2013 januári babák (beszélgetés)
Én! Én is beparáztam, hogy mi van ha a májam, de megnézték, és ott van a gyerek keze, ő nyomja a bordám alatt. Most megint faros, és néhány napja megint fáj a jobb oldali bordám alatt. De odakerülhet akár a lába is.:)
lehet ám szülés közben is nevetni :D ott van a "nevetőgáz", amitől hihetetlen jó kedved lesz (egy időre), igaz, hogy a fájdalom nem nagyon csökken tőle, de tény, hogy legalább jobb lesz a kedved :D :D
Nekem is elofordult már ez a fulcsengés, elsotétedes dolog, meg hol rámtor ilyen nagy melegség.....az én vérnyomásom mindig 100/70, 110/75, persze akkor izgatott vagyok. A doki mindig azt mondja, h tokéletes.
Most jottunk haza a szulotanfolyamról ez volt a második és egyben utlsó alaklom. Nem volt rossz és még a szobát is megmutatták. Nekem fentartásaim voltak ezzel, de annyira barátságosan van kialakítva, hogy kicsit megnyugtatott, egyágyasak, furdoszobával, meg nagyon jól felszerelve, ráadásul van cd lejátszó, viheted a saját zenédet ha szeretnéd, volt az a nagy labda a vajúdáshoz, meg a "vajúdó" szék, meg nagy babzsák vagy hogy hívják, matracok...szóval minden, ki hogy szeretne szulni. ( Mint egy játszószoba, csak nem fogok majd annyit nevetni akkor) :) Igazán jó volt látni.
ez a fülzúgásos, elsötétedős dolog az ájulás, szóval nagy szerencséd volt, hogy nem lett baj!!
nálam ez védőoltások után mindig kijön, legutóbb pl 2 hete, mikor hepatitis A ellen kaptam...
Én ma voltam a második ctg-n, volt vérvétel is, megint vércsoport meghatározással, na nem mintha május óta megváltozhatna..., vizelet, meg már kenetlevétel, készülvén a szülésre. A méhszáj teljesen zárt, de most már bármikor lehet helyzet a doki szerint, hát elvileg még 23 nap :-)
Az én vérnyomásom alapvetően alacsony, még most is max 118/70 körüli, pedig dokinál mindig magasabb, mint itthon. Azt a fülzúgásos rosszullétet én is hamar elérem, ha melegem van és ácsorogni kell sajnos...
Csajok!
140/90 általában a vérnyomásom, van hogy alatta van, van hogy fölötte picivel. De most már a jobb bordámnál is fáj. Utána néztem ez nem jelent jót! Kicsit berezeltem!
Érzett már más is ilyet?
Múlt héten voltunk megint 4d-s ultrahangon, ami megint nem sikerült. Azért most kaptunk 1 db fotót, meg már van 2 dvd-nk. A babó eddig keresztbe feküdt, a mostani ultrahang szerint megfordult, most már felül van a feje. Eltévesztette az irányt.
Ezzel a rosszulléttel nem vagy egyedül. Ma reggel vérvételen voltam és kb 10 percet kellett sorba állnom, de rosszul lettem. Először elkezdett folyni rólam a víz, utána csengett a fülem és elkezdett minden elsötétedni. Szerintem az utolsó pillanatban ültem le. Biztos valamilyen front volt ma. Én még soha nem voltam rosszul. De nekem biztos az is baj, hogy a nem magas vérnyomásomra elkezdtek velem gyógyszert szedetni. Délután a gondozáson meg se tudták mérni az egyik karomon, a másikon meg 118/80 volt a vérnyomásom.
Án is összekészítettem a dolgokat,mert én is úgy gondolom,hogy nem húzzuk januárig...bár abban bízom,hogy január 2-a után akar majd a világra jönni a babó...ma én is nagyon gyengének érzem magam...nekem le is kellett feküdni délután...
En is remélem, hogy fog változni ez az alvás dolog, de sokan mondták, hogy a vége már csak ilyen. Tényleg nagyon fáradtnak, meg gyengének érzem ma magam, már még remegés, szédulés is jott rám.
Mi pár napot leszámítva egyidosek vagyunk, én jan. 19re vagyok kiírva és már én is osszepakoltam tobbnyire mindent, még egy-két dolgot nekem is be kell szerezni ( már a hétvégén). Biztos ami biztos alapon. :)
én is alig aludtam ma valamit:( borzalmasan fáradt vagyok,pedig egész jól aludtam eddig ritkán keltem fel,de úgy látom változik a helyzet és lehet így marad szülésig, hátha nem bízok benne.
Én január 23-ra vagyok kiírva. ez érdekes,nem tudom hogy számolnak minden esetre én már összepakoltam mert nem szeretnék úgy járni ha hamarabb kijön a kisasszony és nincs meg semmi.Már elő van készítve minden egy-két apróság hiányzik.
Én is javarészt..pl krumplival kezdtem, nem gyümölccsel..aztán jöhetett a répa.:) 4-5 hós korában pl már a húslevest inkább gyengébbre és kevésbé fűszeresre csináltam, de neki ki tudtam venni belőle az ebédjének valót, és még csak külön macera sem volt az ételeivel.:)
Mondjuk tény, hogy mi mindent magunknak termelünk, így én tudom, hogy a miénkben nincs vegyszer, se permet..semmi. És szerencsére azóta se válogat, és mindent megeszik.:D
:D jó is az a gulyás leves! :D tud élni! Én is hamar elkezdtem hozzataplalni, én hiszek a régi idők konyveinek pl anyák könyve (még nagymamámé volt '56os kiadás, anyukámé '85ös) és félig-meddig aszerint csináltam.
Nekem megint rossz éjszakám volt, sokszor fent voltam, sehogy nem volt kényelmes, meg nyomás érzés az alhasamban. Pedig már most tényleg fáradtnak érzem magam. Az ujjaim is jól bedagadtak. :( Ti hogy vagytok ma?
Tegnap a párom már megkérdezte ne hívjon e orvost..de szerintem csak azért, mert nem tudott tőlem aludni.:DD
A utolsó mensihez a dátumom január 18, a méretek alapján január 8. a dátumom.
De hétfőn voltam uh-n, ott szólt a szonográfus is, meg a dokim is, hogy legyen összekészítve a cuccom, mert bármikor beindulhat, és ne induljunk autóval, hanem hívjak mentőt, a császár miatt.
Hozzáteszem, a fiamnál is végig azt mondták, hogy meglesz hamarabb, aztán túlhordtam majd 2 héttel, szóval én már nem tudom. Vizesednek reggelre a kezeim, jóslók egész nap, talán délután nyugisabb a helyzet, szóval én már nem bánnám..azt mondtam mindegy, csak ne az ünnepek alatt, és ne január elsején, mert akkor sosem dolgozik a dokim.:D
Az én fiamnak sem volt baja a kajáktól..egyedül csak egy dologtól..eperkrémlevest ettem, de volt már vagy 2 hónapos, a tejem úgy beindult tőle, hogy csuda, de a gyerek kiütéses lett az eper miatt.:) De töltött káposzta, székely káposzta..mindent tudtam enni. Sőt, a gyerek 6 hónaposan gulyáslevest evett, enyhén csípőset.:) Mondjuk én nagyon hamar elkezdtem hozzátáplálni.
mikor hazajöttünk 5 naposan a kórházból töltöttkáposztát ettem. :D (Érdekes, de senki nem gondolt arra, hogy esetleg éhesek leszünk, és hozott volna vmi mást!) Mindegy. A lényeg, hogy semmi baja nem lett tőle a gyereknek. De tapasztalatból mondom, és más anyáktól is hallottam, hogy semmi köze annak, hogy mit eszel. Mármint az ilyen hülyeségek, hogy hüvelyesek, k betűsek... kizárva, mert fáj a baba hasa. Bár ez is lehet gyereke válogatja. A lányomnak egyedül akkor fájt a hasa mikor ittam a tejszaporító teát. Aznap mindig fáj a pocija, így a 2. nap után azt mondtam elég, ha szopik rendesen és hízik tőle, akkor nem vacakolok én hülye teákkal. És így is 17 hóig szoptattam. :D
Nekem napok (hetek) óta most éjjel volt, hogy nem kellett a savra éjjel bevennem semmit. Pisilni minimum 2 X megyek. Az alvás csajok, irigyelhettek :-) a két kelést leszámítva alszok, mint a bunda. Igaz, hogy csak és kizárólag a jobb oldalamon tudok, de nagyon megy és ez a lényeg :-) Én enni is tudok, csak kevesebbet, a fűszeresek nekem is betesznek sajna, így azokat mellőznöm kell, de még szülés előtt egy jó kis töltöttkáposzta biztos beficcen, mert utána egy darabig ugye azt se lehet :-) szóval anyunál már le van adva a rendelés :-)
Nem tudom mi zajlik a pocakomban...talán fordulni akar a babó...mert ma már másodszor vannak görcseim...egymás után olyan 3-5 percenként ismétlődnek...aztán olyan 20perc után abba marad...mi ez?? Fordulni akar??
Lizim 3150g és 54 centi volt. :D Mi is meglepődtünk. Én 167cm vagyok 50cm-el születtem, az apja 189cm és 58centivel született. Kíváncsian várjuk, hoyg a fiúnk mennyivel születik majd! :D
Ja, a savra nekem a kefirt ajánlották. A sima semmit nem ért, de a kaukázusi (szerintem borzalmas ízű) szuper! Mármint felkelek, hogy a torkomban a sav, de ott van mellettem az éjjeliszekrényen, és iszok egy kortyot belőle, és gyorsan elmúlik. Aztán x órával később megint visszajön, de legalább vissza tudok aludni közte!
Úr isten, nagyon egyformák vagyunk! :D Pont ugyan ez van nálam is. Párom tegnap, meg tegnap előtt éjjel azt mondta mikor hajnalban felkeltem a savra, meg a keményedésre, hogy 3 órája nyögök, meg forgolódok... Minden bajom van már! :D
Bowie, te mikorra várod a picit?
Te mikorra vagy kiírva?én január 18-a.Én is ,mi is 34 hetesek vagyunk!!!
én táppénzen vagyok,január 1-től terhességi gyermekágyi segély aztán gyeden leszek.
én enni tudok...most a savam is rendben,azaz nincs!De a fekvés nekem is gond,meg az ülés is....sehogy nem jó!!!Állva sem bírom sokáig...mi pénteken töltjük a 35.hetet.
Ti most min vagytok?Táppénz,gyes,terhességi???
gyomor savam az nincsen ,de enni én sem tudok sokat,midig keveset eszek,este hamar elalszok és hajnalban pedig fent vagyok:(
Nekem a fekvéssel már kb szeptember óta gondjaim vannak. Hanyatt azóta egyáltalán nem megy, oldalt meg csak vergődve, olyan 5-10 percenként megfordulva.
Enni már nincs akkora étvágyam, viszont mostmár minden deka fent marad rajtam, a gyomorsavam meg a számban állandóan.
Ti hogy vagytok ezzel az evés dologgal? Nekem alig megy,ülni már nem is tudok sokáig,de az éjszakai fekvés is kezd rossz lenni szóval ha tudnék állva aludnék :D pedig 34 hetesek vagyunk a vége még odébb van,hacsak meg nem gondolja magát a kisasszony.:D
További ajánlott fórumok: