Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

2010. jún. 26. 08:08

az én dokim elég komolyan veszi meg a védőnő is.kis könyvem 6.-héten már volt s csak akkor küldtek uh.-re ha már betöltöttem a 12 hetet.

Ella89

amikor a lánykámmal anno terhes voltam 70 kilóról indultam.híztam több mint 25 kilót

+ szopi alatt is.a 100 kilót már elhagytam:((((

ezért nem lehet híznom.hízok még vagy 20 kilót huh

RLindi

aranyos a kisbabád:)))

a védőnő tegnap nézte a leleteimet s azt mondta milyen nagy a baba.lesz akkora mint a lánykám meg,hogy igen hosszú lábikója is van:))

a lánykám 2 éves és 100cm:))))

Babarózsa84

nemrégen variálhattak rajta,mert amikor a kislányommal terhes voltam még a védőnő adta a kis könyvet,de szigorúan amikor betöltöttem a 12.-hetet.

a nevét már nem tudom,de az idősebbhez jártam.nem volt valami kedves,állandóan kioktatott nem szerettem,.sérelmezte,hogy albérletben laktunk,de tudta,hogy építkezünk,de akkor se tartotta helyesnek.úgy örültem amikor kész lett a házunk s eljöhettem tőle.a mostani védőnőmet nagyon csípem:)))

923. RLindi (válaszként erre: 914. - Ella89)
2010. jún. 26. 07:47

Az én dokim is ilyen,hogy megvárja a 12 hetet.

Na de most már mindnyájan lassan odaérünk úgyis:)

922. RLindi
2010. jún. 26. 07:44
Csajok raktam fel képet én is, amit a kórházban készítettek, ezen 10+2 a kisdrágám:)
921. RLindi (válaszként erre: 917. - .maka.)
2010. jún. 26. 07:39
Gratulálok:) Aranyos lehetett:)
920. RLindi (válaszként erre: 918. - Babarózsa84)
2010. jún. 26. 07:38
Szia! Én kedden megyek a 12 hetes uh-ra, akkor leszek 11+4, de gondolom ez is a dokitól függ.
919. Babarózsa84 (válaszként erre: 917. - .maka.)
2010. jún. 26. 06:41
Gratulálok!:)
2010. jún. 26. 06:40
A 12 hetes UH-hoz be kell tölteni a 12. hetet vagy a 12. hétben kell lenni? Mennyire veszik ezt pontosan?
917. .maka.
2010. jún. 25. 21:13

sziasztok.

Én ma voltam a 12 hetes UH on. Sajnos képet technikai ok miatt nem tudtunk készíteni, de babukánk jól van, már 5,2 cm a CRL je. az egyik keze a fején, a tappancsait felfele a méhlepénynek támasztja és mocorgott is, ja és mindezt fejjel lefelé :-))

916. Babarózsa84 (válaszként erre: 913. - Hédibaba)
2010. jún. 25. 14:56
Nálunk nem a védőnő, s nem is a nődoki adja a beutalókat,hanem az SZTK-ban, a terhesgondozóban kell jelentkezni. De! A védőnő mond el mindent,hogy mikor, hová kell menni, s ő is írja be az eredményeket a kiskönyvbe. Ahány ház, annyi szokás...ez igaz.:)
915. Babarózsa84 (válaszként erre: 913. - Hédibaba)
2010. jún. 25. 14:53
Nálatok
914. Ella89 (válaszként erre: 913. - Hédibaba)
2010. jún. 25. 11:39
Nekem ez valamiért sokkal szimpibb, mint megvárni a 12. hetet (vagy a 13-14-et, ha a doki éppen szabin van) és akkor ad csak igazolást a kiskönyv kiállításához. :( Mindig a kritikus első 12 hétre hivatkozik. De sajnos utána is el lehet vetélni. No, velünk azért nem lesz ilyen! ;) Igaz, csajok? :)
913. Hédibaba (válaszként erre: 912. - Ella89)
2010. jún. 25. 11:25
Nálunk úgy van, hogy ha a nődokinál az UH-on van a kicsinek szívhangja már írja is a beutalót a védőnőhöz. A védőnő már az első találkozásnál kiállítja a kis könyvet és a beutalókat és délután vissza kell menni tanácsadásra ahol a tehesgondozó doki lepecsételi és aláírja a védőnő által kiállított beutalókat. Első lépésben elküldenek teljes vérképre és vizeletre, aztán ezekkel az eredményekkel mész tovább a belgyógyászatra...tetőtől talpig megvizsgálnak és ha nem tetszik valami a belgyógyásznak akkor ő is elküld egy vérvételre. Az előttem lévő kismamit is elküldte :) és persze engem is aminek jövőhét pénteken lesz eredménye mert a 2.-at ma reggel vették le :)
912. Ella89
2010. jún. 25. 11:07

Sziasztok!

Hú, nekem csak 1 vérvételem volt a 6. héten és annyi. Kombináltra csak jövő héten tudunk menni, mert hiába ezen a héten vagyok 12 hetes, drága genetikusok egész héten konferencián vannak és a dokim pont mostanra küldött el. Na mindegy.

Kiskönyvem meg csak jövő héten lesz vagy utána, mert a doki szerint bármikor elvetélhetek a 12. hétig - milyen kedves. Szóval védőnőnél még nem voltam. Amúgy tök jó, akármennyit is zabálok össze-vissza (jó, hányok is), sikerült 1 kilótól megszabadulnom. 68 vagyok és 69-ről indultam. A hasmenés miatt meg már csak egy pici dudor van a pocimból, így már a gerincem se fáj.

Freny!

Én szedek, Femibiont választottam, mert tavaly előtt a Gravidától folyamatosan rosszul voltam (nem hánytam, csak émelyegtem). Viszont ez meg baromi drága, így csak 2-3 naponta veszek be belőle, folsavat meg a kimaradt napokban.

Tök jó, hogy felszívódott a hematóma! Nekem sajnos nem, de állítólag nem árt a babának. Az értékeid pedig nem jók, hanem TÖKÉLETESEK!

Babarózsa!

Hát ja, elég drágák ezek a tesztek. Az AFP ingyenes, mondjuk sokszor ad téves eredményt, ha nem jókor veszik le. Integrált nem lesz, csak kombinált, ha jövő héten végre lesz valaki az ÁEK-ben, aki végre megcsinálja. Ha nem, akkor úgy is jó. Nem ragaszkodom hozzá.

Kicsilányka!

Unokatesóm hízott majdnem 30 kg-t az első 2 terhességével, most meg állítólag csak 12-t. Hát, talán most volt a legkövérebb, pedig nem indult neki nagy túlsúllyal. Én meg rengeteget ettem, csupa csoki, csipsz meg ilyenek, aztán +11 kilóval mentem szülni 36 hetesen. Persze a 20. hétre azt a 2 kg-t híztam vissza, amit az első trimeszterben leadtam.

Pe80!

Gratulálok a teszt eredményéhez! Ez meg tök jó, engem is először január 5-re, majd 3-ra, most meg 1-re írtak ki. Leával meg először volt május 2, majd 5-8, majd megint 2-3. És amikor április 16-án megszületett, akkor derült ki, hogy nem 37, hanem csak 36 hetes terhes voltam. Szerintem most is csak akkor derül ki, ha a pici megszületik. Ugyanis PCO szindrómám van és jó, ha egy évben 5X megjön. Így aztán passzolok. :D

Az ÁEK-ben (jó, ez nem a gyermekágyas rész volt) meg elég nagy a fejetlenség. :S Szóval nekem is megfordult a fejemben, hogy esetleg a Margitban szülök, de ott meg nincs PIC és picit félek, hogy megint koraszülött lesz a babám. És pár perc alatt azért nem lehet messzemenő következtetést levonni egy kórházról. Szóval marad az ÁEK. Amúgy az én orvosom se lesz karácsonykor itt, nem megy hetekre szabira, csak 23-tól 26-ig vidéken karácsonyozik a felesége rokonainál. Szóval elég nagy az esélye, hogy megint ügyeletesnél szülök, de legalább nem egy vadidegen kórházban. :)

Örömmel jelentem, hogy az émelygéseim tegnap óta egyre gyengébbek! :D De még mindig nem tudok belépni a konyhába, így marad a kajarendelés - amíg még van miből, mert hát az sem olcsó.

Tényleg, Ti tudtok főzni? Vagy szintén rosszul vagytok, ha a nyers húst kell összevágni? :S

Hédibaba!

Nálatok tényleg a védőnő adja a beutalókat? És 10 hetesen 2 vérvételed volt már? Hogy-hogy?

911. Hédibaba (válaszként erre: 908. - Kicsilányka1984)
2010. jún. 25. 10:47

Köszönöm :)) Én most 10+6 vagyok :)

Én már 2 vérvételen vagyok túl, nálunk nem az orvos adja az utasításokat és a beutalókat hanem a védőnők :)

910. pe80
2010. jún. 25. 10:12
Engem sem küldtek sehova még. Azt mondta a dokim, hogy majd a 16.heti afp-vel együtt csinálnak vérképet. A kisfiammal csináltattak vérképet az 1.trimeszterben is... Szóval sztem ahány doki, annyi szokás...
909. pe80
2010. jún. 25. 10:09

sziasztok! nekem megvan a kombinált teszt eredménye, szerencsére negatív. Továbbra sem érzem, h terhes vagyok... De nem rossz végülis így.:)

Viszont nagy dilemmám az orvosválasztás. Az egyik doki nagyon szimpi, de a kórház amiben dolgozik, az nem igazán, de ezen még túltenném magam, de szilveszterkor elutazik egy hétre. Engem meg egyik számítás szerint dec.29-re, másik szerint jan.4-re írtak ki... Szóval ezt a dokit lemondtam, ami nagyon bánt, m szuper orvosnak tűnik, dehát mit érek vele, ha elég nagy esély van rá, h szüléskor nem tud jelen lenni... Mág mindig agyalok, h jól tettem-e... A másik dokival vannak fenntartásaim, de a kórház (SzentImre) nagyon szimpi... Szóóóval.. Nálatok nem ilyen bonyolult ez a doki ügy?:)

2010. jún. 25. 09:48

nekem azt mondták,hogy ha betöltöttem a 12. hetet akkor mehetek csak vérvételre.

ma voltam védőnőnél azt mondta jó nagy babám van:)

ez öröm nekem,mert akkor jól fejlődik:D

Hédibaba

üdv köztünk és gratulálok neked:)))

mennyi hetes vagy?

2010. jún. 25. 06:25
Épp most eszegetem a tesztreggelim, amit muszáj a vérvétel előtt! 2 zsemle+2dl tej :) Alig megy le,mert ennyit nem szoktam reggelizni,főleg nem hajnalban. :)
906. Babarózsa84 (válaszként erre: 902. - Kicsilányka1984)
2010. jún. 25. 06:23
Nem pont 10 hetesen, de a 12. hétig legkésőbb el kell menni vérvételre, ahol nézik a toxoplazmát, a Hepatitis B-t, a vércsoportot, vmi VDRL-t, ja és pisit is néznek...ezután jön a 12 hetes kombinált teszt. Nálunk így működik.
2010. jún. 24. 22:22

Sziasztok lányok :)

Csatlakoznék hozzátok, január 15.-re vagyok kiírva. Nekem a 3x2 magneB6 ellenére is nyilalgat a hasam alul, vagy bal oldalt, most speciel egész délután óta jobb oldalt. Van valakinek ugyanilyen tünete?

904. Freny
2010. jún. 24. 22:04
Vérvételre engem már a 8. héten elzavart a védőnőm, most már csak az AFP-m van júli 23.-án, meg előtte nap megyek majd újra dokihoz is, ha addig nincs semmi baj.
903. Freny
2010. jún. 24. 22:02
Na akkor az én dokim ezt még nm hallotta, de itt egyik orvos sem... a sima sztk-s rendelésen eddig 3x voltam, minden alkalommal csináltak UH-t. A rendelőben van gép, és használják is. Most sem kellett mennem sehová, párommal bementünk, és a kötelező udvariaskodás után már mentünk is UH-t nézni :) A lányommal 3x voltunk 4d-n, Pesten a Váci úti Brendonban, de most kicsit macerásabb lenne felmenni. Akkor a 14. héten voltunk először, most is valahogy így szeretném az elsőt. Akkor még Győrbe jártam orvoshoz, és ott nagyon linken vették az összes UH-t, így ha tudni akartuk, hogy minden rendben van-e, kénytelenek voltunk máshová menni. Nekem a dokim akkor azt mondta, hogy nyugodtan menjünk, nem káros a pocaklakóra. A védőnő is folyton hallgatja a szívhangot a kis készülékével a 18. héttől, ha bajt okozna, gondolom nem használnák olyan gyakran...
2010. jún. 24. 21:46

10 hetesen hogyhogy vérvételre kell menni????????

RLindi

a lányommal 25 kilót bőven híztam.de még mindig szopizik így esélyem se volt lejjebb adni belőle:(((

nehogy megint sokat hízzak alapon:(

ha elkezdenék hízni befektetnének a kórházba!a barátnőm 6 hónapot töltött a kórházba,mert sokat hízott és befektették.na ezt én semmiképpen nem akarom!

ezért nem kaptam babavitamint!majd kedden megyek dokihoz s viszem a vérvétel eredményeit s akkor majd a doki mondta meglátjuk kell.-e még szednem valamit!

én 6 után már semmit se eszek.de sokszor nehéz megállni.nem tudom mi lesz később amikor már nagy a baba.a lányommal amikor 7-8 hós voltam állandó farkasétvágyam volt.

de muszáj lesz!

Freny

én 6 -7 hó körül akarok menni 4d.-re.akkor voltam a lánykámmal is:)már láttuk kire fog hasonlítani:)

többször meg nem akarok!elég a kicsinek elviselni a folyamatos uh vizsgálatot!nagyon azt mondogatják,hogy nem olyan jó a babának az uh:(((

halottatok erről????

901. Zsatim (válaszként erre: 900. - Babarózsa84)
2010. jún. 24. 21:22
Én csak pár napja tudom, hogy terhes vagyok, sajna még nem tudtam mindent elintézni. És csak 6.-án megyek az elsö ultrahangra:( De már nagyon látni szeretnénk a kis picurkát.
900. Babarózsa84 (válaszként erre: 899. - Zsatim)
2010. jún. 24. 21:20
Igen, már múlt héten.
899. Zsatim (válaszként erre: 898. - Babarózsa84)
2010. jún. 24. 21:15
:D Nem semmi:) És te elintézted már a védönöt? Mert én még csak holnap fogom.
898. Babarózsa84 (válaszként erre: 897. - Zsatim)
2010. jún. 24. 21:15
Én is 10 hetes vok és én is holnap megyek az első vérvételre. :)
897. Zsatim
2010. jún. 24. 21:11
Sziasztok. Én 10 hetes vagyok és holnap megyek az elsö vérvételre :)
896. Freny (válaszként erre: 892. - RLindi)
2010. jún. 24. 21:09

Szia. Nem mondta külön, hogy nézte a nóziját, de az ultrahang képen szépen látszik :) kis pisze... 4d-re valamikor mostanában szeretnék menni, jó lenne más helyről is megerősítést kapni róla, hogy rendben van a picurka... mikor menjek szerinted?

Nagyon szuper, hogy végre mehetsz haza, szurkolok, hogy legközelebb már csak szüléskor kelljen ilyen sokat bent "vendégeskedned"...

2010. jún. 24. 20:43

Lányok! Akinek már volt 12 hetes kombinált tesztje, jók az eredményeik?

Ki veszi igénybe a 15 ezres integrált tesztet?

Nálunk ennyibe kerül...tehát mégsem ingyenes.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook