2011 januári babák (beszélgetés)
az én dokim elég komolyan veszi meg a védőnő is.kis könyvem 6.-héten már volt s csak akkor küldtek uh.-re ha már betöltöttem a 12 hetet.
Ella89
amikor a lánykámmal anno terhes voltam 70 kilóról indultam.híztam több mint 25 kilót
+ szopi alatt is.a 100 kilót már elhagytam:((((
ezért nem lehet híznom.hízok még vagy 20 kilót huh
RLindi
aranyos a kisbabád:)))
a védőnő tegnap nézte a leleteimet s azt mondta milyen nagy a baba.lesz akkora mint a lánykám meg,hogy igen hosszú lábikója is van:))
a lánykám 2 éves és 100cm:))))
Babarózsa84
nemrégen variálhattak rajta,mert amikor a kislányommal terhes voltam még a védőnő adta a kis könyvet,de szigorúan amikor betöltöttem a 12.-hetet.
a nevét már nem tudom,de az idősebbhez jártam.nem volt valami kedves,állandóan kioktatott nem szerettem,.sérelmezte,hogy albérletben laktunk,de tudta,hogy építkezünk,de akkor se tartotta helyesnek.úgy örültem amikor kész lett a házunk s eljöhettem tőle.a mostani védőnőmet nagyon csípem:)))
Az én dokim is ilyen,hogy megvárja a 12 hetet.
Na de most már mindnyájan lassan odaérünk úgyis:)
sziasztok.
Én ma voltam a 12 hetes UH on. Sajnos képet technikai ok miatt nem tudtunk készíteni, de babukánk jól van, már 5,2 cm a CRL je. az egyik keze a fején, a tappancsait felfele a méhlepénynek támasztja és mocorgott is, ja és mindezt fejjel lefelé :-))
Sziasztok!
Hú, nekem csak 1 vérvételem volt a 6. héten és annyi. Kombináltra csak jövő héten tudunk menni, mert hiába ezen a héten vagyok 12 hetes, drága genetikusok egész héten konferencián vannak és a dokim pont mostanra küldött el. Na mindegy.
Kiskönyvem meg csak jövő héten lesz vagy utána, mert a doki szerint bármikor elvetélhetek a 12. hétig - milyen kedves. Szóval védőnőnél még nem voltam. Amúgy tök jó, akármennyit is zabálok össze-vissza (jó, hányok is), sikerült 1 kilótól megszabadulnom. 68 vagyok és 69-ről indultam. A hasmenés miatt meg már csak egy pici dudor van a pocimból, így már a gerincem se fáj.
Freny!
Én szedek, Femibiont választottam, mert tavaly előtt a Gravidától folyamatosan rosszul voltam (nem hánytam, csak émelyegtem). Viszont ez meg baromi drága, így csak 2-3 naponta veszek be belőle, folsavat meg a kimaradt napokban.
Tök jó, hogy felszívódott a hematóma! Nekem sajnos nem, de állítólag nem árt a babának. Az értékeid pedig nem jók, hanem TÖKÉLETESEK!
Babarózsa!
Hát ja, elég drágák ezek a tesztek. Az AFP ingyenes, mondjuk sokszor ad téves eredményt, ha nem jókor veszik le. Integrált nem lesz, csak kombinált, ha jövő héten végre lesz valaki az ÁEK-ben, aki végre megcsinálja. Ha nem, akkor úgy is jó. Nem ragaszkodom hozzá.
Kicsilányka!
Unokatesóm hízott majdnem 30 kg-t az első 2 terhességével, most meg állítólag csak 12-t. Hát, talán most volt a legkövérebb, pedig nem indult neki nagy túlsúllyal. Én meg rengeteget ettem, csupa csoki, csipsz meg ilyenek, aztán +11 kilóval mentem szülni 36 hetesen. Persze a 20. hétre azt a 2 kg-t híztam vissza, amit az első trimeszterben leadtam.
Pe80!
Gratulálok a teszt eredményéhez! Ez meg tök jó, engem is először január 5-re, majd 3-ra, most meg 1-re írtak ki. Leával meg először volt május 2, majd 5-8, majd megint 2-3. És amikor április 16-án megszületett, akkor derült ki, hogy nem 37, hanem csak 36 hetes terhes voltam. Szerintem most is csak akkor derül ki, ha a pici megszületik. Ugyanis PCO szindrómám van és jó, ha egy évben 5X megjön. Így aztán passzolok. :D
Az ÁEK-ben (jó, ez nem a gyermekágyas rész volt) meg elég nagy a fejetlenség. :S Szóval nekem is megfordult a fejemben, hogy esetleg a Margitban szülök, de ott meg nincs PIC és picit félek, hogy megint koraszülött lesz a babám. És pár perc alatt azért nem lehet messzemenő következtetést levonni egy kórházról. Szóval marad az ÁEK. Amúgy az én orvosom se lesz karácsonykor itt, nem megy hetekre szabira, csak 23-tól 26-ig vidéken karácsonyozik a felesége rokonainál. Szóval elég nagy az esélye, hogy megint ügyeletesnél szülök, de legalább nem egy vadidegen kórházban. :)
Örömmel jelentem, hogy az émelygéseim tegnap óta egyre gyengébbek! :D De még mindig nem tudok belépni a konyhába, így marad a kajarendelés - amíg még van miből, mert hát az sem olcsó.
Tényleg, Ti tudtok főzni? Vagy szintén rosszul vagytok, ha a nyers húst kell összevágni? :S
Hédibaba!
Nálatok tényleg a védőnő adja a beutalókat? És 10 hetesen 2 vérvételed volt már? Hogy-hogy?
Köszönöm :)) Én most 10+6 vagyok :)
Én már 2 vérvételen vagyok túl, nálunk nem az orvos adja az utasításokat és a beutalókat hanem a védőnők :)
sziasztok! nekem megvan a kombinált teszt eredménye, szerencsére negatív. Továbbra sem érzem, h terhes vagyok... De nem rossz végülis így.:)
Viszont nagy dilemmám az orvosválasztás. Az egyik doki nagyon szimpi, de a kórház amiben dolgozik, az nem igazán, de ezen még túltenném magam, de szilveszterkor elutazik egy hétre. Engem meg egyik számítás szerint dec.29-re, másik szerint jan.4-re írtak ki... Szóval ezt a dokit lemondtam, ami nagyon bánt, m szuper orvosnak tűnik, dehát mit érek vele, ha elég nagy esély van rá, h szüléskor nem tud jelen lenni... Mág mindig agyalok, h jól tettem-e... A másik dokival vannak fenntartásaim, de a kórház (SzentImre) nagyon szimpi... Szóóóval.. Nálatok nem ilyen bonyolult ez a doki ügy?:)
nekem azt mondták,hogy ha betöltöttem a 12. hetet akkor mehetek csak vérvételre.
ma voltam védőnőnél azt mondta jó nagy babám van:)
ez öröm nekem,mert akkor jól fejlődik:D
Hédibaba
üdv köztünk és gratulálok neked:)))
mennyi hetes vagy?
Sziasztok lányok :)
Csatlakoznék hozzátok, január 15.-re vagyok kiírva. Nekem a 3x2 magneB6 ellenére is nyilalgat a hasam alul, vagy bal oldalt, most speciel egész délután óta jobb oldalt. Van valakinek ugyanilyen tünete?
10 hetesen hogyhogy vérvételre kell menni????????
RLindi
a lányommal 25 kilót bőven híztam.de még mindig szopizik így esélyem se volt lejjebb adni belőle:(((
nehogy megint sokat hízzak alapon:(
ha elkezdenék hízni befektetnének a kórházba!a barátnőm 6 hónapot töltött a kórházba,mert sokat hízott és befektették.na ezt én semmiképpen nem akarom!
ezért nem kaptam babavitamint!majd kedden megyek dokihoz s viszem a vérvétel eredményeit s akkor majd a doki mondta meglátjuk kell.-e még szednem valamit!
én 6 után már semmit se eszek.de sokszor nehéz megállni.nem tudom mi lesz később amikor már nagy a baba.a lányommal amikor 7-8 hós voltam állandó farkasétvágyam volt.
de muszáj lesz!
Freny
én 6 -7 hó körül akarok menni 4d.-re.akkor voltam a lánykámmal is:)már láttuk kire fog hasonlítani:)
többször meg nem akarok!elég a kicsinek elviselni a folyamatos uh vizsgálatot!nagyon azt mondogatják,hogy nem olyan jó a babának az uh:(((
halottatok erről????
Szia. Nem mondta külön, hogy nézte a nóziját, de az ultrahang képen szépen látszik :) kis pisze... 4d-re valamikor mostanában szeretnék menni, jó lenne más helyről is megerősítést kapni róla, hogy rendben van a picurka... mikor menjek szerinted?
Nagyon szuper, hogy végre mehetsz haza, szurkolok, hogy legközelebb már csak szüléskor kelljen ilyen sokat bent "vendégeskedned"...
Lányok! Akinek már volt 12 hetes kombinált tesztje, jók az eredményeik?
Ki veszi igénybe a 15 ezres integrált tesztet?
Nálunk ennyibe kerül...tehát mégsem ingyenes.