2011 januári babák (beszélgetés)
Sziasztok!
A pénzről már megírtam e véleményem!
A topic tali naygon jó ötlet!Hozzuk össze mielőbb!
A kismama torna szerintem is egy baromság én s inkább a friss levegőn való mozgást szeretem jobban ott jó sok friss oxygén jut a babónak meg a amamának is!anniy előnye van a kismama tornának, hogy lehet beszélgetni más kismamákkal tapasztalatot cserélni!
Lányok, van valaki akinek császár volt sz első szülése téraránytalanság miatt?
Húúú lányok ma tényleg belehúztatok....
pénzről: én az elsőnél nem kérdeztem meg mennyit szeretne, annyit adtam amennyit gondoltam, 50ezret a dokinak és 20-at a szülésznőnek, bár neki nem kellett volna, mert ahhoz képest hogy felkértem nem csinált semmit. a mostani dokinál megkértem hogy ne kerteljünk és mondja meg hogy mennyi az annyi, és megmondta a minimum összeget, amit kér ha meg vagyok vele elégedve. de még elötte voltam egy dokinál, akit úgy ajánlottak és az első vizsgálatért kért 15ezret, majd amikor két 10ezressel fizettem nem adott vissza,hát én meg visszakértem az 5ezret, nem hiszem hogy borravalót kellene adnom egy vizsgálatért aminek így is elég húzós az ára, ezért többet nem mentem vissza hozzá.
Nekem az első apás szülés volt és biztos hogy nem bírtam volna ki nélküle, iszonyatos erőt adott hogy vki fogta a kezem, úgyhogy a második is az lesz.
Köszönjük szépen!
Én megéreztem hogy az első csajszi lesz és hogy a fiam kis töki!Most nem tudom mit érzek!!Még nem gondoltam bele:))
hú, nagyon termékenyek voltatok ma!
Vick: Én azon a véleményen vagyok, hogy dolgozzon meg a pénzéért a doki, meg a szülésznő. Majd utána eldöntöm, hogy mit kap-mit érdemel. Egyébként előre egy fillért sem lát tőlem senki.
A nőgyógyásznak én 7.000 Ft-ot fizetek a magánrendeléseken-havonta. Viszont bármikor hívhatom, ha valami gondom van és nagyon rendes. UH-on is eddig 2 hetente voltam (5 hét, 6 hét 4 nap, 8 hét, 10 hét, 12 hét). Eddig is hozzá jártam, a meddőségire.
Mondjuk szerencsém is van a dokival, mert nem mond előre árat, amit akarsz annyit adsz neki. Én konkrétan nem is kértem fel, egyszerűen hozzá járok és kész.
Zsatim: költségekről inkább ne is beszéljünk! Én már több százezret otthagytam a gyógyszertárban ezért a gyerekért! 4 inszeminációnk és 2 lombikunk volt, ( havi 80 körül) aztán mégis spontán jött, amikor neki tetszett:-)
Szóval nekünk a terhesség és a szülés meg a többi már meg se kottyan!
Apás szülés nem tudom még, hogy nálunk lesz-e. Apa nagyon tart tőle, egyenlőre nem szívesen jönne be.Pedig én örülnék, ha ott lenne velem. Nem kell semmit néznie, csak fogja a kisujjamat!
kicsiklányka: nálunk Pécsen nem lehet a kórtermekbe bemenni, mondjuk ez szerintem tök jó így. Van a folyosó-ebédlő, ott lehet leülni, ha kihozza a mama bábát, akkor ott lehet megnézni. Egyszerre csak egy valaki lehet bent max fél órát és persze komoly látogatási idő is van.
Alina: A topic tali jó ötlet, csak sajna én messze vagyok. Mi is szoktunk találkozni a pécsi csajokkal és nagyon élvezzük a randikat mindig!
Réka nekem is megvan, de eddig ne szabadott csinálnom. Már gondoltam rá, hogy most már nekilátok, már szabadna, csak fájdogál kicsit a hasam néha. De biztosan jót fog tenni.
Zsatim: a baba nemért én nem érzem, persze első baba, a többieknek nagyobb tapasztalatuk van már:-)
Mondjuk én a kislánynak picit jobban örülnék és titokban kicsit reménykedem....
Hú, jó hosszú lettem, bocsi...
Én benne vagyok az ilyen talikba :) Mivel nekem az elsö baba kellene a tanács és a segitség:)
Amugy én is ezt mondtam, hogy ez szemétség, hogy ennyi pénzt elkérnek, jó nem vagyunk csórók, de 2x meggondolom, hogy mire mennyit adjak ki!! És egy szülésért elkérni 100000ft-ot, szerintem pofátlanság!!!
én benne lennék ha nem lennék messze:(((((
én is ezt a kiszolgáltatottságot kerülöm!
inkább fizetek.
én magán 12 e ft.-ot fizetek
szülésért nem tudom azt mondják 120 e körül:(((
Na megyek randizom egyet Rékával :)
II. trimeszteres lightos torna.
Tegnap sikerült rávennem magam egy kis mozgásra...hátha sikerül rendszeresíteni
Nekem is volt ilyen havim!Egyik honapban volt másikban meg nem!Vagy 40-42 naposak voltak!!:(
A lányom 2 éves és majdnem 7 hónapos!A fiam pedig 15-én lesz 7 hós!!Ez a 3.ici pici baba nagyon véletlenül jött!!:)
Arra gondoltam, hogy mit szólnátok egy topic talihoz????
Mindenkivel szívesen taliznék de most első sorban a budapesti bandára gondoltam, mert azt talán egyszerűbb összehozni.
Nos??????
Jó mondjuk nem ebben a melegben de majd valahogy valamikor ha van kedvünk.
Jajjjjjjjj csajok, ma nagyon termékenyek voltatok (Zsatim és Manócska).
A pénz ügyekről nálunk:
az első babónál nem választottam dokit, mondván hogy fizetek annyit tb-t hogy kapjak már normális ellátást bakker. Semmi gond nem volt; mindig ahhoz a dokihoz mentem aki épp rendelt, de mivel nem volt semmi problémám nem tudom mi lett volna akkor, hogyan viselkedik ha nem vagyok panasz mentes.
Viszont 2 héttel túlhordtam a babót és akkor jöttek a gondok. Két naponta be kellett járnom vizsgálatra és naggggggggyon de naggggggyon szemetek voltak és ilyenkor rettentő kiszolgáltatott az ember (az érzékenységet már nem is említem). Szóval genyók voltak és a 40. héten odamentünk egy dokihoz a Péterfyben, akiről tudtam hogy a barátnőm választott dokija volt és megkérdeztük hogy vállalna-e engem.
Jó fej volt és szerencsénk volt, mert épp ügyeletes volt, amikor szültem. (mivel a kiskönyvbe nem volt egyetlen pecsét sem tőle, így csak akkor szülhetek nála, ha épp ügyeletben van).
Szóval az anyagiak ezáltal úgy alakultak, hogy a dokinak adtunk 50ezret, a szülésznőnek meg 30-at.
Most viszont ugyanez a doki, akihez magánra járok havonta elkér 10et (tehát az 90 a 9 hónap alatt) és a szülésért pedig 100-at :(
Az a helyzet, hogy nem szeretnék még egyszer ennyire kiszolgáltatott helyzetbe kerülni és nem mertem bevállalni hogy nem választok dokit...sajnos ez az ára.
Elég durva.
Bocsi csajok ha kicsit hosszúra sikerült a monológom.
nekem még szerencsém is van.
anyósék 20 évig a kórházba dolgoznak s a nővérkék nagyon arik voltak:)))akik a szülészeten bent vannak azok nem a nővérkék!
tegnap találkoztam az egyik nővérkével-itt lakik:)
s mondta ha szülök hívjam fel s bejön hozzam s elintézi,hogy zuhanyzós wc.-s 1 ágyas szobát kapjak:))))
nem vagyok különc de örültem az 1 ágyas lehetőségének:)és a wc..igen..folyosó végén közös...véres cucc mindenütt,nem takarítják csak reggel.....ne tudjátok meg:(((
itt nálunk 2-3 ágyasok vannak:)
a szomszéd csajszinál mindig volt valaki s végig nézték ahogy szopiztatok stb:(
a babám nem tudott aludni úgy nevetgéltek.az volt a legrosszabb,hogy az összes rokona bámult amikor szopizott a lányom:(((((
amúgy jó volt vele egy kicsit beszélgetni,de itt nem kötelező a láthatást betartani s szinte átjáróház az osztály:(((
varrják és mielőtt hazamész kiveszik a végit a csomónak.a gondolatba is feláll a hátamon a szőr:((
a bamba doki nekem is kiszedte s mondom neki eléggé húz azt mondta elmúlik..hát nem.túl szoros lett s így feszül:(((
fájni nem fáj,mert akkor vágnak amikor épp fájásod van.Óváron volt fogadott dokim.de amikor elköltöztünk már 7 hós voltam senki nem akart fogadni Győrbe ,mert azt mondták nem oda jártam elejétől:(((((
apás szülés lesz,az első is az volt.szegény férjem úgy izzadt:)
jobban mint én:)))
pl:
szülés könnyítő labda..
letisztítás nélkül vitték körbe kinek kell.csak egy kis türcsit cseréltek rajta:O(
az ügyeletes körbe ment mindenkit megvizsgált.azon filóztam cserél.-e kesztyűt.
ott nem hagynak attól ne félj.de ha nincsen szülésznőd vagy dokid akkor ott nem ülnek veled.szólsz s jönnek ha tudnak:(
szinte könyörögtem 1 rohadt pohár vízért.nem kaptam rá fél órára.annyira kiszáradtam,hogy hánytam....stb.stb
a gátvarrás..hát...nem lett valami jó:(
még sokszor most is fáj:((((
túl szorosan varrtak...felszívóval:((((
hát ez tényleg nehéz.az én dokim annyi kedves segítőkész stb.
akinek itt van orvosa az külön szobába kerül egy nővérkét a rendelkezésére bocsájtanak-aki vizet hoz ha kérsz stb.
és mindenben segítenek kedvesek stb..
ha nincsen bekerülsz egy óriási terembe,ahol függönnyel van egymástól 1 ágy elválasztva s ott kell szülni.kb 30 ágy van ott.a kislányomnál nem volt dokim .legalább 20 an szültünk egyszerre.és végig hallgattam mindenki,hogy szült akkor......tojtak a fejemre.ja és az ügyeletes kiabált velem,hogy hízhattam 25 kilót........
annyira rosszak a tapasztalataim,hogy inkább fogadtam dokit!
Április óta nem volt meg!! De feszült a mellem, ugyhogy nem aggodtam, tudtam, hogy nemsokára megjön... hát nem jött, szerencsére:D Máskor is volt, hogy 2-3hónapig nem volt mensesem!! Tehát igy nem is sejtettük és nem reménykedtünk, de végre itt van a pocakban :)
És mekkorák a gyerköceid?? Majd válaszólj, ha visszajöttél:) További szép napot!
:)))))))))))))) ez jó!!!!
Nekem is rendszertelen a havim ezért van két hét minusz csuszásom!
Egy kérdés aztán egy időre koccolok hogy megvolt a havid hogy nem vetted észre?Vagy ahogy írtad rendszertelen havi tünet semmi és ezért még azt gondoltad hogy megfog jönni?!
Huhh, akkor jó:)
Kedden megyek az elsö UH-ra mivel 1 hete tudom biztosra, hogy terhes vagyok, mert nekem rendszertelen a mensim és jól is voltam, igy eszünkbe sem jutott, hogy terhes vagyok mert elötte 4 évig nem akart jönni. Aztán másfél két hete mondta nekem az egyik ismerösöm, hogy: - Basszus mekkorák a csöcseid, te terhes vagy:D Akkor vettem egy tesztet és pozitiv lett :))))) A dátumot csak én számoltam ki, hogy elvileg január közepe:)