ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)
A műtő után vissza a szülőszobába, ott apa van meg a baba, ott lehet lenni 2 órát. Aztán levisznek az őrzőbe, ami a gyermekágyon egy másik kórterem, mint ahol véglegesen leszel. Az már 3 ágyas.
Apa oda lekísérhet, de csak a látogató folyosóról mehet be amíg kipakol. Oda csak azt kell kipakolni amire a 6 óra alatt szükséged lehet (pia, kaja, telefon, telefontöltő) meg ami a zuhanyzáshoz kell.
Aztán apát kidobják. Jöjjön vissza 6 óra múlva, ha akar.
Ha letelt a 6 óra bejön a nővérnőci, hogy kezdjél éledni, eddig volt a pihi. Először csak az ágy szélére kell felülni - egyedül (kb. 10 perc) én úgy szédültem mint 16 évesen fél üveg gyümivodka után. Aztán valahogy ügyeskedj le magad az ágyról a földre (újabb 10 perc) aztán csak álldogáljál egy kicsit...majd lassan elindultok zuhanyozni, ami inkább egy macskamosakodás lesz. Na ezért kell apának előkészíteni mindent, mert azt vinni kell.
Csoszogás a fürdőbe (ez a szobán belül van) - kb. 6-7 perc.
Fürdőben kiveszi a katétert a nővérnőci, nem fáj. Amikor berakták - én sajnos a spinális előtt kaptam - az rosszabb volt sokkal.
Aztán törcsi - ebben segített, meg fel kell ügyeskedni a betétes bugyit, pelenkát, vagy amid van. Hálóing végre a sajátod lesz rajtad. Egy jó tanács, apa készítse elő a fogkefét meg a fogkrémet, mert nagyon jól esik egy fogmosás is.
Eztán jön a séta. Át a végleges kórterembe. A nővérnőci segít vinni a cuccaidat, de kb. eddigre nem árt, ha apa is befut.
Ahogy belépsz a szobába, máris hozzák a babát, egy undok nőci leoktatta 2 percben a köldökápolást meg a pelenkázást és otthagyja a babát.
Az "első éjszaka elviszik" azt jelenti, hogy Neked kell a folyóson hátravinni a csecsemősökhöz és könyörögni, hogy beadhasd.
Aztán hajnalban vagy kihozzák vagy nem. De inkább ki.
Ezen egyébként nagy a vita bent, ha jól hallottam, mert a nődokik a pihenést támogatják, hogy a babát igenis vigyék el az első éjszaka, hogy az anya tudjon pihenni a műtét után.
A bababarát cím pedig az én tapasztalatomban azt jelenti, hogy félhulla anyukák sétálgassanak az ordító csecsemőjükkel a műtét után 12 órával- ez már csak az én véleményem, elnézést, a bántok vele valakit.
na a szopi próbálkozások csodásak....ülve.....
az ágyról a lábad meg nem ér le, ha csak nem vagy 195 cm legalább
Szóval ajánlott, hogy apa vigye a szopi párnát.
Boka dagadás detto....
Ja és nagyon meleg van...ráadásul az ágyon derék magasságba keresztbe egy kék szemetes zsák is van a lepedő alatt, ha nem izzadnál elég rendesen .....
Szerintem a hasfájás és a diéta nem függ össze. De orvos nem vagyok :)
Én pl. ugye elvileg odafigyeltem,a gyerkőc ennek ellenére így is majdnem 4 kg volt :D
Egyébként rólam szerencsére nagyon hamar lementek a kilók. Talán 3 hét alatt.. A szüléssel 10 kg ment le. De nem tudom miért,mert egyébként elég hízékony vagyok. A terhesség előtt volt egy nagy életmódváltásom (elhagytam a legtöbb szénhidrátot) és talán emiatt alakult ilyen szerencsésen. Na meg az első 4 és fél hónapban anyóséknál laktunk. A stressz és a hányinger remek alap a fogyáshoz :D
Ja a szülés után az ember legalább egy hétig úgy néz ki,mint egy 6 hónapos terhes. A lábaim meg olyan szinten bedagadtak,hogy papucsban mentem haza a kórházból...
De ezek mind elmúlnak :)
Most lépek,mert ébredezik a törpe. Írok majd még :)
Erősen vissza kellett fognom magam. Főleg a végén,mert az utolsó 6 kg kb az utolsó hónapban jött fel :D
Tudtam volna többet is hízni, ha tényleg mindent megeszek amit megkívánok.
Mondom ezt úgy,hogy azért nem is voltam igazán kívánós.
Az fog fájni a legkevésbé :D Na jó, nem ijesztgetlek.
Ha alacsony a fájdalomküszöböd (mint nekem),akkor Mariann (szülésznő)pl. szokott adni dugi gyógyszert. :D És a csecsemősök közül egy fiatal szőke lány, Viki volt velem a legrendesebb. Mikor bedurrantak a cicijeim és beton kemények lettek több,mint egy óráig maszírozta,hogy ne gyulladjon be. Segített fejni is.
Mivel nekem előbb szülésindításom volt és bennem volt az infúzió,a csodálatos formaruhát fölülről rám sem tudták adni. Gyakorlatilag csak letakartak vele... :D Mikor a műtősfiú átemelt,tutira közszemlére tettem az egész alvázamat. Bár ez a 2 perces fájásaim közepette kicsit sem zavart :D
Alig vártam,hogy hátba döfjenek és vége legyen :D
A 6 óra nem sok mindenre elég,de ha 24 óra múlva állnál fel,akkor is kutya rossz lenne,. :/
Ez van. Így több időd van kitalálni,hogy hogyan tornázd fel magad az ágyról.
Egyébként engem az zavart a legjobban,hogy nem tudtam fekve szoptatni,mert képtelen voltam az oldalamra fordulni. Ülve jó lett volna ha van legalább egyetlen szék a szobában,mert az ágy szélén ülve, a majd 4 kilós gyerekemmel,hát a hátam majd beszakadt... Szóval ha csak ülve tudsz szoptatni, akkor lopj az étkezőből egy széket! :D
A katétert zuhanyzás közben vették ki nekem, mondta,hogy irányítsam a meleg zuhanyt oda és így alig éreztem valamit. (plusz én kikönyörögtem,hogy csak a gerinc szuri után tegyék be a katétert. :D Mikor az őrzőben sokat kellett innom,ott paráztam,hogy zsibbadtan hogy megyek ki pisilni...erre kiröhögött a szülésznő,hogy már pisilek... :D Ott volt a katéter,de nem is éreztem)
A branül a kezemben volt második napig és szóltam,hogy most már vegyék ki ha úgyis minden szurit a fenekembe kapok.
Ja, császár után jó sok szurit kap ám az ember... Erre fel kell készülni. Antibiotikum, oxitocin és ha valaki vérképe/súlya/stb indokolja,akkor véralvadásgátló is napi 1-2 alkalommal. :D
Köszi Lányok, közben bejött Judystar és megkérdezett mindent, amit akartam :D
Hát, eszméletlenül parázok attól, hogy ha császár lesz hogyan fogom tudni ellátni utána a babámat :( az a 6 óra az semmi, barátnőm mondta, hogy USA-ban 12, de sok helyen 24 óráig nem engednek felkelni. Mi lesz itt 6 óra múlva? Jézusom... :(
Hopp, mégis van plusz kérdésem: amikor felállítanak, akkor legalább kihúznak mindent az emberből (katéter, csövek, kanül és ilyenek) vagy mint a karácsonyfa szédelegsz még azokkal is?