Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

984. s700 (válaszként erre: 980. - Vick81)
2010. jún. 30. 08:51

Én is csatlakozom!

Nem kell mindenen idegeskedni!

Majd lesz, ahogy lennie kell!!!

2010. jún. 30. 08:17

sziasztok:)

Ella89

az első terhességemnél én is nagyon aggodtam mindentől kétségbe estem.ne aggodj pihizz sokat s minden rendben lesz

kisfari

üdv köztünk!

Benita anyuka

örülök,hogy minden ok:)))

tegnap voltam dokinál.meglett a vérvétel eredmény is.a doki azt mondta ilyen eredmény is ritka:)semmi csillagot nem kaptam:)

minden ok4

semmi féle vitamint nem kell szednem annyira jó az eredmény:)

de jövhéten szerdán mennem kell vérvételre cukorterhelésre,mert a doki azt mondja akinek az első babája 4 kiló felett született annak 2 x kell menni cukrot nézetni:(

ja és nagy a babám:)

azt mondja sok a vitamin bennem ezért jól nő a babóca:)))

annyira ugrált az uh.-n:)

keze-lába meg se állt:)

ti ,hogy számoljátok ki,hogy szülésnél mennyit adtok a dokinak?????

982. aa6eff0068 (válaszként erre: 966. - Benita anyuka)
2010. jún. 30. 06:15

Szia!

Örülök hogy OKÉ minden!!Mennyi idős vagy???És a fő fő kérdés hogy vagy??:)))

981. kisfari (válaszként erre: 978. - Ella89)
2010. jún. 29. 20:24
Ella89! igaza van Vick81-nek, ezek a "fránya" hormonok teszik ezt. Ne aggódj!Pozitív gondolkodás!!! Ha aggódnod kellene akkor szólt volna a dokid róla. Könnyű ezt így mondani, a helyedben én is ezt művelném, de ezek tényleg a hormonok.
980. Vick81
2010. jún. 29. 19:13

Lányok!Azt kell elfogadnunk -nekem már megy de az elsőnél még nem ismertem fel - hogy most nem vagyunk képesek ép emberi ésszel gondolkodni a hormonok miatt!

Ella neked is azért jönnek ilyen gondolatok és nem látod reálisan a helyzetet!ezt el kell fogadni és minden megoldódik.Ha nem lennél várandós és valaki mesélné neked ezt a méhlepény dolgot a lehető legnagyobb nyugalommal mondanád neki, hogy nem lesz baj!nyilván más mert akkor nem veled történne, de akkor átlátnád!

hidd el én biztos vagyok benne, hogy emiatt nem lesz császárod és minden rendben lesz!Jók nagyon a megérzéseim és ezt most nagyon érzem!nyugodj meg4

979. RLindi (válaszként erre: 978. - Ella89)
2010. jún. 29. 19:06

Ugyan, ne emészd magad! A Babának az a jó, ha e nyugodt vagy. Minden a legnagyobb rendben lesz csak erre gondolj!

Ha császár lesz, akkor abból hozod ki a legjobbat:)

Nekem az volt az első, és 2 nap után már a rooming-inben voltam a picivel.

Ne sírj, a pici érzi a rossz kedved.

Szóval csak pozitívan!

:)

978. Ella89
2010. jún. 29. 18:32

Jaj, a lényeget meg lefelejtettem!

Előbb hívtam fel az orvosom (most lett vége a magánrendelésének) és megkérdeztem, hogy ő látta-e tegnap a méhlepényt, hogy hol van. Kérte, hogy nyugodjak meg, direkt nem szólt, mert az a tapasztalata, hogy csak megijednek ettől a kismamák. Azt mondta, ne foglalkozzak vele, pihenjek sokat és várjak. Szerinte van esély arra, hogy feljebb húzódjon és ezáltal ne veszélyeztesse a babát. Milyen érdekes: néhány órája még az volt a legnagyobb gondom, hogy felmerült a császár, most meg az, hogy ne vetéljek el. Eddig is fontos volt, csak nem tudom, mi ütött belém, annyira hülye vagyok! ;( Most meg ezért fogok sírni, hogy a műtét miatt bőgtem és nem a baba egészségéért. Vááá, szörnyű vagyok! :(

977. Ella89 (válaszként erre: 976. - Kisfari)
2010. jún. 29. 18:29

Na, akkor nekem már kellett volna mennem AFP-re, mert az utolsó menzeszem február 26-tól március 21-ig tartott! :D De amúgy azt sajnálom, hogy hiába lesz kombinált teszt, akkor is kell AFP-re menni. :( Mondjuk nekem jó lett a másfél évvel ezelőtti annak ellenére, hogy a 15. héten vették le az elszámított terminus miatt. :)

Hát ja, hiába jó a Péterfy, sajnos sok olyan is szül ott, aki után bizony eltűnnek dolgok. :S Ezért jó, ha valaki alapítványi szobába megy, már ha meg tudja fizetni. Persze ha időben elkezd rá spórolni az ember... :) Csak ugye tényleg kérdéses, hogy szabad lesz-e, amikor az ember lánya szül. Kicsit én is félek, mert azért az ÁEK VI. kerület és ma pont láttam egy olyan anyukát. Nem a bőrszíne miatt, hanem AHOGYAN kinézett. Nem volt bizalomgerjesztő! De azért szeretnék az ÁEK-ben szülni, mert van PIC részlege, nem csak koraszülött osztálya és akár 24. hétre született babát is el tudnak látni. És hiába túlzsúfolt (bár ma néztem a gyermekágyas részleget, szinte üres volt!), nem dobják ki úgy az embert, ha bent van az intenzíven a babája, mint pl. a János kórházban. Hála Istennek nem ott szültem az elsőt, de a Szent Imréről sincsenek jó tapasztalataim, csak a szülésznőkről.

976. kisfari
2010. jún. 29. 17:53

köszi a sok üdvözlést és infot! :) én most Orbán Istvánhoz járok, egy barátnőm ajánlotta, ő és pár barátnője szült nála,eddig kétszer találkoztam vele, az rendben volt, de úgyis a végén derül ki hogy milyen (sajna, legalábbis az előzővel így volt.Először a Szent Imrében szerettem volna orvost találni, de akit ajánlottak nem nyerte el a tetszésem, így maradt a péterfy.

Mindenképpen szeretnék alapítványi szobába menni,akármennyibe is kerül, csak félek hogy nem lesz üres. A fiam születésénél 5-en voltunk egy szobában és éjszaka kb20 percenként keltek a picik, ez már csak akkor volt izgisebb amikor még valakinek nem volt teje, de a gyermek már éhes volt. gondolhatjátok mennyit aludtunk. és bent voltam majdnem 2 hetet.

Ella89!

Teljesen megértelek, én is az először átélt rossz emlékek miatt aggódom jobban mint az 1-nél, és próbálok minél jobbat kihozni a kórházból, orvosból..stb.

Babarózsa84!

Ezt a kérdést ma én is feltettem a dokinak, hogy akkor a 16.heti afp-re melyik számítás szerint menjek? és nekem azt mondta ő is meg a védőnő is hogy a menstruációhoz képest számítottat kell nézni, mert az Uh-ost a méret alapján nézik. ezt én sem értem mert az Uh-osban jobban bíznék????

975. Studio64 (válaszként erre: 970. - Kisfari)
2010. jún. 29. 17:20

Szintén Péterfy. Én csakis Zacher Pál-t tudom isteníteni, volt szerencsém látni mennyire tiszteli őt ott mindenki/még az osztályvezető is/, végülis nagy név a szakmában.

A kórházról eddig csak jót hallottam és csupa jót tapasztaltam 2008-ban. Azért ott is akadnak mindenfélék, ezért érdemes tényleg alapítványi szobába menni.Amíg ott voltam addig a közös szobákból sok telefon és fényképezőgép tűnt el.. Baba-mama kórház, tehát csak addig nincs veled a baba amíg megfürdetik!!! Még császárosoknál is kint van non-stop. Az egyik legfelkészültebb csecsemőosztály van jelen, ami jól jön hogyha kopmikációk vannak a babával mert amúgy mentőbe teszik és a Péterfyben landol...dióhéjban ennyi.

A Kia is nagyon kedves doki, a szobatársam nála szült és teljesen megvolt vele elégedve!

974. Studio64 (válaszként erre: 961. - Ella89)
2010. jún. 29. 17:12

Micsoda igazságtalanság, én bezzeg híztam 20 kilót :O)

Na de majd most, persze ha nem akarok sok pluszt akkor nekem sajna nagyon vissza kell fognom magamat. Pláne jön a tél..ajaj

973. Ella89
2010. jún. 29. 16:41

Fú Alina, a 4-6 ágyas szobák elég durvák. :S Amúgy a Péterfyről azt hallottam, hogy az utóbbi években sokat fejlődött és egyre több kismama megy szívesen oda szülni. Évfolyamtársam szült ott császárral. Ő csak dicséri, bár ott is dolgozik az intenzíven, csak terhesség alatt tették át más munkakörbe. :) Szóval teljesen meg volt elégedve mindennel és időben észrevették, hogy a szervezete teljesen tönkrement a terhesség hatására, emiatt a 31. héten megcsászározták.

A táblázat meg elég túlzsúfolt, bár szerintem jó információk vannak benne. Kár, hogy nincs több hely mindennek. :(

Neveken gondolkozunk, eddig csak a fiú a biztos: Nimród Attila. Ha lány, akkor nem tudjuk. Ha kérdezik, akkor Nórát mondunk, de szerintem csak második név lesz belőle.

Kisfari!

Gratulálok a kistesóhoz! :) Annyira jó, hogy a fiad már várja az öcsit/hugit. Meg hogy már annyi idős, hogy fel tudja fogni, mit jelent egy kisbaba. Ilyenkor mindig (csak most várandósan) könnyezni kezdek, ha írják, hogy a nagyobb várja a picit. Biztos jó testvérek lesznek!

Hát remélem azért nem lesz császár, de ha mégis, akkor ez van. Max. elmegyek pszichológushoz még szülés előtt, hogy feldolgozzam, ha már szinte biztos, hogy nem szülhetek hüvelyi úton. Persze túl lehet élni meg a baba ezerszer fontosabb, mint az élmény. Csak az elsőt -hirtelen ijedség és fel nem ismert szülési fájdalmak miatt- vadidegen helyen szültem az ügyeleten egy nem túl szimpi orvosnál és nagyon megszenvedtem vele, ráadásul el is vitték mellőlem, mivel koraszülött lett. Abban bíztam (bízom), hogy egyszer nekem is lesz jó szülésélményem. De ha ezt fel kell adnom a pici egészségéért, akkor el kell fogadnom. Nem ragaszkodhatok a hülyeségeimhez, ha ezzel veszélyeztetem őt!

Babarózsa!

Nekem is azt mondták először, hogy január 6-7, talán 8-at mondtak, már nem emlékszem, most meg eljutottunk odáig, hogy december 31. Mindig az utolsó vérzésre kérdeznek rá, de évente kb. 5 alkalommal jön meg és PCOS-em van, csoda, hogy spontán lett peteérésem! Szerintem bízhatsz az UH-s mérésben, 2008 decemberben a 18. heti ultrahangon mondta meg nekem az orvos (akkor is Hajdu doktornő), hogy korán jöttem, mert a baba csak 17 hetes. És hát leszidott, mert várhattam volna (a nőgyógyászom mondta, hogy akkorra menjek genetikára). És neki lett igaza! Az orvosom számításai szerint már majdnem 38 hetes voltam, de a lányom -mint születése után kiderült- még éretlen volt, csupán a 36. hét legelején járt, amikor kibújt. Pedig a dokim is látta, hogy kisebb a baba a koránál, nem azzal magyarázta, hogy elszámolta, hanem hogy lassabban fejlődik. Na mindegy.

Ha Te sem tudod hová tenni a baba fogantatásának idejét, szerintem hagyatkozz az ultrahangra! Csak a terhesség vége felé szokott jelentősebb eltérés lenni a babák méretében, ilyenkor még nem!

972. Alina33 (válaszként erre: 970. - Kisfari)
2010. jún. 29. 16:15

Szia és üdv itt :)

Még egy Péterfy-s hehe

Nekem bejött a kórház, mert ott szültem az első babát (mindjárt két éves lesz) és két szülésznőről tudok véleményt írni (az egyiknél a barátnőm, a másiknál én szültem), dokik közül meg a Kiát javaslom - nála szültem és nagyon kedves, rendes és érti a dolgát.

Minden esetre nem a 4-6 ágyas szobákat, hanem az alapítványi szobát ajánlom. Már nem is tudom, azt hiszem 5ezer volt a két ágyas egy éjszakára, viszont bent van a fürdőszoba és nem vagy összezárva másokkal és nem kell a folyamatosan betóduló 7-8 keres (nem nevezem nevén) alakokkal és családjaikkal elszenvedned a 3-4 napot.

971. Alina33 (válaszként erre: 967. - S700)
2010. jún. 29. 16:09

Hátöööööö lehet, hogy ezt az időpontosdit ki fogom venni a táblából és helyette fiú/lány meg majd a választott név szerepel majd. Talán ez értelmesebb info mindannyiunknak :)

Tényleg, nevekkel hogy állunk? Van már valakinek valami elképzelése?

970. kisfari
2010. jún. 29. 16:07

Sziasztok!

Csatlakoznék hozzátok, én is januárra várom második gyermekemet. A nagytesó 4 éves kisfiú és már nagyon várja a kisbabát. Elvileg 12 hetes vagyok és jan.6-ra vagyok kiírva, de tegnap voltam Uh-on és ott azt mondták hogy a méretei alapján 13hetes és 6 napos. Nagyon édes volt ahogy mocorgott:) Érdekes hogy tényleg nincs két egyforma terhesség, a fiammal nem voltak rosszulléteim, most pedig minden egyes nap. na és akkora a pocakom..... mint az elsőnél kb 23hetesen.

Az első gyermekemet a II-es nőin szültem (Budapesten), de elég rossz élményeim voltak, ezért most úgy döntöttem váltok, most úgy néz ki a Péterfyben fogok szülni, de nem sok véleményt találtam a kórházról sem és az orvosomról sem, ezért ha valakinek van tapasztalata szívesen venném ha megosztaná velem. Érdekes azt hittem hogy a másodiknál az ember lánya már könyebben veszi ezt az egészet és nem izgul annyira, de talán még jobban izgulok, mert már tudom mire számítsak...

Ella89: Az első szülésemmnél én is rettegtem ,hogy csak nehogy megcsászározzanak és altassanak, de ott a szülőszobán ez már nem számított, a lényeg hogy azt válassza az orvosod ami neked és a babádnak a legjobb.

2010. jún. 29. 15:49

Sziasztok! Én csütörtökön megyek dokihoz, de ez még nem a 12 hetes lesz. Az Uh-s méret alapján 10+6 leszek, egyébként meg fogalmam sincs.:)

Ti melyik időpontot veszitek figyelembe?

Gratulálok a 12 hetes Uh-hoz mindenkinek! Már alig várom én is.

968. Ella89 (válaszként erre: 965. - Alina33)
2010. jún. 29. 15:39
Hát velem is detto ez van, de ahogy a lányok is tanácsolták, bíznom kell abban, hogy feljebb megy, mert az elsőt én is hüvelyi úton szültem és bár mind a vajúdással, mind a kitolással megszenvedtem, inkább szülnék újra fájdalomcsillapítás nélkül, mint császárral. De arra gondolok, hogy a babám élete a tét és ha egy műtéttel meg lehet menteni, akkor legyen. Persze én is félek, mert mér a mandulámat se vették ki, de még van idő arra, hogy változzon a helyzet vagy hogy felkészüljek lelkileg a császárra. Neked is csak ezt tudom írni. :(
967. s700
2010. jún. 29. 15:38

akkor ez egy jó nap volt, mindenki dokinál volt?

Alina győzd javítani a táblát!

2010. jún. 29. 15:27

Helló lányok!!!!!

Ma voltam dokinál!!És láttam az én kis borsómat:O))))Olyan szép nagyocska!!!!!!!!

965. Alina33 (válaszként erre: 962. - Ella89)
2010. jún. 29. 15:16

Jajjjjjjjjjjjj ez nem hangzik jól.

Nagyon félek a császártól....nem akarok szabdalást, ha már az elsőt hüvelyi úton szültem.

Most olvasgattam utána, hogy még átrendeződhet, mert növekszik a méh és ezáltal változhat a méhlepény helyzete is.

Akkor még nem parázok (annyira) de akkor sem nyugtat meg a helyzet.

964. s700
2010. jún. 29. 14:32

Én nem dicsekszem a pocakfotómmal, bár biztosan csinálunk majd. Apa szerint látszik már, de csak annyi, hogy a csípőmből lement és előrébb áll a hasam.

A tesztet nálunk-Pécsen kötelezően mindenkinek csinálják, ingyen, majd az integrált lesz fizetős és kérhető a 16. héten.

Itt nem lehet megvárni az eredményt, mert Pestre küldik.

A lepényhez nem tudok hozzászólni, nekem ez az első. De nekem arról nem is beszélt a doki se tegnap a "kézi" vizsgálaton, se ma az UH-on.

A lényeg mindenben a POZITÍV hozzáállás!

Úgyhogy lányok hajrá, minden jó lesz ezután!

(én inszemen és lomikon is szenvedtem sokat, tudom mi az, hogy pozitív gondolkodás....)

963. s700
2010. jún. 29. 14:16

Nagyon szuper volt az UH. Eddig még sosem élveztem ennyire.

Össze-vissza mocorgott a picikénk és integetett is a kezével.

Képet kaptam, nyomtatva, úgyhogy majd be kell még skennelni. A kolléganőm megcsinálta, de sajna pdf-ben, így át kell alakítani vagy itthon beszkennelem. Amint megvan, felteszem.

6,6 cm az ülőmagassága, nyaki redő 1,9 cm. Orrcsont ábrázolódik, élő embryo.

Számítás szerinti kor 12 hét 6 nap, vagyis 2 nappal öregebb, mint a naptár szerint.

Voltam vérvételen is, kombinált teszten. Majd jön az sms, hogy megnézhetem az eredményt.

Július 26-án kell mennem legközelebb magánrendelésre, illetve a vérvétel eredményével a genetikára.

962. Ella89 (válaszként erre: 960. - Alina33)
2010. jún. 29. 13:43

Én is csütörtökön megyek kombináltra majd az ÁEK-ba.

Na, pont erről beszéltem én is, hogy a lepény a hátsó falon van és a méhszájon. Ha feljebb megy a terhesség vége felé, ahogy nő a méh, akkor nincs baj. Ha ott marad, akkor sajnos császár. Meg sajnos sokan szoktak emiatt vérezgetni és ha ilyet tapasztalsz, azonnal rohanni kell a kórházba! Még ha csak halvány is a vérzés.

961. Ella89 (válaszként erre: 958. - Studio64)
2010. jún. 29. 13:40

Na igen, én is fel voltam fúvódva, aztán még hasmenésem is volt, meg fogytam egy kilót. Ennek ellenére vagy pocim és a derekam is nagyon fáj a hirtelen megterheléstől. :( Amikor Leát vártam, 2 kg-t is lefogytam és sokáig befelé állt a hasam meg szülés után is egyből befordult, a doki is csak csodálkozott, miért nem maradt rajtam "bébiháj". A terhesség félideje után ZABÁLTAM, de nem volt soha pocakom és csak 11 kilót híztam, pedig amennyi csokit, csipszet meg ki tudja mit ettem. És még a cukrom is alacsony volt. Most meg szintén úgy falok, mint egy kis(nagy)malac, de még nem híztam, viszont a pocak ott van! :)

A császárt meg tényleg nem kell túldimenzionálni. Tudom én is és nem értem, miért félek ennyire. Jó, már kezdem elfogadni, hogy ez is lehet meg aztán vajúdás közben is történhet olyan, ami miatt végül császárra van szükség. Végülis tényleg az a legfontosabb, hogy a baba egészségesen jöjjön a világra, a neme is csak ezredrangú (számomra) és ha azt vesszük, én is ennek a hasi műtétnek köszönhetem, hogy nem halva jöttem a világra.

960. Alina33 (válaszként erre: 951. - Vick81)
2010. jún. 29. 13:35

Nem tudom, hogy van ez a lepény dolog....

nekem most azt írták hogy a lepény a hátsó falon, alsó széle fedi a belső méhszájat.

Ez nem jót jelent?????

959. Alina33 (válaszként erre: 946. - RLindi)
2010. jún. 29. 13:32

Gratula Nektek!!!

Én is most jöttem a vizsgálatról; adatok:

Mi 12+5 de 13+1es adatokat mutat

CRL 69mm BPD-t nem írtak :( tarkóredő: 1.6mm

Az enyém is sokat mozgott (integetett a kis drága) de a lábija nem mozgott (remélem jól van és ott is minden rendben)

Szerintem a tesztek eredményét meg lehet várni; nekem az mondták hogy kb 1 óra. Mondjuk én nem fogom tudni megvárni, így azt hiszem ki fogják küldeni postán. Most csütörtökön megyek erre a kombinált tesztre.

958. Studio64 (válaszként erre: 952. - Vick81)
2010. jún. 29. 13:19

Jó vicc, szinte minuszba van a hasam a 2 csípőcsontom között, pedig van rajtam 10 kiló plusz. :O)

Csajok nekem 8 hetesen nagy hasam volt, de valszeg csak felvoltam fújódva. Amúgy én a blogomba teszem a pocakképeket meg ott írom az életünket, akit érdekel annak privátba elküldöm a címet.

957. Studio64 (válaszként erre: 947. - Ella89)
2010. jún. 29. 13:18

A fiamnál én is kiborultam, sírtam az UH előtt pedig toxémiás voltam. Mostmár előre mondták, hogy készüljek megint császárra, mert az a legbiztonságosabb egy császár után. Csak arra gondolj, hogy úgy fog megszületni, ahogy ez a baba és a te számodra a legjobb, mert még mindig jobb mint vmiféle komplikáció jön közben. Gáz a császár, de kibírható. Necces az utánalévő időszak, sajnos elkél a segítség.

És tényleg feljebb mehet a lepény, hogyha hiszel benne akkor gondolj rá sokat hátha elvándorol. Én szkeptikus vagyok mindenben :) barátkozz minden eshetőséggel és hamar megnyugszol.

956. Vick81
2010. jún. 29. 12:25

Igazából nekem sem látszik még anniyra!mondjuk én észre veszem meg apa is, de amúgy nem feltünő!

Na, mennem kell dolgozni!

955. aa6eff0068 (válaszként erre: 952. - Vick81)
2010. jún. 29. 12:23
Én raknák de nekem a titkos naplómba lesz de még Vick nincs mit :DDD

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook