Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A cicáim fórum

A cicáim (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim

9718. d62762eb79 (válaszként erre: 9717. - Borzoska3)
2011. jún. 23. 08:39

a fülrühöt úgy is elmulasztja, ha nem mossuk ki a macska fülét? (speckó fülmosó folyadékkal)

de nem írd ki a teljes nevét, nehogy töröljék. én is ilyen cseppet használtam, de mivel 10 macskára kéne és csak kettő volt, szelektálnom kellett. elég drága. a rühesség tekintetében pedig mondom, nem tudom, mit várhatok tőle.

9717. Borzoska3 (válaszként erre: 9712. - Banilla)
2011. jún. 23. 08:26

Szia,

mi az "Advocate spot on" cseppet használjuk. A bolhán kívül a fülrühöket, bélférgeket, szívférgeket is irtja. Én az állatorvosnál szoktam venni. Egyszerű a használata, csak a jószág (nálunk macsek) tarkójára kell cseppenteni.

2011. jún. 23. 08:14

most néztem, szegénykémnek nem lesz könnyű, de a jövőjéért muszáj kibírni. gyógyulást neki!!

(ladygaga, csak még nem jelentkeztem át)

9715. Csigusz 79 (válaszként erre: 9714. - Banilla)
2011. jún. 22. 21:35

Sziasztok :)

De jó hogy túl van rajta,ezután már csak jobb lesz.

9714. Banilla
2011. jún. 22. 21:27

Túl vagyunk a gipszelésen. Szegénykém még most kezd észhez térni az altatásból, most állt fel, ment néhány lépést, de még eldől a gipsz súlya miatt. És most kezdené mosdatni magát...Nyalogatja a gipszet is - meg a másik lába is csupa gipsz lett, próbáltam megtisztítani, de még nem igazán sikerült.

Csak nehogy szorulása legyen tőle...

2-3 hétig kell rajta lennie (2 hétig minimum, ha még "bírja" akkor 3-ig.)

Teszek fel képet a gipszelt lábú Cicóról.

2011. jún. 22. 16:57
már másfél hónapja egészségesek, de Ferin most illetve tegnap vettem észre, hogy milyen soványka...ugyanazt a gyógyszerezést kapta mind, ezért nem értem.
9712. Banilla (válaszként erre: 9711. - D62762eb79)
2011. jún. 22. 11:22

Nem lehetett könnyű helyrehozni a kiscicc lábát (aki mára ugye már nem is olyan kiscicc :D)

A bolhakérdés...: Nekünk van kutyunk is, és ő hiába van kezelve, simán belemegy a bolha... Pedig csak sétálni visszük le, vagy a barátaival egy kis játékra. Szerintem valamelyik kutyabarát a ludas...

Úgyhogy a múltkor is csak azt vettem észre, h rohan benne vmi kis fekete pötty... És persze Cicó is kapott belőle... Utálom, és nem is tudom mi az a szer ami 100%-ig jó. Próbáltam többféle cseppet, spriccnit, sampont... Most jelen pillanatban "tiszták" vagyunk.

Szegény Feri, ez nem túl jó... Nem lehet h vmi szövődmény alakult ki nála? Mikor volt beteg? Vagy az antibiotikum nem tehette tönkre a beleit? Nemtudom, csak ami most ötlet az eszembe jut)

2011. jún. 22. 08:19

és...hihetetlen, de most én aggódom azért, mert az egyik macskám nagyon anyás lett. Ő Feri, lánycica egyébként, a macskanátha túlélője. tegnap ő kapta az egyik bolhátlanítót. Rettenetesen sovány szegényke, és a szőre, ami a betegségben kihullott a hasáról, nem nőtt vissza. folyamatosan szeretni akar, nyávog, bújik -- ez nem lenne baj, de a külseje egy éhezőé. Az összes többi beteg összeszedte magát, jó súlyban vannak, ez a kis szerencsétlen meg...szörnyű:( főleg a szőrhiány miatt.

Mindegy, csak leírtam. Mától figyelem, eszik-e.

9710. d62762eb79 (válaszként erre: 9709. - Banilla)
2011. jún. 22. 07:32

ha rosszalkodik, akkor már nincs gond:)...mármint túléli,,,persze a gipszelés más kérdés.

az őstagok már szíven szúrják magukat unalmukban, de leírom megint, hogy van egy háromlábú macskám, akinek a lábfejét kiskorában (még a régi helyén) valami leharapta...heteken át kezeltük itthon (lepedőből varrt kiscipő, hintőpor, betadin a csonkra, naponta x-szer)...iszonyú volt, de megérte, azóta jól van, csak persze sántít, és ha rohangászik és beveri a lábát, akkor csak lefekszik és pihegve emelgeti, de hozzászokott már. (ő az egyik macska a képesnaplóban a konvektoros képen. a szürke-fehér)

igen, a macskanátha tüsszögéssel kezdődött, aztán négy hétig küzdöttem az életükért.

most a legnagyobb gondom, hogy valahonnan bolhát szedtek össze...két Adv...-cseppem volt, egyet odaadtam a legbolhásabbnak, egyről még döntök...hihetetlen, de ez is napok alatt jött elő, egyszer voltak kint 10 napja, akkor szedhették össze, mert nagyon régóta nem volt bolhájuk. mindig van valami sz.r.

9709. Banilla (válaszként erre: 9706. - D62762eb79)
2011. jún. 22. 07:21

Szegény cicáid... Mennyi idő alatt jöttek helyre? A tüsszögés volt az első tünet?

Láz talán a gyulladástól lehet, de ebben nem vagyok biztos. Remélem nem fázott meg a kis dinkám, hiszen mikor megtörtént a törés, a konyhaasztal alatti kövön volt hajlandó feküdni. És hiába vittem oda alá a takarót, lement róla. De mostanra vélhetőleg megértette, hogy attól hogy most ő sérült, mi nem vadásszuk le... :D (Ebben a pillanatban szedtem le a konyhaasztalról... csoda, hogy mennyire alkalmazkodnak :))

9708. Banilla
2011. jún. 22. 07:16

Megnéztem a topik képes naplóját... Nagyon helyesek a cicók :)

A csepegtetős kép ismerős... A kíváncsi mindenüket! :D

Szóval Cicósunk vélhetőleg nem lázas, sántikálva járkál, sőt tegnap este 9-11-ig a szokásos helyen, a a függőfolyosón próbálta vadászni a bogarakat, ahogy szokta, bár hogy nem tud két hátsó lábra állni, így nem mindig sikerült.

Ma remélem begipszelik neki, és gyorsan helyrejön a kis kópé :) Nagyon hiányzik, hogy nem őrül meg, és nem rohangál velünk a lakásba... Nem "vadász le" minket...És Gombócka is hiányolja a játszópajtását, kerül fordul odamegy, megpiszkálja, de látja, hogy nincs formában. :)

9707. amacska (válaszként erre: 9704. - Banilla)
2011. jún. 21. 09:07
gyönyörű szép a családot beleértve barackmagot,szegény cicóka ,szerintem is csak gipszeljék be és mielőbbi gyógyulást!
9706. d62762eb79 (válaszként erre: 9702. - Banilla)
2011. jún. 21. 05:07

bocs, az előző is neked szólt.

jó lenne, ha nem kéne műteni a macskát.

itt a fájdalom a legfontosabb kérdés, szerintem legalábbis...mert az nem akkora baj, ha biceg egy kicsit, de ha egész életében fájdalmai lesznek, az már durva. ugyanakkor teljesen megértem az anyagiak miatti kiborulásodat, sajnos én sem tudok mindent megadni az enyémeknek, és nem a törődés hiánya miatt, hanem anyagi okokból (április-ban ment rajtuk végig a macskanátha-fertőzés, majdnem belehaltak. sikerült kigyógyítani őket, de úgy eladósodtam, hogy most a megelőző védőoltásra nincs már lóvé.)

hátha bejön a gipszelés...szegény macska , nem fogja díjazni, de ha ezt kell hát ezt kell. sokat kibírnak ők is.

a láz mitől lehet?:o

2011. jún. 21. 05:00

nagyon szép a a macskád (is)

míg el nem felejtem, van a topiknak képes naplója, oda is nyugodtan tegyél fel képeket.

[link]

név és jelszó a Welcome felirat fölött (át kell jelentkezni, ha képet teszel fel)

9704. Banilla (válaszként erre: 9703. - Banilla)
2011. jún. 20. 22:55
Nem írtam, hogy a képeiteket néztem, és képet tettem fel... :D
9703. Banilla
2011. jún. 20. 22:55

Megnéztem a Cicusokat... GYÖNYÖRŰEK!!!

Én is tettem fel a miénkről :)

9702. Banilla (válaszként erre: 9701. - Evawitch)
2011. jún. 20. 22:29

Sziasztok! De aranyosak vagytok, hogy érdeklődtök!!!! :)

Igen voltunk másik dokinál, közben cicónk sajnos belázasodott, úgyhogy így nem tudják sem gipszelni, sem műteni, szóval most csak lázcsillt és antibiotikumot kapott, és annyit mondott a doki, hogy szerda du. vigyem ki hozzá, akkor újból megnézzük.

Akkora remélhetőleg a lázas állapotból jobban lesz.

Szerinte lehet gipszelni, nem kell rögtön műteni (azt mondta, hogy ha még valami nem is "sikerülne" gipszeléskor, utána még lehet műteni), szerinte csak csúnyán ki van ugorva, illetve lehet hogy tört le az ízületből, de nem feltétlen kell műtét.

Persze bármi van hívjam, és ápolgassam addig is.

Mellékesen: ekkor eszembe is jutott a párom, akinek most volt eltörve a bokája (focibaleset) 2 helyen (egyik a külboka hároszög alakú területe volt, ahonnan kis darabok törtek le), és még el is volt egy kicsit csúszva - és őt sem kellett műteni... És rendesen jár.... de ez csak tényleg egy kis remény, hogy hátha...

9701. Evawitch (válaszként erre: 9696. - Banilla)
2011. jún. 20. 17:24
Voltatok a másik dokinál? Hogy van a cila?
9700. d62762eb79 (válaszként erre: 9695. - Banilla)
2011. jún. 20. 17:04
basszus:(((
9699. amacska (válaszként erre: 9695. - Banilla)
2011. jún. 20. 16:23
hú szegény igy megütötte magát ,nem gondoltam hogy ilyen komoly a baj (lényeg nincs életveszélyben)nos igen ő is családtag
9698. Csigusz 79 (válaszként erre: 9696. - Banilla)
2011. jún. 20. 13:01
Tudja hogy nem akarod bántani.
9697. Csigusz 79 (válaszként erre: 9695. - Banilla)
2011. jún. 20. 13:01

Te jó ég :(( bíztam benne hogy nincs eltörve semmije :((

Igen vidd el,több szem többet lát.

9696. Banilla (válaszként erre: 9695. - Banilla)
2011. jún. 20. 12:43

Enni eszik, viszont szegénykém az almoba nem tudott kimenni, de kitartott; reggel nagy nyávogások közepette beletettem, rögtön elvégezte minden dolgát...

Remélem érzi, hogy nem akarom bántani...

9695. Banilla (válaszként erre: 9694. - Csigusz 79)
2011. jún. 20. 12:40

Volt nálunk orvos, még tegnap este sikerült találnom egy ismerősömön keresztül egy korrekt doktornőt.

Kijött, megvizsgálta, mondta, hogy annyira be van dagadva a lába - combja, hogy szinte alig érez valamit, nagyon csúnyán beüthette magát. Adott neki szurit (fájd. csill, antibiotikum és vérzéscsillapító), és mondta, hogy ma is mindenképp megnézi.

Ma mikor kijött, megint megvizsgálta, és sajnos nagyon rossz hírt mondott: igaz, hogy csöves csontja nincs eltörve (ami jelen esetben a jobb helyzet lenne, mert azt csak gipszelnék), de a térde, az ízülete tört, amit csontsebész tud helyre hozni. Kérdezte mennyit szánunk Cicónkra, mert ez zsebbe nyúlós összeg lesz.

Ha nem ezt választjuk, be tudja gipszelni, de akkor a macska lába ugyanígy fog állni élete végéig, mint most, hiszen így forr össze (szinte a hasa alá lóg be a lába...).

Nem is tudom mit tegyek... Azt hiszem du. elviszem a szokásos orvosunkhoz, aki ma már rendel, és kikérem az ő véleményét is - nem azért, mert nem bíznék a doktornő véleményében, de inkább több szakvéleményt hallgatnék meg.

El sem hiszem, hogy ilyen megtörtént most, és szörnyű, hogy pusztán azért kell gondolkodnom a kezelésen, mert anyagilag az ember nem tehet meg mindent... Dehát egy kis barátomról van szó... Szörnyű tehetetlen helyzet. :((((((

9694. Csigusz 79 (válaszként erre: 9693. - Banilla)
2011. jún. 19. 18:36

Akkor nagy baj nem lehet ha eszik :)

Szerintem holnapig ki fogja bírni,bár persze megértem hogy aggódsz.

9693. Banilla
2011. jún. 19. 18:20

Nyávog, amint hozzáérek... de most adtam neki vacsit, azért fekve is megette... :))))

Felhívtam egy pesti dokit azt mondta semmilyen háztáji fájdalomcsill. nem adható cicának. De ha csak törése van, azt kibírja holnapig...

Szívem szerint fel is vinném hozzá, mert nagyon kedvesen beszélt, és ajánlotta hugom is - ő hozzá jár - de most vonatoztatni, és BKV-ztetni... hát nem igazán lenne jó, szerintem.

9692. Csigusz 79 (válaszként erre: 9691. - Banilla)
2011. jún. 19. 18:01
Óvatosan tapogasd végig a lábát,érezni fogod ha eltört.
9691. Banilla (válaszként erre: 9688. - Csigusz 79)
2011. jún. 19. 17:54

Sajnos nem tud ráállni a bal hátsóra egyáltalán, ha meg is mozdul véletlen, ahogy fekszik, akkor is "morog".

Csak a jobb hátsón próbál ugrálni, de csak 1-2 lépést, inkább fekszik. :(((

2011. jún. 19. 17:22

Itt van még egy,hátha :

Dr. Molnár Lajos

3000 Hatvan, Horváth Mihály út 5

(37) 342 285 ‎

9689. Csigusz 79 (válaszként erre: 9686. - Banilla)
2011. jún. 19. 17:09
:/

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook