A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Sziasztok jó reggelt cicások!
Rég voltam,közbe jött ez-az. Nálunk kisvacakkal van némi gond de rajta vagyunk az ügyön.
Ma visszaolvasok, mert van mit.
Szép napot Nektek!
Nekem is eszembe jutott, hogy feljelentem az orvosi kamaránál, de aztán mire helyrejött a macsek - elmúlt a mérgem is.
Az állatorvosnak nincs eredmény felelőssége "csak " azt vállalja, hogy legjobb tudása szerint látja el a betegét, és neki ennyi volt a legjobb tudása. Addig, amíg csak oltani kellett nem is volt baj vele, többre pedig nem volt alkalmas.
Szerencsére semmi ilyesmi nem volt - sem cukor, sem féreg, minden szám fals volt a vérképben. Az új állatorvos mondta, hogy ránézésre is látni kellett volna egy orvosnak, hogy valami nem stimmel, mert "az élettel összeegyeztethetetlen" adatok szerepeltek a vérképben. Csak kifizettette...
A borzasztó és ami miatt rettenetesen fel voltam háborodva, hogy a régi (lelkiismeretlen) orvos majdnem kikezelte szegény macsekot ebből az árnyékvilágból.
(A saját vérképemet eszembe nem jutott vona nekiállni böngészgetni, de a macsek miatt nagyon aggódtam.)
Ha elkezdi cukorral kezelni (egészségesen) abba rövid időn belül belehalt volna.
Ezért írtam, hogy a jó és lelkiismeretes állatorvos nagy kincs.
Borzoska, nem teljesen világos-nekem- a sztoriból, h valóban volt egzotikus féregfertőzés, vagy az is fals pozitív volt?
sajnos kb. 5 állatorvossal volt dolgom az elmúlt időben, volt közöttük akkora bunkó, h szét kellett volna rúgni a seggét.
Sziasztok!
Remélem előkerül :( igen emlékszem rá :((
Nálunk kijön az orvos, és nem is kér felárat.
Hát, tudod, a jó állatorvoshoz is szerencse kell :(
Én tavaly jártam úgy, hogy a házi cirmoska elkezdett csúnyán köhögni. (oltatva vannak, prémium macsikaját esznek stb.) Naponta csak egyszer - kétszer, de csúnyán. Levittem az állatorvoshoz, kapott 1 antibiotikum kúrát, eleinte javult - 1 hét múlva visszaesett. Visszavittem, kapott másik fajtát, az sem használt, jött a vérvétel, hasi ultrahang.
Megkaptam a vér teszt eredményét (angol nyelvű) és az ítéletet: a macsek cukros :( Azt hittem ott ájulok el rögtöm. Megnéztem a hálón, hogy mit lehet ilyen esetben tenni, hát úgy mint az embernél naponta inzulinozni kell. Miközben a hálón bóklásztam, csak próba képpen rákerestem a vérvizsgálat eredményére (beszélek angolul) és a vége az lett, hogy a teszt szerint nem cukros a macsek, hanem vérszegény és valami egzotikus féregfertőzése van. Mondom az orvosnak, hogy mit találtam, húmmögött, majd úgy döntöttem, hogy ha valami spéci féreg (amit az ördög se tud, hogyan szedhettünk össze) nézzük meg a másik macsekot is.
Levittem Őt is, amikor estére megvolt a teszt eredménye, az szinte ugyanazt mutatta. Nagyon megijedtem, mikor az orvos mondja, hogy a cicának semmi baja...
És a vérszegénység ? Meg a többi rossz adat - és mutogattam a leleten- akkor már kiabáltam :) Erre azt mondja, hogy elromlott a gép, és az adatok falsak.
Akkor jártam náluk utoljára. Azóta találtam a jó állatorvosunkat. A vége a történetnek: talán emlékeztek, tavaly nyáron (is) volt influenza járvány, én nem kaptam el mert oltva vagyok, de a macsekoknak hazavittem. A jó állatorvos újra levett vért a cirmoskáról, szerencsére az eredmény teljesen jó volt (akkreditált laborba küldte, nem otthon böréhelték). Kaptunk vitamint meg erősítő injekciókat, meg lázcsillapítót is , mert addigra már nagyon vacakul volt - és pár nap alatt jól lett.
Szia,
ez két macskagyerek, 2-3 nap alatt össze fognak barátkozni.
Persze, a másikba is belemegy a bolha. Mindkettőnek vegyél bolhairtót, de olyat, amit a picire is rá lehet tenni.
A picirkét ne nagyon fürdessed, mert még ilyen melegben is könnyen megfáznak.
A pici be van oltatva ? Ha még nincs, akkor minél hamarabb vidd el az állatorvoshoz és vizsgálja is meg, nincs-e valami baja ? Az oltással együtt az állatorvosnál is kaphatsz bolhairtó cseppeket - mindkét macsekra.
(A nagy gondolom már be van oltva.)
Legyen sok örömed a kis jövevényben !
Nálunk kijön az állatorvos, ha telefonálok neki.
Muszáj is, mert az ezüst cirmos egy Maine coon (azért ilyen óriási) meg sem tudom mozdítani, ha beleteszem a hordozó kosárba. Úgyhogy megbeszéltem az állatorvossal (egy nagyon szimpatikus pasi) hogy amikor oltani kell, inkább Ő jöjjön ki a macsekokhoz.
Próbáljad meg és hívjad ki az állatorvost.
ezek se kijárósak, de valahogy sikerült összeszedniük-illetve hát voltak kint egyszer "legelni", egyszer meg kiszöktek a múlt héten...
Ok, szóval a fültisztítás nem hagyható ki. értem.
megvan hozzá a folyadék, sőt még a csepegtetős cucc is, csak itthon nem megy a dolog. én meg menni nem tudok mostanában...szóval stagnálunk. ha az Adv. a féreghajtót is helyettesíti, akkor az nagyon sokat tud. én se tudok féreghajtót beadni, vhogy béna vagyok ezekhez a dolgokhoz is, szóval marad az adv.
10 kilós macska, nem semmi:ooo
Ha erős a fülrühösség akkor azt csak az állatorvos tudja kitisztítani, mert ő tud egy spéci csipesszel mélyen belenyúlni a hallójáratba. (az elpusztult rühöhet is ki kell szedni a fülből)
Az én "gyerekeim" nem kijárósak, nem szokott bolhánk lenni. Összetörték a kocsit tavaly és másfél hónapig tömegközlekedtem. Sikerült is bolhát hazavinnem :) Azóta rendszeresen használjuk és azt mondta az állatorvos, hogy amíg a szer hat addig hiába viszek haza bolhát, azok is kinyiffannak, ha rámennek a mecsekok bundájára.
Igen, elég drága de nekem az tetszik benne, hogy féreghajtót is tartalmaz, nálunk ez volt a nagy ellenfél, az életemet kockáztattam mindig amikor egy közel 10 kg-os macseknak a torkán akartam a féregirtót letuszkolni.