ÁEK-MÁV-Honvéd szülészet (legfrissebb) (beszélgetés)
Dejó, hogy ott vizsgálják! :) Így legalább első kézből tudja az ember mi a helyzet. Ez annyira megnyugtató hír!
A 72 óra tényleg 72? Úgy értem, hogy ha minden okés, akkor valóban kiengednek ha letelt akár hétvége van, akár ünnepnap, akár szabin van az orvos, akár esik a hó, stb?
Meglátogathat, azért van a látogató folyosó :) Baba egész nap melletted van, csak fürdetni viszik el. Ami tök jó, hogy az orvosi vizsgálatot is a kórteremben csinálják, régen elvitték a babákat, most nem, még az oltást is ott kapta meg mellettem :) Szerintem ez jó változás :)
Jaj de szeretnék megint szülni... :)
És ha nem jöhet be apa a kórterembe magyarul nem is látogathatnak téged?senki sem?
És a baba egésznap melleted van vagy csak etetési időre hozzák hozzád?
Bocsi hogy ennyit kérdezek.
Viki, bőgtem az utolsó bekezdéseden - kiborítanak ezek a hormonok...
Meg teljesen szívemből szóltál/írtál. Persze nagyon bízom a MÁV-ban meg a dokimban és tudom, hogy jó dolgunk lesz. De tényleg remélem, hogy hosszú távon lesz valami emberibb, családközelibb megoldás a magánkórházakat megfizetni nem tudó tömegek számára is.
Hátha valaki érdekel:
Május 7-én egész napos rendezvény lesz a kórházban:
Budapest, Podmaniczky utca 109-111. 2. emeleti előadóterem
Szeretettel várjuk a család összes tagját a Születés Hete rendezvénysorozat keretében tartandó programjainkra!
Programjaink:
9.00
Megnyitó: Dr. Demeter János Szülészet-nőgyógyászati Osztály és PIC osztályvezető főorvosa
9:00-11:00
Terhesgondozás intézményünkben
Dr. Bálint Koppány szülész-nőgyógyász
Genetikai ultrahang a terhesség alatt
Dr. Tidrenczel Zsolt szülész-nőgyógyász
Bababarát ellátás a progresszív betegellátás csúcsán
Dobrocsi Éva osztályvezető főnővér
Szülőszoba látogatás
11.00-12.00
Praktikus ötletek a babák otthoni mozgásfejlesztéséhez
Bajnok Ildikó konduktor
12.30-13.30
A sikeres szoptatáshoz vezető út
Dr. Sztahovits Petra osztályos orvos és Szalontai Mónika védőnő
13.30-15.00
Hordozzunk! Testközelben a kórházban és a falakon kívül
Dr. Schill Beáta neonatológus
Tanácsadásaink:
A délutáni programok alatt képzett hordozási tanácsadók állnak rendelkezésre. Lehetőség nyílik próbahordozásra, különböző eszközök kipróbálására, kötési technikák csiszolására. Védőnőnktől, gyermekorvosainktól kérdezhetnek a babagondozásról, szoptatásról. A kisgyermekkel érkezőknek játszósarok könnyíti meg a programokon való zavartalan részvételt.
Belépés minden programra díjmentes! A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!
:/
Nekem tényleg az volt a legrosszabb,mikor kértem,hogy a szülésznő által az ágyam alá behajított táskát valaki tegye már fel az ágyamra,hogy legalább egy bugyit ki tudjak venni és majdnem le lettem hülyézve...
Egyébként én inkább nem számítottam semmi jóra, így nem is ért váratlanul,hogy tojtak rám. :D
Nah, mennem is kell,mert Beni hiányol :D
Ebben egyet értünk Mgesa. Kellene átmenet...!
Minden nő, ill. akkor már anya más. Egyik szülés sem egyforma. És itt nem csak arra gondolok, hogy sima meg császár...a sima szülés is lehet elhúzódó, nehéz, sok varrattal, vérveszteséggel ami után az anyának pihennie kellene...a császár is lehet könnyű, de ott is lehet sos beavatkozás, ami után nehezebb a felépülés.
Ez a mostani rendszer ezt egyáltalán nem veszi figyelembe.
Én megértem, hogy nincs pénz mindenki mellé egy nővért adni, de akkor legalább olyan kórterem legyen ahova apa, vagy családtag bejöhet segíteni a kismamának.
A másik ami ebben a rendszerben hibádzik, az az apa teljes kizárása 3 napra. Megszületik a baba, Ő apa lett...neked volt 9 hónapod rá, érezted ahogy mozog...de Ő akkor abban a pillanatban vált apává. (Én ezt így gondolom) Aztán kap 2 órát...és a következő 3 napra ennyi.
A szobába nem jöhet be a babát nem foghatja meg.
A műtét utáni legnehezebb vagy a szülés utáni legnehezebb első pár napban fizikai segítséget így nem adhat. Másokra vagy utalva, hogy hajoljanak le helyetted stb.
Holott annak a babának van apaja, aki jó esetben rész akar vállalni mindenből és neked is van egy párod aki pedig neked akarna segíteni.
Picit azt érzem, hogy a bababarát az azt jelenti, hogy csak az anya és gyermek (küzdj meg a problémákkal egyedül, anya lettél....) de ekkor valójában egy család születik. A rendszer pedig ezt figyelmen kívül hagyja. Még mindig az él, hogy apa a folyóson izgul, aztán elmegy ünnepelni. De sok apa nem ilyen.
Én személy szerint nagyon sajnáltam a páromat, hogy 3 napig úgymond hozzá se érhetett a saját gyerekéhez, üvegen keresztül nézhette csak még és a szülőszobai 2 óra múlva mehetett haza. Láttam a sóvár tekintetét, hogy nagyon szívesen maradt volna még velünk.
Nem, mert mondják is, hogy ha sír, akkor kihozzak, így is volt. Igy amikor nem volt ott, akkor tudtam, hogy alszik, mert előtte szopizott. Egész napos vajúdás + szülés után jol esett a pihenés, de nem vagyunk egyformak.
Nem akartam vitat gerjeszteni, csak arra akartam kilyukadni, hogy jó lenne ha nem csak az a két opció lenne a kórházakban, hogy 1. Veled van 3 napig non-stop és kicsit sem tudod beadni és pihenni, 2. Csak szopizni viszik ki és nincs veled. Egyik sem tökéletes.
Otthon rögtön odavarazsoltuk az ágy melle a legszuperebb fotelunkat. Megváltás volt abban szoptatni. Én magas vagyok de "csak" 174 cm . Nem ért le a lábam . Tényleg borzalom volt. Nem is értem miért nincsenek székek....
És jól írtad, könyörögni kell, hogy akar két órára ott lehessen hagyni a babát. Ha sir, akkor rögtön hozzak is vissza. Én akkor pihentem mikor Beni basargult és vitték lampazni. De onnan is hozták kb óránként, mert nagyon sírt :))
ne aggódj...itt nem adnak neki semmit....
Nekem 48 óra után kellett könyörögnöm, hogy ugyan adjunk már neki valamit, mert 2 napja ordít és egy csepp tejem sincs.....
Igen, szerencsére el :-)
A szülés után még 6 hétig kellett tartani a diétát. Aztán újra cukorterheléses vizsgálat. Amit évente ismételni kell :-(