Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

894. RLindi (válaszként erre: 890. - Kicsilányka1984)
2010. jún. 24. 20:41
Én materna centrumot szedem meg a folsavat. Most itt a doki mondta a magne b6-ot is, egyelőre nem kezdtem el, Ti szeditek?
893. RLindi (válaszként erre: 888. - Kicsilányka1984)
2010. jún. 24. 20:39

Hogy-hogy meg van tiltva a hízás?

Én szoktam vacsizni, szerintem az még belefér.

892. RLindi
2010. jún. 24. 20:38

Sziasztok!

Freny örülök,hogy minden rendben volt! Szuper,hogy felszívódott a hematómád:)

Mikor szeretnél menni 4d-re?

Az NT a tarkóredő? Nézte a doki az orrcsontocskáját a babinak?

Én holnap hazamehetek a kórházból. Már itt uh-t nem csinálnak, de kedden megyek majd ugyis a 12 hetes uh-ra. Alig várom:)

891. Babarózsa84 (válaszként erre: 889. - Freny)
2010. jún. 24. 20:36
Én is a Femibiont szedem! Én holnap reggel megyek az 1. vérvételre, remélem minden rendben lesz.
890. kicsilányka1984 (válaszként erre: 889. - Freny)
2010. jún. 24. 20:15

én csa e vitamint és folsavat kaptam.a doki azt mondta mást ne!

örülök,hogy jók az eredményeid!

az én picim méretei is hasonlóak:))))

889. Freny
2010. jún. 24. 19:42

Sziasztok. Ma voltam 12 hetes UH-n, minden rendben van hála az égnek :) CRL: 68mm, BPD: 21mm, NT: 1,7mm.

A hematóma, amit két hete látott a dokinéni, teljesen felszívódott. Ezek ugye jó értékek?

Azért erősen gondolkodunk azon, hogy el kéne menni egy komolyabb 4D-s ultrahangra, ahol alaposan megmérik még egyszer a picurkát... Tud valaki ajánlani jó helyet, ahol lelkiismeretes ultrahangosok vannak?

Ki szed valami terhesvitamint? Nekem Femibiont írt a dokinéni 2 hete, meg most ferro-fol-gammát, mert nem tökéletes a vérképem. Szedi valaki közületek ezeket?

888. kicsilányka1984 (válaszként erre: 886. - Yulcsy)
2010. jún. 24. 19:00

nem ismerem őt!

hát igen nagyon bosszantó!

én holnap megyek a védőnőhöz.már előre rettegek,hogy híztam.-e:(

sajna meg van tiltva:((((

a vérnyomásom 100 alatt:((mindig is alacsony volt most meg...a védőnő be se írja a kis-könyvembe olyan alacsony:((((

ti este nem vagytok éhesek???

nekem sokszor az esti éhségtől van hányingerem:(

kekszet vagy valami Gyürkit szoktam rágcsálni.

887. Yulcsy
2010. jún. 24. 17:11

Én még egyszer sem hánytam.Kopp,kopp.De a fogmosást nem bírom.Mihelyst a hátsó fogakhoz érek jön a boaaaa,de szerencsére azon kívül semmi :)))

Gyomrotok nem ég?Én attól szenvedek.Ja és az eddig is alacsonyabb vérnyomásom még lejjebb ment.

886. Yulcsy (válaszként erre: 875. - Kicsilányka1984)
2010. jún. 24. 17:09

Szia!

Én Stummer Jánoshoz járok.Nagyon aranyos, rendes orvos.

Háát, azért Óvárra nem megyek el, de bosszantó!

885. Babarózsa84 (válaszként erre: 883. - Vick81)
2010. jún. 24. 15:58
igen :) Tök jó,hogy így felgyorsultak az események :)
884. Ella89 (válaszként erre: 882. - Studio64)
2010. jún. 24. 13:44
Én mondjuk csak azzal vigasztalom magamat, hogy a sokat hányó nők ritkábban vetélnek el. :)
883. Vick81 (válaszként erre: 878. - Babarózsa84)
2010. jún. 24. 13:22

Végre hogy jelentkeztél!már tökre aggódtam!De téynleg!

Nagyon jó, hogy minden ok!most már akkor nem sokára 12 hetes UH és a nagyon hasznos kombinált teszt!:)

882. Studio64 (válaszként erre: 880. - Ella89)
2010. jún. 24. 12:44
Még játszik az émelygés és napi szinten hányok. Tegnap egész nap alúlról égető érzést éreztem...na ettől picit megijedtem, de inkább nem gondolom túl a dolgot. Most én is terhesebb vagyok mint az elsőnél.
881. Studio64 (válaszként erre: 877. - Vick81)
2010. jún. 24. 12:39
Úgy látszik ez amolyan 2. gyerek szindróma. Amikor a fiammal vééééégre 8 hónap után teherbe estem akkor minden hányásnak örültem és akkor ezzel mindent elmondtam. Most meg csak nyavajgok mert még mindig vagy ég a gyomrom a rengeteg savtól, vagy hányok reggel-este. Ráadásúl az sem segít, hogy a 2 évesemnek pont akkor kell kakaó akkor képes mögémülni és rugdosni míg nem kap...szép az élet. Mostmár biztos több mindenkiben a félelem mert anno csak arra tudtam gondolni, hogy majd milyen jó lesz amikor kint lesz és babázok és ezt meg azt csináljuk csak lett belőle szép 4 hónapos hasfájás non-stop üvöltéssel, szal most biztos a para miatt állunk sokán másképp ehhez az állapothoz. Persze ugyanúgy várom és tervezek...de tudom, hogy úgysem ez lesz :)
880. Ella89
2010. jún. 24. 11:42

Sziasztok!

Alina!

Nem, már hasi UH-t csináltak, nem kellett alul levetkőznöm. Azt amúgy nagyon utálom, mert úgy érzem, alul szétszakadok, amikor forgatják bennem. :S Mondjuk a hasinál meg annyira rányomják a hasamra, hogy visítanék legszívesebben. Első terhességemnél azért nem hittem el, hogy szülök, mert előtte voltunk UH-n és azt hittem azért sajog a hasam alja, mert annyira rányomták az ultrahang vizsgáló részét. Aztán végül az ügyeleten derült ki, hogy szülök és akkor már nem is engedtek át a választott intézményembe, ahol pedig lett volna PIC + koraszülött osztály. Na mindegy, túlvagyunk ezen is. :)

Hajdu doktornő meg tényleg nagyon drága, ezért is az ÁEK-be megyünk hozzá, nem az Istenhegyire, mert így ingyenes. És a dokim mondta, hogy ha az ÁEK-ben csinálják a tarkómérést, akkor ingyenesen felajánlják a kombinált tesztet. Nem ragaszkodom hozzá, de reménykedem, hogy cserébe nem kell elmennem AFP-re. :P

Kicsilányka!

Örülök, hogy negatív a Down szűrés eredménye. :)

Hát a dokik meg már csak ilyenek. Már feladtam, hogy tökéletes orvost találjak - úgyse létezik ilyen! Akit kinéztem magamnak, arról is olvastam negatív véleményt meg aki ügyeletes volt az első szülésemnél a Szent Imrében, nahát róla meg szinte csak jókat olvasni, de én nem voltam megelégedve vele, meg azok sem, akikkel együtt szültem. Biztos rossz hete volt vagy nem is tudom, de utóvizsgálaton is bunkó volt velem. Mások meg istenítik... Unokatestvérem meg mind a 3 gyerekét ugyanannál az orvosnál szülte, akit amúgy mindenki után, mert üvölt, beszólogat, türelmetlen, a páciens akarata ellenére behív 8 orvostanhallgatót a vizsgálatokra. Unokatesóm meg -talán egyedüliként- ragaszkodik hozzá annyira, hogy akkor is hozzá járt terhesgondozásra Vácra, amikor már a város SZTK-jába nem is rendelt. Az én dokimnak is vannak érdekes dolgai (12. hétig nem ad kiskönyvet, mert addig elvetélhetek, de ha rosszul leszek valahol és nálam lenne a könyv, akkor legalább a segítőkész emberek vagy a mentősök tudnák, hogy terhes vagyok meg hát sajnos később is el lehet vetélni). Mindenesetre maradok nála akkor is, ha karácsonykor nem lesz elérhető és akkor ügyeletesnél kell szülnöm.

Yulcsy!

Üdv köztünk. :) Minden rendben lesz!

Studio!

Már nem tudom, hogy mi van. Valószínűbb a bevérzés, mint a spontán iker, hiszen PCO szindrómám van + gyulladásom is volt, szóval csoda, hogy magától összejött a baba. És sokat görcsölök, az a valami pedig ugyanakkora, mint volt, a petezsák meg már összeesett volna és soha nem láttak benne embriót. Ezért 90% feletti biztonsággal mondta az UH-s dokinő, hogy bevéreztem, de ez a babára nem ártalmas, már csak azért sem, mert a hematóma 6,5 mm-es a picike pedig majdnem 6 centi. :)

Amúgy szoktatok még émelyegni? Én sajnos szinte egész nap, még evés után is és legalább heti 4X hányok. :( Teljesen más, mint Leával volt. Alig émelyegtem, a derekam se fájt, álmos se voltam, pedig napi 5 órát aludtam csak, mert korán kellett kelnem az egyetem miatt. Soha nem gondoltam volna, hogy szó szerint terhesnek fogom érezni magam. De nagyon reménykedek, hogy ezúttal a nehéz terhesség után egy könnyű szülés vár rám. :D

2010. jún. 24. 11:00
Jaaa, kaptam képet is, feltettem az adatlapomra!:)
2010. jún. 24. 10:48

Sziasztok! Bocsánat,hogy nem jelentkeztem,de ugye vasárnap délben bementem az ügyeletre és hát bent is fogtak. Ma reggel engedtek nagy nehezen haza.

Igazából semmi bajom,de azt mondták,hogy ha egyszer bemegyek, akkor haza már nem mehetek...pár napig pihennem kellett és panaszmentesnek lenni. Ugye kicsit füllentettem,hogy görcsölök, mert ugye csak nem mehetek be azért,hogy hát a tesztem éppen hogy +...szóval így alakultak a dolgok, hát mondanom sem kell,hogy nagyon kikészültem,hogy ott kellett maradnom,de azért túl lehetett élni.

Kedden csináltak egy komolyabb uh-t,ahol képzeljétek azt derült ki,hogy idősebb terhes vok, azaz ma pontosan 9+6. Nagyon meglepődtem ezen és örültem. Kedden 27,4 mm volt a kis drágaságom és láttam,hogy ficánkol, a szívverését is hallottam...jó gyorsan vert. :)

Összességében boldog vok,hogy minden rendben van,de az biztos,hogy legközelebb csak akkor megyek az ügyeletre,ha tényleg baj van.:)

Gondolom ez volt a büntetésem az állandó aggódásaimért...

Jövő hét csütörtökön megyek a dokimhoz, aki sajna a héten pont szabin van,így nem tud semmit az egészről. Addigra már majdnem 11 hetes leszek ...szóval fel fognak gyorsulni az események, hisz mindjárt itt a 12 hetes UH is...

877. Vick81
2010. jún. 24. 10:27

Sziasztok!

Üdv Yulsci!Gratula a babóhoz!

Én is sokszor félek attól, hogy mi van ha felszívódott?de annak biztos van valami jele, nem?

Én is jöv héten megyek kkombinált tesztre, holnap vérvételre, aztán 5-én a dokimhoz!Már várom!Remélem egésszéges a picike!

Olyan érdekes!Nem tudom még érezni, hogy babó van a hasamban!Nem élem át!Ti hogy vagytok ezzel?Mintha nem is lenne semmi!Ez nagyon zavar!A kisfiammal ilyenkor már tudtam éreztme, hogy kisfiú!Most meg oylan idegent érzek!

Remélem nem azért mert már nincs is itt velem!

De a cicim ugyan úgy fáj meg a hasam is nőtt egy picit és puffadok, ami a legrosszabb!

Na, vége a nyavajgásból, örvendezek holnap megyünk megint Balcsira!

876. Alina33 (válaszként erre: 873. - Studio64)
2010. jún. 24. 08:33

Szia,

a kombinált ingyenes (bár nálam rákérdeztek, hogy melyik kórházban fogok szülni, mert ahhoz kötik...na de ezt nyilván nem tudják ellenőrizni), az integrált meg az uh-al együtt 15ezer lesz, de ha jól tudom ez utóbbi majd csak a 18. héten lesz. Nekem arra muszáj mennem mert mindjárt 35 leszek és nem árt az óvatosság.

2010. jún. 23. 19:46

Yulcsy látom te is Győri vagy:)

ki a dokid?

Óváron ingyenes.......

12.-héten már hasi uh van:))))

874. Yulcsy
2010. jún. 23. 19:30

Győrben a kombináltért 9000 Ft-ot kell fizetni.Van ahol ingyenes?

Ja, és ha szeretnénk képet+ videót, akkor az 2000 Ft-ba fog kerülni.Videót....Nincs is lejátszónk, de majd átmásoljuk valahogy.

873. Studio64 (válaszként erre: 866. - Alina33)
2010. jún. 23. 17:47

Várjál csak most akkor fizetni kell a sejtbanknál? Én csak kombináltra megyek, de úgy tudom az ingyen lesz.

,

Te ez a hüvely UH tényleg nagyon kemény. Én is szoktam szólni, hogy csak finoman. No meg előző nap Apa "tágít" ehhe..

872. Studio64 (válaszként erre: 864. - Ella89)
2010. jún. 23. 17:44
Így van, egészséges lesz és kész. Érdekes ez az iker nem iker dolog, kiváncsi vagyok utólag mit fognak megállapítani.
2010. jún. 23. 17:41

Sziasztok lányok.

Én is megyek jövőhéten vérvételre:O)

Majd utána egy uh-ra!Már nagyon várom!!!

Ha tudok kérek majd képet és fel teszem:O))

Puszi

870. Alina33 (válaszként erre: 868. - Yulcsy)
2010. jún. 23. 17:31

Szia,

örülök, hogy az eddigi "kukkolás" után Te is beléptél hozzánk :) Üdv itt!!!!

Akkor most minden rendben lesz a babóval!!!!!!

2010. jún. 23. 17:11

sziasztok:)

üdv az újaknak:)

most kaptam meg a down kor szűrés eredményét emailba...negatív lett:)))

most nagyon örülök:)))))))))))))))

Ella89 nem semmik a dokik ugye???

sajnos az első terhességemről nekem is vannak furi doki tapasztalataim!

868. Yulcsy
2010. jún. 23. 17:04

Sziasztok!!

Régóta olvasgatlak benneteket, de csak most írok.

Nekem ápr. 14-én volt meg utoljára a mensesem, és pont ma vagyok 10 hetes.Mi január végére várjuk a babánkat.

Azért írok ilyen soká, mert decemberben volt egy missed ab-om a 8. héten, és így számomra ezek a hetek nagy bizonytalanságban teltek...

Ráadásul most is görcsölgettem sokat és Utrogestant használok.

De ma voltam a dokimnál és minden ok.Így most már bátrabban írok ide hozzátok.

867. Alina33 (válaszként erre: 864. - Ella89)
2010. jún. 23. 16:18

Hajdú Kriszta (azt hiszem így hívják) jó rohadt drágán dologozik...bár kétségtelen, hogy ő a legjobb.

Én a végén a Sejtbankhoz megyek a kombinált meg az integrált tesztre, ami így csak 15-ben fáj a másik meg valami 35-be kerül, de lehet hogy 45 - már nem is emlékszem.

866. Alina33 (válaszként erre: 864. - Ella89)
2010. jún. 23. 16:16

Szia,

betettelek a táblába.

Figyi, a 12 hetes ultrahangot is azzal a műfütyi-szerű műszerrel csinálják???

Én attól teljesen kiakadtam mikor láttam...és még rá is húztak egy gumit is. Mondtam is a csajnak viccesen, hogy: - hát Te nagyon gyakorlott lehetsz!

Szerencsére (az igen bunkó megjegyzésemre) vette a lapot; na mindegy, akkor ilyen vicces napom volt.

Mi jövő kedden megyünk a 12-13 hetes UH-ra és már nagyon izgulok...remélem minden rendben és ott van a baba. Itt az egyik lány írta, hogy feszívódott a babó 9 hetesen és én teljesen kész lettem a hírtől. Hát csak éreznék valamit, ha nem lenne rendben a pocaklakó.

865. RLindi (válaszként erre: 843. - Studio64)
2010. jún. 23. 15:06

Sziasztok!

A ruhákkal kapcs.akkor majd egyeztetünk, ha tuti biztos lesz mindkettőnknek:)

Egyébként ma vagyok 10+5 hetes.

Ha minden rendben lesz pénteken hazamehetek, remélem.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook