ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)
Az apródon meg elkezdték szépen felnyomni az árát...pesten van aki már 4500-at kér egy üvegért...
szóval jobban megéri még a vidékieknek a postaktg-et kifizetni is...mert fele annyi az ára...
Pont ma olvastam véletlenül a Gripe Water-ről, egy külföldi kismama FB csoportban ajánlották jó szívvel. Utánanéztem magyar google-ön és találtam egy tavaly augusztusi cikket róla a patikablogon: [link]
Akkor úgy tűnik augusztus óta nem javult az itthoni ellátás.
Szia!
Nekünk anno a gripe water vált be....kapni, úgy tudom, hogy még mindig nem nagyon lehet....mi is az apródról "bizniszeltünk"...de megérte....
Ezt az emberkét tudom ajánlani - ha úgy gondolod, hogy rendelnél - mi időre, rendben megkaptuk tőle:
Nálunk sosem elég a 15 perc egy szopira, pedig már négy és fél hónapos. Engem nem zavar, ha csak "nassol" rajta, ötször eszik egy nap, belefér :)
orcalin: de jó Neked, jó kezekben lesztek nagyon :) Én nem vittem ruhát, csak egyet, hogy éjszaka ne kelljen kérni, sosem reklamáltak, hogy miért a kórházit használjuk... Kedvesek és segítőkészek voltak, bár Peti az intenzíven volt két napig, meg sokadik gyerek, így nagyon nem szorultam rájuk :)
Ha a szopizasi időt nézed, akkor azért lehet tudni, hogy eszik-e rendesen vagy csak nassol. Egy újszülött ha minimum 15 perc korul eszik vagy tobbet, akkor már valószínű eleg neki. Persze babafuggo is, van, aki gyorsan megeszi az adagját, nálunk kb. 10 perc alatt befalta, aztán azért fájt a hasa, mert túl gyorsan evett...
Mennyi időnként eszik? Mert ha túl gyakran teszed mellre, akkor fajhat a hasa attól, hogy túl sok elotejet kap, inkább jobb ha 2.5-3 óránként. Igy a nassolas is elkerülhető. Nem hiszem, hogy éhes lenne, inkább a hasa gyanús. Szoptatás kozben is bofiztesd esetleg.
Mindig attól félek nem kevés-e. Sokat sír én hasfájással "nagyarázom" de nem éhes-e?
Bizonytalan vagyok a dologban de rendesen.
Ja, meg én használtam fuldugot is :-) A kisfiam sirasat úgyis meghallottam vagy a nyoszorgeset is, viszont a szobatarsam gozmozdony- horkolasat és a folyosói zajokat legalább tompitotta. Ja és az első éjszakán, amikor nekem meg nem volt ott a babám, akkor főleg jó volt :-)
Meg eszeme jutott az intim nedves torlokendo, gatmetszes utáni napokban száraz wc-papir a halál... Wc papírból meg a legpuhabbat vigyél. Én szappant felejtettem el kezmosashoz vinni, az is kell.
Ha van sterilizalo folyadekod, akkor vigyél cuminak + bimbovedonek, a kórházban nincs lehetőség sterilizalni.
Szia!
A babanak KELL vinni: Popsitorlo és pelenka.
Opcionalis: babaruha (adnak, de örülnek ha viszel, mert az ottaniak már eleg kopottak, ha nem viszel teljes ruhát, akkor is érdemes egy plusz bodyt betenni, ha baleset történne pl. ejszaka).
Ami meg hasznos lehet: textilpelus bofizeshez, kesztyu, cumi, ha nem vagy cumiellenes (lehet, hogy nem fog kelleni, de lehet, hogy életmentő lesz), mellbimbovedo (szintén lehet, hogy nem kell, de megint csak jöl jöhet, ha hirtelen kell), mellbimbovedo krém, tena halos bugyi.
Ja, nagyon nagyon meleg van bent, úgyhogy vékony pizsit / haloinget vigyél, különben meggyulladsz.
Inni és kaját vitess be vagy vigyél, mert ha pl. nincs időd akkor kimenni reggelizni, amikor kiteszik, akkor sokszor utana már nem marad semmi... Van hűtő, be lehet pakolni sajat kaját.
Sziasztok Lányok!
Már segítettetek infoval csomószor, most közeledik már a szülés (jövő szerdára vagyok kiírva) és azon pánikolok, hogy mit kéne bevinnem a kórházba kimondottan az ÚJSZÜLÖTT OSZTÁLYOS IDŐSZAKRA. A szülőszoba ajtaján van ugyan egy lista, de az csak a szülőszobára vonatkozik, baba dolgok egyáltalán nincsenek rajta.
Arra kérlek Benneteket, hogy mondjátok meg, mit kell kimondottan a BABA MIATT BEVINNI. Ha valaki tud tanácsot adni azzal kapcsolatban is, hogy nekem mi lehet hasznos abban a három napban, azért is hálás lennék!
Rengeteg lista kering a neten, de azok inkább összezavarnak, így Hozzátok fordulok, akik már túl vannak egy-két-há(?) MÁV-os szülésen.
KÖSZÖNÖM!
Orcalin
Én csak két esetben fejtem:
1. Ha úgy éreztem, hogy nagyon tele van meg és szét akár durranni, mert nem evett eleget.
2. Ha szaporítani akartam a tejem, mert ugye akkor a keresletnek megfelelően áll be pár napon belul.
Ha evett eleget és volt eleg tej, akkor nem fejtem.
Azt mondták szülési sérülés lehet, csak eddig nem látszott. kb 1 hónap alatt elmúlik, utána tornázni kell. Nem fáj neki, csak furcsán néz ki.
Ti szoptatások után szoktatok fejni? Midíg?
jut eszembe: járunk a dévény központba tornára.
azt mondták, hogy nem is annyira vészes, viszont teljesen kiszámíthatatlan, hogy meddig kell járnunk.