Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A cicáim fórum

A cicáim (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim

2011. jún. 28. 11:41
sziasztok, macskás dilemma közben semmissé lett.
9777. Macsek. (válaszként erre: 9774. - D62762eb79)
2011. jún. 28. 08:41
Nekem átküldheted, küldöm priviben az e-mail címemet.
9776. Macsek. (válaszként erre: 9773. - D62762eb79)
2011. jún. 28. 08:40

Abszolút nem volt jogos!!!

Ahova mi járunk dokihoz, ki van függesztve az ártábla külön kutyára, külön macskára.

Szerintem azért finoman kérdezd meg tőle, hogy mi alapján számol, ha netán ma is hasrabökés szerint fizettet veled.

9775. Macsek. (válaszként erre: 9771. - Amacska)
2011. jún. 28. 08:29

Jaj amacska, sajnálom a kis drágát :((

Reméljük gyógyszerrel szinten tartható, esetleg gyógyítható (ha valóban légzőszervi gond).

2011. jún. 28. 05:48
van egy hatalmas erkölcsi dilemmám macskákkal kapcsolatban. ha valaki engedné, h elküldjem egy mail másolatát, amit ez ügyben kaptam, és tudna tanácsot adni, nagyon sokat jelentene. a levelet nem merem nyilvánosságra hozni. a téma: milyen körülmények között válnátok meg a macskátoktól/macskáitoktól, ha azok jó helyre kerülnének és anno eleve sürgősséggel és állítólag ideiglenesen kellett befogadni őket...további részletek priviben, kérlek, véleményezzétek!
9773. d62762eb79 (válaszként erre: 9770. - Borzoska3)
2011. jún. 28. 05:39
akkor jogos volt a 10 perces melóért (fültisztítás) 4ezret elkérni?:o az a gondom, h sehol se látok ártáblázatot...régebben volt ilyen kifüggesztve, és sztem most is kéne. ma talán sikerül elvinni a kutyámat, akkor is a hasára bök, és úgy mondja meg az árat? nem stimmel...máshol is így van?
9772. d62762eb79 (válaszként erre: 9771. - Amacska)
2011. jún. 28. 05:36
nagyon sajnálom:(
9771. amacska (válaszként erre: 9769. - Borzoska3)
2011. jún. 27. 20:23
voltunk dokinál vagy kezdődő szivbetegség vagy légzőszrvi gond,én évek óta nem használok erős vegyszereket csak frosh ph naturalt,köszi a tanácsokat a vizsgálatokra most nincs pénzem,a multkor volt hasi uh.
9770. Borzoska3 (válaszként erre: 9767. - D62762eb79)
2011. jún. 27. 19:23

Ez nagyon dühítő, mert olyan kisstílű...

Ilyenkor én is nagyon felkapom a vizet, de fegyelmezem magam (mint Te) mert a macsi issza meg a levét.

Ha már megvette az ember az anyagot miért ne lehetne azt felhasználni ? Az anyagokra nem szoktak árrést felszámolni, az orvos haszna a munkadíja, tehát neki majdnem mindegy, hogy Te viszed a gyógyszert vagy Ő adja.

9769. Borzoska3 (válaszként erre: 9768. - Amacska)
2011. jún. 27. 19:16

Én is végigcsináltam ezt tavaly.

Azt javasolnám, hogy csináltassál egy teljes vérképet,vizelet vizsgálatot utána (ha szükséges, mert nem derült ki semmi) hasi-és mellkasi ultrahangot, mellkas röntgent (persze, az orvossal történt konzultáció után)

Ha ez mind negativ, akkor jön az allergia teszt.

Nem szeretem, ha az orvos, anélkül, hogy a vizsgálatokat elvégezné, csak úgy ötletelgetve elkezdi valamire kezelni a macsekot. Ezek a vizsgálatok közel sem olcsók, azért kell lépésről lépésre elvégeztetni,de ha félrekezelik, akkor az "igazi" kezelés már sokkal többe kerülhet.

Addig amig ki nem derül, hogy mi a baja a macseknak, a WC illatosítót, szúnyogirtót stb. ne fújkáljál a levegőbe, ne erős domestossal mossál fel, hanem valami sima mosogatószerrel, mert lehet, hogy csak az a baja, hogy nem bírja ezeket a vegyszereket.

Jobbulást kívánok !

9768. amacska (válaszként erre: 9765. - Borzoska3)
2011. jún. 27. 11:16
hát ma elviszem,nagyon aggódom pár hónapja is ez volt és a szteroidtól rosszabbul lett,gaga hát én vidékem lakom és ami injekció Egerbe 2500 Ft az itt 3500-ba kerül
2011. jún. 27. 06:17

sziasztok!

jobbulást a betegeknek, jó rosszalkodást mindenki másnak!

elvittük szombaton az egyik macskámat fülrüh-tisztításra. vittem a mosó-folyadékot és a fülcseppet is, a dokinak mindössze az volt a "dolga", h megmutassa, hogy is zajlik szakszerűen ez a folyamat. mivel régi kuncsaft vagyok, és elég gyakran is találkozunk, bíztam abban, hogy ingyen megszámítja...amikor kérdeztem az árat, odairányított a pénztáros csajhoz, hogy majd ő megmondja. a barátnőm ment és fizetett, visszafele menet megkérdeztem, mennyibe került. azt mondja: 4e Ft...basszus, azt hittem, agyvérzést kapok. a teljes kezelés ára ennyi, 3fajta szuri+fültisztítás ottani gyógyszeres oldattal...a pénztáros/asszisztens csaj végig ott állt, tehát azt is tudta, h most én vittem a szereket. elszállt az agyam...kifejezetten félénk ember vagyok, de fogtam magam és visszamentem, és rákérdeztem, mi is került ennyibe. a csaj odament a dokihoz, mondott neki vmit, a doki meg legyintett (!!!), és azt válaszolta: legyen a fele. a csaj visszajött, kivette a kétezrest a gépből és odavágta az orrom elé...basszus, lekevertem volna neki egy pofont, de persze csak kimentem szó nélkül...a rohadt életbe már, h ezek akármit megtehetnek! ha lenne más lehetőségem, soha többet nem vásárolnék náluk és állatot se vinnék. de nagyjából ez a legjobb hely, és a héten vinni kell a kutyusomat szemvizsgálatra és esetleges műtétre...nem boríthattam a bilit, de elegem van a kiskirályokból:(((

ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!

9766. Borzoska3 (válaszként erre: 9753. - Hobitka)
2011. jún. 26. 23:18
Én most szedném le a függönyt - egyrészt újat venni nem olcsó, másrészt ha leesik a macsek magasről - nagy baj történhet. Ha megnő, simán visszateszed a függönyt, de van élet függöny nélkül is :)
9765. Borzoska3 (válaszként erre: 9757. - Amacska)
2011. jún. 26. 23:15

A biztonság kedvéért vidd el az állatorvoshoz, nálunk tavaly nyáron köhögött az egyik cica, 2 hónapig tartott, amig kigyógyult belőle. Valószínűleg hazavihettem valami bacit. Az antibiotikum nem használt,inkább ártott ezért gondolom, hogy valami influenza-szerűség lehetett.

Evett, játszott de naponta 2-szer 3-szor fuldokolva köhögött. Pici láza is volt, vitamin és erősítő injekciót kapott - akkor múlt el.

9764. Borzoska3 (válaszként erre: 9751. - Macsek.)
2011. jún. 26. 23:03
Nálunk sincs függöny :)
9763. Hobitka
2011. jún. 26. 22:25
Én azért nem szeretem, ha az ágyunkba alszanak, mert a nagy folyton a lábamra telepszik és arra ébredek, hogy nem bírok megmozdulni! A kicsinek meg éjjel kettőkor jut eszébe, hogy játszani akar és össze-visza harapdál....
9762. Csigusz 79 (válaszként erre: 9761. - Macsek.)
2011. jún. 26. 18:50
Svájc :) á mi meg idáig fagytunk meg,ideje volt hogy jöjjön a meleg :) de hirtelen jött ez a 31 fok.
9761. Macsek. (válaszként erre: 9759. - Csigusz 79)
2011. jún. 26. 18:45
Te hol vagy Csigusz??? 31 fok??? Mi majd megfagyunk, takaró alól keltünk fel nemrég a cicókákkal.
9760. Macsek. (válaszként erre: 9757. - Amacska)
2011. jún. 26. 18:45
Nem tudok én sem okosat mondani, pár hónapja az én Zserbókám is köhögött, de szerencsére nem gyakran. Valószínű megakadhatott valami a torkán. Reméljük, nálatok sincs semmi komoly baj.
2011. jún. 26. 17:53
Itt most 31 fok van,minden ablak,erkélyajtó nyitva,macskák kint voltak 10 percet aztán most itt lihegnek bent a lakásban,bezzeg ha máskor majd szétkaparják az ajtót hogy kimehessenek :O)
9758. Csigusz 79 (válaszként erre: 9757. - Amacska)
2011. jún. 26. 17:52
Még nem köhögött hála égnek egyik macska sem,okosat nem tudok mondani. Szerintem nem stressztől van.
9757. amacska
2011. jún. 26. 15:48
mit gondoltok erről már bedilizek.... megint köhög a cicám többször naponta egyébként étvágy ,kedv jó,de köhög ha ki vagy behozom és leteszem,köhög ha elkezd játszani más cicóval....lehet ez stressz?remélem nem asztma
9756. pirinyo79 (válaszként erre: 9752. - Macsek.)
2011. jún. 26. 15:44

Úgy néz ki tudod,hogy epilepszia gyanús a kis drágám :((

De részletesen leírom Neked priviben,mert ismered a dokit.

9755. Csigusz 79 (válaszként erre: 9753. - Hobitka)
2011. jún. 26. 14:45
Mi itthon párommal mindketten elnézőek vagyunk :) ő útálta a macskákat,most van kettő is,majdnem minden megvan nekik engedve,ha nagy hülyeséget is csinálnak olyan ártatlan képet vágnak hogy nem lehet nem megbocsájtani :) jahh és ágyban alszanak :) már nekem lenne fura ha nem jönnének :O)
9754. Csigusz 79 (válaszként erre: 9749. - Hobitka)
2011. jún. 26. 14:42

Sziasztok :)

Hááát nekünk ezért nincs függönyünk :D de még pici a cica és játszik.

9753. Hobitka
2011. jún. 26. 11:12

Nagyon meglepődtem, mikor elment és kb egy óra múlva jött haza! Kérdeztem, mi történt és akkor előhalászta a kabétja alól a kis fekete csomagot. Teljesen össze volt rettenve a kicsike. :-( Aznap éjjel ott aludhatott a párnámon.

A párom nagyon szereti a nagy cicánkat is. Volt már olyan, hogy kint a ludt a nappaliban, mert a macsek elterpeszkedett a takaróján és nem volt szíve lezavarni... Én azért ennél keményebb vagyok. Nem szeretem, ha kitúrnak az ágyamból! Aludjanak a helyükön!

Azért reméltem, hogy a függönymászásról le lehet szoktatni....

9752. Macsek. (válaszként erre: 9744. - Pirinyo79)
2011. jún. 26. 10:58
Mi a baj kisvacakkal??? :(
9751. Macsek. (válaszként erre: 9749. - Hobitka)
2011. jún. 26. 10:57

Sziasztok!

Rég voltam már. Visszaolvastam, drukkolok minden kis beteg cicusnak, hogy minél hamarabb meggyógyuljon. :)

A függönymászásról nekem nem sikerült leszoktatni az enyémeket, sajna nálunk az volt a megoldás, hogy mindenhonnan le kellett szedni a függönyt.

Úgy tudom, több fórumtársunknak sincs függöny a lakásában a fenti okok miatt.

A párodnak viszont minden elismerésem.

9750. amacska (válaszként erre: 9749. - Hobitka)
2011. jún. 26. 10:51
még kicsi játszik ...a lényeg a párod CSODÁLATOS!
9749. Hobitka
2011. jún. 26. 10:38
Sziasztok cicások! Lehet egy kérdésem hozzátok? Van két cicám. A kicsi most került hozzánk kb három hete. A párom mentette meg a szőlődombon egy legénybúcsún, a duhaj banda karmai közül. A naggyal semmi gondunk nincs (már 4 éves) jól nevelt cica, de ez a vakarcs rászállt a függönyeimre... Képes a karnisig felmászni rajtuk, eléggé megtépázott képet mutatnak. Le lehet erről "szoktatni" valahogy?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook