2013 januári babák (beszélgetés)
igen, első:) kislány, és Lea Zoé:)
elég nehéz tartani a hatalmas pocakot, 3560 grammos törpikével:D folyamatosan ennék, teljesen le van szállva a pocakom, és úgy érzem, hogy a gyomrom kétszer akkora, mint amilyennek lenni kellene:) röviden: nem könnyű helyzet, de megéri:)<3
Tegnap végigtakarítottam a lakást, úgy elfáradtam mint egy ló... aztán főztem egy kis édes-savanyút, apa hozott sütit, meg még bedobtam a sütőbe egy adag mirelit pogit :-) és ma reggel olyan éhesen ébredtem, mint aki egy hete nem evett :-) de ha felkelek iszok egy mézes kapuccinót és akkor azért mérséklődik ez az érzés. Anyukám pont most telefonált, hogy készül a töltött káposzta, na majd hétvégén bezabálok :-)
Nekem soha nem volt egész terhesség alatt olyan, hogy valamiért majd' meghalok, viszont most bármit amit elém tesznek simán bírok enni, még jó, hogy a természet megoldotta azzal, hogy a gyomor most kissé össze van nyomva, mert legalább limitált mennyiség fér csak bele :-))) vagy legalábbis nálam csak kb. fél adagok egy étkezésre :-) Egyébként meg az a néhány kiló szerintem mindannyiónkról le fog menni a szoptatással, mert egyikőnk se lett "bálna" :-)
En 10 kg-nál tartok most, ( 34+6) mondjuk nem volt nagy kezdosúlyom, 52 kg-al indítottam a terhességet, a 160 cm-hez.
Csak magam látom nagynak...:)
Mindenkinél van ilyen eltorzulás szulés elott?
Kitartás! A könnyeket meg ne potyogtasd! :-) Nekem a számat mondták, hogy mintha fel lenne dagadva :-) teszem hozzá, hogy egyébként is elég vastag a szám, egyszer (na jó, akkor kb. 22 voltam) egy állásinterjún - természetesen pasi volt - meg is kérdezték, magának fel van töltve a szája? Ja... :-) azóta is jót vidulok ezen, na persze 3. fordulóra nem mentem vissza, ki tudja, kit akartak ott felvenni...
Nekem szerencsére most ilyen hangulatingadozások nincsenek, olyan persze van, hogy már a kezembe képzelem bébikénket és akkor legördül 1-2 könnycsepp, de azt hiszem más ilyet nem tapasztalok, lehet, hogy apa igen :-))
A hízásra visszatérve, mi már a 38. hétben járunk, bár meg lettem dícsérve a doki által is, de azért én látom a sonkákon is kicsit, persze jellemzően a has és cici ami brutál most már. A kabát kész katasztófa... alig bírom bekapcsolni, olyan vagyok mint egy szőrős gombóc, de én már erre a két hétre nem veszek másikat :-) úgyis ha megyünk valahova apa ideáll a kocsival, a célnál meg csak kigurulok :-)
Az eltorzult arc, megvastagodott, kifordultnak tűnő száj tényleg a szülés előtti napokban, hetekben a jellemző.:)
Az első gyerekemnél szülés előtt 2 héttel készítettük az utolsó fotót rólam, és meg sem lehet rajta ismerni.
mi 9 kgnál tartunk és ma léptünk a 35.hétbe...mindenki azt mondja hogy csak a hasamra ment meg a cicikre...most tegnap óta mindenki azt mondja hogy biztos szülök,mert az arcom más...(el van torzulva,ezt mondta konkrétan egy kedves nő ismerösöm!!! :) ) Na erre no comment!!!
Ma különben megint sírós napom van...utálom magam ezekért a hangulatingadózásokért!!!
KEdves Kismamák!
Egészségpszichológus végzősként a várandósság élményeiről végzek kutatást. Ezért kérem a segítségeteket. ha van egy kis időtök és kedvetek, kérlek töltsétek ki a kérdőívemet, amelyet itt találtok meg:
Minden válaszért nagyon hálás lennék. A későbbiekben várandósokkal szeretnék foglalkozni,remélem nem veszitek rossz néven hogy ide írok.
Előre is köszönök minden kitöltést!
Nektek Jó egészséget, és minden jót!
Üdv: B. Magdi
Nekem kedden azt mondta egy nő, hogy azt hitte már nyáron megszültem, és én még most se nem...nagyon kedves...
én is utálom az állandó kérdezgetést..ha látja, minek kérdezi..
Nálam most éppen hangulat ingadózás van...hol nagyon jó a kedvem hol sírok ok nélkül...tegnap is férjemmel beszélgettünk és közbenéztem a tvt...volt valami riport erre neki álltam sírni...én ezzel akasztom ki a családot...
Jah meg még valami idegesít újabban,bárkivel találkozom még akivel naponta is az is megkérdezi jé még egyben vagy!!!!JÉÉÉÉÉÉÉ IGEN!!!!
Voltam centrálisan minden oké,de nem fordult a kis drágam,szóval egyenlőre császárnak néz ki!!!
Nekem is csak akkor fáj, ha a feje a bal bordámnál van..akkor valahogy a keze a jobb bordám alá kavarodik. Durva nagyon. Én is felkeltem éjjel kettőkor, öt körül aludtam vissza, fél 7kor meg ébresztő és készülés az oviba..jobban várom a téli szünetet, mint a gyerek.:D
Ma egész nap csak mandarint bírtam enni. Jóslók kezdődnek megint, ja és a szeméremcsontom fáj még nagyon. Ez az elsőnél nem fájt. Most meg alig bírok tőle járni, vagy éjjel, ha fordulok is mindig hasogat. Áááá, mindegy is, elegem van, nyűgös vagyok, szóval már úgyis minden rossz. A családot meg kikészítem, pedig próbálom magam tartani, de mintha egy hülyegyerek lennék..:( Minden idegesí, mindenen felkapom a vizet..ráadásul a teljes rokonságban én egyedül vagyok nő, se egy nagyi, se egy nagynéni, se egy keresztanya, semmi.. úgyhogy...áhhh..panasznap vége.:D
En már számolok vissza, igaz van meg 37 nap ( papíron). Ez hol soknak, hol kevésnek tunik. :)
A pelenkakkal tényleg jól jártál, én majd a hétvégén nézek szét, hogy hol lesz itt akcióban, aztán meg is veszem majd, inkább legyen itthon.
Számoltok már vissza? Nekünk hivatalosan még 22 nap, aztán ki tudja :-)
Ez az ájulásos téma látom mindenkit elért... Asszem ma takarítani fogok kicsit, lehet, hogy utolért a fészekrakás :-) Képzeljétek, voltam anyummal anyagot venni hétfőn, (mert nekünk nem standard ágyunk van bébikének, és olyan forma fejvédőt még véletlen se lehet kapni, amilyen kéne)és annyira szépséges lett, megvarta az ágyneműket és hozzájuk a passzoló fejvédőket is :-)
Írtam nektek, hogy hétvégén milyen jó kis akcióba futottunk? A metróban a pampers (bármelyik) 1-et fizet 2-t vihet kuponra volt, és tényleg normál áron adták, gyorsan beszedtük a család többi metro kártyás tagjától is a kuponokat és beváltottuk (mert egy cég csak 1 kupont kapott), annyira örültem neki, vannak még jó dolgok is :-)
Nekem is voltak ilyen ájulos napjaim..a 32.hetes vérvételnél a sorba állásnál én is úgy voltam hogy már csengett a fülem és kezdett pöttyözödni minden...(csendben jegyzem meg,hogy a vérvételes ajtóra ki van írva hogy kismamák pl soron kívüli ellátásban részesülnek,tehát előre mehettem volna),na de túl éltem ájulás nélkül...
Tegnap este úgy éreztem hogy beáll fejvégűre a babánk,mert nem oldalt nyomott...persze tévedhetek...néha nem is tudom mi lenne jobb a természetes úton való szülés vagy császár?????