvagy. Ez a hánysz és remegsz tipusú migrén :D
2387. katie_rose (válaszként erre: 2370. - MViki)
2013. ápr. 25. 15:51

Mivel nekem előbb szülésindításom volt és bennem volt az infúzió,a csodálatos formaruhát fölülről rám sem tudták adni. Gyakorlatilag csak letakartak vele... :D Mikor a műtősfiú átemelt,tutira közszemlére tettem az egész alvázamat. Bár ez a 2 perces fájásaim közepette kicsit sem zavart :D

Alig vártam,hogy hátba döfjenek és vége legyen :D

2386. Judystar (válaszként erre: 2384. - Panndi)
2013. ápr. 25. 15:50
Halika,na ezt jó tudni.Nem is tudtam hogy védőnők is vannak ott.am nem muszály császár után a 6 órát végig feküdni?
2385. katie_rose (válaszként erre: 2377. - Orcalin)
2013. ápr. 25. 15:47

A 6 óra nem sok mindenre elég,de ha 24 óra múlva állnál fel,akkor is kutya rossz lenne,. :/

Ez van. Így több időd van kitalálni,hogy hogyan tornázd fel magad az ágyról.

Egyébként engem az zavart a legjobban,hogy nem tudtam fekve szoptatni,mert képtelen voltam az oldalamra fordulni. Ülve jó lett volna ha van legalább egyetlen szék a szobában,mert az ágy szélén ülve, a majd 4 kilós gyerekemmel,hát a hátam majd beszakadt... Szóval ha csak ülve tudsz szoptatni, akkor lopj az étkezőből egy széket! :D

A katétert zuhanyzás közben vették ki nekem, mondta,hogy irányítsam a meleg zuhanyt oda és így alig éreztem valamit. (plusz én kikönyörögtem,hogy csak a gerinc szuri után tegyék be a katétert. :D Mikor az őrzőben sokat kellett innom,ott paráztam,hogy zsibbadtan hogy megyek ki pisilni...erre kiröhögött a szülésznő,hogy már pisilek... :D Ott volt a katéter,de nem is éreztem)

A branül a kezemben volt második napig és szóltam,hogy most már vegyék ki ha úgyis minden szurit a fenekembe kapok.

Ja, császár után jó sok szurit kap ám az ember... Erre fel kell készülni. Antibiotikum, oxitocin és ha valaki vérképe/súlya/stb indokolja,akkor véralvadásgátló is napi 1-2 alkalommal. :D

2384. panndi
2013. ápr. 25. 15:43
Még egy jó tanács: ha gond van a szoptatással, a védőnőket keressétek! Ők járják is az osztályt, Mónit különösen ajánlom, ő egy tünemény, de tényleg. Szívvel-lélekkel dolgozik, segít, türelmes, szoptatási tanácsadónak tanul épp ;) És segítenek, ha szóltok, a szobatársamnak (nem császáros volt) segítettek zuhanyozni is, mert nem volt jól. Én szülés után pár órával felpattantam, hogy most már megyek a PIC-re a babámhoz, mert nem bírom tovább, és figyeltek, hogy ne menjek, hoztak tolókocsit, hogy a férjem toljon, nehogy baj legyen. Szerintem jószándékúak, nem véletlenül oda járok szülni ;)
2383. orcalin (válaszként erre: 2382. - Judystar)
2013. ápr. 25. 15:08
:) köszi
2382. Judystar (válaszként erre: 2381. - Orcalin)
2013. ápr. 25. 14:41
na ez para akkor te élőbe nyomod most :o Egyébként no para minden ok lesz!
2381. orcalin (válaszként erre: 2380. - Judystar)
2013. ápr. 25. 14:38
Dehogy :) Igen, tegnapra voltam kiírva, ezért parázok ennyire az esetleges császáron és érdeklődöm a lányoknál mire számíthatok...
2380. Judystar
2013. ápr. 25. 14:31
jah hogy már tegnap szültél volna?Lehet hülyeséget kérdezek bocsi :D
2379. orcalin (válaszként erre: 2378. - Judystar)
2013. ápr. 25. 14:29
Szia Judy :), tegnapra...
2378. Judystar (válaszként erre: 2377. - Orcalin)
2013. ápr. 25. 14:29
Szió, :) te mikorra várod a babádat?
2377. orcalin
2013. ápr. 25. 14:25

Köszi Lányok, közben bejött Judystar és megkérdezett mindent, amit akartam :D

Hát, eszméletlenül parázok attól, hogy ha császár lesz hogyan fogom tudni ellátni utána a babámat :( az a 6 óra az semmi, barátnőm mondta, hogy USA-ban 12, de sok helyen 24 óráig nem engednek felkelni. Mi lesz itt 6 óra múlva? Jézusom... :(

Hopp, mégis van plusz kérdésem: amikor felállítanak, akkor legalább kihúznak mindent az emberből (katéter, csövek, kanül és ilyenek) vagy mint a karácsonyfa szédelegsz még azokkal is?

2376. Judystar
2013. ápr. 25. 13:19
eszembe jutott valami neked hány hetesen volt vérrcukor terheléses vizsgálat?Amikor meg kell inni azt a cukros bigyót
2375. MViki (válaszként erre: 2374. - Judystar)
2013. ápr. 25. 12:47
ok, csak nyugodtan :-)
2374. Judystar
2013. ápr. 25. 12:37
nagyon köszi a válaszokat,majd ha jön még valami kérdezek :)
❮❮ ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook