ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)
én normál mennyiségű uh-ra jártam, nem volt különösebb gond, csak elég nehéz volt a bejelentkezés, mert nem nagyon veszik fel a telefont.
két dolgot tudsz tenni:
vagy nem érdekel hogy flegmáznak, v. elmész magánba, de szerintem az havonta horror.
én majdnem, de végül máshol szültem.
akiket olvasgattam, mindenki nagyon dicsérte.
Köszi, nálunk minden oké, szintén két fog :-) Soma most 9 hónapos. Ő 7 honaposan úgy döntött, hogy feláll, persze lemenni meg nem tudott, meg ülni sem, igy oriasiakat zuhant. Most már megtanulta, lepeget szepen körbe a kisagyban, jarokaban és ülni is megtanult.
Én egy éves korában szerettem volna visszamenni először 20, majd 30 órában, de sajnos nem támogatja a ceg, csak 40 órában lehetne (ami persze nem 40 általában, hanem kb. 45)... Ha 30 órában mennek, akkor még megoldható lenne a felügyelet (apa nálunk 1.5 napot be tud vállalni, de nem tud Gyeden itthon maradni), de 40 nem megy, így valószínű csak jövő szeptember lesz, bolcsi vagy csana.
És Csenge mit szól, hogy apa van vele?
Májustól újra dolgozom. Apa maradt gyed-en. Májusban 3*4,5 + 1* 6 órában, júniustól 3*9 és 1*6 órában 4 napon keresztül. Ez most elég kemény....szokni kell.
Csenge ügyesedik, végre átfordult. Köszönhető a házi gyógytornászunknak.Járunk még vele vissza az orthopédiára, folyamatosan nézik a csípőjét. 2 foga már kint van. És hihetetlen, de ma már 7 hónapos....:-)
És nálatok mizu? :-)
Köszi az update-et! :-) Bár mostanában nem hiszem, hogy mennek hozzá, de ha sor kerül rá, akkor megnézem. Ha jársz arra, akkor irhatnal milyen az új hely :-)
Amúgy mi újság Veletek? Rég jártál erre :-)
Sziasztok!
Megy valaki a holnapi szülésfelkészítőre?
Azt elfelejtettem írni, hogy ezentúl csütörtökön lesz a rendelés szerda helyet.....
bocs, még tart a kismama amnéziám.... :-D
Sziasztok!
Friss info:
Dr. Spanik Gábor magán rendelése új helyre költözött/zik:
13. ker Népfürdő u 3/b. 3/302.
új betegeket is fogad, kb. 3 hetes átfutással
honlapcím: [link]
(Ő még nincs fent.)
Azért sok a császár, mert a PIC miatt ebbe a kórházba irányítanak sok olyan kismamát, akinek problémás a terhessége, és koraszülés várható, annak meg sokszor császár a vége.
Én négyszer szültem itt, normál úton ;)
Sziasztok!:)
Mi közel 50 napot töltöttünk bent a Honvéd kórház Terhespatológhia osztályán.
Őszintén szólva,le a kalappal az ott dolgozó Szülésznénik ( Gabi néni,Kori,Orsi, Adrienn,Vera,Ildikó és persze Mama előtt).Osztályos orvosok mindig toppon vannak,segítőkészek.
Végre jó volt egy olyan osztályon feküdni,ahol nem lógtunk ki a sorból,mert 1 típusú cukor betegség végett.Sőt,normálisnak számítottam,s tudták kezelni a terhességet.S Nemcsak az én problémámat,hanem az osztályon fekvő összes kismama problémáját:)
Dr. Szabó Gergő doki bácsinál szültem.Május 27 én:)
Elején nagyon tartózkodó ( persze,ez a normális),de idővel feloldódott ő is,s én is.Nagyon rendes volt végig,amíg bent voltunk.Nagyon meglepett,mert ezt nem is vártam volna Tőle. Sima szülésnek indult.9,5 óra elteltével a helyzet változatlan volt,s így a doki bácsi a császár mellett döntött.Nagyon féltem tőle.De egyáltalán nem is olyan vészes,mint amilyennek elsőre gondolja az ember.Hiába második babánkat vártam...Mégis olyan volt,mintha először lennék kismama:)
A doki bácsi ( Galléros-nak nevezte bent mindenki),gyönyörű vágást csinált:) Maximálisan megvagyok vele elégedve.Nem volt fogadott orvosom.
Szülőszobán Ildikó szülésznénit kaptam.Kedves,aranyos szülésznéni.Bátran merek onnét mindenki ajánlani,mint dokit,mint szülésznénit.Illetve ott a Eszter dokinéni,és a Zsófia doki néni.Fiatalok,de nagyon ügyesek,s kedvesek.Illetve bent egy olyan jó közösség alakult ki,h életem egyik legszebb 50 napját töltöttem bent.Végig nevettem,majd 3 napot babáztunk:)
Jah,s ami a Dokiban nagyon szimpatikus volt,h mikor megszületett a Kisfiúnk,kivittek a szülőszobára 2 órás megfigyelésre-Bejött,kezet fogott a férjemmel,s gratulált neki ,és nekem is:)- Pedig részben Ő neki köszönhetjük a Kisfiúnkat:) Majd utána mindennap lejött,ha pár szóra is,de mindig megkérdezte,h h vagyunk.Pedig nem lett volna kötelessége.Ők sokat dolgoznak bent...nagyon sokat.Nem is tudom,h bírják a családjuk ezt feldolgozni.
Minden esetre,ismételni tudom csak magam. Életem egyik legszebb 50 napját töltöttem bent:)
Köszönöm,h részese lehettem ennek:)
Hálás vagyok,az odafigyelésért,illetve a szakszerű ellátásért.Gabi nénit ( 40 éves szülésznői tapasztalattal a háta mögött),akinek legtöbbet köszönhetek.Nehéz helyzeteben is,ott állt mellettem,s fogta a kezem.S puszta jelenlétével megnyugtatott:) Köszönöm:)
Bárki,aki szeretne ott szülni,vagy maga a terhessége problémás.Nagyon tudom ajánlani:) Sok sikert , s boldogságot kívánok:) Remélem,h nekik is olyan élményben lesz részük,mint Nekünk volt:)
Sziasztok!
Azon gondolkozom, hogy a Honvéd (Máv) kórházban szüljek, de nem ismerek onnan egy orvost sem. Kit tudnátok emberileg, szakmailag ajánlani?
Előre is köszönöm!
Szia!
Én is természetes úton szultem és akikkel egy szobaban voltam mindannyian, lehet, hogy pont veletlen volt :-)
Szia!
én öt éve szültem ott először, az akkor természetesnek indult szülésem vége császár lett. Elfolyt a magzatvíz és majdnem 12 órára rá császár lett a vége. Most 3 hete szültem, ami császárnak indult abból természetes szülés lett, mert nem volt másra idő. Így én mindkettőre tudok példát mondani. Bár mindenki gratulált hogy császár után normál úton szültem, az nem nagyon szokás ott.
Sziasztok,
Van itt olyan valaki aki Dr. Kazár Tibornál szült?
Én tudom, hogy a kettő ugyanaz, gondolom ezt a részt Icának akartad írni. :)
Terhesgondozáson a régi Honvédban voltam, uh-n és vérvételen a régi MÁV-ban.